Zdravím, koupil jsem 15 ks kuřiček údajně Green Schell, ale nesedí mi ten název, měli by byt z Nového Zélandu a kohouti se sem prý tak 2 roky ještě nedostanou,
Mám je z tohodle inzerátu ze Strašova https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63230717/GREEN-SHELL-Kuricky-ZELENA-VEJCE.php
Ale berem od nich už ale 4 roky husy a perličky a vše v pořádku.Tak nevim co mi znich vyroste.
lentak

XXX.XXX.228.79
Tak pod tym nazvom moze byt akykolvek krizenec. podla fotiek aj tak vyzeraju. staci zamiesat araukany a mame zelene vajicka..no rad by som vedel kolko tato novinka stala?
Zdravím podle mne sebranka kříženců s araukanou, zelená barva skořápky po araukanách dominuje, i když již nemá tu cistou zelenou, ale do olivova.v minulosti osobně vyzkoušeno.myslím si že jste byl napálen TAKYchovatelem.žádný GREEN-SHELL, ale bohapustí kříženci kdovíčeho.každé plemeno musí vykazovat stejné znaky, ne každý kus jiný.to je můj názor.
lentak

XXX.XXX.70.94
Je to cisto odrb...vobec neexistuju kurice s tymto nazvom. green shell ze v preklade zelena skrupina..takze zas len novy tah ako oblbnut kupujuceho.
Laďa Jaryk
napsal(a):
Zdravím, koupil jsem 15 ks kuřiček údajně Green Schell, ale nesedí mi ten název, měli by byt z Nového Zélandu a kohouti se sem prý tak 2 roky ještě nedostanou,
Mám je z tohodle inzerátu ze Strašova https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63230717/GREEN-SHELL-Kuricky-ZELENA-VEJCE.php
Ale berem od nich už ale 4 roky husy a perličky a vše v pořádku.Tak nevim co mi znich vyroste.
Zdravím. taky píšete, že se sem kohouti toho plemene ještě dva roky nedostanou, je tedy otázka, kdo byl tedy otec.takže logicky máte křížence, což není možné vydávat za plemeno.máte lgicky první filiální generaci kříženců.o plemenu lze hovořit až po několika generací a důsledného vyřazování nevhodných jedinců
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den, no my ich pozname a aj mame, je to draha novinka na Slovensku aj v zahranici. Je to velmi dobra nosnica, naozaj znasa cca 300 zelenych az tyrkysovych vajec, ovela vacsich ako Araukana, vajicka maju vyraznu chut podobne ako prepelicie. Je to lahke plemeno strednej velkosti v roznych farebnych razoch. Je to rodofarbe plemeno s vyraznym chocholcekom na hlave, toto plemeno je v zahranici registrovane pod nazvom Cream Legbar. Na Slovensku sa zatial v tabulke registrovanych plemien nenachadza, pretoze zatial na toto plemeno nemaju kodovnik. Tie zelene vajicka su zaujmave tym, ze maju nizky obsah cholesterolu, ktory sa zadrziava prave v tej zelenej skrupine. Mozno by sa to dalo vysvetlit na zdravom prepelicom vajicku. Toto vajicko ma pevnu zelenu blanu pod skvrnitou skrupinou, kde je prave ten zly cholesterol zachyteny. U slepacich vajec je to v skrupine, tak ako u spominanych Green Shell - Cream Lecbar. V zahranici sa cena pohybuje v sume 35 libier.
Jirka54321

XXX.XXX.130.20
Já je od nich mám taky a nesou opravdu světle zelená vejce, myslím, že se nemáte čeho obávat.
tbrhwebth

XXX.XXX.234.110
Jasně, že se není čeho obávat, jsou to slepice, takže logicky ponesou vejce. A klidně zelené.
Na to Vám stačí jeden kohout zelenovaječného plemene a hejno libovolných slepic.
Všichni potomci (vyjma kohoutů) ponesou nějak zelená vejce.
Z toho ale není nutné dělat senzaci z Nového Zélandu...

