Listopad dojedeme v nových Teplákách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2016 20:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, slíbil jsem vám fotku toho krmelčíku, tak plním.
Jak je vidno, ovendy zatím preferují pastvu a na můj obrácený stojan
na kola a na nohy od překážky z psího cvičáku zvysoka přežvykujou.
Ofšem zcela bez zájmu zvířectva krmelčík nezůstal.
Ach ty krmelčíky, ach ty gaučíky. Uí.

20.11.2016 20:59
anser123

XXX.XXX.227.241

honzapm napsal(a):

Pěkné krůty

20.11.2016 21:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

anser123 napsal(a):
Pěkné krůty

Chlubím se cizím peřím.
Ty jsou pana Kalaše a Talaše (aspoň se mi to dobře pamatuje).
Zlé jazyky tvrdí, že je tam mezi nimi i jedna žampionka (98 bodů). Uí.

20.11.2016 21:14
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak, že je ohledně krůt jasno. ..........ĎALŠÍ SUPERKROK V MEDICÍNE !

Keď manželia prišli do pôrodnice, doktor im povedal,

že práve testujú úžasný nový high- tech prístroj,

ktorý prenáša časť matkiných bolestí pri pôrode na otca.

Spýtal sa ich či majú záujem zúčastniť sa testu. Obaja povedali že majú veľký záujem to skúsiť.

Doktor nastavil, pre začiatok, prenos bolesti na 10%, a vysvetlil im že iba 10% je pravdepodobne viac bolesti než akú otec kedy pocítil.

V priebehu pôrodu sa manžel cítil dobre a požiadal doktora aby jeho podiel na bolesti o niečo zvýšil.

Doktor potom nastavil prístroj na 20% prenosu bolesti. Manžel sa stále cítil dobre.

Doktor prekontroloval manželov tep a krvný tlak a bol celý udivený ako dobre pôrodné bolesti znáša.

Rozhodli sa skúsiť 50%. Manžel sa stále cítil dobre.
Pretože bolo zrejmé že prenos bolesti manželke veľmi pomáha, manžel požiadal doktora, aby preniesol VŠETKU bolesť na neho.

Manželka dieťa porodila prakticky bezbolestne a ani manžel žiadnu bolesť neskúsil.

Boli z toho obaja nadšení.

Keď sa vrátili domov, našli na prahu mŕtveho poštára!

.

20.11.2016 21:17
anser123

XXX.XXX.227.241

honzapm napsal(a):
Chlubím se cizím peřím.
Ty jsou pana Kalaše a Talaše (aspoň se mi to dobře pamatuje).
Zlé jazyky tvrdí, že je tam mezi nimi i jedna žampionka (98 bodů). Uí.

Jestli jsou to zvířata z letošní CV, tak jedné krůtě jsem tam 98 bodů dával

20.11.2016 21:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, kocouři pěkně pózují. A jak na tu malou koukají z vrchu. Machři.
Krmelčík je parádní.

20.11.2016 21:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

anser123 napsal(a):
Jestli jsou to zvířata z letošní CV, tak jedné krůtě jsem tam 98 bodů dával

Díky, Zdeňku.
Budu jí říkat Žampionka.
Je dominantní, vede hejno, asi jí ta sláva a medaile stouply do hlavy.
Tu na jaře tipuju na takových 13 vajec, je pěkně kulaťoučká.

20.11.2016 21:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, to jste měla vidět, co následovalo, když kotě Mája objevilo
kocouří kluky nahoře v krmelci, jak si válí kulky, které tedy už dávno nemají.
Zasyčela na ně a hoši utekli a Mája měla celý balík jenom pro sebe.
Holt ženská... Uí.

Admaz

20.11.2016 21:41
Admaz

XXX.XXX.199.251

honzapm napsal(a):

Tedy ale máte (koupené ) krásné krůty. Tiše závidím. Copak to má ta vpravo nejblíže na tom kroužku? To bude asi ta šampionka.

Jihovýchod 11 °C, zataženo, vítr.

20.11.2016 23:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy, vy ale máte ostrozrak. Krůta (neŽampionka) má na kroužku další kroužek,
zřejmě rozlišovací (jiný kmen?). Nevím, zatím jsem se neptal. Času dost.

Začátku, takže ten pošťák asi radostí dostal infarkt, že jo?

21.11.2016 04:21
nomad72

XXX.XXX.234.206

PBJK a krásne pondelkové ráno prajem... východ +7°C a nikde ani obláčik, bezvetrie... tak to je super štart do nového týždňa, kiež by bol taký úspešný, ako ten minulý... tepláky vypraté, káva na stole... nálada výborná... tak šup šup, vstávať a cvičiť,

21.11.2016 07:09
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 7°C ale sem tam mraček... Táta vypravený do práce, my jsme napapkané bílá káva dopitá a už jen čekám ažs se venku rožne Pak si dáme lehkou ranní rozcvičku se zvířátky a šupky dupky spátky pod peřinu. Něco na mě vlezlo, nějaká rýma či co...
Nomad, ten česnek můžete zasatit aj u nás, mám nachystané jen cca 5kg to dáte ne?
Honzíku gaučíku, ti kocouři vypadají krásně, vypadá to že jsou dobře připraveni na zimu jako ten náš zrzoun. Nedalo nám to a zvážili jsme ho, má 5kg tlusťoch jeden. Mužíček mu říká že se ani za myší nestihne otočit Jinak ty sedící vlašky mají mezi sebou zábranu. Má to nějaký význam, třeba aby na sebe neviděli?
Jak tak koukám na výstavě v Lisé z vás někteří byli. Pro nás to letos ještě není, ale snad příští rok to zmákneme. Nám se dostal katalog, a to vám povím to je počteníčko. Tolik ušáku a všeho, to jsem čučela jak puk...U některých svěřensů krásné hodnocení a ocenění...

Děkujeme za novou teplákofku

A něco vám prozradím, máme doma něco nového :)
Má to 4nohy a funí to, co to je?

Přeji krásný den

21.11.2016 07:34
Olánek

XXX.XXX.96.246

Přítelkyně Věra napsala, k obědu byl pečený králík, tedy tepelně opracovaný, což vyvolává určité chuťové, smyslové souznění i pro čtenáře, ale mě zajímá návrh povolovacího procesu.Chov králíků zákon umožňuje, ale prý se zvažuje, k jeho usmrcením nezbytné povolení příslušného správního orgánu.V žádosti je nezbytné uvést gen postačí např.dominantní homozygot KK, fotodokumentaci chovného zařizení včetně rozměrů v milimetrech, rozbor vody a krmiva s upozorněním na Probiostan a Emanox, potvrzení od specializované firmy o humálním usmrcení králíka.Proti zamítnutí žádosti má chovatel právo odvolání, pokud králík zemře dříve, řízení ze zákona končí!
Pokud budoucí generace znalá tak akorát králíčka_mazlíčka nezakáže chov králíků vůbec.
Horale přečti raději dvakrát

21.11.2016 08:39
horal

XXX.XXX.202.176

Jo jo Olánku, dal jsem na radu a přečetl jsem dvakrát no a myslím, že tam něco chybí. Registrační pokladna. Co když v případě kladného vyřízení budu chtít králika prodat ? Pro stát to bude přínosem a navíc, bude potřeba příjmout velké množství úředníků co budou chodit na namátkové kontroly stavu zařízení a zvířat také počtu a druhu. Budou prověřovat výšku podestýlky a stav hnojiště. No a samozřejmě udělovat vysoké pokuty a nebo zakazovat chov v případě opakovaných prohřešků. Ále co, všichni jsou úplatní a tak nějaký ten králik navíc.. no a stejně se nožičky a hlava oddělují a kdo pzná po jakých střechách ten králik běhal. Já bych to tak černě nevyděl, na všem se dá vydělat, jenom se člověk nesmí bát. Hezký den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 08:51

honzapm napsal(a):

Honzíku to je nádhera

Jinak Teplicko 10C zataženo bez deště, teda zatím.
Pěkný den všem!

21.11.2016 09:07
agathon

XXX.XXX.30.33

Ni+Pa:
-
Mopsa máme aj my...

21.11.2016 09:14
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

agathon napsal(a):
Ni+Pa:
-
Mopsa máme aj my...

21.11.2016 09:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dobré jitro,

Honzíku, děkuji.

Niki, má to čtyři nohy a funí to... To jsem třeba já, když se hrabu v záhonech.
Ale mě byste si asi dobrovolně nepořídila, že?

Zrzavý kocour Tomáš (7 let) už opravdu vypadá velmi připraveně na zimu.
Roční výrostek Cibule je lovec, ten nikdy nepřibere.
Tom se za myší už taky moc neotáčí, ještě loni to byl ale přeborník,
ale spíš vzhledem k věku a chrupu, než k obezitě. Teď už má na práci mladého.
Nicméně převčírem jsem ho viděl, jak balancuje na plotě u živého plotu
a je velmi soustředěný na jednoho vrabčáka.
Takže lovecké pudy ho ještě zcela neopustily, i když většinu dne tráví spinkáním
v traktoru, kde to je při slunných dnech jako ve skleníku, nebo louděním kapsičky.

Včera pečené krůtí paličky s hlívou na másle, dlouhozrnná rýže a hovězí vývar.
Přefčírem zapečené filety s pórkem, brambor.
Dnes - co dům dá.

Má úcta.

21.11.2016 09:36
Olánek

XXX.XXX.96.246

Někdy mám pocit, že někteří chovatelé nesledují průběžně fyziologickou potřebu biologicky aktivních látek u svých chovanců a pak se diví .Mám dvě husy, bez určení pohlaví, co nesnesly letos vajíčko a tak se intenzivně zabývám fertilitou a v této souvislosti mě nepomohla ani vnučka ve druhé třídě na základce, když nedávala pozor při vyučování o rozdílnosti procesu ovogeneze a spermiogeneze, a pak něco chovejte

21.11.2016 09:55
javorka

XXX.XXX.98.207

Všem přeji hezký den,
sluníčko už pěkně svítí a 8 stupňů vypadá slibně. Myslím, že dnes se na zahradě konečně zase něco udělá.
Ráno se mi už podařilo důkladně vyčistit kurník, teď to nechávám pěkně větrat a vysychat. Slepice tam, teď co nenesou, stejně nechodí, tak může být celý otevřený.
Měla jsem tu pár dní synovu rodinku s malou holčičkou, tak si užívám klid. Odjížděli ráno, malou přenášeli spící do auta. Je ve věku (16 měsíců), kdy do všeho leze a přenáší věci, co kde najde. Tak to bude chvíli trvat než zase věci nastrkám tam, kam patří.
Sobota byla ve znamení návštěv, dopoledne přišlo 5 lidí a odpoledne, ani jsem nestihla dovařit oběd, přišly manželovy děti s potomky, dalších 5. Z takového dne, jsem víc unavená, než kdybych celý den pracovala na zahradě.
Největší radost z toho, že už tu nikdo není, má asi naše kočička. Od čtvrtka tu totiž byla veliká černá fenka a naše malá Emilka se jí pro jistotu vyhýbá. Vůbec se nedivím, je to trochu poděs, je nadšená, že může lítat po zahradě a umí si to užívat. Kočička se pro jistotu na noc nastěhovala do bezpečí, ke mě do postele a předla snad celou noc.

Horale, naprosto souhlasím. Nejlepší je na rýpání nereagovat. To dohadování nikam nevede a akorát to všechny otráví.
Píšeme si sem pro radost, tak proč to kazit.

21.11.2016 10:01
javorka

XXX.XXX.98.207

My jsme měli vegetariánské dny, tak ještě dnes dojedeme kyselo, ale už se těším a nějaké to masíčko. Asi něco vytáhnu z mrazáku.

21.11.2016 10:17
horal

XXX.XXX.202.176

Má to čtyři nohy a funí ?
Tak to může být jenom prase když jde z bukvic.

Ve školce se ptá pani učitelka.
Dětičky kdo ví jak se jmenuje zvířátko s černo bílími pruhy ?
Nikdo.
Tak vám pomůžu, podobá se koníkovy.
Nikdo.
No tak, ze..., ze..., ze..
Najednou se hlásí Pepíček
Já vím, já vím pani učitelko.
No tak nám to řekni pepičku.
Ze by Lenin ?

21.11.2016 10:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak jsem to těšení na hezký den asi zakřikla .
Právě mi volala naše mladá maminka, že při cestě do Prahy do nich v koloně narazil náklaďák a odhodil je na auto před nimi. Nikomu se naštěstí nic nestalo, jen pes přelít ze zavazadlového prostoru až do předu. Auto zmačkané z obou stran, ale pojízdné. Ještě mají půl cesty před sebou.
Uf.

21.11.2016 11:33
začátek

XXX.XXX.4.22

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 7°C ale sem tam mraček... Táta vypravený do práce, my jsme napapkané bílá káva dopitá a už jen čekám ažs se venku rožne Pak si dáme lehkou ranní rozcvičku se zvířátky a šupky dupky spátky pod peřinu. Něco na mě vlezlo, nějaká rýma či co...
Nomad, ten česnek můžete zasatit aj u nás, mám nachystané jen cca 5kg to dáte ne?
Honzíku gaučíku, ti kocouři vypadají krásně, vypadá to že jsou dobře připraveni na zimu jako ten náš zrzoun. Nedalo nám to a zvážili jsme ho, má 5kg tlusťoch jeden. Mužíček mu říká že se ani za myší nestihne otočit Jinak ty sedící vlašky mají mezi sebou zábranu. Má to nějaký význam, třeba aby na sebe neviděli?
Jak tak koukám na výstavě v Lisé z vás někteří byli. Pro nás to letos ještě není, ale snad příští rok to zmákneme. Nám se dostal katalog, a to vám povím to je počteníčko. Tolik ušáku a všeho, to jsem čučela jak puk...U některých svěřensů krásné hodnocení a ocenění...

Přeji krásný den

Ha ha, že by JEŽEK.

21.11.2016 11:47

Ni+Pa napsal(a):

Přeji krásný den

Rozzuřený býk

21.11.2016 11:49

javorka napsal(a):
Právě mi volala naše mladá maminka, že při cestě do Prahy do nich v koloně narazil náklaďák a odhodil je na auto před nimi. Nikomu se naštěstí nic nestalo, jen pes přelít ze zavazadlového prostoru až do předu. Auto zmačkané z obou stran, ale pojízdné. Ještě mají půl cesty před sebou.
Uf.

Tak držme palce aby teď už dojeli dobře

21.11.2016 11:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak držme palce aby teď už dojeli dobře

Díky.

21.11.2016 14:17
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jeje p.Věrko tak ať dojedou domu v pořádku.

Takže mopsík, H.z.g., býk a ani ježek to není i když ježek u nás potvora loudí pořád.
Máme pašíka Vašíka, už se těším na jitrničky :) Ale na ty si budu muset ještě počkat.

Nejedete někdo náhodou na výstavu do Brna?
http://www.cschksjihomoravskehokraje.websnadno.cz/Krajske-vystavy.html.

21.11.2016 14:44

Ni+Pa napsal(a):
Jeje p.Věrko tak ať dojedou domu v pořádku.

Takže mopsík, H.z.g., býk a ani ježek to není i když ježek u nás potvora loudí pořád.
Máme pašíka Vašíka, už se těším na jitrničky :) Ale na ty si budu muset ještě počkat.

Nejedete někdo náhodou na výstavu do Brna?
http://www.cschksjihomoravskehokraje.websnadno.cz/Krajske-vystavy.html.

Tak gratuluji a jaké plemeno nebo kombinaci to máte?

21.11.2016 15:07
začátek

XXX.XXX.4.22

javorka napsal(a):
Uf.

Tady se stalo něco podobného, stačí zlomek vteřiny a je. ...http://www.denik.cz/z_domova/provoz-na-d1-u-lokte-uzavrela-nehoda-osobniho-a-nakladniho-auta-20161121.html.

21.11.2016 15:11
začátek

XXX.XXX.4.22

javorka napsal(a):
My jsme měli vegetariánské dny, tak ještě dnes dojedeme kyselo, ale už se těším a nějaké to masíčko. Asi něco vytáhnu z mrazáku.

Nějak moc bych to raději stou veganskou stravou nepřeháněl, stát se může ledacos.

21.11.2016 16:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Kdyby bylo po mém, tak si s veganstvím, ani vegetariánstvím nic nezačínám, ale bohužel to nemůžu ovlivnit. My to ale brzy doženeme, jen co bude něco v obchodě.
Ty 3,4 dny se dá bez masa vydržet, aspoň je nějaká změna.
Spíš mě vadí, že tu budou na vánoce a já chci mít kapra na talíři!

Jinak auto asi skončí na šroťáku.
Co se dá dělat, hlavně, že jsou celí.

21.11.2016 16:45
nomad72

XXX.XXX.234.36

Ja by som bez mäsa nevydržal ani deň... však najlepší zákusok je dobre upečená krkovička no, idem ja na tú sekanú...

21.11.2016 16:50
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Ja by som bez mäsa nevydržal ani deň... však najlepší zákusok je dobre upečená krkovička no, idem ja na tú sekanú...

Souhlasím, ale než bych vařila několik jídel a stála celý den u sporáku, tak si ho na chvíli odpustím.

21.11.2016 17:16
dita73

XXX.XXX.238.133

Dobrý večer, dovoluji si vstoupit do této diskuse, protože, jak vidím, schází se tady lidi různých názorů a zkušeností, a hlavně drůbežářů. Mám takový problém se slepicemi (australky). Asi tak polovina odchovaných slepic má solidní kohoutí ostruhy, což jak známo, jim příliš nesluší a taky je to výluková vada. Nevíte někdo, jak je geneticky založena dědičnost ostruh u slepic, případně kde zapátrat? Marně lovím informace v literatuře i na internetu, nemůžu na nic přijít a to i přesto, že jsem si koupila nové tepláky...

21.11.2016 18:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dito, musíte koupit nové tepláčky i australkám, a problém s ostruhami
u dam bude vyřešen.

Javorko, no vidíte to, jste se těšila, až se odporoučejí a budete mít chvíli
klidu pro sebe, že?
No, jinak slepičky dnes chytly tu vaši ošklivou nemoc a daly mi jen 4 vajíčka.
Ty brzo líhnuté stříbrně zbarvené soudružky některé nově mírně odpočívají,
tak tři-čtyři, ty nejmladší ještě nezačaly, jediná loňská, po přepeření, také ne,
takže to táhne tak 10 holek max., ale i to je dobré.

Niki, chudák Vašík, kdyby věděl, jaké s ním máte oumysle.
Já tu tedy jitrničky mám, soused, co si bral seno, donesl za něj výslužku.
Kdyby věděl, že naprosto nic ze zabijačky nepapkám, nedělal by si zbytečnou škodu.
Holky teď budou mít bílkoviny tak na 14 dnů až až.

Začátku, ta kráva byla předtím žena?
Šmarjá, já bych to takhle bez brejlí ani nepoznal.

21.11.2016 19:37
javorka

XXX.XXX.98.207

No, to jsem tomu dala, že? Teď budou bez auta a nepřijedou.
Asi se mi bude brzy stýskat.

Vajíčka. A 4! To se máte.

Třeba se z Vašíka stane miláček a Niky ho bude chodit drbat a žádné jitrničky nebudou.

Tedy tak by to dopadlo u nás

21.11.2016 19:53
Olánek

XXX.XXX.96.246

Dnes Vám každá opravna vnutí náhradní auťák, nebo půjčí a hradí to pojišťovna.

21.11.2016 21:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Olánek napsal(a):
Dnes Vám každá opravna vnutí náhradní auťák, nebo půjčí a hradí to pojišťovna.

Ono to asi nemá cenu opravovat. Je to postarší Ford Focus. Uvidíme, co jim dá pojišťovna.

21.11.2016 21:50
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer, Javorko, to je mi moc líto, co se mladým stalo. Hlavně že jsou v pořádku.
U nás bylo celý den sychravo a mlha, nic moc
Holky dnes 21 vajíček, ale obalená v bahně už mě to bahno fakt štve. To ať raději mrzne.
Honzíku, ty krůty jsou fakt krasavice

22.11.2016 05:55

Pěkné dobré ráno všem. Teplicko hlásí opét zataženo bez deště a 6C.
Andy my máme taky vejce samé bahno. Tak silně uvažuji nad zastřešením poloviny voliéry a že jim tam udělám takové hrabaniště. Nastelu jim tam asi pisek a mulčovací kůru. Chci to udělat před vlezem do kurníku a slibuji si od toho, že si ty běhaky takhle trocha očistí Ale třeba to je blbost, uvidím. Ale zastřešit tu polovinu musím a tu druhou opatřit ještě sití neboť mám obavy, že co nevidět tu máme zvláštní veterinární opatření
Rád bych se zplet to mi věřte. Hezký den všem!

22.11.2016 06:58
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko přeji, vstávat a cvičit už se venku rozednívá tak hop hop...

Jinak abych pravdu řekla tak ten náš pašík mě na"...nasadil do otáček hned druhý den.
V chlívě máme okno, no nikoho by nenapadlo že ten pitomec jej bude chtít rovnou proskočit. Zdemoloval pletivo(odhrnul si jej jako žaluzie) a šup byl venku...Takže dojedeme z nákupu a pašík si vesele rejpe v mojí bylinkové zahrádce a všude jinde kde ho to napadlo. V tu chvíli jsem si myslela že půjde rovnou k řezníkovi... No ale nešel, zahnali jsme ho dvakrát do chlíva a zadělávali okno prkny, to byl taky adrenalin, pašík nám musel asistovat. Každou chvílu jsem si myslela že i ty prkna odrejpne jak nic. Naštěstí je vše v pořádku a pašík je tam kde má být.

Tak to bylo naše takové sobotní pozdvižení.

Krásný den přeji a letím za tím našim dobytkem

makame

22.11.2016 07:00
makame

XXX.XXX.18.196

Honzapm ak ste ty krůty doviezol dospelé nebije moriak kohuta?Ja mam čierne a moriak mi jedneho kohuta zabil ked sme ho doviezli a potom vzdy napadal dominantneho az sme ich museli oddelit.

22.11.2016 07:01
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno, jihozápadní hranice má na kopci +3°C a mlhu. Honzíku numero, velice dobré aktualní téma. Já už začínám být tak nějak paranoidní vůči těmhle novodobím nemocem. Kde se najednou vzaly? Prasečí chřipka, ptačí chřipka, Nechce se mi tomu věřit, aby v krátkém časovém sledu vznikly dva nové viry chřipky. A nyní z ničeho nic se objeví napříč Europou. Pripadá mi to jako nějaká konspirace, aby se zdecimoval chov zvířat a nějaká zaoceánská firma okamžitě nabídne pomoc ve formě dovozu zdravého zvířectva. Samozřejmě za patřičnou sumu. A pak příjde něco jako hon na čarodějnice, někde se objeví ptačí chřipka a v okolí několika kilometrů se bude muse vymitit vše co má peří. Hnusná představa.
Honzíku stejný nápad jsem měl také, mám to ve čtyřech výbězích a u dalších tří jenom jako prodlouženou střechu s krytím odkud nejvíc fouká vítr, to se ale moc neosvědčilo. Slepice tam natahají báto a na povrchu se vatvoří taková krusta a ta se musí odstaňovat. U uzavřených je to lepší a v zimě se nenudí, mají kde hrabat.
Přeju hezký den.

22.11.2016 07:25

horal napsal(a):
Dobré ráno, jihozápadní hranice má na kopci +3°C a mlhu. Honzíku numero, velice dobré aktualní téma. Já už začínám být tak nějak paranoidní vůči těmhle novodobím nemocem. Kde se najednou vzaly? Prasečí chřipka, ptačí chřipka, Nechce se mi tomu věřit, aby v krátkém časovém sledu vznikly dva nové viry chřipky. A nyní z ničeho nic se objeví napříč Europou. Pripadá mi to jako nějaká konspirace, aby se zdecimoval chov zvířat a nějaká zaoceánská firma okamžitě nabídne pomoc ve formě dovozu zdravého zvířectva. Samozřejmě za patřičnou sumu. A pak příjde něco jako hon na čarodějnice, někde se objeví ptačí chřipka a v okolí několika kilometrů se bude muse vymitit vše co má peří. Hnusná představa.
Honzíku stejný nápad jsem měl také, mám to ve čtyřech výbězích a u dalších tří jenom jako prodlouženou střechu s krytím odkud nejvíc fouká vítr, to se ale moc neosvědčilo. Slepice tam natahají báto a na povrchu se vatvoří taková krusta a ta se musí odstaňovat. U uzavřených je to lepší a v zimě se nenudí, mají kde hrabat.
Přeju hezký den.

Tu paranoijůů máme asi společnou, také mi to tak přijde. No kde se ty prasečí a ptači chřipky vzaly to moc netuším, ale zaslech jsem a taky tady četl, že to je prý ten klasický mor drůbeže. Což se mi nějak nechce líbit ale třeba mají pravdu kdo ví...
Takže jim to radši ze 3 stran zadělám deskami a na jaře to sundám a bude. Tedy snad. Teď jen vyřešit zda ten odpad v podobě mulčovací kůry, slepičinců a písku mohu dát na kompost? Co ty na to specialisto von gaučíku?

22.11.2016 07:40
Olánek

XXX.XXX.96.246

Nepřehlédněte tu poslední fotku u dnešní inzerce, prodám krůty bronzové, jednak je nádherná a vyvolává otázku, jak se do té ptačí budky vešly

22.11.2016 09:05
horal

XXX.XXX.202.176

Mám malý stan... No co ? Třeba je tam jenom fotopast, kdyby někdo dosta chuť na ten bronz.

22.11.2016 15:05
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte pánové dámy tu ještě nejsou U nás zataženo, teplo až jsem z toho naplnila konťák hnojem. Kompletně jsem vyčistila kurníky, seškrábla pár koleček bahna a tý tvrdý krusty, jak píše Horal. Tak a teď jsem unavená jako Honzíkovo kotě a za chvíli jdu na třídní schůzku našemu druhákovi Moc krásný den

22.11.2016 18:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Andreo, u nás je počasí podobné, a to bláto osychá, což je fajn.
Pustila jsem se do práce, kterou už jsem pomalu vzdávala. Bála jsem se pustit do nějakého velkého přesazování, protože je všechno namočené. Nakonec to docela šlo, žádná velká patlanice nebyla. Musela jsem vyrýt asi 15 denivek, vybrat z nich cibulky okrasných česneků a zase je vrátit zpět. Tak jsem si vzpomněla, jak jste je přesazovala v květu.
Za pár let se mi ty česneky tak rozmnožily, že už denivky pořádně nemohly růst. Dělala jsem to až do tmy a je to téměř hotové. Hurá!
Mám teď mísu cibulí česneku a nevím co s nimi. Úplně vyhodit se mi nechtějí, tak aspoň ty největší zasadím, ale kam?
Mám je ráda, protože vyplňují mezeru, kdy skoro nic nekvete.
Kromě vybírání cibulek, jsem lovila z kořenů denivek žížaly. Bylo jich tam požehnaně, což velmi vítali běžci. Dnes mě milovali, jak zahlédli, že nesu další várku, tak už běželi ke mě a hlasitě mě vítali. Můj muž se divil, proč dnes tak řvou.
Nevíte někdo, jestli by česneky rostly v trávě?
Jsem strašně utahaná, ale konečně spokojená. Aspoň něco je hotové.

22.11.2016 19:06
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Já myslím, že růst by mohli.Jde spíš o to, že kyž se bude sekat tráva, tak se useknou.A pokud by se neusekli do doby květu, tak ještě chvíli počkat se sekáním trávy dokud aspon částečně nezatáhnou, aby si cibule mohli z listů nabrat sílu, jinak časem zeslábnou a stratí se bez funusu.

22.11.2016 19:15
javorka

XXX.XXX.98.207

ruzicka napsal(a):
Já myslím, že růst by mohli.Jde spíš o to, že kyž se bude sekat tráva, tak se useknou.A pokud by se neusekli do doby květu, tak ještě chvíli počkat se sekáním trávy dokud aspon částečně nezatáhnou, aby si cibule mohli z listů nabrat sílu, jinak časem zeslábnou a stratí se bez funusu.

Dala bych je někam na kraj, aby se nepřekážely při sekání. Mám už toho v trávě víc, tak se seká později místo kde jsou bledule, krokusy, drobné tulipány...
Jen jsem si říkala, jestli je ta tráva neudusí. Ale co, vyzkouším to a uvidím, stejně nevím, co s nimi.

22.11.2016 20:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Koukla jsem na fotky a česneky kvetly v půlce května. To už bývá posekáno, tak to by bylo dobré, je dát opravdu někam bokem. Už se vidím, jak poskakuju před sekačkou a ukazuju, kde se to nesmí přejet.

22.11.2016 22:21
skodovak

XXX.XXX.241.242

Dobrý večer, tak počasí hezké tak aby nebylo všeho málo dali jsme se do budování a úprav zahrady. Bude se dělit na více úseků a slepice dostanou sice zatím jen tři ale svoje jednotlivé voliery, na víc nejsou trubky sice jen 5.5x4 m ale budou se pouštět, jde tu jen o období plemenitby nebo sušení aby šli zavřít a hlavně jednotlivě. U polot. Plemen si myslím v pohodě vlasky to asi ponesou hůř. Ale..

Takže postup, výhodné obrubniky převezeny pod plot a pod kolem výběhu, jak ohledně podhrabu tak estetického hlediska. Budou i kolem záhonů

Dále dovezen písek a cement, potom půl dne výkop. Prací, myšlení a měření.

Chtěl bych letos ještě udělat ploty, výběhy na hrubo, brány, základ na skleník, a zryt a udělat záhony plus hnůj do toho.

Kozy přijdou také jinam, jen mám strach jelikož jsou v plánu pod třešeň až to bude padat aby to nežrali a nebyl mega problém. ?
Je tu malá takže práce asi bude stát. Tolik od nás ze dvora. Zdraví vás Jan, Jana a malá Terezka

23.11.2016 04:59

Krásné dobré ráno všem. Tak na Teplicku máme mlhu a 6 C. Včera po práci jsem vyzvedl mléko a nyní se už zahřívá a bude z toho sýr teda pokud se ještě do požadované teploty nerozhodnu jinak Tak zase bude syrovátka pro slepičky. Dneska jim do míchanice přistanou 2 granátová jablka a jedno mango. Včera večer mi je věnovala vietnamka, když jsem tam byl pro chleba se slovy: Dej to slepice, vyhodit škoda a nikdo to nežrat. Tak pěkný den všem!

23.11.2016 06:01
nomad72

XXX.XXX.234.74

Ahoooj... východ 0°C a kus pod mrakom... dnes beriem dovolenku, lebo tiež mám doma roboty, ktorá mií tu stojí a nemožno ju ďalej odkladať... cez deň má byť teplo a jasno, tak dúfam, že sa zadarí... a tá fotka hore, len tak som skúsil, a sliepka vysedela káčatko pekný deň vám.

23.11.2016 06:04

Já myslel, že je to jen vtip! Takže teď máš takového drobečka na zimu ?

23.11.2016 06:13
nomad72

XXX.XXX.234.74

Heeej ale uvidím, či z toho niečo bude... zatiaľ je všetko OK.

23.11.2016 06:31
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno, +2°C a mlha. Nebýt toho kopce tak by nás vítalo svítání se slunečními paprsky. Já mám dnes také dovolenou, původní plán byl, dopoledne na technickou se svojí patnáctiletou filckou, promiňte felícií a odpoledne s kamarádem na ryby. Ale znáte to člověk míní... a tak na technickou jo, ale ryby ne. Kamarád jede s autem do opravny a tak budu mít také čas na nějaké dodělávky na kolchozu. No uvidíme, tady na tom kopci to protahuje a moc dlouho se venku dělat nedá a ješte ta mlha. Člověk je za chvilku promočenej. I já vám přeju hezký den.

23.11.2016 09:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeju hezký den
U nás 8 stupňů, zamračeno, žádný vítr. Na práci na zahradě zatím dobrý. Odpoledne chceme spálit nějaké větve, máme toho tu požehnaně a nechci, aby se to tu válelo do jara. Tak pokud nebude pršet a foukat, bude opékání buřtíků. Už se těším.

Mějte se.

23.11.2016 11:25
irulan

XXX.XXX.223.173

Přeji krásný den a nenechte se otrávit
Běžci a žížaly, to je masakr, taky jsem to zjistila.. slepičky nemají při rytí už šanci, protože ti zmeťouři jim to všechno vyberou a zapomínají na plachost. Z 13 slepic ani jedno vejce, mladé ještě nezačaly a staré dopeřují.
Máme nového kočičáka, sundala jsem ho ze stromu a už nám zůstal...zablešenec, v uších svrab, s očkováním jsem u veta nechala majlant, ale je to bojovník. Akorát naše 7 letá kóča o něj moc nestojí a syčí.
Začátku, možná budu mít v něděli oranžového z. velsumáka, i když se o něj trošku obávám kvůli našemu Ferdovi koroptvímu, ale...ráda bych si pak u vás na příští rok zamluvila koroptvího i oranžového jako novou krev zdaleka, to si přijedu, děkuji předem

23.11.2016 12:23
začátek

XXX.XXX.4.22

Jasně to nebude problém, teda jestli do té doby přežijem.

23.11.2016 12:36
.kolie

XXX.XXX.16.185

Zdravím všechny-konečně něco "fajn" k pročítání a hlavně s určitým nadhledem.Zatím nemohu dát ani pořádné foto, páč jsem od 4.října po komplikované operaci zlomené stehenní kosti, ale už mě dvě fr.hole docela dobře umožňují, alespoň se podívat ke slepičkám.Mám toi letos všechno mladé a tak vajíčka snad až -podle počasí-budou pod stromeček.Mám velké orlovky -žádná sláva ve zbarvení, ale to neřeším a mám ještě velké faverolky a u nich mám skutečně jeden "milenecký pár", příroda je skutečně mocná čarodějka.Kohoutkovi říkám "Ludvíček" a kam se pohne slepička, tam i on-ne to by jste museli vidět.
Jinak ohledně kocoura "turisty", tak toho si zde považuji-tak dostává i něco na přilepšenou protože nás zbavil všech myší a potkanů-je to tak, byl tak inteligentní, že je vždy naskládal v zahr.boudě vedle sudů s obilím.Chodí dál, tak dostává sem-tam /skoro denně/ něco dobrého a nic jej nezkazilo.A, pak mám jednu slepičku-emigrovala k nám přes 3 zahrady a že u nás zůstane a nepůjde domů, tak sousedí jen mávli rukou.Zajímavé je, že slepička je bílá, oistatní ji neklvou a ona je prostě spokojená - viditelně.To je jak v pohádce, ale co jsem napsala je pravda.Jo a ještě - toimu mému slepičímu osazenstvu říkám - rusko-francouzké vojsko a jedna orlovka je doslova průzkumnice -tak to je holka od KGB-prostě musí vědět, co kde je i psí boudu zkontrolovala a našeho kocoura denně sleduje kam jde.Přeji fajn den.

23.11.2016 13:32
nomad72

XXX.XXX.234.143

Pekný dník... u nás krásne slnečný... síce trochu chladnejšie, len 8°C, ale i tak sa dá vonku behať (pracovať) len v tričku s krátkym rukávom... takže, dnešná dovolenka padla na úrodnú pôdu, cesnak je posadený, dvor poprataný, akurát dnes sliepky von nepustím, lebo to by bol tan cesnak hneď vyhrabaný... tak, ešte dopijem kávu, a pôjdem pokŕmiť, vajcia pozbierať... a podľa momentálneho dopytu by som potreboval ešte ďalších 50 piraní... včera a predvčerom predaných 90 ks... a dnes zasa 90 kusov... no paráda, doma mi zostane už len to, čo pozbieram večer... takže, korunky postupne ale isto pribúdajú no, tak, zatiaľ sa držte, a pracujte... a ako je na tom s prácou kamarát Horal?

23.11.2016 14:18

;.

23.11.2016 15:26

Tak jsem dneska poprvé obdržel zásilku od KVÍDERY./Paní Andreo ještě jednou děkuji za tip! / Teda řeknu Vám opravdu pecka. Skvělá domluva přes telefon a i se bezproblémově přizpůsobily mému pracovnímu grafu. Tedy dodaly v době kdy mám volno. Řidič dorazil v avizovanou dobu a ještě pár minut předem zavolal. Taková česká pošta, ppl atd. by se u nich mohli učit jak má vypadat doručování. Koupil jsem slámu, krmení, hobliny a žitný šrot. Jediná chybička je ten žitný šrot. Udávají, že je vhodný k výrobě chleba ale je v něm opravdu spousta slámy a nečistot. K výrobě chleba opravdu nepoužitelný. Takže to je takový malý horší detail ale jinak fakt super. Vypadá to, že mají nového zákazníka

23.11.2016 17:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky beru od pana Kvídery a jsem spokojená. Jednou mi omylem přivezli něco jiného, ale brzy to napravili a omluvili se. Zrovna se chystám napsat objednávku.

23.11.2016 18:20
Olánek

XXX.XXX.96.246

Tak jsem osušil slzy dojetí nad statečností pašíka riskujícího újmu na zdraví, aby se alespoň na pár hodin cítil svoboden a mohu vzpomenouti geniality našich chovatelských předků v dobách neinternetových.Jde o období, kdy masové informace byly předávány vyřváváním na návsích s obsahem vojenským, finančním, vyjímečně zdravotním, např.zákaz solení, ale nikdy ne šlechtitelskochovatelským..Právě zde je můj obdiv nad nápadem našich předků řešit potřebu odstranění agresivity drůbeže selekcí v procesu domestikace, lidovou písní, jež se rychle šířila mezi prostý lid.Pro snažší pochopeni, polopatě,
nežádouci agresivita drůbeže
Pode mlejnem nade mlejnem husy se perou
řešení dávných předků s e l e k c e
běž Jeníčku vem flintičku zastřel některou
Otázka, jak je možné, že i dnes se vyskytují agresivní jedinci? protekcionismus
Jeník husy nezastřelil, neboť byly známé paní mámy a tak mě štípnul vlastní houser do zadku, mající se jako pašík u NI PA.

23.11.2016 19:40
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Vy se tam u vás s tím sluníčkem máte, ach jo.U nás od pondělí celodenní mlha mlha a ještě jednou mlha, že by se d ala krájet a maximálně 5stupnů.

23.11.2016 23:15
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak těmhle vrabcům by mělo být 170 dní, tedy ono je, tedy už i snášet to mělo.. je to vůbec možné? vždyť je to poloviční. Krmení, líhnutí a vše klasické žádní zanedbánci, na zelené přístup stále...

že by tak vysoce kvalitní násada?..

23.11.2016 23:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pašík Vašík by se mi móóc hodil.
Zítra budu dělat nový záhon pro růže, už mám vše nachystáno poblíž.
Růžindy dorazily z Belgie, včetně absolutní novinky Empereur Charles IV.,
kterou letos v Lucembursku na počest Kadlíkova výročí pokřtila sama Krnda.

http://www.mywort.lu/limpertsberg/51962253.html?referrer=ic_dispatcher_news

http://www.mzv.cz/luxembourg/fr/evenements/bapt_me_du_rosier_empereur_charles_iv_1.html

Plus slepičince, apartní výkonný rýček, klekátko ke gaučíku, narcisky a hyacinty.

Vašíkovi bych udělal ohrádku a pošeptal do ouška, ať se hezky činí.
A klidně ať si u toho i kákne. Bez obaf.

Až by to měl hotové, tak bych ohrádku posunul o kousek dál, se stejnými
inštrukcemi, a také tam by pašík Vašík mohl realizovat své pudy.
Poté bych ho vrátil původní majitelce, která by si od něj mezitím odpočinula,
zjistila by, jaká je to užitečná a slavná a zasloužilá celerbrita a vše by bylo dobré.

No a v létě by u mne krása možná mohla zase jednou začít střídat nádheru.

Olí, super.

Má úcta + Vašíkům zdar!

23.11.2016 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nepomůže-li Vašík, pomůže Mája, pilná včelinda.

24.11.2016 08:54
Olánek

XXX.XXX.96.246

Vždy když jsem něco zadláždil, zavoliéroval či zabednil zaslechl jsem Oldu Říhu z Katapultu, A co děti mají si kde hrát.Teprve běh času změnil tento desetiletý dotaz takto.Hrají si neorganizovaně, bezplatně současné děti?Naposled jsem zahlédl skupinku romských dětí za kostelem v Bezně, počátkem léta s míčem, to vše.Tak můžu spokojeně dlaždit.volierovat a bednit.
Mylně jsem se domníval, že je to jen rýmovačka, jak jsem starý, tak jsem blbý, ale ne tak zcela.Včera čistím holubník, vypustil jsem holuby, aby nepřekáželi a v tom spatřím mého psa, jak letí k holubárně a vzlétajíciho krahujce, na zemi jen pár peříček.Závěr, pes ho vyplašil ten se už nevrátí.Vrátil dokonce dvakrát, vždy roztržené vole.Poučení, jak je dnes modní, míti v hlavě i plán B.

24.11.2016 09:06
irulan

XXX.XXX.223.173

Začátku, lepší je být optimista, co jiného pak zbývá...

kolie, jak je to s těmi 2 kohouty a plemenitbou na léta, jak jsem se ptala v jiném vlákně (klub orlovky), tedy a vůbec, můžu se zeptat na nějakou dostupnou literatůru v češtině ohledně plemenaření? Nebo zdroje na internetu?

24.11.2016 09:27
irulan

XXX.XXX.223.173

Honzíku, s tím prasátkem už jsem to taky někde četla asi u permakultury. Dobrá příprava záhonů nahrubo prasátkem, pak rozmělnit pomocí hrabajících slepiček.
Vůbec, lidi, co si myslíte o principech permakultury? Asi nenašli nic nového, ale líbí se mi využívání "přirozenosti" a doplňování se všeho navzájem. Však i ty kachny a slípky jsou pro zahradu ohromně přínosné, nemáme brouky ( kteří mi vždy na jaře ožrali stromy) a vůbec žádné slimáky, a ještě je výborně prohnojeno, včetně skleníku, protože zvířata tam v zimě vegetí.

24.11.2016 11:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzík zakládá nový záhon. A pak, že není místo!

Taky se snažím, sem tam ještě něco na tu zahradu vmáčknout, ale s místem je to bída. Těžko hledám volné místečko i pro jednu rostlinku.
Někdy mám pocit, že víc času, než samotným sázením, trávím vymýšlením, jak něco umístit.
Momentálně je to mák, který je moc krásný, ale v záhonu po odkvětu překáží a je dost nevzhledný.
Tak se dnes pokusím ho vydolovat, má dlouhé kořeny a nevím, jak to nakonec dopadne. Místo jsem zatím nevymyslela, ale potřebuji umístit meruňkovou denivku, která se mi jaksi už nevešla na původní místo, v záhonu, co jsem zbavovala cibulí česneku.

Permakultura je mi blízká, ale moje zeleninové záhony jsou tak někde na půl cesty. Mulčuji, roste si tam všechno jak chce, a co chce. Ale výsledky nejsou nic moc.
Důležité je, že mě to baví.

Hezký den

24.11.2016 11:43
začátek

XXX.XXX.4.22

irulan napsal(a):
Začátku, lepší je být optimista, co jiného pak zbývá...

kolie, jak je to s těmi 2 kohouty a plemenitbou na léta, jak jsem se ptala v jiném vlákně (klub orlovky), tedy a vůbec, můžu se zeptat na nějakou dostupnou literatůru v češtině ohledně plemenaření? Nebo zdroje na internetu?

Dobré ráno, jejda poledne.Jsem optimista, ale tuto modní přehlídku vynechám. Jedny šaty jsou hezčí, než druhé, je opravdu těžké si vybrat.

24.11.2016 12:25
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno, jejda poledne, jsem optimista, ale tuto modní přehlídku vynechám.Jedny šaty jsou hezčí, než druhé, je opravdu těžké si vybrat.

24.11.2016 22:12
jako001

XXX.XXX.109.93

Prijemny a dobry vecer vsetkym teplackarom, vystavy v plnom prude dufam ze budu fotky polovicka vyslanà do nitry zial moje maransky vzladom na neskorè liahnutie na to nemaju inak sme dostali vd a le neprepereny atd proste mladè ja som velmi spokojny medzi kohutmi je tele mele ale je tam pàr velmi kvalitnych preto som nitru vynechal, na rok si vsak skvele zasutazim, pre honzika ak by bola vola kupit katalog zo specialky a poslat na dobierku privitam zbytok v ss, a dufam ze honzik fon gaucik pride zo specialky ostuzkovany, a este takà otazka hladàm akekolvek info v ceskom alebo sk, alebo madarcine o plemene Brabanconne za info dakujem.

24.11.2016 23:00
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno, čo to táram. No dobrý den to už neni, dobrý večer taky ne a dobrou noc, to bych se vlestně loučil. Tak snad dobrá noc ? Ále ať je to jak chce zdravím nespavce a vytrvalce. Začátku mne už je také dobře, akorát ty modré kuličky mám menčí.

24.11.2016 23:02
horal

XXX.XXX.202.176

24.11.2016 23:13
jako001

XXX.XXX.109.93

horal napsal(a):
Aha něco jsem zapoměl.

Horalko al enclusive.

25.11.2016 01:15
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno, hop hop vstávat, co pak nám asi provádí doktůrek, otec zakladatel Zřejmě ho přestalo bavit se hrabat v hnoji a je v tichosti zpět v Praze

25.11.2016 03:37
nomad72

XXX.XXX.234.200

Horááál... vsadím sa že tvrdo spíš...

25.11.2016 06:14
horal

XXX.XXX.202.176

To víš že spím, bodejť bych nespal po té víchodňarske ohnvé vodze. Člověče nevím kam chodí začátek na ty citáty, ale mně včera borovička vyřešila že jsem usnul jako špalek a poprvé od změny času jsem se probudil v půl šesté a né ve čtyři.

25.11.2016 06:18
horal

XXX.XXX.202.176

Jo a pan doktor odletěl do telých krajin a na jaře se nám s tažným ptactvem vrátí. To já bych také bral, přesunout práci do teplých krajin.

25.11.2016 06:19
nomad72

XXX.XXX.234.151

Dobré ránko... kamarát... keď som ešte robil v bani... tak pred vstupnou bránou bol taký červený transparent, a na ňom napísané : DO PRÁCE PRICHÁDZAJ VYSPATÝ A TRIEZVY ! v slove vyspatý furt niekto dopísal namiesto P, R... ja som si hneď všimol že máš lepšiu farbu

25.11.2016 06:22
nomad72

XXX.XXX.234.151

A mimochodom, dnes piatok, posledný pracovný deň v týždni... tak smelo, a pravou nohou, nech sa vám darí... východ, fajne teplo... pomaly svitá, tak šup šup, vstávať a... robte si čo chcete

25.11.2016 06:36
horal

XXX.XXX.202.176

Dnes náčelník včelích bojovníků sezval radu staršich, tak se nekoná ani pivní sraz skautů. No a proto že néčelníkům se líbí v sousedním táboře v zdáleném 2 km, nemohu si dát ani ohnivou vodu abych bezpečně uřídil kočár. Leda že by pro mne přijel dostavník.

25.11.2016 06:40
nomad72

XXX.XXX.234.151

Tak to je prúser... čo? no nič... ja sa pomaly poberiem za povinnosťami a vám prajem pekný deň... howk.

25.11.2016 06:57
horal

XXX.XXX.202.176

No hopsnu do mokasín a běžím tam taky, mám na to 4 minuty.

25.11.2016 11:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Zravím všechny
Tak podle předpovědi mělo u nás celý den slunce, ale zase soudruzi udělali někde chybu.
Je pod mrakem a já se těšila zbytečně. Navíc se mi podařilo nastydnout, tak se na zahradu moc nehrnu. Venku na mě čeká vyrytý mák a lavor plný cibulí česneku.
Samozřejmě nevím kam to zasadit.
V troubě se peče krůtí a to přece musím hlídat.
Honzík se chystá na tu slavnou výstavu vlašek, tak nás doufám zavalí hromadou úžasných obrázků, ještě úžasnějších vlašek.
Tedy jestli se bude nějakým focením zdržovat.
Škoda, že je to tak daleko, musí to být nádhera.

25.11.2016 13:05
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte, u nás na Roudnicku dvakrát vykouklo slunko asi na deset vteřin a je zase fuč a i když teploměr ukazuje 6 stupňů, fouká, je nějak chladno. Asi dnes také nevylezu. Jen sesbírat tu kopu vajec, včera 16 kousků. Ale začala snášet nová slípka, tak třeba dnes i přes dvacet . Jdu si uvařit čaj, na grog je brzo, musím ještě pro syna do školky

25.11.2016 14:52
horal

XXX.XXX.202.176

Ml ha. ml ha, ml ha, ml ha, mokro, zima, vzek, nenesou, jenomžerou a se. dí na bydle, bláto. Už jsem týden neviděl sluníčko, I mléko se mi začíné protivit protože mi připomíná tu mlhu. Asi si také zítra zajedu do Nezvěstic, alespoň se pokochat krásou. Také mám jednu slepičku co mne začla obdarovávat zelenými vajíčky. Omladina se jenom ztuha rozbíhá, no rozbíhá, rozcupitává jak batole.6-7 vajíček deně, ale už začínají vypadat některé slepočky k světu. Jenom aby si uvědomili že krása neni všechno a že mají i nějaké povinnosti. Sačilo by každá třetí a byl bych spokojen a sousedé také. Tak jim jdu domluvit a něco přisypat ať nenadávaj, krákoraj jak babka večer u televize a nic z toho. Hezký zbytek dne.

25.11.2016 16:35
nomad72

XXX.XXX.234.104

Plha se hlási ! Horal pekný už večer prajem, no u nás sa už počasie popsulo, už aj spŕchlo dnes trošku... no zdá sa, že krásnym dňom už odzvonilo načisto... a nič sa mi nechce...

25.11.2016 16:53
javorka

XXX.XXX.98.207

My jsme měli odpoledne taky mlhu, ale na vině byl soused, co pálil listí. Dokonce vylezlo na chvíli slunce, ale přes tem čmoud nemělo šanci. Naštěstí začal foukat vítr na opačnou stranu, jinak by ze mě byla uzenka.
Venku už ta práce moc veselá není. A bude hůř.
Hezký večer

Zdravím Mlhu i Plhu

25.11.2016 18:59
horal

XXX.XXX.202.176

Ách jo. Jen krátce jsem se těšil návštěvy Vlašských slepiček a mám po ptákách jako když Škopek zavřel vrata do dvora. Než jsem se vrátil ze včelařské schůze, tak vnuk babičce nahlásil příchod a hotovo, tím pádem je po výletě. Co na plat, můžem být rádi že za náma příjdou, no ale když příjdou všichni najednou tak my 2 + děti 4 + jejich polovičky 4 + vnoučata 8
Je to pak jak v mraveništi. Takže mladej už je na cestě a já dnes nemohl na pivní potlach kvůli včelám, tak se alespoň ukájím lahvovím 11° Chodovarem. Zabral jsem nějakou dotaci na včely tak se mohu rozšoupnout. Samosebou že mne babička hned zkrouhla o pětikilo. No co se dá dělat vdyť je moje.

25.11.2016 19:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Moje babička říkala, když jsme k nim všichni přijeli, že je to jak malá svatba.
Taky někdy nevím, jestli velikost mých hrnců je dostatečná.

26.11.2016 06:20
nomad72

XXX.XXX.234.206

R.I.P: František Peterka... odišla jedná veľká legenda...

26.11.2016 06:36

nomad72 napsal(a):
R.I.P: František Peterka... odišla jedná veľká legenda...

Dej mu pánbůh lehkou zem.

26.11.2016 07:22
horal

XXX.XXX.202.176

Také odešel o čtyři roky mladší soudruh Fidel Castro

26.11.2016 07:53
nomad72

XXX.XXX.234.168

horal napsal(a):
Také odešel o čtyři roky mladší soudruh Fidel Castro

Akurát som to čítal v správach... no tak to je v zadku... to nám ten deň pekne začína...
R.I.P. súdruh Fidel Castro

26.11.2016 07:57
nomad72

XXX.XXX.234.168

A tiež už sú na pravde Božej dva králiky ... očistené, jeden 2,0 kg a druhý 1,85 kg... ešte idem zabiť troch... inač u nás krásne slnečno, a nula stupňov.

26.11.2016 10:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
venku mlha, škaredo. Nomáde, to jsou pěkní králíci. Já minulej víkend dělala ze zadních nohou falešnou svíčkovou. S knedlíkem a brusinkama úplná ňamka. Předky byly na pečení se zeleninou.
Když jsme byli naposledy na výstavě v Horní Stropnici, tak už to vypadalo, že už i manžel dá svolení na koupi králíka. Babičce jsme kupovali chovného samce.
Ale já bych ráda k nám na zahradu. Dřív jsem měla u našich novozélandské červené. Teď se mi líbí dlouho český červený. No jenže manželovi se tam líbil zakrslý kastorex. No ale to asi ani není k jídlu to je taková prťavka na mazlíčka.

26.11.2016 12:09
nomad72

XXX.XXX.234.150

Vierka, najťažší mal vyčistený 2,2 kg... a to sú len také tie pekáčové králiky, žiadna čistá rasa...
a zajtra bude pečený králik na smotane s knedlíkom, a teraz si dávam z nich restovanú pečienku na cibuľke s karí korením a ryžou...

26.11.2016 13:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dyť je to na talíři jedno.

26.11.2016 16:57
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte. Tak já jsem dnešek strávila celý v peřinách, jelikož starší syn přitáhl ze školy blinkací a kakací bacil. On se z toho dostal do druhého dne, ale syčák skočil na mě, tak jsem dnes celý den umírala Doufám, že zítra už budu normálně fungovat

26.11.2016 16:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):
Mňauuuuuuuuu

Mňamka

26.11.2016 16:59

andreakiss napsal(a):
Ahojte. Tak já jsem dnešek strávila celý v peřinách, jelikož starší syn přitáhl ze školy blinkací a kakací bacil. On se z toho dostal do druhého dne, ale syčák skočil na mě, tak jsem dnes celý den umírala Doufám, že zítra už budu normálně fungovat

Držím palce ať jste zase brzo jako rybička!

26.11.2016 17:00

nomad72 napsal(a):
Mňauuuuuuuuu

Nádherné kusy! Dobře jsi to vykrmil

26.11.2016 17:00
nomad72

XXX.XXX.234.248

andreakiss napsal(a):
Mňamka

Ešte ráno to behalo po streche a naháňalo myši

26.11.2016 17:04
nomad72

XXX.XXX.234.248

Aaaale nie... som rád že sa podarili a to mám ešte 8 kúskov, tie už môžu mať pol kila...

26.11.2016 17:11
nomad72

XXX.XXX.234.248

andreakiss napsal(a):

Všetky choroby sú len zanedbané pitie

=o)

27.11.2016 09:51
=o)

XXX.XXX.55.7

smajlík d:)

27.11.2016 12:31
nomad72

XXX.XXX.234.243

Aaahoooojte? to kde ste všetci? na love medveďov? no, tak ja mám obed za sebou, tak idem aj ja na tie medvede...

27.11.2016 12:33
nomad72

XXX.XXX.234.243

nomad72 napsal(a):
Aaahoooojte? to kde ste všetci? na love medveďov? no, tak ja mám obed za sebou, tak idem aj ja na tie medvede...

PS: všichni jsou už v Mexiku, buenos dias já taky jdu...

27.11.2016 15:38

nomad72 napsal(a):
PS: všichni jsou už v Mexiku, buenos dias já taky jdu...

Ale ne kamaráde ne všichni jsou v Mexiku, ale dnes je první advent takže se uklízelo zdobilo a dělali těsta a pečou se štoly Kurňa po tom sladkém dneska bych si toho králíka dal taky

27.11.2016 15:41

Dnešní 1. várka. Jedna má cca 1600-1750 g. Poměr mouky a rozinek 1:1

27.11.2016 15:41
nomad72

XXX.XXX.234.87

Mi nevrav, že v nedeľu upratuješ... to pojedanie sladkého by som ti aj uveril...

27.11.2016 15:51

nomad72 napsal(a):
Mi nevrav, že v nedeľu upratuješ... to pojedanie sladkého by som ti aj uveril...

Bohužel když děláš na 12-hod směny tak si na neděli nemůžeš moc hrát. To si musíš udělat neděli když je na ní čas

27.11.2016 16:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Dnešní 1. várka. Jedna má cca 1600-1750 g. Poměr mouky a rozinek 1:1

Týýý jóó
Ten poměr mouky a rozinek si úplně nedovedu představit. Já dělám štolu jen na vánoce, když se mi nechce dělat vánočka, nebo aby byla změna, a to z tvarohového těsta. Tohle je něco extra.

Hezký nedělní večer!

27.11.2016 16:29

javorka napsal(a):
Týýý jóó
Ten poměr mouky a rozinek si úplně nedovedu představit. Já dělám štolu jen na vánoce, když se mi nechce dělat vánočka, nebo aby byla změna, a to z tvarohového těsta. Tohle je něco extra.

Hezký nedělní večer!

Také jí děláme jen na vánoce. Tahle musí uležet min 3-4 týdny dle pokynu v receptu. Jinak tvarohovou štolu děláme taky jako takové "běžné" adventní pečivo. Někdo dává i marcipán ale to nám nechutná.

27.11.2016 16:42
nomad72

XXX.XXX.234.208

Také jí děláme jen na vánoce. Tahle musí uležet min 3-4 týdny dle pokynu v receptu. Jinak tvarohovou štolu děláme taky jako takové "běžné" adventní pečivo. Někdo dává i marcipán ale to nám nechutná.

Vidíš, a ja som to ešte nikdy nejedol... to asi preto, že z toho netiekla krv ale, zase na druhej strane ten rum... no, dal by som si

27.11.2016 16:47

nomad72 napsal(a):
Vidíš, a ja som to ešte nikdy nejedol... to asi preto, že z toho netiekla krv ale, zase na druhej strane ten rum... no, dal by som si

Však já ho taky ochutnával...

27.11.2016 19:03
Olánek

XXX.XXX.23.178

Tak přátelé někdy ne a ne usnout, dumám, co budu dělat v případě, že dojde k přidělování afrických migrantů.Onehdá nedostali nutelu a podpálili ubytovací halu, ale jak koukám na ty Vaše dobroty, tak možná budou u Vás spokojeni.Pokud je bude v Praze přidělovat a určovat jejich počet do mého bytu primátorka, tak spoléhám na puket růží Empereur CHarles IV., horší to bude na chaloupce.Zde čerpám z Vašich bohatých zkušeností z hromadných návštěv.Z podnětu Javorky sháním ty největší hrnce a Horal mě upozornil na potřebu kalkulačky, abych v průběžném hlášení o jejich počtu v kolonce celkem, uvedl správný součet a nemusel hlásit 2+4+4 a ještě +8.Co mě láká uvařit jim falešnou svíčkovou jako Věra, ale mám obavu, že když zjistí, že není pravá, tak mě podpálí i holubník.

27.11.2016 20:36
skodovak

XXX.XXX.241.242

=o)

27.11.2016 21:07
=o)

XXX.XXX.55.7

Bohužel když děláš na 12-hod směny tak si na neděli nemůžeš moc hrát. To si musíš udělat neděli když je na ní čas

smajlík (Y)

27.11.2016 22:28
začátek

XXX.XXX.4.22

Ach jo, právě mi přišla předpověď počasí na příští týden.

27.11.2016 22:46
začátek

XXX.XXX.4.22

Bože jak ten čas letí. http://srovnavacifotky.blogspot.cz/.

28.11.2016 00:09
začátek

XXX.XXX.4.22

28.11.2016 12:22
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak jedna denní s pomocníkem
Ale beton v háji, jak mrzlo. No to je ten spech.

28.11.2016 13:23
Olánek

XXX.XXX.23.178

Jestli to nerozhrabaly slepice?

28.11.2016 13:40
skodovak

XXX.XXX.241.242

Olánek napsal(a):
Jestli to nerozhrabaly slepice?

Soudružky jsou pro jistotu přes moc zavřené. Ty by to zničili úplně. Pokud to jde více.

28.11.2016 14:41
nomad72

XXX.XXX.234.236

skodovak napsal(a):

Pekná práca... fakt !

28.11.2016 15:26

skodovak napsal(a):

Klobouk dolů to jste si musel pěkně máknout

28.11.2016 16:07
bery25

XXX.XXX.86.251

Dobry, neviete ci moze psenici ublizit zima, mraz, mam ju vonku pod pristreskom v plastovom sude, dakujem.

28.11.2016 16:17
Olánek

XXX.XXX.23.178

Mám ji také v sudech venku, stejně holubí zob a nikdy ji nic nebylo a abych ji topil, tak to ani náhodou.

28.11.2016 17:14
skodovak

XXX.XXX.42.127

Děkuji tři dny v tahu v jednom člověku.

Přes dvě a půl tuny písku a 25 pytlů cementu. Plus malá michačka.

28.11.2016 17:27
Olánek

XXX.XXX.23.178

Tak mě informátoři sdělili, že pletivo 5x5 prodáváte, z čehož dovozuji jiné oplocení budovaných voliér vyhovující arám hyacintovým

28.11.2016 17:34
skodovak

XXX.XXX.241.242

Bude tam zřejmě nižší a přítelkyně chce zelené Tak ještě uvidím. Práce na tom je ještě až do....
Mělo to být rovnou i s novými kurniky z itongu, ale je to finančně moc náročné tak třeba někdy v budoucnu.
Malinko mi tam překáží ten strom, a malinko jsem si tam zazdil v tom nočním nasazení obracák
Ale nejvíce mně štve že jsem podcenil ten beton, a dělat to znovu to radši nic

28.11.2016 17:37
skodovak

XXX.XXX.241.242

Ještě před přijdou udělat záhony včetně nahrazení z patníků a položit pařník. Ale..
Všechno přenosit tahat elektriku dát za to kozy.. To mně napadá můžou zrát spadané třešně tolik aby měli problém s žaludkem? Vychází mi to kolem třešně.

28.11.2016 18:11
skodovak

XXX.XXX.241.242

A málem jsem zapoměl, jeden pracovní den jsem dělal v teplákách

28.11.2016 19:14
bery25

XXX.XXX.86.251

Dakujem.

28.11.2016 19:16
bery25

XXX.XXX.86.251

To plati pre Olanka.

=o)

28.11.2016 20:49
=o)

XXX.XXX.55.7

skodovak napsal(a):
Děkuji tři dny v tahu v jednom člověku.

Přes dvě a půl tuny písku a 25 pytlů cementu. Plus malá michačka.

smajlík (Y) (Y)

29.11.2016 00:46
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno tak zatím -4°C a nikde nikdo, ženy asi uklízí, je to ale úplně zbytečné.Neboť jak je známo, tak se Ježíšek narodil kde?...... no......... PŘECE.

29.11.2016 00:48
začátek

XXX.XXX.4.22

začátek napsal(a):
Dobré ráno tak zatím -4°C a nikde nikdo, ženy asi uklízí, je to ale úplně zbytečné.Neboť jak je známo, tak se Ježíšek narodil kde?...... no......... PŘECE.

PŘECE TADY.

29.11.2016 07:30
Olánek

XXX.XXX.23.178

Pozitivním přínosem tohoto vlákna je mimo jiné i možnost laického názoru, jehož závěry zpravidla nejsou ovlivněny někým či něčím odborným.Tak konkrétně jsem pouhým pozorováním dospěl k závěru, jak negativně ovlivňuje zpožděné přepeřování kohouta snůšku u vlašek v polodivokém chovu.V případě procesu odzdomácnělosti u vlašek dochází ke změně, respektive k návratu základních hodnot.Primárním se stává zachování rodu, což nahrazuje dosud převládající a vnucené uspokojování potřeb chovatele bohatou snůškou.Tedy pokud nastane situace, že vlašky s tímto uvědoměnim přepeří dříve než jejich dosud přepeřující kohout v důsledku čehož výrazně ztrácí sexuální aktivitu, nenesou a vyčkávají oplodnění.Dobře tuší, že bez kohouta není kuřátek

29.11.2016 08:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
žádné uklízení. Bohužel nemoc mě skolila. Ráno to ještě jde, ale večer už nevylézám z postele, a přemýšlím jestli je mi horko nebo zima. Nejhorší je to nic nedělání s vědomím, že nikdo to co je třeba udělat za mě neudělá. Takže to na mě počká

29.11.2016 08:22

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno,
žádné uklízení. Bohužel nemoc mě skolila. Ráno to ještě jde, ale večer už nevylézám z postele, a přemýšlím jestli je mi horko nebo zima. Nejhorší je to nic nedělání s vědomím, že nikdo to co je třeba udělat za mě neudělá. Takže to na mě počká

Tak přeji brzké uzdravení a návrat sil!

29.11.2016 08:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

720tko díky. Ještě že mám doma jezevčíky. Dělají mi společnost a mají náramnou radost, že nemusí spát na chodbě, ale u mě v posteli

29.11.2016 09:12
javorka

XXX.XXX.98.207

A jak si to užívají.
Zrovinka jako u nás doma.
Brzy se uzdravte a užívejte si taky povalování. Dokud to jde.

Hezký den

U nás je jasno a -6.

29.11.2016 09:58
Alkamatka

XXX.XXX.39.35

veraboskova napsal(a):
720tko díky. Ještě že mám doma jezevčíky. Dělají mi společnost a mají náramnou radost, že nemusí spát na chodbě, ale u mě v posteli

Hezký slunečný den všem, teda Věruško, nedá mi nereagovat na vaše fotky, na té prostřední je pejsek navlas stejný jako moje Terezka, je to fenečka? Kouká úplně stejně.
Před dvěma lety, den před štědrým dnem jsem koupila nové přikrývky na postele, tak mě napadlo, že ty staré odvezu pejskům do útulku, (zůstal taky pytel granulí po našem pejskovi, co nám umřel, měl za sebou 6 operací na klinice v Hradišti a tu poslední už nezvládl) Jen tak jsem nahlídla ke kotcům s pejsky a uviděla tam Terezku, třepala se zimou a drápky zaháknuté do pletiva kotce, vrátila jsem se k manželovi do auta a začala žadonit, aby se na pejska šel podívat. Nejdřív nechtěl ani slyšet, ale cestou domů jsem byla tak přesvědčivá a brečela jak malá, že zavolal dceři se slovy, aby zašla do útulku a vzala z tama toho pejska, že jinak budeme mít zkažené Vánoce, protože jsem o ničem jiném nemluvila. A tak se k nám nakonec dostala Terezka, přesně na Štědrý den, můj vánoční dárek. Je úžasná a miluje ji celá rodina. A je navlas stejná jako ten váš pejsek.
Tak hezký den. Alena.

29.11.2016 10:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo javorko, když mě to povalování moc nebaví. Jeden den to vydržím, ale já jsem zvyklá pořád něco dělat :(
Koukám teď aspoň do tabulky, co jsem si psala líhnutí: vychází mi to na nalíhnutých 132 kuřat hempšírek, asi 405 kusů křepelek a uměle líhnutých 23 kachen.

29.11.2016 10:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Paní Aleno oba jezevčíci jsou kluci. Starší je hnědý Alf, je mu 2,5 roku. No to utíká :) Menší je Čaky. Tomu je 1 rok a čtvrt.
Onehdá jsem byla u doktora specialisty na každoroční kontrole. A pan doktor mě vynadal, že jsem přibrala kilo. Tak jsem mu řekla, že jsem si pořídila i dva jezevčíky, abych víc chodila na procházky a měla pohyb. A víte co mi řekl? Že jsem si měla pořídit chrty

29.11.2016 10:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, mě to povalování v posteli taky moc nebaví, ale je fakt, že by se každý měl naučit trochu odpočívat. Berte si příklad z jezevčíků.
Moje psí holky to taky umí. Zvlášť ta starší Tára (13), ta by dokázala proležet celý den. Ještě, že ji Kačenka (1 a půl) nedá pokoj. I když teď, co máme kočičku, tak vyvádí hlavně s ní.

Aleno, taky jsme měli Terezku. Bylo jí 15 a v den kdy umřela se narodila Kačenka.

29.11.2016 10:48

veraboskova napsal(a):
Paní Aleno oba jezevčíci jsou kluci. Starší je hnědý Alf, je mu 2,5 roku. No to utíká :) Menší je Čaky. Tomu je 1 rok a čtvrt.
Onehdá jsem byla u doktora specialisty na každoroční kontrole. A pan doktor mě vynadal, že jsem přibrala kilo. Tak jsem mu řekla, že jsem si pořídila i dva jezevčíky, abych víc chodila na procházky a měla pohyb. A víte co mi řekl? Že jsem si měla pořídit chrty

Hulvát

29.11.2016 10:56
začátek

XXX.XXX.4.22

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno,

Pro nemocné mám jen jednu radu.

