Uživatel s deaktivovaným účtem

alda082
napsal(a):
Hezký den, mám dva týdny koupené hybridy tři a k nim jsem včera koupila jednu leghornku a jednu vlašku a té vlašce ty hybridky dělají hrozné peklo, honí ji, klovou, nahání, je to hrozné. Co s tím? Mám tu vlašku někomu darovat? Leghornka je sebevědomá, té se ani nedotknou.
Dopusila jste se základní chyby nováčka, a to, že jste nové kusy dala rovnou mezi "staré" hejno. Sice je máte jenom 14 dnů, ale i tak si ty hybridky již vytvořili sociální hierarchii. Nové kusy prostě berou jako vetřelce a bude chvǐli trvat, než se ve větším hejnu vytvoří nová hierarchie. Obvykle nové kusy jsou na nejnižší pozici. Vždyje lepší ( i kvůli karanteně nového kusu, nikdy nemůžete mít 100% jistotu o zdravotním stavu nového kusu) nová zvířata nechat pár dnů oddělená od původního hejna. Pokud máte možnost, tak aby staré kusy viděly na ty nové a "seznámili" se. I tak ale musíte počítat s tím, že staré budou ty nové "vychovávat" klovanci a odháněním, než se sžijou dohromady.
A skutečně máte vlašku a leghornku nebo jen z pojízdné prodejny hybridku a la vlaška a leghornka? Jen upozorňuji, abyste nebyla časem třeba zklamaná.
Pokud je t z pojízdné-tam jsou většinou hybridky. v různém zbarvení.Ovšem ty leghorny-to tak vypadá.Máme taky-jsou drobnější než ostatní.
A pokud koupím nové kuřičky, dám je na 24 hodin do odděleného kurníku a ráno normálně pustím mezi staré.A zatím jsme s tím neměli problém.Jelikož beru vždy dvě, držeji se spolu.A máme kohouta, který si vždycky chrání ty nově příchozí do harému.
Zatím jsem udělala takový dřevěný plotek kterým projde jen ta šikanovaná, takže když vyjde ven mezi ostatní a oni ji začnou honit hupne si přes šprušle do odděleného výběhu, ta vlaška je drobná takže mezi prkny projde jen ona a má tam vodu a jídlo a jsou vedle sebe, uvidím za týden třeba se srovnají a pokud ne, obejdu sousedy a budu ji darovat... Jedou po ní dvě hybridky, a bude lepší dát jednu pryč než likvidovat dvě. Ale díky za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Dejte pozor na kanibalismus-hybridky na to jsou expertky.Existuje sprey.Jinak když dáte slepici k sousedům, bude následovat stejné peklo, to jí raději rovnou dejte do mrazáku.Tím, že jste jí oddělila ještě nemá chuděra vyhráno.Zkuste jakýkoliv pudr a pod křídla a pod ocas je všechny napudrovat-stačí nějaký dětský-jen pozor na hlavu.To víte dokupování slepiček je vždy riziko a zvláště když nemáte žádný oddělený výběh s ukrytem, aby na sebe přes den viděly a tak si zvyknou.Mě to čeká také, ale mám připravenou malou králíkárnu a výběh, protože mám orlovky a to jsou někdy pořádné potvory.
Tak včera jsem z údivem zjistila že ta vlaška za ostatními sama vlezla večer do kurníku, před šestou jsem je byla otevřít a všichni jsou ok tak snad to bude čím dál lepší. Všimla jsem si taky že ta vlaška je dost histerická, stačí když se k ní přiblíží jaká koliv slepice a začne hrozně šílet... Nechám se překvapit, dám jí týden až 14 dní, zatím nemá ani vyškublé peří, vypadá že ji jen štípou...
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.23
Takové, hysterické, mám "kuře/mladou slepičku" brojlera. Stačí se mu zlehka dotknout pírek a ječí jako by ho brali na nože.
Možná ho dříve párkrát klovli když ho odháněli od žrádla,... ale nic mu v podstatě nedělají. Snad jen kohout si s ním neví rady, nefunguje ani dvoření, tak ho prostě znásilní. Prostě je přecitlivělé a reaguje neadekvátně.
Řeším to tak, že ho párkrát denně vezmu (mne snáší dobře), ukonejším a záměrně hladím tak jak ho to plaší do doby než se uklidní, pak ho vezmu mezi ostatní na paastvu (tam se bojí chodit) a chvíli tam s ním zůstanu (ono tam pak vydrží někdy i dvě hodiny beze mne a já doufám, že během pár dnů se to spraví zcela - chci aby žralo mnohem více trávy než dnes, ale ta je jen venku mezi ostatními slepicemi).
Jinak teď spávají bez zavírání, a to kuře se rádo tiskne ke kohoutovi (tomu se bílá barva evidentně líbí - loni to bylo s brojlery to samé), ostatní slepice si na něj pak nedovolují (v kurníku by ho odehnali); ale bohužel kuře nechápe, že to znamená, že mu hned po ránu musí být po vůli.
No ta moje histerka je hlavně samostatná jednotka, když je mám volně po zahradě tak ona si jede svoje, vůbec nejde k ostatním ba naopak co nejdál od nich, to jde radši k našim psům a ke mě než ke "kámoškám" svého druhu... Ale je zajímavé je pozorovat... "leghornka" zatím jediná snáší, je nekonfliktní ale jakmile je v misce méně jídla zabírá si ji pro sebe, neútočí ale jen ostatní varuje klepnutím do zobáku... Za to ta jedna sussexka je vyloženě střevo, furt poskakuje, přikrčí se běží l druhé slipce a poskakuje před ní, ale nic jim nedělá, a právě to dělá i na tu vlašku, že se na ni rozběhne no a vlaška už šílí a chce proběhnout plotem a samozřejmě ta druhá cítí strach a bezmoc, tak proč si neklovnout že jo... Ale baví mě je pozorovat...