Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2016 23:33
jezeddák

XXX.XXX.228.254

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s napadením bažanta na člověka. Jednou jsem šel krmit a on mi naskočil na krk, naštěstí to nebylo hluboké škrábnutí, mláďata neměli, tak proč se tak stalo? Já se domníval, že se mu nelíbila snídaně - vařené brambory se šrotem a mrkví, ale to mi připadá jako nesmysl. Tak mi někdo prosím poraďte, jak řešit, aby se napadení již neopakovalo. Mockrát děkuji.

21.8.2016 00:50
Arisko

XXX.XXX.160.196

Bažant královský patrí medzi agresívnejší druh a napádanie ludí nie je neobvyklé.

21.8.2016 12:36
zbosace

XXX.XXX.10.192

Bažanty rodu Syrmaticus, Phasianus a Lophura sa vyznačujú teritorialnou agresivitou s ktorou treba počítať i keď sú často dlhú dobu v pohode. Väčšinou sa to vzťahuje len na obdobie toku ale vyskytnú sa aj celoročný/okrem obdobia preperovania/ nervaci. Môjmu priateľovi spôsobil kohút b.strieborneho zranenie žilyna nohe a kkeďže bral lieky na riedenie krvy, krvácanie sa s problémamy podarilo zastaviť až na pohotovosti. Bažanty ako pár na okrasu a dozitie som mu daroval s odporúčaním že ja som kohutovi viac krát do roka upravoval zobak a ostrohy... Toho bažanta som mal 12 rokov a v čase mimo toku sa s ním mohli fotiť aj i malé deti. No v toku som do voliery mohol len so smetakom alebo s kusom kartonu aby mi nevidel na nohy. Pred rokom som priateľovi zohnal ďalší pár strieborných a pri návšteve som ho znova upozornil že kohutovi treba skrátiť a otupiť ostrohy. I keď bol vo veľkej voliere bol agresívny a napádal ciernokridleho pava keď že na mňa cez pletivo nemohol..a druhý deň bol páv tuhý... S určitou agresivitou treba rátať u všetkých druhov kurovitych vrátane domácich sliepok.

21.8.2016 20:54
jezeddák

XXX.XXX.228.254

Děkuji za odpověď. Napadlo mě, že kdybych choval jen kohoutky, tak by byli milejší. Co si o tom myslíte?

21.8.2016 22:42
Arisko

XXX.XXX.9.102

Bažanti samci sa dajú chovať spolu bez sliepok ale akonáhle k nim pridáte jednu samicu, začne bitka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík