Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2015 11:48
miloslavklus

XXX.XXX.97.191

Dobrý den četl jsem inzerát s nabídkou jumbo křepelek, jedná se o klasické masné křepelky nebo o jinou skupinu?Pokud máte někdo zkušenosti napište.Děkuji Míla.

11.10.2015 12:24
amadeo22

XXX.XXX.180.106

Takže vzorník hydiny píše čo je konkrétne masná prepelica...

11.10.2015 12:57
amadeo22

XXX.XXX.180.106

Všimnime si hlavne váhu...max do 300g...podla mojich skúseností s touto takzvanou mastnou prepelicou alebo tiež FARAON je taká že som sa s váhou dostal niekam na 270g...

JUMBO...je podla mňa a mojich vedomostí...keďže v literatúre ani vo vzorníku som nič nenašiel...že táto prepelica rastie veľmi rýchlo na 400g som sa dostal za 5 týždňov a ďalším chovom ešte niečo to málo priberie bez problémov na 500g...
...názov JUMBO je len nejaký výmysel kedže nič iné asi nebolo po ruke.
V Taliansku sú to GIGANTI..
V Nemecku Mastwachtel, aleboFleischwachtel.
Takže každému ako sa to hodí...JUMBO je len nejaký laický názov...
K farebným rázom...píšem len tie s ktorými som sa sám stretol...
klasická divoko sfarbená...
zlatá frkaná...
a čisto biela...
K znáške by som asi toľko že dá sa porovnať s mastnou líniou, možno o niečo nižšia, tiež oplodnenosť klesla, ako aj u sliepok čím väčšie plemeno tým nižšia oplodnenosť...

11.10.2015 21:17
miloslavklus

XXX.XXX.165.3

amadeo22 napsal(a):
Všimnime si hlavne váhu...max do 300g...podla mojich skúseností s touto takzvanou mastnou prepelicou alebo tiež FARAON je taká že som sa s váhou dostal niekam na 270g...

JUMBO...je podla mňa a mojich vedomostí...keďže v literatúre ani vo vzorníku som nič nenašiel...že táto prepelica rastie veľmi rýchlo na 400g som sa dostal za 5 týždňov a ďalším chovom ešte niečo to málo priberie bez problémov na 500g...
...názov JUMBO je len nejaký výmysel kedže nič iné asi nebolo po ruke.
V Taliansku sú to GIGANTI..
V Nemecku Mastwachtel, aleboFleischwachtel.
Takže každému ako sa to hodí...JUMBO je len nejaký laický názov...
K farebným rázom...píšem len tie s ktorými som sa sám stretol...
klasická divoko sfarbená...
zlatá frkaná...
a čisto biela...
K znáške by som asi toľko že dá sa porovnať s mastnou líniou, možno o niečo nižšia, tiež oplodnenosť klesla, ako aj u sliepok čím väčšie plemeno tým nižšia oplodnenosť...

Děkuji za odpověď, snažím se v tom jen trochu zorientovat.Míla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík