Mohu poprosit o názor na stáří slepiček na fotech ? Kupované jako letošní cca 6 měsíční. Bohužel od chovatele o kterém se moc dobře nemluví, zjištěno bohužel pozdě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

2mazutak
napsal(a):
Zdravím. vypadají jako vynešenky z klecového chovu.napovídá tomu bledost hřebene a obličeje, a 6 ti měsíční kuřice ještě nemají klopené hřebeny.
Ano asi tak nějak bych to viděl taky..I když zase úplně tak zbídačené jako z velkochovu také nejsou/leda by byly již po rekonvalescenci/ takže bych to možná typoval jako, že někomu posloužily jako zdroj násadových vajec a teď se jich zbavil za dobrý peníz...dobrý peníz pro něj samozřejmě..

Jinak podle toho, že jim říkáte Lenhornky místo Leghornky tak je asi máte z Ředhoště ne ?
Tam je jeden prodejce co pod označením LENHORNKY prodává cokoliv od bílé slepice až po černé těžké slepice...Smutné když prodejce neví co prodává, že ?

Zpěváci Ústí
napsal(a):
Mohu poprosit o názor na stáří slepiček na fotech ? Kupované jako letošní cca 6 měsíční. Bohužel od chovatele o kterém se moc dobře nemluví, zjištěno bohužel pozdě.
Máte ale moc pěkný kurník!
Bohužel, většinou prodejce ví až moc dobře, co prodává, spolehnutý na mizivou znalost kupujících, protože zkušený chovatel by mu nenalítl, oblbne jen začátečníky, chovatele s velkým CH nikoli.kdyby na těchto burzách byl nějaký odborný dozor, tito kšeftmani by tam přestali jezdit.tito prodejci jsou na všech burzách, bez jakékoli kontroly odborné či veterinární.o kultuře samotného prodeje ani nemluvě.když kolem nich procházím třeba v kolíně, jako zrovna včera, je mi na blití, přepravky našlapané, štítil bych se do nich sáhnout.tito lidé pro peníze udělají cokoli, na zvíře ohled neberou.peníze jsou to jediné, co je zajímá, kdyby byl zájem o vlastní babičku, prodají vám i tu.

2mazutak
napsal(a):
Bohužel, většinou prodejce ví až moc dobře, co prodává, spolehnutý na mizivou znalost kupujících, protože zkušený chovatel by mu nenalítl, oblbne jen začátečníky, chovatele s velkým CH nikoli.kdyby na těchto burzách byl nějaký odborný dozor, tito kšeftmani by tam přestali jezdit.tito prodejci jsou na všech burzách, bez jakékoli kontroly odborné či veterinární.o kultuře samotného prodeje ani nemluvě.když kolem nich procházím třeba v kolíně, jako zrovna včera, je mi na blití, přepravky našlapané, štítil bych se do nich sáhnout.tito lidé pro peníze udělají cokoli, na zvíře ohled neberou.peníze jsou to jediné, co je zajímá, kdyby byl zájem o vlastní babičku, prodají vám i tu.
Ano to je bohužel reaita
Jsou to starší slepice, ale při dobrém krmení vám ještě pár let ponesou, já mám vlašky koroptví, některé mají nejméně 5let a od jara do podzimu nesou jak šílené! ale musí mít travnatý výběh a pořádné krmení..jinak jsou pěkné, jen jim zaoblete hrany na bidýlku, ostré hrany je tlačí do nohou, to není dobré!
Chci se zeptat, jak jsou starý. Chovatrl tvrid 1 rok. Ale mě se to nezdá ubec nesnási jeno 1 slepice. Mam je doma 14 dní.
Děkuji za reakce všech, Lenhornky místo Leghornky je překlep můj, nejsou nikterak zbídačené, a některé nemají ani až tak vybledlé hřebínky, jen jsem prostě nalétl na věk. Snad ještě něco snesou, jelikož nebudu raději uvádět co jsem dal za kus. Krásný kurník je mi též k h..., když v něm nemám krásné slípky. Dám je do kupy, je to můj koníček, a momentálně cíl jim dopřát vše co je potřeba. Jak dlouho by mohli tedy ještě posoužit v našem domácím drobnochovu, a typ na stáří? osobně si myslím něco mezi 1- 2 lety. jsem vůl, jsem, vůl, jsem vůl.
Dnes jsem dotoho zjistil, že jsou docela drasticky napadeny parazitem, vypadá jako blecha, ale je to světlejší. jak jim rychle ulevit. Rady prosím
ančovička1
napsal(a):
Jsou to starší slepice, ale při dobrém krmení vám ještě pár let ponesou, já mám vlašky koroptví, některé mají nejméně 5let a od jara do podzimu nesou jak šílené! ale musí mít travnatý výběh a pořádné krmení..jinak jsou pěkné, jen jim zaoblete hrany na bidýlku, ostré hrany je tlačí do nohou, to není dobré!
Hrany jsou zaoblené, hrany bych jim nenechal. Jen to není na fotce vidět. Také díky za radu a povzbuzení.
Zpěváci Ústí
napsal(a):
Děkuji za reakce všech, Lenhornky místo Leghornky je překlep můj, nejsou nikterak zbídačené, a některé nemají ani až tak vybledlé hřebínky, jen jsem prostě nalétl na věk. Snad ještě něco snesou, jelikož nebudu raději uvádět co jsem dal za kus. Krásný kurník je mi též k h..., když v něm nemám krásné slípky. Dám je do kupy, je to můj koníček, a momentálně cíl jim dopřát vše co je potřeba. Jak dlouho by mohli tedy ještě posoužit v našem domácím drobnochovu, a typ na stáří? osobně si myslím něco mezi 1- 2 lety. jsem vůl, jsem, vůl, jsem vůl.
Dnes jsem dotoho zjistil, že jsou docela drasticky napadeny parazitem, vypadá jako blecha, ale je to světlejší. jak jim rychle ulevit. Rady prosím
Jsou všenky. Já na ně používám Biokill. Ten žlutý, je sice na kurníky, ale je spolehlivý. Po tom oranžovém se mi opakovaně vracely. Toho žlutého stříknu pod každé křídlo 4x je to OK. Dana.
Slípky dnes ošetřeny, dle rad veterináře. Příští týden opáčko. Dá zde pár fotek záběrů hřebenů, určí mi někdo prosím pravděpodobné stáří? jinak se mají k světu, první den i pěkná snůška.

Řekl bych, že mají za sebou určitě 1. snáškovou sezonu takže asi tak ten rok a půl... Ale je to jen můj tip..

honzapm
napsal(a):
Ale blbé bidlo.
Ale prd Honzíku fšak pán psal, že bydlo je zaoblené jen to není vidět
Designově se kocourek, ehm, tedy kohoutek k těm černým a bílým soudružkám,
myslím, velice hodí. To už jste, Zpěváci, krůček od čistokrevných vlašek stříbrně
zbarvených.
A ty by jistě ocenily tu střešní lať otočenou, vo tom žádná, zrovinka mi to říkaly...
Má úcta.
Zpěváci Ústí
napsal(a):
Ahoj Kucí. Je to střešní lať 5x3 cm, mám ji tedy otočit na šířku? Kohoutek je nějaký kříženec stříbrné vlašky, a asi fantomase. Také se mi líbil, tak jsem si ho od známé k holkám vzal, padli mu hned do oka, kanec jeden. Drůbeží německý ovčák.
Kohoutek je krásný, ale nechápu, proč jste si k nim nepořídil čistokrevného leghornáka, ještě letos byste měl mladých čistých leghornčat plný dvůr!..a bydýlko prosím příště s měkkým i!děkuji
ančovička1
napsal(a):
Kohoutek je krásný, ale nechápu, proč jste si k nim nepořídil čistokrevného leghornáka, ještě letos byste měl mladých čistých leghornčat plný dvůr!..a bydýlko prosím příště s měkkým i!děkuji
Kdo to, a co dostal naplno? Slepičky nejsou čisté Leghornky, a nejsou zrovna fit viz téma p.Manda. Takže by bylo asi nesmyslné shánět fešného kohoutka. Budou mít holky co dělat, aby se aspoň roznesli. Ale očekával jsem spíše rady než šťouchání. Ale jsou tu i tací co radí a těm děkuji.
ančovička1
napsal(a):
Mrzí mě, že jste to vzal špatně, myslela jsem to dobře, nepsal jste, že to nejsou čisté leghornky, tak by bylo fajn, kdybyste je rozmnožil a měl radost z mladých! moc se omlouvám, chtěla jsem jen opravdu poradit..
Nemáte se za co omlouvat, nic se přeci nestalo, že jsou čisté sem si jen myslel, než mě pár slušných chovatelů zde vyléčilo, a dalo pár rad o co vlastně jde. Teď se dávají pipky dohromady. Uvidíme zda se vůbec dají.