Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2016 19:54
Laďa Jaryk

XXX.XXX.225.101

Zdravím, koupil jsem 15 ks kuřiček údajně Green Schell, ale nesedí mi ten název, měli by byt z Nového Zélandu a kohouti se sem prý tak 2 roky ještě nedostanou,
Mám je z tohodle inzerátu ze Strašova https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63230717/GREEN-SHELL-Kuricky-ZELENA-VEJCE.php
Ale berem od nich už ale 4 roky husy a perličky a vše v pořádku.Tak nevim co mi znich vyroste.

lentak

26.7.2016 20:10
lentak

XXX.XXX.228.79

Tak pod tym nazvom moze byt akykolvek krizenec. podla fotiek aj tak vyzeraju. staci zamiesat araukany a mame zelene vajicka..no rad by som vedel kolko tato novinka stala?

26.7.2016 20:33
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím podle mne sebranka kříženců s araukanou, zelená barva skořápky po araukanách dominuje, i když již nemá tu cistou zelenou, ale do olivova.v minulosti osobně vyzkoušeno.myslím si že jste byl napálen TAKYchovatelem.žádný GREEN-SHELL, ale bohapustí kříženci kdovíčeho.každé plemeno musí vykazovat stejné znaky, ne každý kus jiný.to je můj názor.

26.7.2016 21:10
Laďa Jaryk

XXX.XXX.225.101

65kč.

lentak

27.7.2016 08:21
lentak

XXX.XXX.70.94

Je to cisto odrb...vobec neexistuju kurice s tymto nazvom. green shell ze v preklade zelena skrupina..takze zas len novy tah ako oblbnut kupujuceho.

27.7.2016 16:58
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Ešte by to mohli byť hybridy, ktorí su napr. v nemecky hovoriacich krajinach označovaní ako "Grunleger" (zelenonosky).

27.7.2016 20:27
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Laďa Jaryk napsal(a):
Zdravím, koupil jsem 15 ks kuřiček údajně Green Schell, ale nesedí mi ten název, měli by byt z Nového Zélandu a kohouti se sem prý tak 2 roky ještě nedostanou,
Mám je z tohodle inzerátu ze Strašova https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63230717/GREEN-SHELL-Kuricky-ZELENA-VEJCE.php
Ale berem od nich už ale 4 roky husy a perličky a vše v pořádku.Tak nevim co mi znich vyroste.

Zdravím. taky píšete, že se sem kohouti toho plemene ještě dva roky nedostanou, je tedy otázka, kdo byl tedy otec.takže logicky máte křížence, což není možné vydávat za plemeno.máte lgicky první filiální generaci kříženců.o plemenu lze hovořit až po několika generací a důsledného vyřazování nevhodných jedinců

27.7.2016 21:39
Laďa Jaryk

XXX.XXX.225.101

Hlavně ať aspoň nesou, uvidíme až to vyroste no.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2017 23:06

Dobry den, no my ich pozname a aj mame, je to draha novinka na Slovensku aj v zahranici. Je to velmi dobra nosnica, naozaj znasa cca 300 zelenych az tyrkysovych vajec, ovela vacsich ako Araukana, vajicka maju vyraznu chut podobne ako prepelicie. Je to lahke plemeno strednej velkosti v roznych farebnych razoch. Je to rodofarbe plemeno s vyraznym chocholcekom na hlave, toto plemeno je v zahranici registrovane pod nazvom Cream Legbar. Na Slovensku sa zatial v tabulke registrovanych plemien nenachadza, pretoze zatial na toto plemeno nemaju kodovnik. Tie zelene vajicka su zaujmave tym, ze maju nizky obsah cholesterolu, ktory sa zadrziava prave v tej zelenej skrupine. Mozno by sa to dalo vysvetlit na zdravom prepelicom vajicku. Toto vajicko ma pevnu zelenu blanu pod skvrnitou skrupinou, kde je prave ten zly cholesterol zachyteny. U slepacich vajec je to v skrupine, tak ako u spominanych Green Shell - Cream Lecbar. V zahranici sa cena pohybuje v sume 35 libier.

