Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2016 20:12
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobry vecer vsetkym ja sa chcem opytat vsetkych co uz liahnu dlhu dobu kedy nasadzuju prvè liahne ja zvazujem zaciatok nasadzovania okolo konca februàra alebo zacinate skor?Dakujem za seriozne odpovede.

5.10.2016 22:04
ovecka

XXX.XXX.203.146

V roce 2017 budu nasazovat 4.3. - hempšírky, šumavanky a araukany. Dana.

5.10.2016 22:27
hobbyCHOVATEL

XXX.XXX.160.17

Já nasazuji posledního ledna nebo v první polovině února. Ale do umělé líhně. Pokud přičtu 21 dní na líhnutí, a 4-6 týdnů na povinné starosti se svícením, topením a povinným dělením od starých, tak jsem na konci března nebo v polovině dubna, a kuřátka pak mohou už pěkně capkat po jarní přírodě. Zázemí mají ve svém extra zateplenémm minikurníčku. (V těch prvních týdnech sdílí se mnou dům / garáž). Výhodou je, že na další zimu už jsou řádně dospělá...

5.10.2016 22:33
horal

XXX.XXX.58.245

1. / 33°,2. / 28°,3. / 25°,4. / 23°,5. / 20°,6. / 18-20°,7. / 15-18°,
Dobrý večer. Tohle jsou teploty které potřebují kuřata po týdnech a ven by měly jít až tak šestý týden a to by se měla venkovní teplota pohybovat kolem 18- 20°. Takže musíte si odpovědět na pár otázek. Můžete jim poskytnout výše uvedené teploty? Tzn. přítápět a přisvěcovat. Další otázka, stojí vám to za ty náklady a starosti, budete li líhnout dřív ?
Já jsem letos poprvé líhnul 31.ledna. Líheň mám v pokoji a také kuřata do jednoho týdne jsou v krabici v pokoji pod žárovkou. Pak jdou do vytápěné garáže kde jsou v odchovně pod žárovkou, kterou postopně přizvedávám. Když už bylo tepleji tak jsem je přesunul do odchovny v dřevěné boudě u králiků. Do venkovní odchovny se dostaly až koncem dubna. A protože neumíme poručit větru dešti, jsme odkázáni na rozmar počasí. Někdy už v březnu jsou 30°teploty jindy se jich nedočkáme ani v červnu. Proto je těžké odpovědět jednoznačně na váš dotaz. Pokud chcete líhnout jenom pro sebe, tak podle mne je ideální březen a první vajíčka by se mohly objevit koncem prázdnin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2016 05:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dokud jsem si líhnul v minulosti sám nasazoval jsem první líheň kolem 15-20 února. Ta první kuřata jsem si nechával pro sebe. Podle mých zkušenosti byly březnová kuřata vždy nejlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík