k.r

XXX.XXX.139.152
Mám mladeho kohuta hodvábnicky a ma nadchu kícha velmi casto nevedel by mi niekto poradit co s nim mam robiť.
k.r

XXX.XXX.139.152
Zerie ale akoby bol zachripnuty.
k.r

XXX.XXX.139.152
Dakujem trochu to aj zabralo pred tym mal aj penu okolo oci a uz ju nema a z vonkajsieho vybehu som hodvabnicky docasne ubytival v kurine kde spia aj ostatne sliepky a trochu sa to u neho to kichanie zlepsilo
Uživatel s deaktivovaným účtem

k.r
napsal(a):
Dakujem trochu to aj zabralo pred tym mal aj penu okolo oci a uz ju nema a z vonkajsieho vybehu som hodvabnicky docasne ubytival v kurine kde spia aj ostatne sliepky a trochu sa to u neho to kichanie zlepsilo
Tim ale riskujete nakazu celeho hejna. Mel byste jej dat do separace.
k.r

XXX.XXX.139.152
Tak ked som ho doniesol tak trochu zacali kichat aj tie ostatne ale vytoky z nezdier nemaju uz som ho aj zatvoril do kurina kde spia a na noc ich oddelujem doskou bude to stacit.
k.r

XXX.XXX.139.152
Pocul som ze tu na slovensku je tato nadcha rozsirena aj v chovoch mohlo sa stat ze nieco ten kohut doniesol ale tak uz je to s nim lebsie.
k.r

XXX.XXX.139.152
Este sa chcem spytat kikirika kohut hodvabnicky bradatej dost silno alebo slabsie lebo mame takeho protivneho suseda ktoremu to vadi.

k.r
napsal(a):
Este sa chcem spytat kikirika kohut hodvabnicky bradatej dost silno alebo slabsie lebo mame takeho protivneho suseda ktoremu to vadi.
Kokrhání kohouta je do jisté míry individuální, ale je to menší plemeno a ti mají hlas pronikavější, než kohouti velkých plemen. A jestli je soused protiva, tak může být úplně jedno, jaký hlas kohout má, protože prostě KOKRHÁ Mě ten můj taky v létě štve, když si ve 4 ráno začne pořvávat

k.r
napsal(a):
Tak ked som ho doniesol tak trochu zacali kichat aj tie ostatne ale vytoky z nezdier nemaju uz som ho aj zatvoril do kurina kde spia a na noc ich oddelujem doskou bude to stacit.
Separace je oddělení od zbytku někam jinam. Rýma je obecně kapénková infekce, takže společně sdílený prostor bude rýmou naplněn "ve vzduchu", zvláště, pokud tam kohout bude celý den.
k.r

XXX.XXX.139.152
Ak mi ten sused bude vraviet ze mi toho kohuta zastreli ja mu zastrelim macku ktora nam chodi zozhrabavat kvetinac po terase
k.r

XXX.XXX.139.152
A tak mam ich oddelenych mam aj sliepku hodvabnicky ta mala nadchu oni su oddeleny spolu ma 3 roky a drzi sa uz nic nedostala uz som ju preliecil a ten kohut ma 3 mesiace priblizdne.
k.r

XXX.XXX.139.152
Este sa vratim k tomu kikirikaniu napriklad aj liliput je male plemeno a zas tak silno prenikavo nekikirika.
k.r

XXX.XXX.139.152
Vy mate kolko hodvabniciek.

k.r
napsal(a):
Vy mate kolko hodvabniciek.
A nestačilo by to napsat do jednoho příspěvku? já mám 1,3.
k.r

XXX.XXX.139.152
Aha sila zviku nieco si spomeniem a este to chcem dopisat :-D preto tolko prispevkov.
k.r

XXX.XXX.139.152
Dnes som toho kohuta oddelil ale davam im vsetky mozne vitaminy uz asi mesiac a nic ja mam chut toho kohuta zabit ale tak trochu sa tie ostatne sliepky polepsili lebo po mesiaci zacali znovu niest.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Máte nákazu v celém hejnu-syngamozu a ne žádnou rýmu.Zajděte k veterináři a to opravdu hodně rychle ať vám objedná Chemizole a dávejte přesně podle návodu.Musíte před prvním podáním roztoku v nápojové vodě mít slípky trochu vyžízněné a hlavně jim dejte jen suché krmení a ani žádnou pastvu.Přípravek je pro ně hořký a nechtějí jej pít.Jinak na podzim je to celkem běžné onemocnění, které ovšem může mít i 100% úhyn.Takže žádné oddělování a první dávku dejte každé slípce individuálně, jinak přesně dle návodu.Tato nemoc je způsobovaná 4druhy červů a jejich vajíčky.Více najdete, když si dáte heslo "syngamoza".
k.r

XXX.XXX.139.152
Ja ked som im aj cistil hnoj v hovnach boli nejake podlhovaste cervy no dobre dakujem ked im to budem kazdy den davat tak za kolko by to malo prejst.
k.r

XXX.XXX.139.152
Ked to maju mesiac neni neskoro ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Psala jsem, že přípravek hemisole musíte dávat přesně podle návodu, jak je uveden buď v příbalovém letáku, nebo přímo nalepen na lahvi.To kašlaní bude ještě nejaký čas přetrvávat-po léčbě, protože dochází i tak k zánětu dýchací trubice, která když je hodně napadena syngamozou, tak jí vlastně ta ranná stádia vývinu červů naruší.Kupte ještě B-komplex a dávejte do 10l vody 1-2 tablety, přes noc se to v nádobě rozpustí.Dále si kupte probiotika, já používám Propoul.Není to levné, ale velice účinné a mají se podávat při každé tzv.zátěži.To je v období po léčbě čímkoliv, dále připřechodu na jiné krmivo, nebo při stresu-jako byla ta vedra v létě, ale také když by přišly veliké mrazy.Dnes jsou chovy veškeré drůbeže vedeny zcela jinak a nelze říkat"za našich babiček", to už bylo dávno, bylo jiné krmení, nebyly žádné směsi a slepice a další drůbež byly zvyklé na přirozené krmení a zbytky od dobytka.Zbytku od vaření "nesměly" být-to bylo plýtvání jídlem.
k.r

XXX.XXX.139.152
Dnes o tej 9 ho zoberiem aj na ten vyter a objednam to ked to ma ten kohut uz mesiac ma tuto chorobu neni to uz neskoro a bkomplex pre nich mam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Zřejmě vám dá vet.i antibiotika, protože určitě mají dýchací cesty v zánětu-tak je podávejte opět jen dle návodu, případně dle pokynů vet.A hlavně si kupte ta probiotika-je toho na internetu dost a i cenově si vyberete.To neopomíjejte, těžko je nahradíte nějakým masem či tvarohem.
k.r

XXX.XXX.139.152
Veterinar mi tie antibiotika dal uz davnejsie ale nezabralo to povedal ze dnes pride ten pripravok na syngamozu a tie probiotika kupim dufam ze im to prejde.
k.r

XXX.XXX.139.152
Vy chovate ake plemena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Neobávejte se, bohužel jste nenapsal hned všechno, po syngamoze ikdyž je řádně léčená-dle návodu a i záněty po ní jsou přeléčeny atb, tak to chrčení ještě nějakou dobu přetrvává-bohužel, jak jsem již uvedla syngamoza je zákeřné onemocnění a mladá drůbež první na to to je vnímavá, starší postupně, ale věřte, že se vše opět dostane do normálu.Počasí je střídavé.Tady v Čechách je hodně zataženo, v noci svítí měsíc, ale je stále nad nulou.
Já mám orlovky velké trojbarevné, faverolky velké.Měla jsem také hedvábničky, ale po operaci jsem stav slepic snižovala a tak jsem hedvábničky prodala.Měla jsem směsku-doslova.Příští rok se k nim chci vrátit, ale chci pouze velké bílé vousaté, které mám slíbené.
Jinak co se týká faverolek a orlovek, tak ty mám jen pro takové potěšení, nemám líheň a tak jsem závislá na tom, zda-li mě někdo prodá mladé kuřičky.Jsem opět před operací kolene a tak starost o kuřátka je přeci jen pohybově náročná a to jaksi po operaci nejde, zvláště ne kolene, jsem už v důchodu.Dříve ještě pamatuji, že se odchovávalo bez směsí, tak jsem měla kočinky žluté velké, žluté velké vlašky,50 ks králíků, krůty, kachny pižmové a chodila jsem do práce a starost o rodiče-vše se stihlo, ale nebylo tolik nemocí a nákaz jako je nyní.
k.r

XXX.XXX.139.152
Ja by som tiez chcel toho kohuta na mlade mozno na rok a mam si vypitak k tymto tabletkam este aj tie antibiotyka ci to aj samo prejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Zatím to nechte, hlavně jim dejte ty probiotika-Propoul a do vody B-komplex a AD3, u drůbeže vše zabírá poměrně rychle.Mě ještě slepičky sem-tam také přeprskávají, ale nechávám to bez povšimnutí, vše potřebné mají.Příští rok, zda-li budu po operaci, tak bych potom měla mít bílé velké vousaté hedvábky, tak se nějak ozvěte, možná bude ještě nějaká jiná barva, ale jsou to skutečně čistokrevné, není to žádný mix-hoby chov a pouze velké vousaté hedvábky.
k.r

XXX.XXX.139.152
A este sa chcem opytat ked ma ten kohut ako jediny z krdla okolo oci penu je to priznak syngamozy a este ze ci aj tu penu bude mat aj po prelieceni ked uz nebude mat ziadne parazity.
k.r

XXX.XXX.139.152
A probiotika do zobaka ci rozpustit vo vode.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
ATB do vody dle návodu a kohoutovi jednotlivě roztok-vodní přímo, když budete moci tak 2x denně, vše se urovná, oči mu omyjte čistou vodou aby se nelepily a případně dejte nějakou oční mast k uklidnění-běžně k dostání v lékárně.
k.r

XXX.XXX.139.152
Dakujem mozno po case sa mi vyliahnu nove hodvabnicky a ak ich budete zhanat mozno tak za 2 roky ked sa rozmnozia :-D.
k.r

XXX.XXX.139.152
A mast na to oko mam kupit aku.
k.r

XXX.XXX.139.152
A repik by zabral keby som mu ho daval kazdy den.
k.r

XXX.XXX.139.152
Ja som ten cesnak aj skusal moc to nepomohlo a na tu penu okolo oci uz vôbec nie len kichali trochu menej.
k.r

XXX.XXX.139.152
A uz to ma mesiac.
k.r

XXX.XXX.139.152
Teras sa tie hodvabnicky polepsili ale 2 ine sliepky nechceli zrat a mali riedke vykaly jedna tato chora v stredu skapala a druha zije uz 2 tyzdne s tym hodvabnicky som od ostatnych sliepok oddelil ked zdochla ta kura mam vydezinfikovat cely vybeh alebo nemusim a tie hodvabnicky tam dat rovno lebo ked je este jedna taka chora tak sa bojim este aby sa nenakazili.
k.r

XXX.XXX.139.152
Dakujem za rady.

Kdyz ro tak ctu, tak bych vam snad radeji radil vse zrusit a zacit nanovo, protoze to vypada, ze mate chov zamoreny. Nevime, v jakych podminkach chovate, ani neumime delat na dalku diagnostiku (prujem je znak spousty onemocneni drubeze). Ale jestlize vam drubez hyne, tak to normalni rozhodne neni.
Mě to přijde, že pán neléčí. čajíky tady opravdu nepomůžou.
před rokem jsem měla taky problém v hejnu, zamoření syngamozou. občasné kýchnutí jsem si vysvětlila suchou směskou nebo mírným nachlazením kvůli velmi nepříjemnému počasí, moje chyba. zašlo to daleko.
vzala jsem nejhorší kousky k vetovi. stanovil diagnozu, vysvětlil průvodní kokcu oslabené drůbeže. nafasovali jsme léčiva a vitamíny, dlouhý seznam na každý den co a kolik dávat a vše se obešlo bez jediné ztráty.
něco to sice stálo, ale cena hedvábničky je vyšší. moje slípky taky nebyly zrovna levné a některé jsou srdcovky
k.r

XXX.XXX.139.152
Tie dve hodvabnicky su zatial vpohode ale este je tam jedna asi ju bude lebsie zabit takto riedko to mali len dve jedna este zije a ta druha skapala hodvabnicky su uz viac menej vpohode len ci mam po tom zabiti tej sliepky aj vybeh vydezinfikovat a ak hej tak cim.
k.r

XXX.XXX.139.152
Bol som tiez u veterinara spravit visledky a rozbor tych hlienov syngamozu nemaju ale dali my taky pripravok ze to mam rozriedit vo vode.
k.r

XXX.XXX.139.152
Tak a vydezinfikovat ten vybeh cim po tej sliepke.
k.r

XXX.XXX.139.152
Uz mi zdochla aj ta 2 zostalo mi ich 5 maju trus vporiadku len este ten kohut stale kicha to vsetko mi je luto zabit ked zeru aj vajicka znasaju len este stale kichaju.
napsal(a):
Separace je oddělení od zbytku někam jinam. Rýma je obecně kapénková infekce, takže společně sdílený prostor bude rýmou naplněn "ve vzduchu", zvláště, pokud tam kohout bude celý den.
A když chrčí všechny slípky mladé?letošní na hřadách a aplikoval jsem čenekovou vodu, nadrcený česnek do vody a kávovou lžičku do zobáku a chří stále? snáší, jedí ale chrčí od kuřat od přírodní kvočnou, kurnák nové, hřady nové jak kdyby? sípla po dechu všechna drubež Muže Pomoci ESB3 Bio ?
k.r
napsal(a):
Uz mi zdochla aj ta 2 zostalo mi ich 5 maju trus vporiadku len este ten kohut stale kicha to vsetko mi je luto zabit ked zeru aj vajicka znasaju len este stale kichaju.
Mě nejýchají ale chrčí? zatím nic nezdechá ? aplikuji stálevodu s česnekem nyní štávu z cibule a med.
k.r
napsal(a):
Nevím cí máte ua infekci prudušnice či nozder na to je dobré asi pul sklenice medu a pul sklenie Cibule nakostečky nechat 5 dní u okna a pak kávová lžíce do zobáku dávám to večer na hřadach rožnu a jedu...ale lidi co to je? z Počasí? z krmení?
k.r
napsal(a):
Mě 10ks po čase padlo z 30 kusů mám 20ks a těm podávám med, cibulu, česnekovou vodu ale achrčí a podáváním ESB 3 bioveta, Léky proti parazitům nic nepomohlo ani vlásečnice červ, oblé nic.Atb.jim sníží imunitu a dou do země. Já bych těm posuzovatelům na výstavách chtěl poděkovat a vetr. dohled že tam pustí i slípky co za 5/dní chrčí na hřadách i kohot! a dostanou 93 B. Díky ! Vubec už nikdy nevemu nic na burzy už vím že mé slípky to neměla od kuřátek žádná dotahl jsem to z Výstav dom asi je měl někdo na ATB. a pak 5dní chrčí. Kurník 2 malované, hřady nové natřené, misky savem i podlahy čištěné a Chrčí to. Nechám to psům na maso je mi jich líto musím si nalíhnout znovu pod kvočnu od někoho kopit 50 vajec 2 kvočny at je 28-30kuřat zase, a znovu vyčistím kurník spálím hřady, půdu vyhrabat ven, pískovyště nový, popeliště, nový krmítka od začátk no mohu si za to sám nakonec neměl jsem brát z výstav ale kdo to tak nechá je Borec psuzovatel a Vetr.dozor

Ty naucit cesky, a císt po ty co ono napsat, nejdživ ty psala že nezdechá a pak že 10 chcíplo, my nechapat.a jak mozne že najednou ne pocasi a krmení ale problem vystavy a lidi tam mit spatna slepice.Jesli to oni nemít z toho, pýsku,
A hlavně med, cibule, česnek ap. možná může trochu pomoci při nachlazení, ale tak lidem.Pokud máte v chovu nějakou nemoc a je rozšířena na všechna zvířata, nebylo by od věci nechat provést vet. vyšetření? Takovým domácím léčením vyrešíte prd a můžete třeba i infekční chorobou zamořit chovatele v okolí, třeba přenosem volně žijícím ptactvem.
napsal(a):
Ty naucit cesky, a císt po ty co ono napsat, nejdživ ty psala že nezdechá a pak že 10 chcíplo, my nechapat.a jak mozne že najednou ne pocasi a krmení ale problem vystavy a lidi tam mit spatna slepice.Jesli to oni nemít z toho, pýsku,
A hlavně med, cibule, česnek ap. možná může trochu pomoci při nachlazení, ale tak lidem.Pokud máte v chovu nějakou nemoc a je rozšířena na všechna zvířata, nebylo by od věci nechat provést vet. vyšetření? Takovým domácím léčením vyrešíte prd a můžete třeba i infekční chorobou zamořit chovatele v okolí, třeba přenosem volně žijícím ptactvem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Vážení, už jsem to zde několikrát psala-chrčení, prskání-není nic jiného než SYNGAMOZA na kterou je lék CHEMISOLE, který se musí podávat přesně podle návodu.Koupí se jen u veterináře a když jej nemá musí to objednat.Faktem je, že je drahý, ale neleje se do vody jak sirup.Slepice jej nechtějí pít, musí se zavřít do suchého výběhu-nepouštěn ven-dát krmení také jen suché, žádnou míchanici a hlavně před podáním je nechat cca 3 hodiny vyžíznit.Celý návod je na samotném léku.Syngamoza se lehce zamění s rýmou, plísňovým onemocnění.Je to vlastně začervení čtyřmi druhy červů. Jiný lék nezabírá a už vůbec ne česnek a různé lidové návody.Bohužel onemocnění je velice rozšířené, ale také rychle nakažlivé a má až 50% úhyn.Když se slepice vyléčí, ještě dost dlouho přetrvává prskání, protože mají přetrvávající zánět průdušnice.Po této léčbě se sice podává ATB ale dobrý veterinář jej nedoporučí, protožew i tak je imunita drůbeže velice narušená, střevní mikroflora také.Je třeba jim podávat probiotika PROPOUL, ten se koupí po internetu, rovněž je na sáčku návod.
Při tomto onemocnění nemívají slepice průjem, dokonce dobře přijímají potravu, ale posedávají a nenesou.Také je třeba dbát, aby měly možnost být v suchu a hlídat spíš kokcidiozu, která se může objevit, ale i salmoneloza.Od slepic které prodělají kokcidiozu by se neměly sbírat vajíčka k dalšímu líhnutí.Kokcidioza je přenosná i vajíčky, syngamoza ne.
k.r

XXX.XXX.139.152
Uz skapal sice kichanie a pena to uz nemal len potom bol dva dni taky schuleny a na druhy den skapal pojdem si zohnat noveho.