Záleží na mnoha věcech, na jejich počtu čím víc jich je tím spíš se zahřejí, na to jak už jsou opeřená, na jakou teplotu jsou doposud zvyklá, v 5týdnech by už neměla mít přitápění, pokud vám doma nemrzne
já měla v kuchyni do 4týdnech šoupla jsem je ven bylojich přes 20 bylo docela chladno dost pršelo v tu dobu a nebyl problem
zkrátka před dáním ven je co nejvíce otužit aby neutrpěla šok a měla by to zvládnout.
Děkuji za odpověď, mám je v prádelně v krabici ale tam není zima, Lampu jim dávám jen večer, mám jich 7 jen.
Podle druhého obrázku, je vidět, že jsou již dobře opeřená :)
Dejte je třeba ráno ven do zavřeného kurníku s krmením v krabici a pak ho v poledne otevřete. Na večer je větší slepice pravděpodobně vyženou ven, tak je pak večer nezapomeňte zkontrolovat případně posbírat a přemístit do kurníku. Druhý večer je pak můžete zkusit opatrně navést do kurníku. Dle zkušeností to pak trvá 3 večery, než se naučí chodit do kurníku samostatně.
Musíte je postupně otužovat. Dát je do kurníku, za pěkného počasí ven, pokud se začnou čepýřit, choulit do chumlu a pískat, tak dát zpět do prádelny. Nebo do kurníku, tam jim ale v případě projevů chladu buď přitopit, nebo je dát do menšího prostoru, který si budou schopna zadýchat.
Doufám, že nemyslíte do kurníku k dospělým slepicím. Krom šikany, která v uzavřeném prostoru nejspíš nastane, jde hlavně o to, že jim slepice vyžerou krmení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Postup máte, jenom bych asi pockal do víkendu, má být kolem 20 stupňů, což bude lepší, než aktuální denní a hlavně noční teploty.