Indičti běžci a ježci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lajalaja

11.4.2016 08:44
lajalaja

XXX.XXX.98.47

Dobrý den, mám možna trošku pitomý dotaz ale zeptam se. za měsic si budemem mit trio IB hlavně na par vajiček, kvůli slimákům kterych máme hromadu na ploše 500m2 a jen tak. na zahradě se u nas zabdlel ježek kterého si hýčkáme a chtěli jsme postavit další ježčí úkryt pro další nájemníky, ale ted si řákam, zda tím že IB časem zlikviduje populaci slimáků a hmyzu zda pak ježci od nas neprchnou pryč. co myslíte?

11.4.2016 12:43
LINKA

XXX.XXX.157.53

Ahoj,

nejdřív bych chtěla napsat, že je fajn, když v ježcích vidíte pomocníky ne své zahradě a chcete je chránit.
Na rozdíl od některých lidí, kteří je likvidují...

Tak jako ježek a spousta jiných zvířat se neorientuje pouze ne jeden druh potravy(slimáky), tak ani běžci nežerou pouze slimáky.Jedí malé šneky, žížaly, různé brouky a ponravy, kobylky, mouchy a všechno, co se hýbe a odpovídá velikosti vhodné ke spolknutí.
Uždibují trávu a různé kořínky.Taky je budete určitě přikrmovat. Já dávám pšenici a granule pro kachny, máčené pečivo...

Od začátku je navykněte na jejich místo, kde budou spát.Večer důsledně zavírejte.
Když si zvyknou na "svůj domeček", budou se vám tam vracet.Nepotřebují nikam prchnout...Já nemám oplocený pozemek vůbec.Chodí občas i dost daleko, ale zase se vrátí.
Okolo "jejich domečku" i dále v zahradě rozmístěte nádoby s vodou, aby mohli svoje sousta zapíjet.To je důležité zvláště u malých běžců, aby se vám neudusili.
Přečtěte si můj příspěvek: "Jak jsme zachraňovali kačera".

Myslím, že vaše zahrada je dost velká, aby na ní mohli spokojeně žít ježci i běžci.A jestli ježek usoudí, že se mu u vás nelíbí, tak se odstěhuje jinam...

Běžcům zdar.L.

lajalaja

11.4.2016 15:09
lajalaja

XXX.XXX.98.47

LINKA napsal(a):
Ahoj,

nejdřív bych chtěla napsat, že je fajn, když v ježcích vidíte pomocníky ne své zahradě a chcete je chránit.
Na rozdíl od některých lidí, kteří je likvidují...

Tak jako ježek a spousta jiných zvířat se neorientuje pouze ne jeden druh potravy(slimáky), tak ani běžci nežerou pouze slimáky.Jedí malé šneky, žížaly, různé brouky a ponravy, kobylky, mouchy a všechno, co se hýbe a odpovídá velikosti vhodné ke spolknutí.
Uždibují trávu a různé kořínky.Taky je budete určitě přikrmovat. Já dávám pšenici a granule pro kachny, máčené pečivo...

Od začátku je navykněte na jejich místo, kde budou spát.Večer důsledně zavírejte.
Když si zvyknou na "svůj domeček", budou se vám tam vracet.Nepotřebují nikam prchnout...Já nemám oplocený pozemek vůbec.Chodí občas i dost daleko, ale zase se vrátí.
Okolo "jejich domečku" i dále v zahradě rozmístěte nádoby s vodou, aby mohli svoje sousta zapíjet.To je důležité zvláště u malých běžců, aby se vám neudusili.
Přečtěte si můj příspěvek: "Jak jsme zachraňovali kačera".

Myslím, že vaše zahrada je dost velká, aby na ní mohli spokojeně žít ježci i běžci.A jestli ježek usoudí, že se mu u vás nelíbí, tak se odstěhuje jinam...

Běžcům zdar.L.

Moc děkují, ježci jsou fajn a roztomilá zvířatka. asi je budem přikrmovat a podstrojovat aby se nam neodstěhoval. a když tedy máte take běžce (aspon jsem to pochopila z textu) v čem vam plavou. mamé malé okrasné jezírko, to je ale zasítované pravě kvůli dětem, ježkům a kočkam (naše kočka si přilepšovala karasky jídelniček ). a navíc okrasné jezíro vezme za své. tak nevím jestli koupit další vylisek projezírko nebo něco menšího. děkují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2016 15:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

lajalaja napsal(a):
Moc děkují, ježci jsou fajn a roztomilá zvířatka. asi je budem přikrmovat a podstrojovat aby se nam neodstěhoval. a když tedy máte take běžce (aspon jsem to pochopila z textu) v čem vam plavou. mamé malé okrasné jezírko, to je ale zasítované pravě kvůli dětem, ježkům a kočkam (naše kočka si přilepšovala karasky jídelniček ). a navíc okrasné jezíro vezme za své. tak nevím jestli koupit další vylisek projezírko nebo něco menšího. děkují.

Jde o to, zda se vám nebude ježek přikrmovat na kachních vejcích, nedávno tady byla na to téma diskuze.

lajalaja

11.4.2016 17:09
lajalaja

XXX.XXX.217.28

Fakt? budu vybirat vcas smajlík

11.4.2016 21:04
LINKA

XXX.XXX.7.53

Bohužel nemám žádnou větší vodní plochu.
Používám nízké plastové boxy.Velikost tak pro 2 běžce. Jsou poměrně nízké, takže běžci tam hupsnou rovnou, nebo použijí nízký dřevěný stupínek.
Vodu často měním a používám ji k zalévání třeba stromků.Boxy různě přemisťuji, aby okolí nebylo rozblácené.Jak se totiž někde objeví louže, tak z ní běžci dokáží udělat bahýnko.Někde to v zahradě nevadí, ale tam kde se často pohybuji, nebo jim dávám krmení, tam chci mít pořádek.
Použít okrasné jezírko nedoporučuji, jestliže očekáváte, že by mělo plnit okrasnou funkci.

Co se týká vajec, tak kačka mi snáší přes noc do "domečku" a ráno si vejce seberu.Nenechávám jí je, protože nemám zájem líhnout běžčata.
L.

L.A.S.

21.4.2016 14:44
L.A.S.

XXX.XXX.202.0

Naši indičtí běžci mají na koupání dětské pískoviště - mušli. Myslím, že je to ideální...

Přidejte reakci

Přidat smajlík