Já nasazuji posledního ledna nebo v první polovině února. Ale do umělé líhně. Pokud přičtu 21 dní na líhnutí, a 4-6 týdnů na povinné starosti se svícením, topením a povinným dělením od starých, tak jsem na konci března nebo v polovině dubna, a kuřátka pak mohou už pěkně capkat po jarní přírodě. Zázemí mají ve svém extra zateplenémm minikurníčku. (V těch prvních týdnech sdílí se mnou dům / garáž). Výhodou je, že na další zimu už jsou řádně dospělá...
1. / 33°,2. / 28°,3. / 25°,4. / 23°,5. / 20°,6. / 18-20°,7. / 15-18°,
Dobrý večer. Tohle jsou teploty které potřebují kuřata po týdnech a ven by měly jít až tak šestý týden a to by se měla venkovní teplota pohybovat kolem 18- 20°. Takže musíte si odpovědět na pár otázek. Můžete jim poskytnout výše uvedené teploty? Tzn. přítápět a přisvěcovat. Další otázka, stojí vám to za ty náklady a starosti, budete li líhnout dřív ?
Já jsem letos poprvé líhnul 31.ledna. Líheň mám v pokoji a také kuřata do jednoho týdne jsou v krabici v pokoji pod žárovkou. Pak jdou do vytápěné garáže kde jsou v odchovně pod žárovkou, kterou postopně přizvedávám. Když už bylo tepleji tak jsem je přesunul do odchovny v dřevěné boudě u králiků. Do venkovní odchovny se dostaly až koncem dubna. A protože neumíme poručit větru dešti, jsme odkázáni na rozmar počasí. Někdy už v březnu jsou 30°teploty jindy se jich nedočkáme ani v červnu. Proto je těžké odpovědět jednoznačně na váš dotaz. Pokud chcete líhnout jenom pro sebe, tak podle mne je ideální březen a první vajíčka by se mohly objevit koncem prázdnin.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dokud jsem si líhnul v minulosti sám nasazoval jsem první líheň kolem 15-20 února. Ta první kuřata jsem si nechával pro sebe. Podle mých zkušenosti byly březnová kuřata vždy nejlepší.