Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobre poledne přátele.
Mám menší - možná i větší problém s vlhkosti.
.
Uz nějakou dobu doma naznacuji. Ze mi přijde Kurnik vlhký. Ze potřebuje větší odvetravani. O víkendu uz mi to nedalo. Vzala jsem doma hodiny s vlhkomerem. A dnes je v kurniku 85% vlhkosti
Co s tím?
Jak často podestýlate? Já 1x14 dni piliny a slamu. Větrám přes den. Ale nevim jak si sama poradit s tím odvetravanim?
Apropooo používáte v kurniku trusniky ? Je to potřeba či dokonce nutnost?
Zdravím JOSEFÍNO já nepodestýlám.
V celém malém kurníku mám trusný stůl, který každé ráno vytáhnu seškrábnu špachtlí a ometu. Večer jdou spát zase do čistého
Ale je pravda, že kurník mají holky jen jako ložnici, která je umístěná ve voliéře kde mají drol (zlomky) sena.
Samotný kurník má okno a ještě pohyblivou střechu, takže nechávám půl centimetrovou až 1 cm škvíru, aby mohlo vlhko stále unikat. I v těch mrazech jsem jim kurník větrala a jsou všechny v pohodě. Na Fauně jsem četla, že je pro slípky lepší zima než vlhko.

Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Zdravím JOSEFÍNO já nepodestýlám.
V celém malém kurníku mám trusný stůl, který každé ráno vytáhnu seškrábnu špachtlí a ometu. Večer jdou spát zase do čistého
Ale je pravda, že kurník mají holky jen jako ložnici, která je umístěná ve voliéře kde mají drol (zlomky) sena.
Samotný kurník má okno a ještě pohyblivou střechu, takže nechávám půl centimetrovou až 1 cm škvíru, aby mohlo vlhko stále unikat. I v těch mrazech jsem jim kurník větrala a jsou všechny v pohodě. Na Fauně jsem četla, že je pro slípky lepší zima než vlhko.
Diky moc, - poslala jsem vam SZ.
nomad72
napsal(a):
To vajce je skutočné od sliepky... vedel som, že ak tu capnem túto fotku, tak budú také reakcie.mne to nevadí, i fauna je už taká... zvykol som si
To nebylo nic ve zlém, jenom trochu humoru, u mích veteránek se už párkrát vyskytlo 120 gramové vajíčko a bylo jednožloutkové.
napsal(a):
Dobre poledne přátele.
Mám menší - možná i větší problém s vlhkosti.
.
Uz nějakou dobu doma naznacuji. Ze mi přijde Kurnik vlhký. Ze potřebuje větší odvetravani. O víkendu uz mi to nedalo. Vzala jsem doma hodiny s vlhkomerem. A dnes je v kurniku 85% vlhkosti
Co s tím?
Jak často podestýlate? Já 1x14 dni piliny a slamu. Větrám přes den. Ale nevim jak si sama poradit s tím odvetravanim?
Apropooo používáte v kurniku trusniky ? Je to potřeba či dokonce nutnost?
Máte zateplený strop ? Já mám pouze plechy a pořád se na něm dělá rosa. Bylo to vše stavěno na rychlo, takže jak se oteplí začne přestavba.
Zdravím.
Já to mám podobné. Malý kurník jen na spaní. Podestýlka více méně žádná (někdy trochu sena nebo ořechového listí), nemám bohužel ani trusný stůl (nedá se tam dát), ráno všechno odškrábnu lopatkou a je čisto a sucho. Někdy dám na zem karton a ten uklízím stejně a po několika dnech vyhazuji. První rok jsem podestýlala a po týdnu uklízela. Nebyla to moc pěkná práce. Mám snášková hnízda uvnitř a za ně se špatně dostávám. Podestýlka byla vlhká a fuj .
Teď mám uklizeno za 3 minuty. Kurník je v dřevěné boudě, tam už nějaká podestýlka je. Podlaha je hliněná a slepice se tam popelí. Zajímavé je, že tam vůbec nejsou slepičince, tak tam ani nemusím moc uklízet. Všechno žrádlo a vodu mají venku na zahradě.

horal
napsal(a):
Máte zateplený strop ? Já mám pouze plechy a pořád se na něm dělá rosa. Bylo to vše stavěno na rychlo, takže jak se oteplí začne přestavba.
Je zatepleny- a kdyz sahnu na steny- mokre ani vlhke nejsou..
javorka
napsal(a):
Zdravím.
Já to mám podobné. Malý kurník jen na spaní. Podestýlka více méně žádná (někdy trochu sena nebo ořechového listí), nemám bohužel ani trusný stůl (nedá se tam dát), ráno všechno odškrábnu lopatkou a je čisto a sucho. Někdy dám na zem karton a ten uklízím stejně a po několika dnech vyhazuji. První rok jsem podestýlala a po týdnu uklízela. Nebyla to moc pěkná práce. Mám snášková hnízda uvnitř a za ně se špatně dostávám. Podestýlka byla vlhká a fuj .
Teď mám uklizeno za 3 minuty. Kurník je v dřevěné boudě, tam už nějaká podestýlka je. Podlaha je hliněná a slepice se tam popelí. Zajímavé je, že tam vůbec nejsou slepičince, tak tam ani nemusím moc uklízet. Všechno žrádlo a vodu mají venku na zahradě.
Javorko, ano je hned uklizeno a to do čista. Holky mají každou noc voňavo Když je alespoň trochu počasí trusník vytáhnu ven umeju savem nebo octem.
maximus.chov
napsal(a):
Co je to za plemeno.
Nebude to nic čistého, kohoutek možná vypadá jako zakrslá holanďanka, možná to i je ale připadne o něco větší než by asi měl být.A slepičky to je mix něčeho, možná holanďanka, snad i bantamka, nevím.Jsem rád že se mi je podařilo sehnat, líbí se mi.
Tak Veteránky soudružky Olympioničky r.2013 dnes 5 vajec od 6 Soudružek.
Je vidět že jsou to sestry a jedou si to svoje
Olympionik2008
napsal(a):
Zdraviiiim,
Edík ouplně už v pořádku tak že parádička.
Dnes Oumladina zase chytala jižní vítr na zahradě a plachtila ve větru vzduchem jak nevím co
Sranda je pozorovat.
To je moc dobře, že už je Eda vykurýrovanej
U nás taky fučelo, díky tomu byly holky všude první, jen ne tam kam měly namířeno
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
To je moc dobře, že už je Eda vykurýrovanej
U nás taky fučelo, díky tomu byly holky všude první, jen ne tam kam měly namířeno
No přesné sranda a oni jak jsou lehky ty mladý Vlašky střibrný tak je veme vítr hned.
Oni vždycky s rozeběhem z Pavilónu vzlítnou směr zahrada a šup vítr a jsou 2 metry ve vzduchu
Tak kolegyné během 13 minut jsem vytvoril tento linecký koláč s povidly
Dostal jsem chuť na sladkě a už je v troubě
Takovéhle vajíčka seniorky hází dvakrát třikrát do týdne. Od pěti seberu dvě tři deně. Jinak tohle je dvoudení snáška.
Olympionik2008
napsal(a):
Včera jsme s kolegou chovatelem přisli na jednu úžasnou věc
Na statku bude hodně plemen slepiček ale jedno překřížení dvou plemen čistokrevných bude velmi zajimavé a schválně kdo z Vás na to přijde :
Slepice Vlaška stříbrně zbarvená + kohout Rodajlendka červená = ?
Že by rébus?
ovecka
napsal(a):
Tak to mne těší. Kdysi jsem takto křížila sasexku světlou kolumbijsou a hempšírku měděněčervenou. Nádherné slepičky, silné, zdravé a s perfektní snáškou ve světlé červěnozlaté barvě s kolumbijskou kresbou. Kohoutci velice slušně rostli. Dana.
No právě, že to bude velice užitkový kříženec a hlavně krásný.
Kolega tu barevnost nazval takto :
Slepičky budou jantarový tmavý , budou připomínat zlatokrký a kohoutci budou stříbrokrcí až stříbroprsí.
Olympionik2008
napsal(a):
No právě, že to bude velice užitkový kříženec a hlavně krásný.
Kolega tu barevnost nazval takto :
Slepičky budou jantarový tmavý , budou připomínat zlatokrký a kohoutci budou stříbrokrcí až stříbroprsí.
Tak že již po vylíhnutí bude fungovat colorsexing, což je supér
Taky jsem fotil, mam tu jednu černou předloňskou která nese megavejce.
zdebari
napsal(a):
Taky jsem fotil, mam tu jednu černou předloňskou která nese megavejce.
No to jsou granáty teda oj oj
To já mám u těch Leghornek za tu dobu co je mám cca 7 let vejce 107 g rekord a to jsem si říkal že musí někde ta soudružka ležet mrtvá
A to já mám ty soudružky Leghorni opravdu drobné, tak že když se nekdy objeví takové vejce, tak čumím jak puk.
Olympionik2008
napsal(a):
Koláč je venku cca i s pečením 21 minut to jde, ne?
Tak olympionik nastavil nový směr diskuze - pečení. Já se přidám, mám v troubě boží dar. Tak snad se povede a za 45 minut bude krásně hnědočervený a bude zvonit. Zatím zapařuji a držím si palce, aby nepraskl. Dana.
Tak jsem si dnes nějak přispal
Výhled na zahradu je neměnny a Emil a Olympioničky už makaj, sice nevim od kolika a prostě tam už zase jsou
Jó jinak jsem zapomněl včéra jednu informaci : Evženek už to tady taky pěkně drtí ale je vychytralej vždy si nějakou Soudružku odvede za studnu, aby ho Emil neviděl, maskován jasmínem a hups a už ji tam drtí
No je to celej táta Emil no, to se nezapřé
honzapm
napsal(a):
Držím a vydržím. Však nevadí - adresu nám tu vesele vytroubil do světa,
tak se jednoho krásného dne smluvíme a drůbeži nandáme na tři dny
a vyrazíme na vejlet do Lhoty.
Hip hip hurá no jisté a uďěláme mejdan.
Dana upeče chleba v peci oj oj ja zadělám na povidlové buchty, dále šoupnem do pece nějake mladé masíčko a v době pečení si dáme kafíčko s učitelnicou a budeme z nádvoři Velkostatku pozorovat Honzu, jak bude sekat zahrady
To bude ale krása střídat nádheru
A samozřejmě budeme vítat návštěvy chlebem a solí
Tak Edík už očkem krásně kouká a otok už je prýč.
Je to můj Favorit a při focení se hezky koukal a ukazoval očko, že už je v pořádku.
Jinak dnes nastal den "D" a jdu je kroužkovat.
Dostanou modré kroužky, aby to krásně barevně k nim ladilo
horal
napsal(a):
Šest v práci. Už se v tom trochu ztrácím, ti stříbrné máte jenom dorostenky nebo i seniorky? Manželka touží po vlaškách střibrně zbarvených a maranskách, tak zatím rozhazuju sítě kde se dá.
Zdravím kolego,
Mám tu ješte dve veteránky Stribrně Vlašky, ale ty uz pujdou na polevku a pak ty jejich dcery a syny mladé, tak pak az někdy tak nebude problém, když by jste chtěl násadovky.Kohouta k nim nepřibuzného už právě mám slibeného.
Kolego Horale, D. Žilinec má i stříbrné vlašky. Vím, že kvalita je diskutabilní, ale pokud se vnutíte dovnitř a sám si vybere ty s neokousanými ocásky, tak jsou opravdu pěkné a silné. Jeho kohoutci ale mají už v mládí klopený hřeben, což netuším, co udělá v dospělosti, tak ty neberte. (to jen tak, kdyby jste jinde náhodou nesehnal)
Kolego Teplákovko, jednak nejsem Honza, ale Honzíček, a druhak - to s tím sekáním lánů - hm, tak ten byl dobrej. A ten, jak jede soudružka učitelka s dětmi vlakem a Pepíček volá..., znáte?
Mé zlaté a ctěné ručičky byste ani po tisíci porodech nezaplatil, kolego.
A až si s Dančou docucnete to kafíčko, tak jistě obhlédnete také mé Vlaškárium.
honzapm
napsal(a):
Soudružky Vlašky mi za Leden 2016 nanesly celkem 287 vajec, což je od ani ne dvaceti momentálně produkceschopných děvčat úctyhodný výkon. Mnohé novicky začaly až po Třech králících, takže necelých deset plat za necelý měsíc je krásný výkon.
Ój ój to je vajec no nádhera kolego.
Tak to si dávate minimálne 7 k snídani, že?
bubko
napsal(a):
Chlapci a dievčatá zdravím, obávam sa že som v sobotu vybila všetko čo nieslo každý deň iba 2 vajcia od 7-mich siepok . Honzapm sorry že zase stonam ale musím to p. dochtorovi napisať .
Bubko, zdraví
Však slépka v tomto období nenese každý den, tak se Vám jistě holky ve snášce po dnech střídaji.Buďte v klidú
javorka
napsal(a):
Aby nebylo smutno
Dakujem za podporu. Kazdý den chodim s takou nadejou do kurina pre vajicka.. a viete si predtsavit potom to sklamanie? . Dobre ja teda budem trpezlivá ešte . Inak tu na juhozapade slovenska zamracené 11 stupnov a dážď . Blato lato blato, jedine kačky majú radosť
bubko
napsal(a):
Dakujem za podporu. Kazdý den chodim s takou nadejou do kurina pre vajicka.. a viete si predtsavit potom to sklamanie? . Dobre ja teda budem trpezlivá ešte . Inak tu na juhozapade slovenska zamracené 11 stupnov a dážď . Blato lato blato, jedine kačky majú radosť
Bubko, bude lépe určitě. Držím pěsti.
U nás právě padají kroupy a Indiánky(Wyandotky) je ďobou jako o závod
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Bubko, bude lépe určitě. Držím pěsti.
U nás právě padají kroupy a Indiánky(Wyandotky) je ďobou jako o závod
Ako Vám závidím, že ich vidíte aj cez den, ja neviem co sa doma deje. Dnes ich ani neuvidim, rano nevystrcili ani zobacik- je to pre nich skoro ked ich otváram a dnes pridem neskoro a to uz budu zase zalezené, jedine kačky si ma počkajú .
bubko
napsal(a):
Ako Vám závidím, že ich vidíte aj cez den, ja neviem co sa doma deje. Dnes ich ani neuvidim, rano nevystrcili ani zobacik- je to pre nich skoro ked ich otváram a dnes pridem neskoro a to uz budu zase zalezené, jedine kačky si ma počkajú .
Kroupy jo? to je mi teda počasí
Já nyní vše nakrmil v Pavilónu, pač tady začalo pršet.
Jinak si jdu dáti odpolední svačinku a to srnčí gulášek, který jsem vařil v pondělí večeř, tak že je krásně proleželý mňam mňam.
Jinak ze včerejšího koláče už nic není, prostě jsem ho sám a sám sežral
vg1955
napsal(a):
Pan doktor a vy ste sam, nemate manzelku?.Sam varite, peciete, chovate no taky by sa mi zisiel doma.
Já mám nyní drahou polovičku doma ve Francii
Vrátí se v polovině Února na stěhováni na Velkostatek
Tak si nyni vařim, peču a starám se o mé Soudružky Olympioničky a Oumladinu sám.
Zvládám to báječně
Tak - v tomto bodě se zase jednou přidám. Nyní tu pečete a vaříte - tak se snad do mě zase neobujete. Ján jsem úplně normální důchodce který odsloužil svých 40 let v k&k - tedy monarchii. Coby v minulosti hygienik jsem nadšená určitými praktikami jako česnek, extrakt z ořecháčů etc. A k snášce a jiným tématům mám též co říct. Momentálně hlásím zvýšenou snášku: od 1 maransky ob den vejce,1 leghorn hybridka - 3.snáškové období - obden obrovské vejce, Araukany - 5 kousků - denně 2-5 vajec. Summa - summarum denně 8-10 vajec od celkem 16 slepiček. U nás na jihu - pár km od k&k hranic +5,8°C a momentálně bez deště.
Zdravím ve spolek. Tak se nám zase trochu zabělalo venku. Doufám že to kámošky nezabrzdí, vlašky se začínají rozjíždět (dneska 7 kousků) a i seniorky se snažili od pěti tři vajíčka no ale maxi, jak by řeli vietnamci ikikikel. Na třech vajíčkách čtvrt kila je slušný výkon. Už se mi to i začíná líbit ta snáška když je nad dvacet kousků, dnes konkrétně 25. Nejlepší nosnice jsou zatim moji bobečkové, pravidelná snáška 1,1,2,1,1,2 od dvou slepiček. Češky zatim nic.
horal
napsal(a):
Zdravím ve spolek. Tak se nám zase trochu zabělalo venku. Doufám že to kámošky nezabrzdí, vlašky se začínají rozjíždět (dneska 7 kousků) a i seniorky se snažili od pěti tři vajíčka no ale maxi, jak by řeli vietnamci ikikikel. Na třech vajíčkách čtvrt kila je slušný výkon. Už se mi to i začíná líbit ta snáška když je nad dvacet kousků, dnes konkrétně 25. Nejlepší nosnice jsou zatim moji bobečkové, pravidelná snáška 1,1,2,1,1,2 od dvou slepiček. Češky zatim nic.
A to máš dobre nakalibrovanú to tu váhu ?

Zdravím všechny, čtvrteční ranni ptáčata obzvláště
Kolegyně a kolegové, děláte mi tedy velké chutě s těmi dobrotami...
Hlásím stav. U nás, cca 30km od olympijského velkostatku , máme momentálně zataženo bez deště, fouká, teplota okolo 4 stupňů. Brahmánky 6 ks, včera snesly 4 vajíčka, to je zatím letos jejich denní rekord, běžný průměr je 1-2, brakelky 9ks, včera 5 vajec
Krásný den.
Kolegyně a kolegové,
tak jsem dostal vynadáno na zahradě o pavilónu Oumladiny raději nemluvím páč jsem jim jako v domněnce, že si to vyžehlím nesl tvaroh a než jsem se stacil ohnout ke kamennému korytku tak na mě všichni předvedli takový útok, že mám tvaroh i ve vlasech jaký to byl masakr
Jak Piraně hrůza hrúza
Včéra jsem Oumladině zavěsil do jejich Pavilónu na zkoušku 12 litrovou niplovou napáječku z Francie, a provedl test a nádhera jak z toho sosáčkama sosají.
Na Velkostatku bude jen a jen niplový sistém napajení pro čistotu a hygienu soudružek Olympioniček
Je pravda, že já je mám na niplové napájení naučené ouplně od vylíhnutí, tak že žadný problém, jen jsem chtěl vidět jejich reakci na tento velký předmět
Nyni tady začalo pršet a teplota + 2 stupně
Jdu zapnout přístroj a uďelat si ranni presso
Krásné čtvrtečni ráno hop hop hop.
Čest práci,
Tak holky se dnes opět činily a od 15 nesoucích soudružek 13 vajec, tak že parádička.
AGÁTA Veteránka Maranska přestala před týdnem snášet, však má nárok je to už 6 letá babicka
a jedna Leghorni soudružka již 3 týden přepeřuje
Tak že jen dvě se dnes flákaly to je morálka teda jako takto trhat partu
Ba né, velká spoojenost se snáškou Soudružek Olympioniček
friend
napsal(a):
Dobrý deň, zaujímalo by ma, ako viete, ktorá sliepka zniesla vajce. Teda pri maranskách mi je to jasné, ale keď sliepky znášajú rovnaké vajcia, ako viete, ktorá to bola?
Dobry den,
Tak já mám jen Leghornky a ty snášeji bílá vejce a pak 2 kusy co nesou hnědé vejce a tak dále.
Já rozeznám každou slepici, mám kazdou i pojmenovanou
friend
napsal(a):
Dobrý deň, zaujímalo by ma, ako viete, ktorá sliepka zniesla vajce. Teda pri maranskách mi je to jasné, ale keď sliepky znášajú rovnaké vajcia, ako viete, ktorá to bola?
A poznám to i podle tvaru vajec, kazdá Soudružka ma trochu jiný tvar vejcete je to jen a jen o tom, jak své slepice chovatel zná
Mě například Veteránky 2013 nesou vejce dlouhá a velká a 2014 velká a kulatá
Názorný příklad
3 vejce Leghorny 2013
1 vejce. Leghorn.2014
1 vejce. Vlaška.2014.
Olympionik2008
napsal(a):
Názorný příklad
3 vejce Leghorny 2013
1 vejce. Leghorn.2014
1 vejce. Vlaška.2014.
Aha. Ja som si myslela, že sliepka znáša zakaždým iné vajce, raz menšie, raz väčšie... To, že každá sliepka nesie vajcia rovnakého tvaru, som si nevšimla, lebo ja mám taký mix vajec, že žiadne nie sú rovnaké. Človek sa stále učí.

bubko
napsal(a):
Ale jest mame co. Plnene cerstve pecivko sunkou a syrom.
To vypadá fantasticky. Polykám naprázdno, jdu vybrat lednici. Máte mě na svědomí . Dobrou chuť přeji.
friend
napsal(a):
Aha. Ja som si myslela, že sliepka znáša zakaždým iné vajce, raz menšie, raz väčšie... To, že každá sliepka nesie vajcia rovnakého tvaru, som si nevšimla, lebo ja mám taký mix vajec, že žiadne nie sú rovnaké. Človek sa stále učí.
Však v pohodě, je to jen o cviku o ničem jiném
Olympionik2008
napsal(a):
Však v pohodě, je to jen o cviku o ničem jiném
Taky mám přehled (tedy většinou). Ale chce to čas, časté chození do kurníku a nakukování do hnízd. Ale ty potvory mi často přelezou jinam a děsně mě matou .
Hodně mi pomáhá barva vajec, mám málo slepic, tak to jde.
Jak to ale poznáte vy, při tom množství a ještě je většina vajec bílých... ?
javorka
napsal(a):
Taky mám přehled (tedy většinou). Ale chce to čas, časté chození do kurníku a nakukování do hnízd. Ale ty potvory mi často přelezou jinam a děsně mě matou .
Hodně mi pomáhá barva vajec, mám málo slepic, tak to jde.
Jak to ale poznáte vy, při tom množství a ještě je většina vajec bílých... ?
Ouplně hravě kolegyně, za ty léta to mám opravdu nakoukané a není bíla jako bílá
Třeba moje 2014 Leghorny nesou obravdu sněhobílé vejce a Veteránky 2013 čím jsou starši tak nesou bilá, ale né ouplně sněhobilé to je alchimie, že?
Není bílá jako bílá
javorka
napsal(a):
Mě se smějou, že mám na vejcích napsáno nejen datum, ale i jméno slepice.
Tedy když mám jasno. A čas šmírovat, pak se lépe vysleduje.
No to je krása
Já mám taky každou slepici pojmenovanou
Kohouti Emil, Evžen, Eda a tak dále je to sranda
Jedna je Samuraj furt by se prala dalši Pejrak od kuřete trošku kulhá na jednu nohu a tak dále no
Když se mi líhnou kuřata tak jedná várka jsou Piškoti, druhá várka Pinguíni a dalši Piraňě, hustý co
Fanda s Kamilou a Vandou. Kamila čumí, jak Leghornka do pekáče.
(dostali máčenou Acanu, co mi zbyla neb pes má dietu, a na Kamilu nezbylo).
František oblbuje mladá naivní děvčata. Šarm on teda má, to zasejc jo.
František zmydlil sice Vendu, jenže Fandu a Erika nepřepral, tak venku bývá sám.
Do jednoho z popelišť jim dávám nedojedky z koryta, venku to ještě přeberou
a není tolik odpadu. Zřídil jsem tam i číhaniště pro kocoura, kterej tam zdatně loví
případné soudružky myši.
Venda, dominantní zlý potížista, se zítra stěhuje do nového domova.
Červený Tadeáš pojede s ním, na oplátku mi přicestuje oranžovokrký Lukáš.
Jejej, to zase bude na vsi veselo. To se to bude pokusničit.
honzapm
napsal(a):
Venda, dominantní zlý potížista, se zítra stěhuje do nového domova.
Červený Tadeáš pojede s ním, na oplátku mi přicestuje oranžovokrký Lukáš.
Jejej, to zase bude na vsi veselo. To se to bude pokusničit.
Nó jisté doveze mladý plemeníky a Eriček už je na druhé vlné
Eričkú, kde jsí
Hop hop hop
Ranni ptáče dál doskáčé hop hop hop
Tak mě vzbudil telefón, no a už neusnu, děs
No a schválně koukám na zahradu a Soudružky Olympioničky na zahradě v tuto dobu ještě nejsou, ale slyším Emila z kurníku, jak kokrhá
No tak že vstávají kolem cca 03.00 ráno, to je hustý, že?
Vyhlížim a schválně, kdy zahlédnu první Netopýrky na zahradě
Baf! To koukáte, co?
Já vím.
Kolego, Erička vám nafotím, to budete koukat.
Dnes tu leží 5 cm mokrého těžkého sněhu, tak se bude jistě krásně vyjímat.
Jen si nesmím na gaučíku zapomenout ten... aparátek.
Kolego, teda helím, jaký jste soběstačný slaměný vdovec, no tedy.
Doufám, že minimálně v podobě té vaší udatné sousedky Jaruš, Brutální Nikity,
máte skvělou opatrovatelku a druhou Vendulku utěšitelku, to muší bejt.
honzapm
napsal(a):
Baf! To koukáte, co?
Já vím.
Kolego, Erička vám nafotím, to budete koukat.
Dnes tu leží 5 cm mokrého těžkého sněhu, tak se bude jistě krásně vyjímat.
Jen si nesmím na gaučíku zapomenout ten... aparátek.
Kolego, teda helím, jaký jste soběstačný slaměný vdovec, no tedy.
Doufám, že minimálně v podobě té vaší udatné sousedky Jaruš, Brutální Nikity,
máte skvělou opatrovatelku a druhou Vendulku utěšitelku, to muší bejt.
Nó to mě pos.r neuveřitelné.
Šest v práci. Tak dnes sejim teda vůbec ven nechtělo. Už mne to štve, sotva začne usychat bláto buďto zaprší nebo nasněží. Zítra to má jít opět nahoru, údajně přes desítku. Také už jsem sebral pět vajíček, ale ty naše holky si to nechávaj na odpoledne a některé až k večeru.
Dnes som mimoridne doma. Mam vela objednavok na moj dthy konicek - sviecky. Do valentina malo casu nestiham... Ked otvorim sudruzky o pol siestej nevystrcia ani zobacik. Dnes o siedmej uz vypochodovali von. O po desiatej som nakukla na bohatu znasku a hele 1 vajce. . Chlapci ale ako listujem v historii moc toho nenaspite .
Ľudkovia, nechcem sa predčasne chváliť, ale dnes je pre mňa (zatiaľ) šťastný deň... celé doobedie som opravoval staručkú liaheň bios a podľa všetkého sa mi podaril asi malý veľký zázrak, liaheň zatiaľ funguje, je zapnutá asi hodinu, zapína, vypína, proste fachčí ako má... som šťastný ako by som vyhral milión... a mimochodom, aj jednej kurke sa dnes zadarilo celkom slušné vajíčko
bubko
napsal(a):
Dnes som mimoridne doma. Mam vela objednavok na moj dthy konicek - sviecky. Do valentina malo casu nestiham... Ked otvorim sudruzky o pol siestej nevystrcia ani zobacik. Dnes o siedmej uz vypochodovali von. O po desiatej som nakukla na bohatu znasku a hele 1 vajce. . Chlapci ale ako listujem v historii moc toho nenaspite .
Tak u nás 2ks! To asi budete lepší (tedy jestli vám k tomu z rána něco přibylo). Jsem zvědavá jestli to zítra doženou .
Jaké vyrábíte svíčky? Pošlete foto, ať se pokocháme...
javorka
napsal(a):
Tak u nás 2ks! To asi budete lepší (tedy jestli vám k tomu z rána něco přibylo). Jsem zvědavá jestli to zítra doženou .
Jaké vyrábíte svíčky? Pošlete foto, ať se pokocháme...
Tak sme na tom rovnako.2ks. Teraz vyrabam valentinske. A par viannocnych..
nomad72
napsal(a):
Ľudkovia, nechcem sa predčasne chváliť, ale dnes je pre mňa (zatiaľ) šťastný deň... celé doobedie som opravoval staručkú liaheň bios a podľa všetkého sa mi podaril asi malý veľký zázrak, liaheň zatiaľ funguje, je zapnutá asi hodinu, zapína, vypína, proste fachčí ako má... som šťastný ako by som vyhral milión... a mimochodom, aj jednej kurke sa dnes zadarilo celkom slušné vajíčko
Tak to se nedivím, že ta líheň šlape jako hodinky.
Pod takovým dozorem bych možná i já vstával o hodinku dříve, čili v devět,
a gaučík bych omezil maximálně na čtyři, no nanejvýš šest hodinek denně.
Zdrastvujte!
Tak prátelé, dnes jsem vyzvedl dvě krásná euro okno co se budou dávat na statku do zďeného kurníku, aby tam děvčata mela krásně světlo
Dnes proběhlo přesné měření a kurník bude dosti prostorný
Délka kurníku 6.4 m
Šířka kurníku 3.2 m
Výška kurníku 2.8 m
Tak zé parádička, zakomponují se tam dvě okna a bude to Olympijské slepičí králostvi
No tedy kolego, to zase bude jednou krása střídat nádheru.
Dopřávám si lahodné vajíčkové pomázánky na čerstvém rohlíčku
a musím se hlídat, jinak ze samé této slasti hrozí totální organismus!
Doufám, že nám děvčata z těch bruselských eurooken budou náležitě mávati.
Já dnes navštívil opět pana truhláře a posuzovatele v jednom, už mám okna
a dvéře do Vlaškária 2 téměř hotová, ještě sklo a nátěr a bude i zde, v kraji pustém,
krása střídat nádheru.
Prosvěcování eurovajec říká, že deset lososových vajíček vypadá velice nadějně,
jejej.
Ty žluté zatím nejsou tak jisté, ale nevadí mají ještě čas.
A taky kdo by krmil a obhospodařovával tolika kuřat, z gaučíku to jde jen velmi těžko.
nomad72
napsal(a):
Si si všimol pána Putina ?
Vladimír je můj idol. Také jsem se začal v létě potápět (i s gaučíkem, ovšem),
ale zatím jsem žádnou afmóru nenašel. No holt si musím koupit silnější brejle.
Vladimírovi zdar.
Na jeho počest momentálně zahajuji udatné biatlonové povalování na obou bocích.
Gábi jedůůůůůůůůů, Gábi střílííííííííííííííím, Gábi mířííííííííííííííííím.
Uf. To zase bude na vsi zrůšo.
Olympionik2008
napsal(a):
Tak prátelé, dnes jsem vyzvedl dvě krásná euro okno co se budou dávat na statku do zďeného kurníku, aby tam děvčata mela krásně světlo
Dnes proběhlo přesné měření a kurník bude dosti prostorný
Délka kurníku 6.4 m
Šířka kurníku 3.2 m
Výška kurníku 2.8 m
Tak zé parádička, zakomponují se tam dvě okna a bude to Olympijské slepičí králostvi
To budu mat dievcence vacsi kurnik ako ja obyvacku
bubko
napsal(a):
To budu mat dievcence vacsi kurnik ako ja obyvacku
Jé až ták jó, tak to je hustý no a děvčatúm na kurnik navazuje i velká stodola, tak se tam také probourá otvor a vloži se dveře, aby mohli děvcata v nepříznivém počasí vesele poskakovati v prostoru 12x8 m.Na zimu, kdy bude napadany snih to bude vynikajici olympijská fitness tělocvična no a na kurníček navazuji vélká zahrada minimálně 4000m2, záleži jak jim to oplotim.
No bude to nádhera
Šest v práci. Přimda -1 ale přes den by mělo být jasno a až +8 tak uvidíme, jestli na nás nepadne mlha. Z pátku na sobotu noční výlety neprovádím. Páteční večer je vyhrazen na váleční poradu s kamarády v restauraci. To pak spinkám jak mimino, no mimino s motorovkou. Probouzím se až popáté na svoji první dávku fetu a nezbytné kafíčko. Jinak včera 25 kousků, češky pořád nic a zdá se mi že dlouho ani nebude, jsou čím dál víc odrbané. Přitom ráno, pardon, dopoledne když je pustím to je krákoráního jako by soutěžili která hlasitěj a déle.
Únor začal docela slušně 29,17,25,17,25 vajíček. Doufám že ty mírné mrazíky nezastaví ten rozjezd.
Honzíku Erik to je krasavec, já zatim marně pátrám po blízkých chovatelích Vstzb, mám sice nějaké adresy ale bez telefonu a mailu. Takže budu muset pěkně po staru koresponďákem.
Takže hezký den všem.
Já zítra začínám také. Napřed musím pro vajíčka.
Jinak nomad72 jaké Bystré (Ratkovské) ?
Přátelé a věděli jste tohle?
Drůbež - registrace
hejno více jak 100 ks dospělé drůbeže produkující násadová vejce
hejno nosnic produkující vejce uváděná na trh
chovatel hejna drůbeže většího než 500 ks
provozovatel líhně s kapacitou větší než 100 ks násadových vajec.
Horalku, tak to je super. Četl jsem, že na koresponďák se dají ulovit ty nejlepší Vstzb.
Poště a píli a vlaškám zdar.
Já si dnes mušel přifstati, přátelé.
Neboť je u nás Maškaráda Paráda Pride Parade 2016 de la Velký Únor.
Už od božího kuropění dýchám na štamprlata a leštím a leštím, až mi cosi lesklého připomínají. No a já sám budu za maškaru, takže musím být velice pilný.
Zlé jazyky mé masce sice přezdívají Malina Obrowská na gaučíku,
ale všichni jistě dobře víte, že to není pravda.
Budu za elegantního jednorožce, přece. Akorát mi tam ten rožík nějako nechce držet
a při tom dýchání (no, nanejvýš maliličkém ochutnávání) do štamprlat
se mi naňho ty kalíšky protivné napichovávají.
Aj aj aj.
A pak, že chlapi neumí mířit.
Jo a koblížkové orgie? No tak vo tom žádná.
To ani nebudu psát takhle veřejně, eště by se na mě sběhli všichni ochránci koblih
a měl bych po marmuládě. Teda jamu. Teda ovocné pomazánce.
No prostě po ptákách.
nomad72
napsal(a):
Kde? u nás cez deň -2 °C, to by nevadilo, ale fúkal dosť silný vietor a pocitová teplota možno -8 až - 10 !
Juhozapad. Par foto z dneska.
horal
napsal(a):
Hezký masopustní večer. Tak přesně po měsíci dvě vajíčka od češek. Snad se už konečně rozjedou alespoň některé. Dneska bylo i u nás nádherně a teplíčko. Jenom všude samé bláto jak taje sníh. Dnešní snáška 26 kousků.
Kolego, tak slává, že nadnárodní Češky daly 2 vejce hip hip hurá
bubko
napsal(a):
Po dedine chodil fasiangovy sprievod' koce s konmi' masky susedia pred domami stoliky s pagacami' siskami a domacou palenkou-no fakt super den!
Tady bylo taky krásně, sluníčko. Tedy co jsem viděla od sporáku .
Mám tu vnoučata (7,4 a 2 roky). To jsem si zase pěkně zavařila!
Konečně klid, tatínek uspává...
Manžel vyrazil na pivo, tak si taky jedno zasloužím.
javorka
napsal(a):
Tady bylo taky krásně, sluníčko. Tedy co jsem viděla od sporáku .
Mám tu vnoučata (7,4 a 2 roky). To jsem si zase pěkně zavařila!
Konečně klid, tatínek uspává...
Manžel vyrazil na pivo, tak si taky jedno zasloužím.
Tak na zdravie! Ja mam poharik cerveneho.syn s nevestou pridu zajtra takze si ten sporak uzijem zajtra
Dobré ránko všetkým tu vospolok tak vstávajte, šup k porcelánu u nás teplota vonku -2°C, zatiaľ slabý vietor.info o mojej starej bioske: tretí deň čo je zapnutá, stále pekne šlape, aj po včerajšom výpadku el. en. (3x po pol hodine) si vždy udržala teplotu tak, že neklesla pod 35 °C.takže mám radosť... a mimochodom, včera od mojich 4 sliepok ani jedno vajce ale to nevadí... však ono sa to pohne... tak ešte raz, dobré ránko
Tak to u mě včéra standart 11 + 3 vejce od Leghorních dorostenek
Dnes je neděle a tak jim dolřeju ťé oumladině a rozhodl jsem se jik uvařit 5 vajíček jako delikatesu pro nedělní ráno
Soudružky Olympioničky Leghorni mají smůlu, ty již 14 dni jednou jen tu svoji stravu a zahradní radovánky, páč si nový páň majitel bude od nich líhnout kuřátka, tak proto ta dietni strava
No já bych jim dopřál jako samozřejmě delikatesy od sousedi Marie " Brutální Nikita " v podobě krútích krků a jiných delikates od masa, ale nené to byly móc nadopované bílkovinou a násadovký by byly nekvalitní.
Jinak Soudružky Olympiojičky 2013,2014 i s Emilem a Evženkem se stehují příští týden do nového obydlí a to všichní dohromady
Pán si je veme všechny, tak to je dobře no a má vlastne 3 kmeny nepříbuzné v jednom.
Emil + 2013 a 2014
Evženek + 2014
Olympioničky 2013 jsou matky Evženka
Tak to by jako nešlo
Tak ze nový pán majitel kupuje cenný poklad
No ale jako parádička je, že Olympioničky budou od Velkostatku cca 30 km tak že si pak z Jara od kolegy chovatele vemu nějaké násadovky a zapnu líheň juchů
To jsem to ale krásně vymyslel hip hip hip
Krásné ránko
Jdu nakr it Oumladinu, Olympioničky už to valej na zahradě
nomad72
napsal(a):
Ja som z toho jeleň ako je to možné, že ti o takom čase sliepky po záhrade behajú ? v tme... alebo im tam svietiš?
Čest práci.
No já mám barák a zahrady obehnán obecnim velkým parkem a na jedné straně zahrady kde jsou soudružky tak jsou tam 4 obrovské lampy, které osvětlují soudružkám jejich část zahrady, tak že je to tady osvícené jak v Las Vegad tak proto už tak brzý poskakuji po zahradě.
V týdnu jsem je načapal už ve 03.17 jak už se pásly no a proto třeba v 6 ráno sbirám třeba 7 vajec.
Jsou to fakt údernice olympijské
Tak to je iné... u nás od polnoci do 04:00 verejné osvetlenie vypínajú (šetria) tak u nás je aj na ulici tma, že si pod nohy nevidíš... ja mám záhradu 56 árov a tam je ešte o pol siedmej tma... ja kurom otváram o siedmej aj to sa bojím líšok a kún... u mňa tie potvory behajú ako po vlastnom...
Šest v práci. Přimda čtyři stupně pod nulou, inzulín, prášky kafíčko. Dneska jsem chtěl ještě natřít novou odchovnu, ale kašlu nani. Kuřata už jdou doni a šup stim do garáže. Dnes mne naštvali, jedno začalo v půl druhé tak příšerně pípat, že už jsem mu chtěl zakroutit krkem. Nepomohlo ani vyhrožování vyhozením z okna, pořád pípalo. Ani šrot mu zobák nezalepil, naštěstí si to po čtvrt hodině rozmyslel a přestal.
horal
napsal(a):
Šest v práci. Přimda čtyři stupně pod nulou, inzulín, prášky kafíčko. Dneska jsem chtěl ještě natřít novou odchovnu, ale kašlu nani. Kuřata už jdou doni a šup stim do garáže. Dnes mne naštvali, jedno začalo v půl druhé tak příšerně pípat, že už jsem mu chtěl zakroutit krkem. Nepomohlo ani vyhrožování vyhozením z okna, pořád pípalo. Ani šrot mu zobák nezalepil, naštěstí si to po čtvrt hodině rozmyslel a přestal.
Jó uřvané kuřata to já znám taky jsem vždy myslel že se něco ďeje a běžel z prvního patra dolů a jedno kuře stálo v prostředku odchovný a řvalo na celý barák jako kdyby nevím co
Ale vždy mám u těch prckú záchvaty smíchu.Poskakují běhají a najednou sebou praští o zem a chrápou během 2 sekund.Je to sranda
Olympionik2008
napsal(a):
Tak to u mě včéra standart 11 + 3 vejce od Leghorních dorostenek
Dnes je neděle a tak jim dolřeju ťé oumladině a rozhodl jsem se jik uvařit 5 vajíček jako delikatesu pro nedělní ráno
Soudružky Olympioničky Leghorni mají smůlu, ty již 14 dni jednou jen tu svoji stravu a zahradní radovánky, páč si nový páň majitel bude od nich líhnout kuřátka, tak proto ta dietni strava
No já bych jim dopřál jako samozřejmě delikatesy od sousedi Marie " Brutální Nikita " v podobě krútích krků a jiných delikates od masa, ale nené to byly móc nadopované bílkovinou a násadovký by byly nekvalitní.
Jinak Soudružky Olympiojičky 2013,2014 i s Emilem a Evženkem se stehují příští týden do nového obydlí a to všichní dohromady
Pán si je veme všechny, tak to je dobře no a má vlastne 3 kmeny nepříbuzné v jednom.
Emil + 2013 a 2014
Evženek + 2014
Olympioničky 2013 jsou matky Evženka
Tak to by jako nešlo
Tak ze nový pán majitel kupuje cenný poklad
No ale jako parádička je, že Olympioničky budou od Velkostatku cca 30 km tak že si pak z Jara od kolegy chovatele vemu nějaké násadovky a zapnu líheň juchů
To jsem to ale krásně vymyslel hip hip hip
Krásné ránko
Jdu nakr it Oumladinu, Olympioničky už to valej na zahradě
Dobrý deň,
chcem sa spýtať, akú stravu by mali mať sliepky, keď zbieram násadovky do liahne, a naopak čo nemôžu vtedy jesť.
Olympionik2008
napsal(a):
Jó uřvané kuřata to já znám taky jsem vždy myslel že se něco ďeje a běžel z prvního patra dolů a jedno kuře stálo v prostředku odchovný a řvalo na celý barák jako kdyby nevím co
Ale vždy mám u těch prckú záchvaty smíchu.Poskakují běhají a najednou sebou praští o zem a chrápou během 2 sekund.Je to sranda
Tak to je přesné. Já mám tu smůlu že s nima spím. Vždy tak týden je mám v pokoji a pak je dám do garáže, ale teď je dost chladno tak je dám asi do sklepa. Kdyby náhodou praskla žárovka aby nepodchladly.
Tak kobližky spapány, domácí hruškovica maškarádám chřtánem též protekla,
nějaké ty sprostonárodní písně byly libě (nebo tklivě?) za(ú)pěny, dvroke poklizen,
pometen a obecně poš.ukáno povenku, což se takhle při únorku hodí.
Honzíkův originální kostým na gaučíku samozřejmě vyhrál první cenu
mezi veškerýma maškarádama. Jak jinak, než zaslouženě.
Když svůj proležený zaprděný gaučík miluješ, není co řešit.
Dobrý večer přeji všem přítomným. Po týdením absťáku (rozbil se mi noťas) mám docela fičák přečíst vše nové
Koukám, že se tu vesele nakupuje, ale i peče a smaží. Musím se pochlubit, poslední moje dva pokusy našim holkám slepičím moc chutnaly jelikož mě nějak zlobí droždí a PROSTĚ nevykyne, tak toho holkám dost zbyde Zítra dostanou báječné loupáky podle Ládi Hrušky
Mám velkou radost, už mi snášejí 3 loňské maransky z 8, a začaly i stříbrné vlašky sem tam malé vajíčko. Včera jsem po dlouhé době u nich zase seděla a vypila si kafčo a kochala se.
Ty koblihy nahoře, vypadají fakt dost dobře. Mňam.
Také jsem včera plnila líheň. Jupí
hop hop hop
Ranni ptáče dál doskáče
Krásne dobré ránko přeji
Praha hlasí krásných + 8 stupnú.To nám ten týden nový ale krásně začiná.
Včera soudružky Olympioničky opět nezahálely a vyprodukovaly krasných 12 vajec od 15 kusů Nádhera
Tento týden jsountu soudružky Olympioničky u mé naposkedy, budou se stěhovat hip hip.
Šest v práci. No jo Prágl musí mít vždy něco extra, u nás na Přimdě jenom jeden. Slepičky se roznáší, za poslední tři dny celkem fajn.25,26,27 jenom jsem zvědav, jestli to bude pořád stoupat nebo se to zastaví. Od včera 62 vajíček v líhni, tak už se mám zase na co těšit.
Krásné dobré ráno všem.
horal
napsal(a):
Šest v práci. No jo Prágl musí mít vždy něco extra, u nás na Přimdě jenom jeden. Slepičky se roznáší, za poslední tři dny celkem fajn.25,26,27 jenom jsem zvědav, jestli to bude pořád stoupat nebo se to zastaví. Od včera 62 vajíček v líhni, tak už se mám zase na co těšit.
