Dobrý den:)
chtěl bych rozšířit svoje stávající slepičí domečky na něco trochu lepšího,
jelikož brahmanky jsem celkem obstojně zvládl
přidat chov křepelek a nějaké králíčky
u králičího domečku si nejsem jistý, ale nechci je chovat v králikárnách, chtěl bych aby byli v ohradě ( koukal sem že u belgických obrů se to dá) a měli možnost výběhu ( vím že se můžou podhrabat, ale pokusím se to nějak ošetřit aby nemohli).
nicméně bych od Vás potřeboval rady, tipy triky, přeci jen jste zkušení chovatelé a věřím, že mi rádi KONSTRUKTIVNĚ poradíte:)
semtam bych chtěl do stropu použít průhledné vlnky - dvojitě, aby byl trochu izolovaný.
jinak by přístavba měla být ze sendviče OSB dřevěná deska, izolace a pak zas osb,
nevím jestli použít polistyren, nebo slámu.
celé to chci zaizolovat, aby se dovnitř nedostala zima takže takovej alcron:)
přikládám plánek co sem si udělal.
děkuji za tipy.
S tím polystyrenem bych si to ještě rozmyslel. Dělají si v něm totiž chodbičky myši. Já mám v kurníku skelnou vatu a i v ní si myši výjimečně udělají úkryt. Dnešní skelná vata nekouše jako ta v minulosti, má totiž na konci vláken mikroskopické kuličky, které nedrásají kůži. Pokud vím, skelná vata starého typu se již nevyrábí. Přesto jsem s použitím vaty spokojený. Kromě izolace tepelné poskytuje také izolaci zvukovou. Brzy ráno kohoutí kokrhání zní z takto zaizolovaného kurníku tlumeně, takže nemůže nikoho probudit.
Při stavbě kurníku jsem použil izolaci 5 cm, dnes bych šel na 10 cm. Ještě více izolace - proti zimě, i proti horku (pamatujete na letošní léto?).
Použít jako izolaci slámu nemusí být špatný nápad, vždyť se dá sehnat takřka zdarma. Nevím ale, co na ni myši...
Při izolaci kurníku pamatujte na všechny strany, tedy na střechu a ideálně i podlahu. Mně se osvědčilo položení polystyrenu na dno mezi betonové pasy a na to jsem zalil betonovou desku. Betonová podlaha je očividně teplejší i sušší.
Ať se daří stavba!