28.2.2017 04:55
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

To je dobře, že se tato drahá novinka objevila zrovna na Slovensku.
Věřím, že se chovatelským a šlechtitelským úsilím dostanete vysoko přes 300 vajec a jistě překonáte i cenu 35 liber.

Jirka54321

28.2.2017 08:37
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Já je od nich mám taky a nesou opravdu světle zelená vejce, myslím, že se nemáte čeho obávat.

tbrhwebth

28.2.2017 09:30
tbrhwebth

XXX.XXX.234.110

Jasně, že se není čeho obávat, jsou to slepice, takže logicky ponesou vejce. A klidně zelené.
Na to Vám stačí jeden kohout zelenovaječného plemene a hejno libovolných slepic.
Všichni potomci (vyjma kohoutů) ponesou nějak zelená vejce.
Z toho ale není nutné dělat senzaci z Nového Zélandu...

28.2.2017 10:21
kastef

XXX.XXX.138.131

To sem se zasmála...
ale v ČR se dají koupit za normální cenu i násadová vejce.Takže v pohodě, kdo chce koupí si a zkusí.

28.2.2017 12:29
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Mám je od loňska a se snáškou jsem nadmíru spokojený. Loni prodávali i kohouty co se jim omylem přimotali ke kuřicím. Jako nosnice jsou výborné! Násadu prodávali za 7, - Kč kus. Myslím, že budete spokojen.

28.2.2017 13:54

Také jsem asi před pěti lety měla něco podobného, koupila jsem zkušebně směsku zdrobnělých slepic, kohout Araukana a kuřata některá podobná těm na fotkách i některá úplně jiná, zelená vejce pak nesly jen některé slepice.Na ten inzerát jsem už před několika týdny koukala a nepřesvědčil mě protože jsem tento název plemene skutečně nikde nenašla, takže internet je zastaralý

28.2.2017 16:30
Hitch

XXX.XXX.145.107

Koukám, že se tady vytvořila docela obstojná reklama pro dotyčného co tyhle křížence čehosi inzeruje :-D
Já měl loni v hejnu spolu s Araukanami i zdrobnělé Velsumky, nedalo mi to a pro známé jsem tyhle slibné kříženečky vylíhl. Dnes si je jako nosnice velmi chválí. Asi začnu inzerovat že prodám nově přivezené plemeno z Chilských pralesů Araukana - koroptví
Zájemci pište do SZ

28.2.2017 17:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hitch - máte SZ. Děkuji.

28.2.2017 17:15
Hitch

XXX.XXX.145.107

honzapm napsal(a):
Hitch - máte SZ. Děkuji.

Dobrá, takže podle domluvy 88 kusů na dobírku.

28.2.2017 17:16
linduš

XXX.XXX.79.4

Hitch napsal(a):
Koukám, že se tady vytvořila docela obstojná reklama pro dotyčného co tyhle křížence čehosi inzeruje :-D
Já měl loni v hejnu spolu s Araukanami i zdrobnělé Velsumky, nedalo mi to a pro známé jsem tyhle slibné kříženečky vylíhl. Dnes si je jako nosnice velmi chválí. Asi začnu inzerovat že prodám nově přivezené plemeno z Chilských pralesů Araukana - koroptví
Zájemci pište do SZ

Teď hlavní: nesou zelená vejce?

28.2.2017 17:20
Hitch

XXX.XXX.145.107

linduš napsal(a):
Teď hlavní: nesou zelená vejce?

Dokonce tmavězelená, jsou to takové vytuněné Araukany. ;).

28.2.2017 17:27
Hitch

XXX.XXX.145.107

Tady máte portrét tech vzácných holek

Cream Legbar

28.2.2017 17:27
Cream Legbar

XXX.XXX.161.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobry den, no my ich pozname a aj mame, je to draha novinka na Slovensku aj v zahranici. Je to velmi dobra nosnica, naozaj znasa cca 300 zelenych az tyrkysovych vajec, ovela vacsich ako Araukana, vajicka maju vyraznu chut podobne ako prepelicie. Je to lahke plemeno strednej velkosti v roznych farebnych razoch. Je to rodofarbe plemeno s vyraznym chocholcekom na hlave, toto plemeno je v zahranici registrovane pod nazvom Cream Legbar. Na Slovensku sa zatial v tabulke registrovanych plemien nenachadza, pretoze zatial na toto plemeno nemaju kodovnik. Tie zelene vajicka su zaujmave tym, ze maju nizky obsah cholesterolu, ktory sa zadrziava prave v tej zelenej skrupine. Mozno by sa to dalo vysvetlit na zdravom prepelicom vajicku. Toto vajicko ma pevnu zelenu blanu pod skvrnitou skrupinou, kde je prave ten zly cholesterol zachyteny. U slepacich vajec je to v skrupine, tak ako u spominanych Green Shell - Cream Lecbar. V zahranici sa cena pohybuje v sume 35 libier.

Nechcel som ale musim reagovat.
Ked uz ich mate mozete te tu dat fotky? Nemyslim tie stiahnute z netu.
Ta Vasa novinka je Cream Legbar, aspon podla fotiek co ste tu dali. Vyslachtena v Britanii pred 60timi rokmi.
To s tym cholesterolom Vas este bavi? U samotnej araukany to potvrdene nebolo a hopla, ked sa prida ina krv tak uz to cholesterol nema. Neporovnavajte laskavo sliepku s perlickou.

Accuracy

28.2.2017 17:31
Accuracy

XXX.XXX.129.250

Teď jsou v inzerci za 35 Kč. To naštve.

majklo

28.2.2017 19:31
majklo

XXX.XXX.44.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Viete, že na obrázku sú sliepky Cream legbar a to je normálne v zahraničí uznané plemeno v rodofarebnej šedoprsej farbe?

28.2.2017 19:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hitch napsal(a):
Dobrá, takže podle domluvy 88 kusů na dobírku.

Super, ale chci jen ty ze zahraničí. Žádnou domovinu ap...

28.2.2017 19:54
Hitch

XXX.XXX.145.107

honzapm napsal(a):
Super, ale chci jen ty ze zahraničí. Žádnou domovinu ap...

Není problém, a pokud chcete i ty chocholky, nechám na holky vlítnout i kohouta Paduánky.

28.2.2017 20:03

Ja som si o tychto sliepkach vela precital a nastudoval na internete preto som si ich kupil, urcite nie za 35 CZK, pretoze ma zaulala ich dobra nosivost zelenych vajec. Mam ich pre seba a rodinu na konzum. Nic nepredavam a neponukam.

28.2.2017 20:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hitch napsal(a):
Není problém, a pokud chcete i ty chocholky, nechám na holky vlítnout i kohouta Paduánky.

Děkuji, ale ne. Chocholky mi připadají dost děsné. Nemusím mít vše.
Stačí ten Chilský les, nemusí přes to ještě přejet Holandsko, děkuji.

28.2.2017 20:08
Hitch

XXX.XXX.145.107

honzapm napsal(a):
Děkuji, ale ne. Chocholky mi připadají dost děsné. Nemusím mít vše.
Stačí ten Chilský les, nemusí přes to ještě přejet Holandsko, děkuji.

Jen nabízím jiný facelift, aby jste věděl že i tak umíme zakouzlit Byly by tak víc podobné těm Chilským indiánům od kterých je mám.

28.2.2017 20:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

No jo, příteli, ale na to bych už asi neměl káčé.
Však až zazvoní poštěv, ehm, pošťačka s balíkem s 88 vejcaty,
tak se řádně i tak prohnu... Ale co, za tu zahraniční raritu mi to stojí.
To bude sousedka koukat. Ta uplně zezelená...

28.2.2017 21:43
jako001

XXX.XXX.109.93

majklo napsal(a):
Viete, že na obrázku sú sliepky Cream legbar a to je normálne v zahraničí uznané plemeno v rodofarebnej šedoprsej farbe?

Dobry vecer kde je toto plemeno myslim Cream Legbar uznanè? okrem VB ak màte novsie informàcie ràd sa poucim lebo co ja viem tak je snaha u komisie EE o uznanie tohto plemena s presnym standardom to ze uz bolo uznanè zatial akosi chyba aspon ja màm mozno starè info.Mimochodom v britànii maju viac takychto plemien s koncovym bar napriklad Is bar.A tà drahà green shell kura podla fotiek farebnych hybridou ok dàm sem zajtra moju fotku vlaskoaraukanobaru ktorà tiez nesie zelenè vajcia dokonca si zachovala farbu po mame cize je to gen f2, a este stàle nesie zelenè vajce.tvz green shell cize zelenu skrupinu.S priatelskym pozdravom Jako 001.

majklo

28.2.2017 21:58
majklo

XXX.XXX.44.23

Minimalne o USA viem, čo som v kontakte s pár chovatelkami tohto plemena tam

28.2.2017 21:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ty jo, super. Tak já bych si rád i z USA i UK i USB i MCBP objednal.

28.2.2017 22:33
jako001

XXX.XXX.109.93

majklo napsal(a):
Minimalne o USA viem, čo som v kontakte s pár chovatelkami tohto plemena tam

Cream Legbar Chickens were developed in Britain in the 1930's and are quite popular in the United Kingdom, yet practically unknown in the United States.
podla tohto ich asi v Amerike vela nebude.

1.3.2017 00:30
krch

XXX.XXX.119.50

Prý to dělá dominant ale na import...

1.3.2017 03:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak na import super. Kdyby to dělali na export, bylo by to horší...

1.3.2017 06:31
linduš

XXX.XXX.79.4

Hitch napsal(a):
Dokonce tmavězelená, jsou to takové vytuněné Araukany. ;).

Vytuněné arakauny

1.3.2017 07:59
agathon

XXX.XXX.30.33

Aby toho nebolo nebolo málo, pridám ešte jedno vzhľadovo podobné plemeno z poľska, a to
Zámocká sliepka rododofarbá.
Bolo vystavené aj na národnej výstave v Nitre v r.2016. V Poľsku ho nájdete pod názvom Czubatka dworska.
fotka je vypožičaná z netu:.

1.3.2017 08:58
sadovsky

XXX.XXX.248.232

Děkuji za názory.Aby jsme neusnuli na vavřínech, tak od dnešního večera budem nabízet kuřice Dark Shell ve 4 barvách.Slepičky ponesou vajička s tmavě hnědou skořápkou.Novinka roku 2017.Fota kuřic budou v inzerci.Jsem moc rád že se kuřice Green Shell osvědčili.

českejtrouba

1.3.2017 09:56
českejtrouba

XXX.XXX.234.110

Dobrý den pane Sadovský,
konečně jste se ozval a tady těm chytrákům to pěkně natřel.
Slyšel jsem, že na Novém zélandu chystají pro rok 2018 absolutní novinku White Shell.
Prý ponesou uplně bílá vejce, to bude pořádná pecka!
Budete je prosím taky prodávat? A kolika barvách?
Měl bych velký zájem.
Ale pište prosím SZ.
děkuji předem.

1.3.2017 10:15
sadovsky

XXX.XXX.248.232

Nepotřebuji to nikomu natírat.Loni když jsme sehnali Green Shell kuřice tak jsme se modlili aby ta zelená vejce opravdu nesla.Totéž je i s Dark Shell kuřicema.Jinak jsem moc rád že jsou chovatelé spokojení a nenabízíme nějaký brak.

