Dobrý večer, chtěl bych poradit co je pro mě lepší. Mam 5 slepic, které mají oplocený výběh 3m x 8m (cca 24metru čtverečních) a chtěl bych si pořídit asi ještě 3 housata nebo kachnicky malé abych je vykrmil a skonzumoval, nemám v plánu je chovat zatim. Chci to jen zkusit. Chci je mít se slepicemi ve výběhu. Kolik housat nebo kachnicek by se mi na tento prostor asi veslo? Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

karel oveckar
napsal(a):
Dobrý večer, chtěl bych poradit co je pro mě lepší. Mam 5 slepic, které mají oplocený výběh 3m x 8m (cca 24metru čtverečních) a chtěl bych si pořídit asi ještě 3 housata nebo kachnicky malé abych je vykrmil a skonzumoval, nemám v plánu je chovat zatim. Chci to jen zkusit. Chci je mít se slepicemi ve výběhu. Kolik housat nebo kachnicek by se mi na tento prostor asi veslo? Děkuji za rady.
Spíš žádné. i pro ty slepice je to jako pastva malé, to tam není žádná tráva, že? kačeny by z toho udělali bahniště a mokro a bláto by nesvědčilo těm slepicím. a husa, to je zvíře, co potřebuje pastvu, trávu na spásání.
Pupčin

XXX.XXX.54.33
Já myslím, že pokud chcete jen tři kusy na výkrm, tak bych volila raději kachny...ty nepotřebují tolik pastvu jako husy...ale více kusů bych nebrala...