Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 07:27
alda082

XXX.XXX.58.109

Hezký den, mám dva týdny koupené hybridy tři a k nim jsem včera koupila jednu leghornku a jednu vlašku a té vlašce ty hybridky dělají hrozné peklo, honí ji, klovou, nahání, je to hrozné. Co s tím? Mám tu vlašku někomu darovat? Leghornka je sebevědomá, té se ani nedotknou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 09:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

alda082 napsal(a):
Hezký den, mám dva týdny koupené hybridy tři a k nim jsem včera koupila jednu leghornku a jednu vlašku a té vlašce ty hybridky dělají hrozné peklo, honí ji, klovou, nahání, je to hrozné. Co s tím? Mám tu vlašku někomu darovat? Leghornka je sebevědomá, té se ani nedotknou.

Dopusila jste se základní chyby nováčka, a to, že jste nové kusy dala rovnou mezi "staré" hejno. Sice je máte jenom 14 dnů, ale i tak si ty hybridky již vytvořili sociální hierarchii. Nové kusy prostě berou jako vetřelce a bude chvǐli trvat, než se ve větším hejnu vytvoří nová hierarchie. Obvykle nové kusy jsou na nejnižší pozici. Vždyje lepší ( i kvůli karanteně nového kusu, nikdy nemůžete mít 100% jistotu o zdravotním stavu nového kusu) nová zvířata nechat pár dnů oddělená od původního hejna. Pokud máte možnost, tak aby staré kusy viděly na ty nové a "seznámili" se. I tak ale musíte počítat s tím, že staré budou ty nové "vychovávat" klovanci a odháněním, než se sžijou dohromady.
A skutečně máte vlašku a leghornku nebo jen z pojízdné prodejny hybridku a la vlaška a leghornka? Jen upozorňuji, abyste nebyla časem třeba zklamaná.

16.8.2015 09:28
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Pokud je t z pojízdné-tam jsou většinou hybridky. v různém zbarvení.Ovšem ty leghorny-to tak vypadá.Máme taky-jsou drobnější než ostatní.
A pokud koupím nové kuřičky, dám je na 24 hodin do odděleného kurníku a ráno normálně pustím mezi staré.A zatím jsme s tím neměli problém.Jelikož beru vždy dvě, držeji se spolu.A máme kohouta, který si vždycky chrání ty nově příchozí do harému.

16.8.2015 11:40
alda082

XXX.XXX.58.109

Mám je z pojízdné prodejny... A leghornka mi dnes snesla bílé vajíčko. Dva kurníky k dispozici nemám, nemám ani žádné stavení, mám udělaný jeden dřevěný kurník... Ale udělala jsem toto :.

16.8.2015 11:41
alda082

XXX.XXX.58.109

Zatím jsem udělala takový dřevěný plotek kterým projde jen ta šikanovaná, takže když vyjde ven mezi ostatní a oni ji začnou honit hupne si přes šprušle do odděleného výběhu, ta vlaška je drobná takže mezi prkny projde jen ona a má tam vodu a jídlo a jsou vedle sebe, uvidím za týden třeba se srovnají a pokud ne, obejdu sousedy a budu ji darovat... Jedou po ní dvě hybridky, a bude lepší dát jednu pryč než likvidovat dvě. Ale díky za rady.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2015 23:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Dejte pozor na kanibalismus-hybridky na to jsou expertky.Existuje sprey.Jinak když dáte slepici k sousedům, bude následovat stejné peklo, to jí raději rovnou dejte do mrazáku.Tím, že jste jí oddělila ještě nemá chuděra vyhráno.Zkuste jakýkoliv pudr a pod křídla a pod ocas je všechny napudrovat-stačí nějaký dětský-jen pozor na hlavu.To víte dokupování slepiček je vždy riziko a zvláště když nemáte žádný oddělený výběh s ukrytem, aby na sebe přes den viděly a tak si zvyknou.Mě to čeká také, ale mám připravenou malou králíkárnu a výběh, protože mám orlovky a to jsou někdy pořádné potvory.

17.8.2015 06:20
alda082

XXX.XXX.58.109

Tak včera jsem z údivem zjistila že ta vlaška za ostatními sama vlezla večer do kurníku, před šestou jsem je byla otevřít a všichni jsou ok tak snad to bude čím dál lepší. Všimla jsem si taky že ta vlaška je dost histerická, stačí když se k ní přiblíží jaká koliv slepice a začne hrozně šílet... Nechám se překvapit, dám jí týden až 14 dní, zatím nemá ani vyškublé peří, vypadá že ji jen štípou...

Ne-chovatel

17.8.2015 08:07
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.23

Takové, hysterické, mám "kuře/mladou slepičku" brojlera. Stačí se mu zlehka dotknout pírek a ječí jako by ho brali na nože.

Možná ho dříve párkrát klovli když ho odháněli od žrádla,... ale nic mu v podstatě nedělají. Snad jen kohout si s ním neví rady, nefunguje ani dvoření, tak ho prostě znásilní. Prostě je přecitlivělé a reaguje neadekvátně.
Řeším to tak, že ho párkrát denně vezmu (mne snáší dobře), ukonejším a záměrně hladím tak jak ho to plaší do doby než se uklidní, pak ho vezmu mezi ostatní na paastvu (tam se bojí chodit) a chvíli tam s ním zůstanu (ono tam pak vydrží někdy i dvě hodiny beze mne a já doufám, že během pár dnů se to spraví zcela - chci aby žralo mnohem více trávy než dnes, ale ta je jen venku mezi ostatními slepicemi).

Jinak teď spávají bez zavírání, a to kuře se rádo tiskne ke kohoutovi (tomu se bílá barva evidentně líbí - loni to bylo s brojlery to samé), ostatní slepice si na něj pak nedovolují (v kurníku by ho odehnali); ale bohužel kuře nechápe, že to znamená, že mu hned po ránu musí být po vůli.

17.8.2015 09:23
alda082

XXX.XXX.3.6

No ta moje histerka je hlavně samostatná jednotka, když je mám volně po zahradě tak ona si jede svoje, vůbec nejde k ostatním ba naopak co nejdál od nich, to jde radši k našim psům a ke mě než ke "kámoškám" svého druhu... Ale je zajímavé je pozorovat... "leghornka" zatím jediná snáší, je nekonfliktní ale jakmile je v misce méně jídla zabírá si ji pro sebe, neútočí ale jen ostatní varuje klepnutím do zobáku... Za to ta jedna sussexka je vyloženě střevo, furt poskakuje, přikrčí se běží l druhé slipce a poskakuje před ní, ale nic jim nedělá, a právě to dělá i na tu vlašku, že se na ni rozběhne no a vlaška už šílí a chce proběhnout plotem a samozřejmě ta druhá cítí strach a bezmoc, tak proč si neklovnout že jo... Ale baví mě je pozorovat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík