Slepice, perličky a krůty dohromady?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Simír24

6.3.2016 19:08
Simír24

XXX.XXX.174.67

Zdravím, nedávno jsem začal s chovem slepic. Mám jich 7 a je jim okolo 20 týdnů. Plánuji k nim dokoupit ještě 3 krůty a na zpestření 2 perličky. Může tohle všechno spolu běhat v jednom výběhu? Výběh není kdovíjak velký, odhaduji asi tak 40 metrů čtverečních. Krůty a perličky plánuji koupit asi dvoutýdenní, takže předpokládám, že pokud je možné všechno tohle chovat dohromady, měl bych kuřata a krůťata nechat vyrůst odděleně od dospělců je to tak? Prosím podělte se o své zkušenosti s podobným soužitím různé drůbeže, děkuji

Tomy11

6.3.2016 20:57
Tomy11

XXX.XXX.174.67

Mam podobny problem. Kruty nechovam ani nechci, ale chci ke slepicim koupit perlicky. Na netu jsem cetl, ze by to vadit nemelo, ale taky by me zajimaly nazory a zkusenosti chovatelu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2016 21:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Simír24 napsal(a):
Zdravím, nedávno jsem začal s chovem slepic. Mám jich 7 a je jim okolo 20 týdnů. Plánuji k nim dokoupit ještě 3 krůty a na zpestření 2 perličky. Může tohle všechno spolu běhat v jednom výběhu? Výběh není kdovíjak velký, odhaduji asi tak 40 metrů čtverečních. Krůty a perličky plánuji koupit asi dvoutýdenní, takže předpokládám, že pokud je možné všechno tohle chovat dohromady, měl bych kuřata a krůťata nechat vyrůst odděleně od dospělců je to tak? Prosím podělte se o své zkušenosti s podobným soužitím různé drůbeže, děkuji

Je to imho hodně blbý nápad. Ten výběh je malý i pro těch sedm slepic, rozhrabou ho, jako pastva je to nepoužitelné. No a perlička, to je vyloženě pták do velkých volných výběhů, kde si samy najdou značnou část potravy. To samé krůta, to zvíře potřebuje pastvu. A na takto omezeném prostoru vám krůta se slepicemi pravděpodobně rychle pojde na černohlavost, infekční tlak bude obrovský.

simír24

6.3.2016 23:10
simír24

XXX.XXX.174.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to imho hodně blbý nápad. Ten výběh je malý i pro těch sedm slepic, rozhrabou ho, jako pastva je to nepoužitelné. No a perlička, to je vyloženě pták do velkých volných výběhů, kde si samy najdou značnou část potravy. To samé krůta, to zvíře potřebuje pastvu. A na takto omezeném prostoru vám krůta se slepicemi pravděpodobně rychle pojde na černohlavost, infekční tlak bude obrovský.

Děkuji, rozumím. Když nad tím přemýšlím, mohl bych výběh spojit s nepoužívanou částí zahrady a tím značně plochu zvětšit. Když tedy pomineme velikost výběhu a nejspíše i perličky, které si nakonec nejspíš nepořídím, budou si slepice a krůty dělat nějaké potíže? Ať už chováním nebo jiné problémy (šikana, škodliviny v trusu apod.)?

7.3.2016 21:58
suprema

XXX.XXX.75.224

Perlicky nedaji slepicim pokoj. A kdyz prsi tak je kolikrat ani nepusti do kurniku. Je lepsi je mit oddelene. Ale my je mame v mensim prostoru kvuli zanaseni a jsou v pohode.

Přidejte reakci

Přidat smajlík