Také jsem asi před pěti lety měla něco podobného, koupila jsem zkušebně směsku zdrobnělých slepic, kohout Araukana a kuřata některá podobná těm na fotkách i některá úplně jiná, zelená vejce pak nesly jen některé slepice.Na ten inzerát jsem už před několika týdny koukala a nepřesvědčil mě protože jsem tento název plemene skutečně nikde nenašla, takže internet je zastaralý
Koukám, že se tady vytvořila docela obstojná reklama pro dotyčného co tyhle křížence čehosi inzeruje :-D
Já měl loni v hejnu spolu s Araukanami i zdrobnělé Velsumky, nedalo mi to a pro známé jsem tyhle slibné kříženečky vylíhl. Dnes si je jako nosnice velmi chválí. Asi začnu inzerovat že prodám nově přivezené plemeno z Chilských pralesů Araukana - koroptví
Zájemci pište do SZ
Hitch
napsal(a):
Koukám, že se tady vytvořila docela obstojná reklama pro dotyčného co tyhle křížence čehosi inzeruje :-D
Já měl loni v hejnu spolu s Araukanami i zdrobnělé Velsumky, nedalo mi to a pro známé jsem tyhle slibné kříženečky vylíhl. Dnes si je jako nosnice velmi chválí. Asi začnu inzerovat že prodám nově přivezené plemeno z Chilských pralesů Araukana - koroptví
Zájemci pište do SZ
Teď hlavní: nesou zelená vejce?
Cream Legbar

XXX.XXX.161.137
napsal(a):
Dobry den, no my ich pozname a aj mame, je to draha novinka na Slovensku aj v zahranici. Je to velmi dobra nosnica, naozaj znasa cca 300 zelenych az tyrkysovych vajec, ovela vacsich ako Araukana, vajicka maju vyraznu chut podobne ako prepelicie. Je to lahke plemeno strednej velkosti v roznych farebnych razoch. Je to rodofarbe plemeno s vyraznym chocholcekom na hlave, toto plemeno je v zahranici registrovane pod nazvom Cream Legbar. Na Slovensku sa zatial v tabulke registrovanych plemien nenachadza, pretoze zatial na toto plemeno nemaju kodovnik. Tie zelene vajicka su zaujmave tym, ze maju nizky obsah cholesterolu, ktory sa zadrziava prave v tej zelenej skrupine. Mozno by sa to dalo vysvetlit na zdravom prepelicom vajicku. Toto vajicko ma pevnu zelenu blanu pod skvrnitou skrupinou, kde je prave ten zly cholesterol zachyteny. U slepacich vajec je to v skrupine, tak ako u spominanych Green Shell - Cream Lecbar. V zahranici sa cena pohybuje v sume 35 libier.
Nechcel som ale musim reagovat.
Ked uz ich mate mozete te tu dat fotky? Nemyslim tie stiahnute z netu.
Ta Vasa novinka je Cream Legbar, aspon podla fotiek co ste tu dali. Vyslachtena v Britanii pred 60timi rokmi.
To s tym cholesterolom Vas este bavi? U samotnej araukany to potvrdene nebolo a hopla, ked sa prida ina krv tak uz to cholesterol nema. Neporovnavajte laskavo sliepku s perlickou.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
Teď jsou v inzerci za 35 Kč. To naštve.
majklo

XXX.XXX.44.23
napsal(a):
Viete, že na obrázku sú sliepky Cream legbar a to je normálne v zahraničí uznané plemeno v rodofarebnej šedoprsej farbe?

Ja som si o tychto sliepkach vela precital a nastudoval na internete preto som si ich kupil, urcite nie za 35 CZK, pretoze ma zaulala ich dobra nosivost zelenych vajec. Mam ich pre seba a rodinu na konzum. Nic nepredavam a neponukam.
honzapm
napsal(a):
Děkuji, ale ne. Chocholky mi připadají dost děsné. Nemusím mít vše.
Stačí ten Chilský les, nemusí přes to ještě přejet Holandsko, děkuji.
Jen nabízím jiný facelift, aby jste věděl že i tak umíme zakouzlit Byly by tak víc podobné těm Chilským indiánům od kterých je mám.
majklo
napsal(a):
Viete, že na obrázku sú sliepky Cream legbar a to je normálne v zahraničí uznané plemeno v rodofarebnej šedoprsej farbe?
Dobry vecer kde je toto plemeno myslim Cream Legbar uznanè? okrem VB ak màte novsie informàcie ràd sa poucim lebo co ja viem tak je snaha u komisie EE o uznanie tohto plemena s presnym standardom to ze uz bolo uznanè zatial akosi chyba aspon ja màm mozno starè info.Mimochodom v britànii maju viac takychto plemien s koncovym bar napriklad Is bar.A tà drahà green shell kura podla fotiek farebnych hybridou ok dàm sem zajtra moju fotku vlaskoaraukanobaru ktorà tiez nesie zelenè vajcia dokonca si zachovala farbu po mame cize je to gen f2, a este stàle nesie zelenè vajce.tvz green shell cize zelenu skrupinu.S priatelskym pozdravom Jako 001.
majklo

XXX.XXX.44.23
Minimalne o USA viem, čo som v kontakte s pár chovatelkami tohto plemena tam
majklo
napsal(a):
Minimalne o USA viem, čo som v kontakte s pár chovatelkami tohto plemena tam
Cream Legbar Chickens were developed in Britain in the 1930's and are quite popular in the United Kingdom, yet practically unknown in the United States.
podla tohto ich asi v Amerike vela nebude.
Aby toho nebolo nebolo málo, pridám ešte jedno vzhľadovo podobné plemeno z poľska, a to
Zámocká sliepka rododofarbá.
Bolo vystavené aj na národnej výstave v Nitre v r.2016. V Poľsku ho nájdete pod názvom Czubatka dworska.
fotka je vypožičaná z netu:.
českejtrouba

XXX.XXX.234.110
Dobrý den pane Sadovský,
konečně jste se ozval a tady těm chytrákům to pěkně natřel.
Slyšel jsem, že na Novém zélandu chystají pro rok 2018 absolutní novinku White Shell.
Prý ponesou uplně bílá vejce, to bude pořádná pecka!
Budete je prosím taky prodávat? A kolika barvách?
Měl bych velký zájem.
Ale pište prosím SZ.
děkuji předem.
Cream Legbar má s Green Shell asi toľko spoločné, ako Leghornka so Snehulienkou z Gyronu...
Tým nechcem znevažovať Gyron...len to, že aj ich hybrid má vajíčka bielej farby a je tam aj podobnosť a k finálnemu produktu ich tam primiešali.
Pôvodné CL samozrejme nemajú znášku 300 vajec ročne
honzapm
napsal(a):
A modrá skořápka by nebyla? Ta by se mi docela líbila.
Řidič od Kavapa mi jednou říkal, že modrá vajíčka nesou modré slepičky.
Je to pravda? Asi bych si také nějaké pro zpestření dvorku koupil...
Byla, ale je hrozně těžké se k nim dostat. Gargamel to zkouší v každém dílu, ale zatím neúspěšně.
Quissi

XXX.XXX.220.79
Hitch
napsal(a):
Není problém, a pokud chcete i ty chocholky, nechám na holky vlítnout i kohouta Paduánky.
Odporúčam prikrížiť kosovského kokrháča, sliepka je to otužilá a všetky ich krížence 100% chocholaté :).
sadovsky
napsal(a):
Nepotřebuji to nikomu natírat.Loni když jsme sehnali Green Shell kuřice tak jsme se modlili aby ta zelená vejce opravdu nesla.Totéž je i s Dark Shell kuřicema.Jinak jsem moc rád že jsou chovatelé spokojení a nenabízíme nějaký brak.
Dobrý den, moc hezky zde píšete. Bohužel mám od vás i špatnou zkušenost. Měsíc dopředu jsem u vás objednávala 90 vajec do líhně. S paní jsme byly domluvené na konkrétní den i hodinu. Cestu jsme rozplanovali, ale naštěstí jsem paní psala den dopredu, jrstli objednavka plati a ze jsme hodinu jizdy od vas. Dostala se mi strohá odpověď, ze nikdo nebude doma, ani zadna sousedka, pošta neprichazi v uvahu. Koupili jsme jinde. Škoda, těšila jsem se na nove kousky a spolupráci. At se vse dari lenka
e 90.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!