Dobrý den Vám všem. Prosím vás o radu. Koupila jsem si líheň janoel 96, ale nějakým bodům nerozumím. Píší, že mám mít kanystr s vodou a tam vyvrtat díru a dát tu hadičku, ale jestli má být ponořená nebo kolik vody je potřeba v kanystru nikde nemůžu vyčíst a nerada bych ji hned poškodila. A za další přišli dvě kulaté minisítky, jistě víte o čem píši a to také nevím jak použít. Myslím,. že to vše souvisí s tím kanystrem. Byli byj ste ochotni mi poradit a třeba napsat i zkušenosti k této líhni. Děkuji a přeji krásný den.
A toto jsem Vám přeložil že stránek prodejce:/je to doslovný překlad/
Balení obsahuje:
1 ks Vejce inkubátor 48 / 96eggs kapacita (110 / 220V) dle vaší volby (návod v ceně)
Poznámka: Je to docela důležité zachovat relativně vodu v inkubátoru boxu. Prosím, neodstraňujte bublinu, která mimo krabici vrstvy dolní (Vzhledem k tomu, obrázkem zobrazit), protože je to dobré pro inkubátor přizpůsobit se vhodnou teplotu prostředí. Ujistěte se, že přečíst návod před použitím opatrně.
Funkce:
1. Poslední aktualizovaný model přesnější a stabilnější
2. velké vejce kapacita: 48/96 vejce
3. Soustružení na automatech vejce (každé 2 hodiny)
4. Digitální řízení teploty.
5. LED displej teplota / vlhkost / násadová dny / vejce čas soustružení.
6. Teplota / alarm vlhkosti.
7.4 velká okna a transparentní základ pro pozorování.
8. Snadno se čistí, jednoduchý na používání s pokyny hotelu.
9. Dobrá kvalita, vysoce doporučeno.
10. Oblek pro inkubaci veškerá drůbež: kuře, kachna, krůta, atd.
Používání inkubátor:
1 Otestujte si své inkubátor, aby zjistil, jestli to funguje správně.
2. Připojte vejce soustružník zástrčku do konektoru řídící uvnitř vejce prostoru.
3. Vyplňte jednoho nebo obou vodních kanálů v závislosti na místních úrovních vlhkosti.
4. Nastavte vejce s špičatou stranou dolů.
5. Zavřete víko a zapněte inkubátoru.
6. Stiskněte tlačítko reset (vlevo zelené tlačítko), resetovat a začít den žeton z "0".
7. Mějte oči na čtení, vlhkosti a v případě potřeby (obvykle jednou za 4 dny), vyplňte vodní kanály
8. V den 18, měli byste vyjměte zásobník s otočný mechanismus a umístit vejce na horní spodní mřížky.
9. Současně je důležité, aby zaplnil oba vodní kanály pro zvýšení vlhkosti. (Což je velmi důležité zajistit, aby vaječné skořápky jsou dostatečně měkké, pro kuřata prorazit)
10. Nikdy byste neměli otevřít víko, když mláďata začínají líhnout. Pokud tak učiníte, bude ztráta vlhkosti způsobit, že vaječné skořápky těchto vajec unhatched vysychat a oni nebudou schopni prolomit vejce.
Bezpečnost Tip:
1. Nepokládejte nic na drátě, napájecí kabel stroje nebudou šlápl na nebo umístěny zakopl místo.
2. V případě, že stroj je kouř, neobvyklý zápach nebo abnormální hluk, vypněte napájení, odpojte napájecí kabel, potvrďte chyba se zastavil, a obraťte se na prodejce nebo servisní středisko.
3. Nepoužívejte mokré ruce, dotknout elektrického vedení, hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem.
4. Stroj nesmí být vystaven dešti ven a venkovní expozice na slunci.
5. Ujistěte se, že napájení je vypnuté před čištěním stroje.
6. Přístroj by měl být umístěn v místnosti s dobrou vzduchem.
7. Když stroj pracuje, nemůže blokovat ventilační otvory na stroji.
.
Kompletní návod v češtině je zde: http://www.driml-napajecky.cz/data/shopdownload/2012823-cz-janoel-96-navod-na-pouziti-pdf.pdf
Podle to jak jsem si to prohlédl vám na dně líhně budou regulovat stálou hladinu vody ty dva plováčky/je to jako ve splachovači na WC/, které se nainstalují dle fota v návodu.V kanustru nebo pet láhvi pak je úplně jedno kolik bude vody, jen ta hadička musí být na výstupu z kanistru /pet láhve/ kvalitně utěsněna.
Zvolíte jeden okruh kanálků nebo dva, podle toho jakou chcete mít vlhkost dle stádia líhnutí.
Jinak ten návod si stáhněte, myslím že je dobře spracovaný a to i pokud ho máte na papíře, papír se může ztratit...Snad jsem pomohl.