Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2016 21:00

Dobrý den,
mám zahradu, kde je převážně tráva...na některých místech se mi nedaří zbavit se kopřiv,
uvažuji o pořízení pižmovek nebo hus, aby mi trochu "pomohly" s údržbou. Představovala jsem si tak dvě zvířata, nejraději holky.
Sháním info, co by bylo lepší. Raději bych husy, prý se dají lépe ochočit. Jediné čeho se bojím je, že jsou hlučnější (kvůli sousedům), ale slyšela jsem, že pokud budou jen dvě nebude to tak hrozné.
Předem děkuji všem za jakékoliv rady a zkušenosti.

12.3.2016 22:30
gufi

XXX.XXX.18.54

Mohu mít dotaz jak je velká zahrada ty husa trávy moc nesní to spíš ovce nebo kozy.

13.3.2016 01:09
dadu

XXX.XXX.250.70

S tou hlučností to není tak hrozné. Ano, husy jsou "hlídači", ale některý pes je ledaskdy "otravnější". Měla jsem 3 husy a sousedi (ze tří stran) nic neříkali. Letos budu mít husy zas smajlík

13.3.2016 07:54

No my měli husy převážně kříženky nebo brojlerové od 1 denních housat. Ty takový hluk nedělaly. Ale pak jsme si pořídily husy české, už dospělé kusy a ty dělaly hrozný kravál a to jsme měli jen 2/1,1/. A nezlepšilo se to ani po tom co u nás odchovaly housata. Jejich housata ale už tak uječená nebyla. Takže za mě to je spíše idividuální. A myslím, že je lepší koupit si housata malá a ty si odchovat. Jsou pak zvyklá na "svůj" prostor a není tolika věcí na které by reagovaly křikem. Husa je velice ostražité zvíře a hlavně nemá ráda změny.
No s pomocí proti trávě by jich chtělo asi víc, i když nevím jak velkou zahradu máte. Pižmovky jsou tiché a nenáročné. I samy vysedí a odchovají spousty káčat. Ale z vlastní zkušenosti vím, že se sice pasou ale na husy v tomhle nemají.

13.3.2016 08:33
irena 111

XXX.XXX.39.49

Doporučuji husy, ty se spolehlivě pasou a třeba ty české kromě trávy nepotřebují skoro nic (trochu zrní). Kravál dělá hlavně houser. Ale proti houserovi labutímu mi přijde ten český ještě kliďas. ;-) Ale když je na noc zavírám, tak je v noci klid a přes den občas zakřičí a hlídají, ale to i psi od sousedů ;-).

13.3.2016 11:24

Děkuji za reakce, travnatou plochu moc velkou nemám, na kozu nebo ovci to určo není, nepočítám s tím, že by spásly úplně všechno...
Asi tedy u mě vedou ty husy.

Teď ještě asi hodně naivní dotaz, jak stará housata vzít, aby se dala ochočit...

13.3.2016 12:22
horal

XXX.XXX.58.226

K husám jenom pár negativních postřehů. Husa se na kopřivách pást nebude, vyžaduje dobrou travičku. Kopřiva se musí postkat, nařezet a přidat do míchanice. Další což je dost nepříjemné, při každém druhém kroku upustí trus a tak za pár dní neni kam šlápnout aby jste to neměli na botách. A tam kde se usadí k odpočinku zanechají pod sebou velké lívance. Navíc peříčka jsou všude a pokud nemáte potůček na zahradě tak potřebujeta nějaký bazén, třeba řezníckou lodnu. To jenom tak že i stim musíte při chovu hus počítat.

13.3.2016 12:26

horal napsal(a):
K husám jenom pár negativních postřehů. Husa se na kopřivách pást nebude, vyžaduje dobrou travičku. Kopřiva se musí postkat, nařezet a přidat do míchanice. Další což je dost nepříjemné, při každém druhém kroku upustí trus a tak za pár dní neni kam šlápnout aby jste to neměli na botách. A tam kde se usadí k odpočinku zanechají pod sebou velké lívance. Navíc peříčka jsou všude a pokud nemáte potůček na zahradě tak potřebujeta nějaký bazén, třeba řezníckou lodnu. To jenom tak že i stim musíte při chovu hus počítat.

Díky za informace, bohužel mám jen známé, kteří husy chovají ve větších počtech a s využitím o kterém uvažuji já zkušenost nemají.

jentak33

13.3.2016 14:34
jentak33

XXX.XXX.139.226

Vezměte si 1 denní housata. Ty vás budou brát jako "mámu" a budou se lépe ochočovat než třeba 3 týdenní.

14.3.2016 11:50
dadu

XXX.XXX.250.70

Já si brala housata až když mohla být bez přitápění. V pohodě si na mě zvykla a chodila za mnou jak pejsek - já šla pást kozy a husy za mnou, kam jsem šla já, tam šly husy... Asi pohled pro bohy...

14.3.2016 12:44

dadu napsal(a):
Já si brala housata až když mohla být bez přitápění. V pohodě si na mě zvykla a chodila za mnou jak pejsek - já šla pást kozy a husy za mnou, kam jsem šla já, tam šly husy... Asi pohled pro bohy...

No to je právě ten plus...vždy jsme měli všechna zvířata ochočená...
No tak uvidíme...

15.3.2016 11:21
rybka

XXX.XXX.80.149

Jj, husa toho oždibrá hodně, ale kopřivy jí až tak moc nejedou. Jinak je to nenáročný tvor. Já měla landénky a ozývaly se hlavně když se něco kolem dělo. Reagovaly na dravce a také třeba na letadla jinak byly v klidu a celý den se popásaly. My bydlíme ale ve vsi, kde třeba celý den nevidíte živáčka, takže neměly až tak moc důvodů.
Na kopřivy se mi osvědčily nejlépe krůty a s ovcemi výborná kombinace. Krocani otrhali pálivé listy a ovce pak spásli stonky. Dnes můžeme ve výběhu hrát golf jak je čistý
Myslím, že z drůbeže jsou Krocani největší likvidátoři, ale s těmi je ze začátku více práce a také se rádi ozvou, hlavně, kluci "
Jo, každý má své plus i mínus

15.3.2016 21:23

No asi zkusíme ty husy, kdyby to byl velký problém, tak si je veme kamarádka z vesnice...tak uvidíme...bydlím na konci města...moc lidí kolem nás neprojde, jde vlastně jen o to, aby něco nepovídaly celej den...to by se asi sousedům moc nelíbilo, sem tam nějaké zakejhání problém není...mám dva psy ty nadělaj určo víc kraválu při hlídání.
Děkuji všem za rady a zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík