Zimní a jarní ceny drůbeže.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2016 09:35
budulíný

XXX.XXX.53.50

V zimě nabízené, rozumné ceny drůbeže, nikoho nelákají ke koupi. Za ty samé ceny by to ale většina chtěla koupit na jaře. Kde je starost a krmení přes zimní měsíce? Z jara nakoupit lacino chovné kusy a hned od nich mít mladé, tak si to asi hodně z nás představuje.To je raději dám na podzim do mrazáku a je to. Moje zkušenost, když se dnes nikdo na inzerát neozve, v květnu zase bych mohl mít ode všeho sto kusů a prodám bez problému.
Jaké máte vy zkušenosti?

23.1.2016 09:44
mysak

XXX.XXX.54.2

budulíný napsal(a):
V zimě nabízené, rozumné ceny drůbeže, nikoho nelákají ke koupi. Za ty samé ceny by to ale většina chtěla koupit na jaře. Kde je starost a krmení přes zimní měsíce? Z jara nakoupit lacino chovné kusy a hned od nich mít mladé, tak si to asi hodně z nás představuje.To je raději dám na podzim do mrazáku a je to. Moje zkušenost, když se dnes nikdo na inzerát neozve, v květnu zase bych mohl mít ode všeho sto kusů a prodám bez problému.
Jaké máte vy zkušenosti?

Mám obtíže s kohoutama, ale to je všeobecný jev. Dokud je mám, nikdo je nechce. A když to vyzabíjím, další tejden na to se objeví zájemci jestli nemám kohouta. To je pravidlem.
Jinak asi ano, nač živit kohouta od podzimu do jara, když ho mohou koupit až na jaře. Ale to já už nemám, leda až po líhňařské sezoně starého. A to nebývá vždy.
Slepice i starší není problém prodat kdykoli.

23.1.2016 10:57
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Také to znám..z odchovu mi každý rok zustane cca 50 kohoutu, vše čistokrevné kusy, nabízím je levněji, jak vidím kolikrát křížence, jen je vyzabíjim, hned se ozývají zájemci..
no z mrazáku už je prodávat nehodlám.smajlík

23.1.2016 11:36
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Poznám to aj ja veľmi dobre. Zo 100 kureneiec je 70 kohútov. Niečo rozdám hneď ako vidiím, že to budú kohúty, ale aj tak mi ich veľa zostane. Bohužiaľ sú pre mňa do ďalšieho chovu nepoužiteľní, keďže sú to bratia kuričiek, čo si nechávam do Ďalšieho chovu. Tak ich tiež predávam po 10-15 €/ks, aby som potom mohol v zahraničií nakúpiť rovnaké ale nepríbuzné kohúty za 40 - 80 EUR za kus.
Ak sa aj občas niekto ozve, tak chce ku kohútovi aj niekoľko sliepok, resp. chce len sliepky, lebo už kohúta má.
Tak sa zíde rodina a spustí sa zabíjačkový kolotoč. Až sú všetky kohuúty v mrazáku, zákonite sa potom niekto ozve, či nemám kohúta na predaj. Síce mám, ale už do chovu sa nehodí.

V rodine je už poradovník na čierne mäso prebytočných Ayam cemani kohútov, ale v perkelte či paprikáši je úplne jedno, akej farby je mäso.

Aj teraz je na Ifaune kopec inzeratov na kúpu sliepok v znáške. Asi málokto od jari doteraz bude držať sliepky, aby ich teraz pred začínajúcou liaharenskou sezonou predal.

23.1.2016 11:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

I já, když jsem začínal, jsem si opakovaně podal inzerát
- Koupím 30 kuřiček Minorky.
No a kupodivu se mi nikdy nikdo neozval.

23.1.2016 13:40
andreakiss

XXX.XXX.34.131

V loni jsem měla asi 60 kusů kohoutů a musím říci, že na ně mám zástup čekatelů a další se hlásí, protože takový kohoutek do papiňáku je bomba. Nechám je tak 4-5 měsíců a paj jdou do škubačky. Mňam

23.1.2016 18:08
kastef

XXX.XXX.138.131

Občas se podaří pár kluků udat ke slípkám, ale 80% jde do mrazáku.Letos se už těším na další, nebot ti lonští už docházejí.
Co se týče nákupů v zimě, tak je to bída, třebas králíky všichni chcou na jaro, vždy mám pár kusů co zbylo neprodané z výstav a na jaře je prodám za poměrně dobrou cenu, ale snažím se udat nebo pozabíjet vše přebytečné na podzim.Ale s pár kusy na jarní prodej vždy počítám.Obyčejně už ted-nebo v únoru se zájem zlepší.Drůbež -kuřátka mám na prodej jen pro sebe, v létě se zabije co není třeba a nic už neprodávám.

24.1.2016 09:56
hostice

XXX.XXX.17.169

Je třeba obnovit trhy kohoutů. Jezdili jsme do Kolína, kde jsme nakoupili chovné kohouty pro chovatele z celého okresu. Tato akce však zanikla.Mnoho chovatelů jezdí do zahraničí, kde nakoupí jedince v přepočtu za několik tisíc korun a ani neví, jestli jim zakoupená zvířata nezkazí celý chov. Na našich výstavách a trzích je prodáváme za pár korun, protože nám je líto pěkné jedince dát na pekáč. Na okrese Vyškov se snažíme už několik let tyto trhy na okresních výstavách pořádat. Zvířata jsou oceněny.V loňském roce jsme na okresní výstavě měli 120ks kohoutů ve 28 plemenech a barevných rázech. Prodalo se 8 ks. Je to smutné, přesto i v letošním roce počítáme v měsíci říjnu s trhem kohoutů. Bylo by dobré tyto trhy pořádat nejen na Moravě ale i v Čechách a dostat tyto akce do podvědomí chovatelské veřejnosti. Nyní se snažíme v okrese, aby každý kohout měl průkaz původu, což je důležité pro ty, co se chovatelství věnují tak, jak to bývalo běžné, abychom měli v chovech nepříbuzné jedince.

Přidejte reakci

Přidat smajlík