Dobry den,
o vikendu jedno kachne zacalo pajdat na nohu. Zrejme kdyz slo skrz pletivo tak tam nechalo nohu a trochu si ji pochroumalo. Kdyz jsem ho mel v ruce tak noha samotna byla v poradku ale u kloubu byla modrinka. Nohu kdyz pajda ma lehce stocenou dovnitr a pri chuzi dela s nohou velky oblouk. Kdyz sem ho zkousel napodobit tak jsem dal nohu trochu do leva v koleni neohybal a chodil jsem jak kachne.
Pokud normalne zere, drzi se hejna, dokonce i beha tak zrejme bude do smrti ( spise usmrceni ) kulkat. Ale jelikoz nepipa tak by ho to zrejme bolet nemelo. A asi pujde jako prvni.
Kdybych mu chtel pomoct tak hadam neni jine reseni nez zajet k veterinari.
k.r

XXX.XXX.89.63
Zdravým ja co mam kacata pižmoviek skoro všetky mali nejaky problem a to každy rok sa nieco najkde pižmovky ked su male su zvedave a chceli by vsetko ochutnat mne jedno si natrhlo kožu na hlave ked pchalo hlavu cez plot druhe zase zralo brectan priotravilo sa 2 dni bolo otapene ale potom sa z toho dostalo tretie zase tiez zacalo krývat na nohu za tyzden bolo vporiadku dalsie si zase krk nejako skrutilo a ma ho nakrivo pokial zeru a mate ich len na meso tak by nemal byt nejaky problem.
Mám kachně které kachna přišlápla když bylo malinké, noha zřejmě vykloubená, bylo líto nám ho zabít, problém byl, že jakmile mu bráškové a sestřičky někam zdrhli, začalo pištět, což byl signál pro slepice, které by ho byly okamžitě uklovali. Tak kachně bydlí ve výběhu s morčaty, docela to funguje, jak roste, nohu už netahá za sebou ale klidový režim mu celkem prospěl a chodí už dost slušně, zdá se mi, že se mu nožička srovnala a lepší se to. Je ale stále o polovinu menší než sourozenci, i když žere až dost. Také jsme mu museli odstranit žabky. Ven ho stále ještě pustit nemůžu, slepice opět útočily, i když nevím, jak to poznají, tentokrát se páslo a nepištělo, i tak se na něj vrhly, tak putoval zas zpátky k morčatům.