Dobrý den, mám kvočnu hedvábničku s 11 kuřátky(4 amroxky,25 denní,4 hedvábničky 34denní a mladší 3 hedvábničky 26 denní) a chci se zeptat mužu už kvočnu hodit od nich pryč? zahřejou se už samy v těhle teplotách(přibližně 4 stupně přes noc a cca 7 přes den)
Z důvodu že 3 kuřata hedvábničky(starší) nepřímula a docela je honí a škube.Myslíte si že ty 4 zahřejou ty menší?Spej už mimo kvočnu protože je pod sebe nepustí.
Riskujete, že ty silnější ušlapou ty slabší a navíc nastydnou. V tomto stáří potřebují nějakých 24°C pod zdrojem a 18 mimo zdroj tepla. Určitě bych jim dala ještě žárovku tak 25W do bedny na den i noc, aby se prostor temperoval. Mám zkušenost, že se ušlapala 60 denní kuřata, když je nový majitel dal do kurníku a nechal je bez temperace v dubnu a bylo v noci -2°C. Dana.
Děkuji za odpověd, po vaší reakci radši kvočnu s nima nechám.Dnes jsem je sledoval a už si na ty starší zvyká a už je moc nehoní a dnes večer je dokonce nechala pod sebe zalíst.Ale těch 24 stupnu v tomhle počasí nikdy nebudou mít.Chtěl jsem jim dát tu žárovku ale zas si řikám přežili 10 denní -15 stupnu tak proč ne tet alespon budou z oceli :).Stačí že si na ně přes noc lehne, spíš si pod ní strčí hlavu protože 11 kuřat se pod hedvábničku nenarve :).