Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2016 16:09
lečo

XXX.XXX.236.112

Dobrý deň tak mám prvé kuriatka dal som im šrot a vodu ale vraj neaké hodiny nemusia žrať lebo sú nažraté zo žltka sedia pri sliepke mám im ešte niečo dať ?

6.5.2016 16:36
lečo

XXX.XXX.236.112

Ešte niečo možem ich pustiť voľne vonku po dvore ?

6.5.2016 19:01
zd.velsumka

XXX.XXX.62.38

lečo napsal(a):
Ešte niečo možem ich pustiť voľne vonku po dvore ?

Ak sa jedna o jednodnove kurence tak vonku by som ich neodporucal dat. Namiesto vody urcite cierny caj. Prvy den im staci vyziva zo zltka ale aj tak by som nasypal kukuricny srot nech si pomaly zobkaju.

6.5.2016 19:04
lečo

XXX.XXX.236.112

A vitaminy im ake kupit prosim ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2016 20:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, možná by bylo lepší nejdříve se ptát a potom teprve líhnout. Vitaminy kupte nutrimix, plastin nebo tak něco, časem do vody třeba acidomid apod. Krmení máte popsané, kukuřičný šrot první dva dny a potom nejlépe K1. pokud jsou s kvočnou, je to jednodušší, ale ven bych je nedával dřív, než za týden, přes den, na noc dovnitř. velmi stručně a velmi obecně. přečtěte si tady v článcích ty o odchovu kuřat.

7.5.2016 04:11
nomad72

XXX.XXX.234.117

Ak majú kuriatka kvočku (matku) tak im daj len kvalitné krmivo a čistú pitnú vodu... o nič sa nestaraj... o ostatné sa postará kvočka sama... mne raz kvočka vysedela kuriatka v riadkoch medzi zemiakmi (keď jej nebolo, a sedela na vajciach) mysleli sme si, že ju vzala líška, a zrazu prišla medzi ostatné sliepky aj s kuriatkami a odchovala ich pekne krásne sama a aj von s nimi chodila od prvého dňa, ako sa vyliahli, učila ich hľadať si potravu a všetko ostatné... však sama vie, ako každá iná matka, čo je pre ne najlepšie... príroda je mocná !

Přidejte reakci

Přidat smajlík