1.3.2017 11:47
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak se tu nečetěte...vždyt o nic nejde.Slipky pěkně snášejí, je to zas něco jiného, stojí to normální, běžný peníz-nikdo na tom netrhá prachy, tak co. A kdo nechce, nemusí kupovat.

2.3.2017 17:12
Hitch

XXX.XXX.16.246

Tohle jen potvrzuje staré rčení, že všechno má svého kupce. A pokud jste vzájemně spokojení jsme za vás všichni srdečně rádi

2.3.2017 19:42
merfi

XXX.XXX.120.74

Cream Legbar má s Green Shell asi toľko spoločné, ako Leghornka so Snehulienkou z Gyronu...
Tým nechcem znevažovať Gyron...len to, že aj ich hybrid má vajíčka bielej farby a je tam aj podobnosť a k finálnemu produktu ich tam primiešali.
Pôvodné CL samozrejme nemajú znášku 300 vajec ročne

2.3.2017 20:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

A modrá skořápka by nebyla? Ta by se mi docela líbila.
Řidič od Kavapa mi jednou říkal, že modrá vajíčka nesou modré slepičky.
Je to pravda? Asi bych si také nějaké pro zpestření dvorku koupil...

3.3.2017 08:35
Hitch

XXX.XXX.16.246

honzapm napsal(a):
A modrá skořápka by nebyla? Ta by se mi docela líbila.
Řidič od Kavapa mi jednou říkal, že modrá vajíčka nesou modré slepičky.
Je to pravda? Asi bych si také nějaké pro zpestření dvorku koupil...

Byla, ale je hrozně těžké se k nim dostat. Gargamel to zkouší v každém dílu, ale zatím neúspěšně.

3.3.2017 11:41
dadu

XXX.XXX.61.94

No, moje modrá kočinka ještě asi nesnáší, ale jakmile najdu modré vajíčko, tak vám dám Honzíku vědět

Quissi

20.8.2017 16:24
Quissi

XXX.XXX.220.79

Hitch napsal(a):

Odporúčam prikrížiť kosovského kokrháča, sliepka je to otužilá a všetky ich krížence 100% chocholaté :).

6.4.2018 09:31
1978milan

XXX.XXX.227.76

Dobrý den všem.
Chci se zeptat, jak jste cca po roce spokojeni s hybridní green Shell slepicí.
Mám na ně letos zálusk. Je snáška srovnatelná třeba s dominantním?
Děkuji za názory.

6.4.2018 10:09
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Dobrý den, mám již jenom 2 (něco málo přes rok), a snáška je srovnatelná. Až na úseky kdy odpočívají jsou 2 vejce denně.

11.5.2018 22:10
bedrulinecka

XXX.XXX.66.154

sadovsky napsal(a):
Nepotřebuji to nikomu natírat.Loni když jsme sehnali Green Shell kuřice tak jsme se modlili aby ta zelená vejce opravdu nesla.Totéž je i s Dark Shell kuřicema.Jinak jsem moc rád že jsou chovatelé spokojení a nenabízíme nějaký brak.

Dobrý den, moc hezky zde píšete. Bohužel mám od vás i špatnou zkušenost. Měsíc dopředu jsem u vás objednávala 90 vajec do líhně. S paní jsme byly domluvené na konkrétní den i hodinu. Cestu jsme rozplanovali, ale naštěstí jsem paní psala den dopredu, jrstli objednavka plati a ze jsme hodinu jizdy od vas. Dostala se mi strohá odpověď, ze nikdo nebude doma, ani zadna sousedka, pošta neprichazi v uvahu. Koupili jsme jinde. Škoda, těšila jsem se na nove kousky a spolupráci. At se vse dari lenka
e 90.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík