j.v.r.

XXX.XXX.109.21
DOBRY DEN, mam 8 slepicek a 2 kohouty. jeden je obycejny klasicky kohout 3lety a ten druhy ted z kuratek z jara. je krasnej stribrno cernej s operenyma nozickama..
jenze se v posledni dobe kohoutci nesnesou, ten starsi sikanuje toho mladsiho a ja nevim co mam delat
vim, zbavit se jednoho... ale ktereho?
nebo je nejaka moznost ponechat si oba dva?
j.v.r.

XXX.XXX.109.21
Kdyz bych zabila toho starsiho.. jak si ten mladsi povede s hejnem? vytvori si u nich respekt?
Po nějaké době si určitě vytvoří respekt, záleží kolik mu je měsíců, ale pokud máte, tak málo slepic, tak z nich kamarádi asi nebudou.
Možná kdyby jste přikoupila dalších 20 slepic, tak by byli v pohodě, jelikož by si nebyli tolik na očích. Mě se snesou kohouti v pohodě. Dokonce i vedle sebe sedí :).
J.v.r

XXX.XXX.109.21
Mlademu kohoutkovi bude na jare rok. Bude uz dostatecne vyspely..aby mi oplodnil slepice-vajíčka?
Já myslím že je to taky o individualitě kohoutů. Mimo sezonu mám dva kohouty ve výběhu na 12 slepic a snesou se dobře. Ikdyž je jeden víc dominantní. Mě se osvědčila kombinace kohoutů Araukana a zdrobnělá Velsumka. Z počátku se škorpili, ale nakonec si vytýčili teritorium a na slepicích se střídají
Za sebe zadavateli říkám, starý do polívky a nový ať si užije hejno osmi panen :-D.
J.v.r

XXX.XXX.109.21
Dekuji za vase nazory. Taky bych nejradeji zabila starého a nechala mladeho.. jen mam obavu z toho.. aby byl na jare schopny pojimat slepice..neboť potřebuji kuratka.. na jare mu bude rok..
Jestliže se nesnesou nemá cenu nechávat oba kohouty, z častých šarvátek kohoutů mají i slepice stres. Já mám u vlašek dva bratry a jsou v pohodě, mají ale 25 slepic a velý výběh. U jedenácti šumavanek mám také dva bratry a ti se honí každou chvíli, u araukán čtyři kohouty a ti jsou také v pohodě. Šumavák musí z hejna ven, ale je mi líto mu useknout hlavu.
Na Vašem místě bych vibíral kohouta podle toho naco chcete ty budoucí kuřata. Jestli na maso tak bych nechal toho co je mohutnější, zavalitější. Jestli to chcete na vajíčka tak bych je zlikvidoval oba a pořídil si kohouta leghornky, vlašky, české slepice neo podobně kde je lepší snáška. V okolí určitě seženete něco co se bude hodit.
ondře.j.
napsal(a):
No, nebo toho druhého, kterého nechcete nabídnout k prodeji.
Jestli to bylo míněno na mne tak ho kldně prodám, ale spíš pujde příští týden do tomboly na myslivecký ples. Jinak mám stejného kohoutka araukány jako Vy.
j.v.r.

XXX.XXX.110.134
Uz je na pekaci, diky vsem za radu..
Neviem čo robím zle ale zatiaľ ani jeden z kohútov ktorých som mal či boli vychované mnou z liahne či kúpené nikdy sa nezniesli s iným kohútom pokiaľ sa navzájom videli. Stále dokážu bojovať aj hodiny cez plot. Jedine som mal raz kríženca zdrobnených sliepok (naj kohút akého som kedy mal) ktorý si nevšímal vedla vo voliére hybriďáka ale na volno sa tiež nezniesli.