Krásné dobré ráno všem.
Zdravím kolego,
už má byt teplo tak si myslim, že se to bude jen a jen lepšit ta snáška

Zdravím všechny. Na hranici středních a východních Čech se právě zatáhlo a fouká. Sluníčko mělo na holky příznivý vliv, včera od deseti 8 vajíček. Vytáhla jsem o víkendu foták, abych udělala venku pár předjarních, moc se nedařilo, holky jsou rychlé a já neumím pořádně zacházet s foťákem a nastavit správný režim, takže byla většina mázlých.
napsal(a):
Zdravím všechny. Na hranici středních a východních Čech se právě zatáhlo a fouká. Sluníčko mělo na holky příznivý vliv, včera od deseti 8 vajíček. Vytáhla jsem o víkendu foták, abych udělala venku pár předjarních, moc se nedařilo, holky jsou rychlé a já neumím pořádně zacházet s foťákem a nastavit správný režim, takže byla většina mázlých.
Panečku to je nádhera. Ještě před časem jsem byl zažranej do králiků a teď bych chtěl pomalu vššchny slepice. Ani jsem si nevšímal jak jsou krásné. Nyní když někam jedu tak po vsích čumím do dvorů kde maj jakou slepici a manželka je stejná " hele, hele tady mají krásné slepice".
horal
napsal(a):
Panečku to je nádhera. Ještě před časem jsem byl zažranej do králiků a teď bych chtěl pomalu vššchny slepice. Ani jsem si nevšímal jak jsou krásné. Nyní když někam jedu tak po vsích čumím do dvorů kde maj jakou slepici a manželka je stejná " hele, hele tady mají krásné slepice".
Nápodobne.. teraz chodíme po výstavách a burzách doteraz sme si mysleli že všetky sú červené alebo biele.

U mě je to podobné. Nebýt přátel, pořídila bych jakoukoli snášející slepici a moc bych nad tím nepřemýšlela. Protože mi dali svoje vymazlené, z pocitu zodpovědnosti jsem začala studovat a zjistila, co je krásných plemen a uvědomila si, že mě slípky baví. A tak teď taky koukám co kde kdáká, jezdím se dívat na výstavy a těším se doma těmi našimi a nebýt omezených časových a prostorových možností, tak by tu toho běhalo pro radost víc.
napsal(a):
Jeeeeeee Vy máte Brakelky jo no nádhera to je múj sen je mít.
napsal(a):
Máte k těm Vašim krasavicím i kohoutka?
Vždycky jsem je móc chtěl Brakelky, ale nedaly se nějak sehnat nikde, ale vy je tedy máte nádherné, opravdu krásne

Děkuji za chválu, těší mě i když děvčata nejsou můj chovatelský počin.
Kohoutka bohužel nemám
Chčije a chčije. Říkal to děda. Pan Komárek sice nejni můj děda, ale stáří má vždycky pravdu. Prej.
Kolego Teplákovko, tak co ta vaše Andalůzyje v troubě? Už se to blíží, což?
Horalku, ty limity - evidence - to znám.
Jelikož mám sice hned tři líhně, ale každá je o kapacitě jen 51 vajec,
tak skutkovou podstatu líhně na sto kusů stále nenaplňuji, že.
Ale když mám registrované ovce, tak mi i kvůli slepicím volají.
Vždycky se slečna zeptá - máte ještě slepice?
Odpovím - mám.
A tím náš oduševnělý hovor končí.
Slečna ještě dodá, ať se nezlobím, že rušila, ale že si to do té tabuličky musí napsati.
Je boží, že stát si najde peníze na financování takovéto náročné posice,
kterou slečna vykonává.
Akorát by mi neměla volat v takové samé nevhodné okamžiky,
např. když jsem právě čerstvě uložen na gaučíku, že.
Mno a k pečení...
Moje Německá eskapáda 2 má po dnešním prosvícení zcela jasný rámec.
32 vajec vlaška velká žlutá
- z toho 2 nakřáplá (vyhozeno),6 kruhů smrti, zbylé neoplozené nebo transportem
rozkvedlaný žloutek, vyvíjí se jich 9
a 10 vajec vlaška velká lososová
- 2 neoplozená,2 kruhy smrti, vyvíjí se jich 6
Tak těch 15 kuřátek by bylo právě tak akorát, pro Honzíka z gaučíku.
Uvidíme za 14 dní. Jejej. Pipi ná, pocem.
honzapm
napsal(a):
Chčije a chčije. Říkal to děda. Pan Komárek sice nejni můj děda, ale stáří má vždycky pravdu. Prej.
Kolego Teplákovko, tak co ta vaše Andalůzyje v troubě? Už se to blíží, což?
Horalku, ty limity - evidence - to znám.
Jelikož mám sice hned tři líhně, ale každá je o kapacitě jen 51 vajec,
tak skutkovou podstatu líhně na sto kusů stále nenaplňuji, že.
Ale když mám registrované ovce, tak mi i kvůli slepicím volají.
Vždycky se slečna zeptá - máte ještě slepice?
Odpovím - mám.
A tím náš oduševnělý hovor končí.
Slečna ještě dodá, ať se nezlobím, že rušila, ale že si to do té tabuličky musí napsati.
Je boží, že stát si najde peníze na financování takovéto náročné posice,
kterou slečna vykonává.
Akorát by mi neměla volat v takové samé nevhodné okamžiky,
např. když jsem právě čerstvě uložen na gaučíku, že.
Mno a k pečení...
Moje Německá eskapáda 2 má po dnešním prosvícení zcela jasný rámec.
32 vajec vlaška velká žlutá
- z toho 2 nakřáplá (vyhozeno),6 kruhů smrti, zbylé neoplozené nebo transportem
rozkvedlaný žloutek, vyvíjí se jich 9
a 10 vajec vlaška velká lososová
- 2 neoplozená,2 kruhy smrti, vyvíjí se jich 6
Tak těch 15 kuřátek by bylo právě tak akorát, pro Honzíka z gaučíku.
Uvidíme za 14 dní. Jejej. Pipi ná, pocem.
Zdravím kolegu ze západu,
no vidíte, ouplně bych málem na Andalúsky zapomněl, no mám já to paměť
Volal jsem kamarádce a dostal jsem informaci, že z 40 vajec bylo 7 neoplozeno, dále 7 kruh smrti tak že se pozítří překlá na rošt 26 vajíček, tak jsem zvědav co se klubne
No tak to jsem zvědav, co Vám se klubne z NDR za Vlašky.
Já si o víkendu jedu pro Rodajlendky, ale nejdříve odcestují Soudružky Olympiojičky Leghorni s Emilem a Evženkem do svého nového obidlí a následně přivezu Oumladinu Rodajlendek červených hip hip hurá
Jó jinakmtady taky začalo nyni pěkné chcá..t a fouká vítr, no děs jako.
To zase bude soudružky Leghorní po sexuálních radovánkách Emila a Evženka jak prasata
Držím palce k pečení. Já když to vždycky vyndavám 7mý den z trouby a neoplodněné, neoplodněné, neoplodněné, ... tak jsem na prášky.
Vyměnila jsem si s jedním chovatelem za jeho leghorny a z 50ti vajec jen 1 neoplodněné a ostatní se vyvíjí. V neděli polezou první a za týden další. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Já hlavně pochybuju o sobě i o líhni jako takové.
Jenže pak tam namastím vejce vlastní, na pokusy, a tam mám oplozenost 99-100%
a vše, co se začně vyvíjet, se taky vyklube zdárně ven (žádné kruhy smrti,
žádné naklubáno-nevylíhnuto).
Takže si říkám, jak draho mě ta nimecká kuřátka vyjdou, když jich je pak tak málo,
ale než se prosit českých chovatelů, kteří vás neochotně odpálkují, tak to radši tak.
Navíc vím zcela přesně, co se mi líbí, a toho u nás moc není, bohužel.
Kolego Teplákovko, helejte, neříkal jste náhodou, že budete mít na statku jenom Vlašky?
Jaký rotajentky zase? A co ty brakelky jako?
No, je fakt, že já, pod vaším vlivem, jsem si tuhle v Chodově zaslintal nad stříbrnýma
vranohláfkama, von ten kohout tam dostal nějakou medaili nebo co...
Já chtěl taky medaili, ale dostal jsem jenom přednášku vo tom, jak jsem mladej a udatnej,
a že přesně takový tam hledaj, a že se mám honemrychle přihlásit do sboru bílých pláštíků.
Jenomže...
Když Petra Máchala verbovali na vojnu, tak mu také libě zpívali, že?
A vo tom totiž já něco vim, z gaučíku mám pohádky všechny hezky pěkně nasledované,
takže vim, co v životě co a jak chodí. Nejsem fčerejší.
Andy, z toho si nic nedělejte, zase si říkejte, co s tolika kuřátkama, že jo?
Moje vlašky oranžovokrké v roce 2013 dopadly tak, že ze 46 vajec se jich vyvíjelo 10.
Z toho tři slepičky a jedna z nich ani nebyla vlaška. Ech, to je ale situace.
Gratuluji k rekordu, moje holky metu 15 vajec né a né dát, zatím mají max.14.
Ale i tak jsou to udatnice výkonné, na tu bídu a ten věk...
No, není nad to si nalíhnout svoje, krásné a čiperné, silné a odolné, prostě nejlepší, že.
Kolego, ještěže se z té Prahy už stěhujete, což?
Já totiž tuhle brejlil na fotku toho vašeho leghorního soudruha vod E.
(vod toho přecedy - jak vám Lydie psala, že nemá leghorní hřeben)
a tam máte zahradu ještě krásně poeticky zelenou, tklivou, plnou trávy.
No a teď, když tak letmo z gaučíku jukám na ty vaše netopýří rachejtle,
tak ty vám ten zelený pažit hezky pěkně zredukovaly, což?
No bodejť by né, když na té demolici výkonně makají už od tří v noci, že?
Úplně mě na gaučíku ochvívá zimnice a hnusota, když píši takovéto
brutální noční hodiny, brrrrr.
Zdar a sílu - a, vážení, PEČEME.
Jo a poslední dopindnutí.
Včera jsem, prosím pěkně, zažil dva šoky.
První, to když oranžovokrká soudružka Gabriela (říkejme jí Gábi)
stála u své kukaně - je to její vlastní, žádná jiná soudružka tam nenese.
Chudák Gábi tam stála a kdákala (co kdákala, řvala na celý kolo,
že i ten největší flegmatik, čili já, se na ní šel podívat, a ejhle - bylo obsazeno.
No a kým asi? Její vlastnoruční sestra Magdalena (říkejme jí Majda)
si tam vesele seděla a kladla!
Čili šok první.
Mno a šok druhý - to, co Majda nakladla, bylo HNĚDÉ vajíčko.
Jakože vlaška tři roky nese bílá vejce, pak si dá více jak půlroční pausu
(proto šok první, neb jsem nečekal, že zatučnělá Magdalena ještě vůbec ponese),
no a po pause následuje obří hnědé vajíčko? Drsně přísně kruto hustolesácký.
Nejdřív jsem si mnul oči, jestli, jak je mokré, třeba ještě nezbělá - a vono ne.
Tak se mi teď v líhni tak hezky vyjímá, to tedy jo.
honzapm
napsal(a):
Kolego, ještěže se z té Prahy už stěhujete, což?
Já totiž tuhle brejlil na fotku toho vašeho leghorního soudruha vod E.
(vod toho přecedy - jak vám Lydie psala, že nemá leghorní hřeben)
a tam máte zahradu ještě krásně poeticky zelenou, tklivou, plnou trávy.
No a teď, když tak letmo z gaučíku jukám na ty vaše netopýří rachejtle,
tak ty vám ten zelený pažit hezky pěkně zredukovaly, což?
No bodejť by né, když na té demolici výkonně makají už od tří v noci, že?
Úplně mě na gaučíku ochvívá zimnice a hnusota, když píši takovéto
brutální noční hodiny, brrrrr.
Zdar a sílu - a, vážení, PEČEME.
No ono se to vždycky pak zase zazelená ja je na celou zahradu poustim od Záři do Února a ouplně v pohodě je pak zase v okrasné zahradě anglický trávníček na Wimbledón
Ona by už nyni krásně jistě rostla, ale ja je mám puštěné všade už nyni, páč už je mi to ták nějak jednó nyni at si tu noví majitelé uďelají co chcou pak ha
A bacha jó Emilek je jako fákt fešák
Olympionik2008
napsal(a):
Tak že Váženi.
Poťřebuji koupit pletivo 1.6 m cca 200 m tak že jestli někdo z Vás má nějaké zkušenosti kde koupit, tak prosím o radu
Dékuji předem
Pletivo vám objedná každé slušné železářství. Já budu kupovat lesnícké 160 cm s osnovou 19 drátů. Výjde mne levněji než normální a je ho jednou tolik. Přitom ůčel splní také.
horal
napsal(a):
Pletivo vám objedná každé slušné železářství. Já budu kupovat lesnícké 160 cm s osnovou 19 drátů. Výjde mne levněji než normální a je ho jednou tolik. Přitom ůčel splní také.
Zdravím kolego, no pravda pravda ještě že mě napadlo se Vás zeptat kolegové.
To lesnické pletivo = vynikající nápad a funkčnost úplně stejná.
Šest v práci. Tak nám zase napršelo. Sotva trochu proschne bláto, máme tu slejvák nebo sníh a čvachtanice ja větší než byla. Vajíčka jsou jak prase a člověk může stlát jak chce neni to nic platné. Mamlasové kohouti čekaj až jim otevřu a hned našlapou slepice do bláta. Zdá se mi že největší apetit má největší kohout, australák. Ten za pět minut obšťastní všechny svoje svěřenkyně.
Dobre ráno všem.
horal
napsal(a):
Šest v práci. Tak nám zase napršelo. Sotva trochu proschne bláto, máme tu slejvák nebo sníh a čvachtanice ja větší než byla. Vajíčka jsou jak prase a člověk může stlát jak chce neni to nic platné. Mamlasové kohouti čekaj až jim otevřu a hned našlapou slepice do bláta. Zdá se mi že největší apetit má největší kohout, australák. Ten za pět minut obšťastní všechny svoje svěřenkyně.
Dobre ráno všem.
Nontady slrchlo trochu večer, ale nyni zatím bez deště, ale myslim že dnes sem tam nějaká kapka spadne.
Nádhera,
pletivo objednáno a dorostenky budou míti prozatím oplocenou zahradu 150 m × 100 m, to jim jako musí pro začátek stačit
Tak že už se to krásně vše rýsuje
Snášková hnízna ve výrobě
Hřadovací systém ve výrobě
Probouráni zdi a následné vloženi euro okna pro vstum z kurniku do zahrady - objednáno
Voliérová konstrukce pro vstup z nádvoři statku do kurníku - objednáno
Krmítka, napáječky a tak dále již zakoupené
Nyní už to jen zrealizovat na Velkostatku
Kolegové a kolegyně
Tak takto to budou mít dorostenky Olympioničky zatím oplocené.Myslím že jim to prozatím stačí na rozkoukáni
honzapm
napsal(a):
Hledím, že i tu fotku mapičkovou máte obráceně, no teda kolego...
Ale já už tomu rozumím, vy se ani ženám v práci nedíváte do očí z normálního úhlu,
tak už tu obrácenou exposici začínám chápati...
No halt profesionální deformace, že, kolego...
Huš kolego
No kdybych v práci koukal z oči do očí tak dělám na očním
No co už
Kolego, no hlavně si dávejte v zaměstnání pozor.
Stačí chvilka nepozornosti, že, a už vám běhá po světě nějaký ten outěžek,
ani nevíte... To je hned, prej stačí kapka.
Jako, já nevím, proč se tu neustále žehrá na vláhu a bahno, že.
Sucho my - zahradníci - tedy neradi. Noční alespoň 3x týdně deštík nemá konkurenci.
To je ještě větší rajc, než vanilkové rohlíčky na gaučíku. Áááách.
Z opeřeného světa nemám nic nového, co bych světu sdělil,
takže se odebírám né na gaučík, ale na - zasloužený - obídek.
Má úcta.
Olympionik2008
napsal(a):
Huš kolego
No kdybych v práci koukal z oči do očí tak dělám na očním
No co už
Supeeer Hoši, jste to ale syčáci Smíchu není nikdy dost
Moje holky Wyandotky zdr. v pátek poprvé 100% snáška.
7 Indiánek 7 kusů vajec. Další dny 6,4,4 a dnes už snesly zase 5 kousků. Uvidíme do večera jaké bude skóre.
Bubko jak jste na tom nyní, když se oteplilo?
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
7 Indiánek 7 kusů vajec. Další dny 6,4,4 a dnes už snesly zase 5 kousků. Uvidíme do večera jaké bude skóre.
Chlapci a devčata teplo neteplo stale iba 1 - 2 vajcia už som rozmýšlala, či i niekto nerabuje hniezda
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Kolegyně zdár,
Ten kolega ze západu má ale domněnky o mé práci, žé?
Chápéte to?
Nebýt nás " Dělohářů " tak se ani nenarodil
Ještě že jsem u toho nebyl, když se narodil hned bych mu dal jeden výchovný pohlavek, sotva by se na svět podíval
Veliká gratulade k vynikajicí produkci Indiánského kmene

Tak paní Bubko. Konec fnukani. A sup nA jarní Uklid
Zdravím přátelé. Zrovna před chviličkou jsem dostal náplň do líhně,40 kousků z Maďarska. Jenom trochu zklamání, líhnot se bude myšmaš. Má totiž asi tři nebo čtyři plemena chované pohromadě, údajně jsou to všechno maďarská plemena. Nevadí, jestli ponesou vajíčka jako jsou tyhle tak budu spokojen. Ještě v neděli jedu pro australky, k tomu přidám pár forverek a je plno. To bude něco 120 vajec v líhni. Nejvíc se budu těšít na ty maďarky, protože nevím co z toho vzejde. Jinak jedu ještě pro koroptvího vlašáka, mám zamluveny leghornky na březen a na podzim vlašky stříbně zbarvené. Mám takové tušení že mne bude zahrada malá. Jo a to jsem ještě zapoměl na maransky. Kruci nemám toho nějak moc ? Když tak se domluvím se sousedem o pronájmu druhé zahrady.
Tak ať se nám všem daří.
Horalku, jejej, to bude slepiček a vajíček a radosti. Co s tím děláte? Prodáváte po vsi?
Nebo to babička stihne navařit a nastrouhat dalším kuřátkům?
Teplákovko, helejte, nejste vy takhle trochec drzejší? No mě se zdá, že jo.
Raději si běžte pod postel hrát na mamuty, když se dospělí baví, ano?
Co vy víte, jak jsem se narodil? Čak Norys je můj brácha, mimochodem...
A už má v pácu jednu místní stalkerku, ta se bude divit.
Čak mi zrovinka tuhle u táboráku říkal, že když jsem se narodil, nikdo nebyl doma.
Máma prej vytírala schody a táta byl na flámu.
honzapm
napsal(a):
Horalku, jejej, to bude slepiček a vajíček a radosti. Co s tím děláte? Prodáváte po vsi?
Nebo to babička stihne navařit a nastrouhat dalším kuřátkům?
Teplákovko, helejte, nejste vy takhle trochec drzejší? No mě se zdá, že jo.
Raději si běžte pod postel hrát na mamuty, když se dospělí baví, ano?
Co vy víte, jak jsem se narodil? Čak Norys je můj brácha, mimochodem...
A už má v pácu jednu místní stalkerku, ta se bude divit.
Čak mi zrovinka tuhle u táboráku říkal, že když jsem se narodil, nikdo nebyl doma.
Máma prej vytírala schody a táta byl na flámu.
Já už to chápu,
kolega ze západu se vlastně " VYSKYT " pravďepodobně vylíhl z vejcete zvané kokón, které nakladla kdysy dávno královna " Vetřelec " než ji Ellen Ripeyová v podání Sigourney Weaver totálně zlikvidovala
A pak se vylíhl "Honzík "
Bingooooo. To jsem prosím jáááá, Honzík z gaučíku :)
https://www.youtube.com/watch?v=8hjV6-GKbCI.
honzapm
napsal(a):
Bingooooo. To jsem prosím jáááá, Honzík z gaučíku :)
https://www.youtube.com/watch?v=8hjV6-GKbCI.
No to mě pos.r

Škoda, ze tu nejde nastavit, aby se nové příspěvky zobrazovalY jako první...
To me jen tak napadlo.. Si me nevsimejte.
Ale az bude venku Lepsejsi počasko a sluníčko. Nafotim New kohoutka faverolky.
Zatím se statečně aklimatizuje. Uz 3.den přežil bez ztráty pericka.
Jak jste vybírali to pletivo. Jaka je vyhoda toho lesnickEho? Jak velka oka používáte na slepice?
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Vijandotko zakrslá, no tedy, krásná produkce, jen co je pravda.
Hledím, že tam máte také jednu udatnici, co nese tmavší vejce, než zbytek, že?
Asi nějaká moderní, jde po evropsku s dobou.
Jako moje vlaška Magdalena.
No dovolte honzíku, po jaké vsí ? Od roku 2002 máme opět přidělen status města. Máme tady městkou knihovnu, ordinaci praktického lékaře, ordinaci stomatologickou, školu, školku, výjezdovou hasičskou jednotku, tři prodejny potravin, dvě prádelny, čističku odpadnich vod, jedenáct hospod, sjezdovku, bazén, info centrum, poštu, kostel, fotbalisty a hrad heč. Copak můžeme být vesnice? Jinak máte pravdu vajíčka prodáván v blízkém i širokém okolí po vsi a přilehlých obcích. V loškém roce kdy jsem měl asi 45 slepic byl prodej 3689 kusů a kolem tři a půl tisíce vlastní spotřeba. Mám pět dětí a pět vnoučat takže spotřeba je velká. No a nejmladšímu vnoučkovi je půl roku, taže za chvilku už začne baštit maso a nebudeme přeci kupovat kuřata. A kuřata dostávají vajíčko jenom první týden. Rřeju hezký gaučing a já si jdu dát sklenku víčkovice, mňam.
Šest v práci. Copak pane velkostatkáři, zjistil jste že se v noci dá i spát? Nějak vás te grunt zmáhá. Jindy v tuto dobu jsem louskal spoust příspěvků a teť abych četl sám sebe. Nu což tak ještě chvíli počkám.
Dobré ráno všem. Bude sice trochu zatažené, ale zato odpoledne si užijame sluníčka. To seto bude rochnit na zahradě.
Přátele vstávat a cvičit hop hop hop
Ranni ptáče dál doskáče lup lup lup
Tady už to všechno po zahradě vesele skáče
Já si jdu uďělat kafíčko.
Dva dny po sobe nyni 11 vajicek od 14 slepic proběhla zde dalši redukce, tak že už jich tu je jen 14 + Evženek s Emilem
Evženek už asi cití, že se bude stěhkvat, tak vyhlížel nového majitele ze střechy Pavilónu včerá odpoledne.
Nevím jako jak se tam dostal bejk jeden je to celkem vysoko cca 2.8 m no je to hold průzkumník
Krásné ránko
horal
napsal(a):
Šest v práci. Copak pane velkostatkáři, zjistil jste že se v noci dá i spát? Nějak vás te grunt zmáhá. Jindy v tuto dobu jsem louskal spoust příspěvků a teť abych četl sám sebe. Nu což tak ještě chvíli počkám.
Dobré ráno všem. Bude sice trochu zatažené, ale zato odpoledne si užijame sluníčka. To seto bude rochnit na zahradě.
Kolego čést
Já vstávám mezi 4.17 - 4.27 ale dnes mě hned znásilnil pes že chce na procházku, tak jsme hned vyrazili na obchúzku místniho parku a hned sportovali z ranniho kuropěni a kokrháni Emila s Evženkem.
Evženkovi už to jde krásně tak že se svým Fotrem Emilem kokrhají dvojhlasně
horal
napsal(a):
Neboj nič... ja som denne zhruba od 01:30 až 02:00 hore... jednoducho sa zobudím, a už nezalomím... urobím si kávu, založím v peci oheň a čítam... správy, aj príspevky tu na IF a dokonca aj tie staré od 700 viac... takže sa nebojte, ste pod drobnohľadom špionáž musí byť... o takomto čase (cca 07:00) už pijem druhú kávu, po tom, ako deti vychystám do školy.
horal
napsal(a):
K takovámu ranímu sportování by mne nedostala ani manželka natož pes. Proto je manželka ve vedlejším pokoji a pes na zahradě.
Kolego buďte rád že máte jenom dva kohouty, kdyby jste jich měl jako já 12 tak to by měl Prágl budíček.
Taky jsem jich tu měl jednu dobu 11 a když dorostenci začali najednou kokrhat to byl koncert oj oj, ale nikdo si nikdy nestěžoval.
Já mám za sousedy " Holgy z Gymplu " jak jim říkám já jsou to dámy ve věku 80 let a starsí, tak že už húře slyšej a zrovna tudle na mě Holky z Gymplu spustily, že neslýši kluky kokrhat
Tak jsem jim oznámil že Emil s Evženkem stále vesele kokrhaji a pomalu by se se mnou hádaly holky z Gymplu, že prej už je nemám, no asi ták
Olympionik2008
napsal(a):
Taky jsem jich tu měl jednu dobu 11 a když dorostenci začali najednou kokrhat to byl koncert oj oj, ale nikdo si nikdy nestěžoval.
Já mám za sousedy " Holgy z Gymplu " jak jim říkám já jsou to dámy ve věku 80 let a starsí, tak že už húře slyšej a zrovna tudle na mě Holky z Gymplu spustily, že neslýši kluky kokrhat
Tak jsem jim oznámil že Emil s Evženkem stále vesele kokrhaji a pomalu by se se mnou hádaly holky z Gymplu, že prej už je nemám, no asi ták
Bré ránko všetkým, už v práci . a vonku síce +6 ale leje a leje zase blatoooooooo.
No, to se holkám z gymplu nedivím, že postrádají vaše kohouty, soudruhu kolego.
Asi vědí, jaký jste udatný obchodník s drůbeží, skoro jako Peter z Bratislavy, a to
je teda už co říct. Prodáte i to, co nemáte, na ančalůziji úplně zapomenete...
No, jak se říká u nás na gaučíku - hotovej Andersen čilí Ándrzén.
Horalku, oj oj oj, tak se to omluvuju, za takovéto zásadní neznalosti vašeho střediska.
Přece jenom,11 hospod, to už je velmi mnoho.
To se nejedna panička opotí, než najde svého manžílka v té správné
a dotáhne ho domů, že?
Kohoutům zdar, nazdar!
Takže soudruh kolega Vladimír Vladimirovič nad námi bdí již lehce od půlnoci?
No tak to ofšem zahřeje na srdíčku, to si mušíme dávat jinačí pozor.
Já se jdu tedy pro jistotu otočit na levobok a gaučíku provolávat čest a slávu.