29.11.2016 11:02
Alkamatka

XXX.XXX.39.35

veraboskova napsal(a):

.Tak popravdě, já s našima holkama (máme ještě 4 letou fenečku kavalírku) moc na procházku nechodím. Doma jsme celý den na zahradě, mám za domem hektar pozemku, kde pěstuju všechno pro mé zvířátka a taky 200 stromů meruněk, což je nikdy nekončící práce a tak holky běhají celý den po zahradě. O víkendu jezdíme na chatu, a to se touláme po lese, hlavně když rostou hříbky. Doma se o víkendu o zvířátka starala máma, ale je jí už 80 let, tak asi příští rok budu muset udělat nějaké změny, aby když odjedu na dva dny zvířátka nestrádaly. Zaujaly mě ty napáječky pro křepelky, mám je vlastně pro králíky, ale že by se daly využít i pro křepelky, to mě nenapadlo, super nápad. Já líhnu jen tak zvířátka pro sebe, kuřátka, brojlery, kačky, běžce, loni jsem měla i křepelky, ale příští rok budou zase. Zvažovala jsem faraony, jen nevím, jestli ta snáška je opravdu o tolik menší než u nosného typu. Mám jen malou stolní líheň ukrajinskou kvočku, ale jsem s ní maximálně spokojená. Vy asi tolik drůbeže líhnete v něčem větším. Já mám 38 slepiček, nějaké králíky a kačky, co seženu násadovky, pižmovky, ruánky, běžce, saské a pomořanky, nenechávám chovný pár, i když i tom jsem uvažovala, ale nemám s tím zkušenosti a nevím jestli by měli přes zimu vše co potřebují, aby nestrádali.

29.11.2016 11:08
začátek

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Pozitivním přínosem tohoto vlákna je mimo jiné i možnost laického názoru, jehož závěry zpravidla nejsou ovlivněny někým či něčím odborným.Tak konkrétně jsem pouhým pozorováním dospěl k závěru, jak negativně ovlivňuje zpožděné přepeřování kohouta snůšku u vlašek v polodivokém chovu.V případě procesu odzdomácnělosti u vlašek dochází ke změně, respektive k návratu základních hodnot.Primárním se stává zachování rodu, což nahrazuje dosud převládající a vnucené uspokojování potřeb chovatele bohatou snůškou.Tedy pokud nastane situace, že vlašky s tímto uvědoměnim přepeří dříve než jejich dosud přepeřující kohout v důsledku čehož výrazně ztrácí sexuální aktivitu, nenesou a vyčkávají oplodnění.Dobře tuší, že bez kohouta není kuřátek

Dobré dopoledne všem čitatelům.Olánku, když už píšeš takové fundované články, na vědecké úrovni, tak mi to prostě nedá, musím zastoupit paní učitelku a trochu tě poopravit, snůšku mají třeba včely, ale slepice mají snášku.

29.11.2016 11:18
horal

XXX.XXX.202.176

začátek napsal(a):
Pro nemocné mám jen jednu radu.

Slivovička, borovička juchúúúúúúúúúú.

29.11.2016 11:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No javorko, víte co já jsem si dřív myslela? Inu, myslela jsem si, že pejsci přes den spí, protože v noci jsou vzhůru a hlídají. A co mám jezevčíky, tak je mi to jasné, jak to je. V noci chrápou taky
Paní Aleno, já letos začala s masnými křepelkami (na inzerát jsem koupila násadovky faraonů). Snáší úplně stejně jak nosné, a navíc mají větší vejce. No a toho masa je na nich přeci jen víc.

29.11.2016 11:59
nomad72

XXX.XXX.234.161

horal napsal(a):
Slivovička, borovička juchúúúúúúúúúú.

Ochlasta

29.11.2016 12:09
nomad72

XXX.XXX.234.161

Dobrý deň... ale ste sa dnes rozpísali... dokonca aj horal...
maródom prajem skoré uzdravenie... a aj ja mám od nedele chorého syna... chudáčik tak kašle akoby mal tbc bidňačik a tak od včera chodíme s ním na injekcie (hydrocortizol) a to sú tak bolestivé injekcie... aj mu slzy tečú pri ich pichani, ale drží sa statočne... dnes vyšla na mňa rada isť s ním k doktorke, tak si aspoň trocha oddýchnem, a dám si dole ortézu, čo nosím na pravú ruku (predlaktie, zápästie) práca je k*rva a vyžiadala si svoju daň... inak, tento mesiac bude rekord v znáške vajec a ako zajtra dokončím štatistiku, tak vám sem napíšem... to budete čubrnet teplákovci tak, nech sa vám darí a opatrne s tou prácou !
PS: zajtra k nám do obce príde prezident Kiskot... som starostovi povedal, že by trebalo nejaký protest zorganizovať... a ten magor hneď začal zháňať usporiadateľskú firmu, aby som sa tam nedostal... to je vůl...

29.11.2016 13:23
bery25

XXX.XXX.86.251

Čoooo.. do Bystreho pride prezident Kiska , to važne, zajtra som tam, ale velmi sa my tomu nechce verit.

29.11.2016 13:36

nomad72 napsal(a):
maródom prajem skoré uzdravenie... a aj ja mám od nedele chorého syna... chudáčik tak kašle akoby mal tbc bidňačik a tak od včera chodíme s ním na injekcie (hydrocortizol) a to sú tak bolestivé injekcie... aj mu slzy tečú pri ich pichani, ale drží sa statočne... dnes vyšla na mňa rada isť s ním k doktorke, tak si aspoň trocha oddýchnem, a dám si dole ortézu, čo nosím na pravú ruku (predlaktie, zápästie) práca je k*rva a vyžiadala si svoju daň... inak, tento mesiac bude rekord v znáške vajec a ako zajtra dokončím štatistiku, tak vám sem napíšem... to budete čubrnet teplákovci tak, nech sa vám darí a opatrne s tou prácou !
PS: zajtra k nám do obce príde prezident Kiskot... som starostovi povedal, že by trebalo nejaký protest zorganizovať... a ten magor hneď začal zháňať usporiadateľskú firmu, aby som sa tam nedostal... to je vůl...

Vôl si ty, pretože si vhupnul tu do toho vlákna, neospravedlnil si sa Honzíkov, neospravedlnil si sa jeho kohútovi a trepeš tu dve na tri ako vždy . Mal si ostať v starom vlákne a robiť tam trebars rosničku

29.11.2016 13:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

bery25 napsal(a):
Čoooo.. do Bystreho pride prezident Kiska , to važne, zajtra som tam, ale velmi sa my tomu nechce verit.

A co juknout na internet? https://www.prezident.sk/oficialny-program/.

29.11.2016 13:44
nomad72

XXX.XXX.234.161

Vôl si ty, pretože si vhupnul tu do toho vlákna, neospravedlnil si sa Honzíkov, neospravedlnil si sa jeho kohútovi a trepeš tu dve na tri ako vždy . Mal si ostať v starom vlákne a robiť tam trebars rosničku

Ty keď si sa ako p*a narodila, ako p*a i umrieš...

29.11.2016 14:35

nomad72 napsal(a):
Ty keď si sa ako p*a narodila, ako p*a i umrieš...

To je slabé slovo! Mě se z ní už chce normálně blejt..Můj mistr kdyby jí potkal tak by řekl: Nacpat zpátky do k*dy, přep*at a potratit!

29.11.2016 14:37

nomad72 napsal(a):

Tak ať se ti klučina brzo uzdraví !

29.11.2016 14:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Vážení, je advent, tak co kdybychom prostě nereagovali?

29.11.2016 14:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak přidám ještě pár fotek jednoho kohouta.
Orlovák foceno před týdnem dvěma s manželem
Já bych si chtěla nechat druhého menšího. Ale uznávám, že tenhle je prostě boží, jak se o slepičky stará. Hodím jim žížalu a tenhle je svolává. Hlídkuje proti dravcům a když je nebezpečí, tak hned upozorňuje. (a při focení mě klovnul )
Kdežto ten druhej nic. Je divnej. Takovej metrosexuál

29.11.2016 14:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Alkamatka napsal(a):
.Tak popravdě, já s našima holkama (máme ještě 4 letou fenečku kavalírku) moc na procházku nechodím. Doma jsme celý den na zahradě, mám za domem hektar pozemku, kde pěstuju všechno pro mé zvířátka a taky 200 stromů meruněk, což je nikdy nekončící práce a tak holky běhají celý den po zahradě. O víkendu jezdíme na chatu, a to se touláme po lese, hlavně když rostou hříbky. Doma se o víkendu o zvířátka starala máma, ale je jí už 80 let, tak asi příští rok budu muset udělat nějaké změny, aby když odjedu na dva dny zvířátka nestrádaly. Zaujaly mě ty napáječky pro křepelky, mám je vlastně pro králíky, ale že by se daly využít i pro křepelky, to mě nenapadlo, super nápad. Já líhnu jen tak zvířátka pro sebe, kuřátka, brojlery, kačky, běžce, loni jsem měla i křepelky, ale příští rok budou zase. Zvažovala jsem faraony, jen nevím, jestli ta snáška je opravdu o tolik menší než u nosného typu. Mám jen malou stolní líheň ukrajinskou kvočku, ale jsem s ní maximálně spokojená. Vy asi tolik drůbeže líhnete v něčem větším. Já mám 38 slepiček, nějaké králíky a kačky, co seženu násadovky, pižmovky, ruánky, běžce, saské a pomořanky, nenechávám chovný pár, i když i tom jsem uvažovala, ale nemám s tím zkušenosti a nevím jestli by měli přes zimu vše co potřebují, aby nestrádali.

Paní Aleno, ještě pár foteček pro vás když byli jezevčíci malí. Ale snažila jsem se najít i fotky s drůbeží, ať nejsem mimo diskusi.

29.11.2016 14:57

veraboskova napsal(a):
Já bych si chtěla nechat druhého menšího. Ale uznávám, že tenhle je prostě boží, jak se o slepičky stará. Hodím jim žížalu a tenhle je svolává. Hlídkuje proti dravcům a když je nebezpečí, tak hned upozorňuje. (a při focení mě klovnul )

Mě se se libí oba dva kohouti. Hned bych si takové hlídací strašidlo ke svým slepičkám pořídil.

29.11.2016 15:03
nomad72

XXX.XXX.234.161

veraboskova napsal(a):
Vážení, je advent, tak co kdybychom prostě nereagovali?

Bože chráň !

29.11.2016 15:04
horal

XXX.XXX.202.176

veraboskova napsal(a):

Věrko tak teď nevím jestli muvíte, pardon píšete o manželovi nebo o kohoutech. Ale asi o kohoutech.

29.11.2016 15:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

horal napsal(a):
Věrko tak teď nevím jestli muvíte, pardon píšete o manželovi nebo o kohoutech. Ale asi o kohoutech.

podoba je čistě náhodná

29.11.2016 15:10
nomad72

XXX.XXX.234.161

Hoooooráááááál... ahoooj kamarát... ako sa máš? dojdi na kávu a možno sa ti aj nejaký kalíštek ujde

29.11.2016 15:13

720-ka, lepší obrazok pod tie numerá si si vybrať ani nemohol

29.11.2016 15:30
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Paní Aleno, ještě pár foteček pro vás když byli jezevčíci malí. Ale snažila jsem se najít i fotky s drůbeží, ať nejsem mimo diskusi.

Krásní plyšáčci.
Kohoutům to taky sluší! Oběma - samozřejmě

29.11.2016 15:45
ovecka

XXX.XXX.171.70

začátek napsal(a):
Dobré dopoledne všem čitatelům.Olánku, když už píšeš takové fundované články, na vědecké úrovni, tak mi to prostě nedá, musím zastoupit paní učitelku a trochu tě poopravit, snůšku mají třeba včely, ale slepice mají snášku.

Dovolím si začátka trochu doplnit:
snáška je proces pravidelného snášení vajec a snůška je aktuální stav - např. počet vajec v hnízdě za den, počet vajec, které jsou líhnuty (u ptáčků v hnízdě), denní snůška medu do úlu...
Čeština je opravdu krásný jazyk, který dokáže opsat jeden jev tisící způsoby. Škoda jen, že se v dnešní době lidé snaží vše zjednodušit. Bože chraň nás před zavedením jediného i-y v češtině.
Toliko jazyková vložka.
Jinak vás tu pravidelně sleduji a dost často se směji vtipným obrázkům a komentářům, ale v poslední době mi vadí ta, virová náplava", co se sem dostala a myslí si, že se do nás musí navážet. Ale jak píše Věrka, je advent a tak buďme slušní a nereagujme, ono je to přestane bavit.
Pěkné sluníčkové dny Dana.

29.11.2016 16:15
javorka

XXX.XXX.98.207

29.11.2016 18:03

ovecka napsal(a):
Dovolím si začátka trochu doplnit:
snáška je proces pravidelného snášení vajec a snůška je aktuální stav - např. počet vajec v hnízdě za den, počet vajec, které jsou líhnuty (u ptáčků v hnízdě), denní snůška medu do úlu...
Čeština je opravdu krásný jazyk, který dokáže opsat jeden jev tisící způsoby. Škoda jen, že se v dnešní době lidé snaží vše zjednodušit. Bože chraň nás před zavedením jediného i-y v češtině.
Toliko jazyková vložka.
Jinak vás tu pravidelně sleduji a dost často se směji vtipným obrázkům a komentářům, ale v poslední době mi vadí ta, virová náplava", co se sem dostala a myslí si, že se do nás musí navážet. Ale jak píše Věrka, je advent a tak buďme slušní a nereagujme, ono je to přestane bavit.
Pěkné sluníčkové dny Dana.

Vírová náplava . Alebo je to vír alebo je to náplava. Vír náplavy nevytvára. To je zase moje jazykové okienko
Pani Dana má asi upratovaciu horúčku, keď došla až tu

29.11.2016 18:04
skodovak

XXX.XXX.241.242

Sice jsem také náplava, ale ta co o ní troufnu si říci mluvíte, to je vážně k vzteku, takové hezké klidné vlákno to bylo.

29.11.2016 18:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A bude, přeci nám tu Honzík nebude dokola zakládat nová vlákna, ne?
A jak pokračujete v budování?

29.11.2016 18:15
skodovak

XXX.XXX.241.242

Nic moc, běhám kolem zvířat, mojeho maleho zvířete a dalších věcí. Nehledě na to že do země nejde ani kopnout.
Byla tu návštěva, tak jsem tedy chvilku utekl a odvezl pár koleček jílu, ale dřina jak kdybych jich vozil jednou tolik.
Teď už to půjde pomalu. Musím čekat než ten beton zničený mrazem trochu pokud vůbec dostane pevnost, pak sehnat pletivo, pak železo na brány, a tak dále a tak dále.

29.11.2016 18:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No mě loni ukecal manžel, že u nových voliér co mi budoval bude výška jen 1,5m. Prý kvůli nosným sloupkům ze dřeva. Že být to výš, tak to neunesou a prohnou se (laicky řečeno) a musel by to udělat z něčeho jiného. Což se mu nechtělo.
Tak když jdu na zahradu, tak si dělám culíka. Protože občas zapomenu když tam čistím a víc zvednu hlavu. Teď culík je taková první signalizace. Jinak se totiž rovnou děsně praštím do hlavy když na tu výšku zapomenu

29.11.2016 18:33
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tohle nebude mít strop. Spíš aby nelétali.

29.11.2016 18:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Nenecháme se otrávit.
I když ve čtvrtek už bude prosinec.
Honzík z gaučíku se nám dlouho neozval, tak snad si udělá chvilku a založí nějakou pěkně zateplenou, mrazuvzdornou a odolnou teplákovku.

Škodováku, ono se toho teď moc venku dělat nedá. Já jsem chvíli hrabala listí a byla jsem zmrzlá jak preclík. Ale jsem zvědavá jak ta vaše stavba nakonec bude vypadat.
Třešeň mám ve výběhu slepic taky a nepozoruju, že by se s nimi nějak moc ládovaly. Ale výběh je veliký, tak je tam plno jiných lákadel.

29.11.2016 18:41

veraboskova napsal(a):
A bude, přeci nám tu Honzík nebude dokola zakládat nová vlákna, ne?
A jak pokračujete v budování?

To je už na nomadovi, vyzerá že Honzík mu odovzdal štafetu

29.11.2016 18:49

Pokus...možno ho ten mäkkučký gafčik priláka.

29.11.2016 18:52
skodovak

XXX.XXX.241.242

javorka napsal(a):
Nenecháme se otrávit.
I když ve čtvrtek už bude prosinec.
Honzík z gaučíku se nám dlouho neozval, tak snad si udělá chvilku a založí nějakou pěkně zateplenou, mrazuvzdornou a odolnou teplákovku.

Škodováku, ono se toho teď moc venku dělat nedá. Já jsem chvíli hrabala listí a byla jsem zmrzlá jak preclík. Ale jsem zvědavá jak ta vaše stavba nakonec bude vypadat.
Třešeň mám ve výběhu slepic taky a nepozoruju, že by se s nimi nějak moc ládovaly. Ale výběh je veliký, tak je tam plno jiných lákadel.

Slepicim to nevadí, já mluvil o kozách.

A podle představ to bude vypadat tak někdy za deset let.

Dělat se nedá ale dělat se musí, mně to jinak nebaví. I když někdy člověk leze po hubě.

V úplné zimě, budu dělat nějaký jednoduchý zebřináček na dekoraci, zaprvé se mi to líbí a za druhé asi aby nebylo volné chvíle.

=o)

29.11.2016 18:57
=o)

XXX.XXX.55.7

veraboskova napsal(a):
Jo javorko, když mě to povalování moc nebaví. Jeden den to vydržím, ale já jsem zvyklá pořád něco dělat :(
Koukám teď aspoň do tabulky, co jsem si psala líhnutí: vychází mi to na nalíhnutých 132 kuřat hempšírek, asi 405 kusů křepelek a uměle líhnutých 23 kachen.

smajlík (Y) @>-

29.11.2016 19:52
horal

XXX.XXX.202.176

Tak vám nevím, mám se radovat nebo nadávat. Sluníčko konečně od rána do večera, krásně teplíčko že by se dalo opalovat, ale ráno kosa -10. Zamrzlé napaječky a každé ráno je rozmrazovat, no ale zase neni bláto. Araukány se roznáší, už sbírám štyři deně a des omladina nanesla (je to správně?) jedenáct kousků. Teď mne napadlo když mluvím o těch vajíčkách.
Jeden chlap si u doktora pořád stěžoval na ukrutné bolesti hlavy. Doktor vyzkoušel věškeré dostupné medikamenty, ale nic nezabíralo. Nakonec řekne, Nevidím jiné řešení než kastraci. To nemyslíte vážně. Osočil se chlap a v tom ho začla šíleně bolet hlava. Tak si dělejte co chcete hlavně ať je ta boles pryč. Takže okamžitě na sál a po pár minutách bylo po zákroku.
Tak a teď začnu nový život když už je ta dlouholetá boles pryč. První co si jde koupit je oblečení. Prodavač si ho prohlédne od hlavy k patě a říká, Tak košilka bude 44, sáčko 56, kalhoty 54 a slipy 56. Všechno sedí až na ty slipy, odjakživa nosím 53 tak i teď si koupím 53. Tak to bych vám nedoporučoval, bude vám to mačkat koule a z toho vás bude šíleně bolet hlava.
Tak, tak i muži mají své dny.
Zvoní telefón, kluk ho zvedne a na druhém konci se ozve. " Ahoj tady Yolanda" "Yolanda nevzpomínám" "Ale jo, byli jsme spolu na mejdanu a ty si mi říkal že jsem fajn holka a pak jsme se spolu vyspali." "ano a jak se máš?" " No právě, jsem těhotná a jdu si lehnout na koleje" " No vidíš přeci si jenom fajn holka".

29.11.2016 19:56
bery25

XXX.XXX.86.251

veraboskova napsal(a):
A co juknout na internet? https://www.prezident.sk/oficialny-program/.

Dakujem vam pekne, juknem, ale to by ma nenapadlo ze prezident slovenska pride na vychod slovenska aj ked je Popradčan, som za to velmi rad, kedy ste sa na to juknouli vy.

29.11.2016 20:54
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno,

Dobrý večer, jak moooc Vám Věrko rozumím V sobotu jsem také byla nepoužitelná, holky jsem ještě pokrmila, i když jen dostaly zrní, ale i to bylo pro mě dost obtížné a pak jsem už nevylezla z postele a můj drahý JEN večer posbíral vajíčka, zavřel slepičky a ráno, když jsem je otevírala, jsem měla dvojnásob práce
Horalku, gratuluji k zeleným vajíčkům. Mě loňské araukanky stále drží štafetu - denně od pěti slepiček 2-3 vajíčka, a letošní vlašky za minulý týden 10 slepiček - 7 vajíček , letošní maransky už 4 týdny ani prd a stále přepeřují Ale vydržím

29.11.2016 23:08
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak Honzík má týden výpade, prosinec je na spadnutí a on si asi někde krmí rybičky...https://vimeo.com/117641243.

29.11.2016 23:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Šmarjá začátku, to video se mi ani nechce spouštět. To je teda pěkná rybička
Jinak Honzík je nemocný.

30.11.2016 03:53
nomad72

XXX.XXX.234.193

bery25 napsal(a):
Dakujem vam pekne, juknem, ale to by ma nenapadlo ze prezident slovenska pride na vychod slovenska aj ked je Popradčan, som za to velmi rad, kedy ste sa na to juknouli vy.

Počuj truhlík... sa tu nesmej nad preklepom... to sa normálne stane, zvlášť ak je písmeno J a K vedľa seba na klávesnici... skôr sa zamysli nad sebou, keď v slove mi (mne samému) napíšeš -Y- v príspevku, ktorý si písal o 12:23! toto už ovláda môj 8-ročný syn ! ak hľadáš triesku v oku iného, pozri sa na brvno vo svojom !
No a ostatným mierumilovným prajem pekné ránko, trocha chladné, (u nás -1°C) a poobede by malo začať snežiť.tak šup, vstávať a cvičiť, kŕmiť, obriadiť

30.11.2016 05:57
horal

XXX.XXX.202.176

Šest v práci, kamaráde slovo, juknem, se u nás používa běžně. My máme -8 a sněžení se zatím nekoná. Pro mne dobrý, alespoň nemusím na rozcvičku s hrablem.

30.11.2016 07:57

Nomadova večerná modlitba

Neprosím o zázrak Pane,
sprav ma človekom.
Prosím o silu disciplíny a miery.
Pripomínaj mi, že čo robím,
sa stavia proti rozumu.
Vnukni mi pravú chvíľu a pravé miesto,
kde môžem zanechať balíček dobra,
inak s Tebou zatočím.
Amen.

30.11.2016 07:59

nomad72 napsal(a):
Počuj truhlík... sa tu nesmej nad preklepom... to sa normálne stane, zvlášť ak je písmeno J a K vedľa seba na klávesnici... skôr sa zamysli nad sebou, keď v slove mi (mne samému) napíšeš -Y- v príspevku, ktorý si písal o 12:23! toto už ovláda môj 8-ročný syn ! ak hľadáš triesku v oku iného, pozri sa na brvno vo svojom !
No a ostatným mierumilovným prajem pekné ránko, trocha chladné, (u nás -1°C) a poobede by malo začať snežiť.tak šup, vstávať a cvičiť, kŕmiť, obriadiť

Modlitba nebola vypočutá

30.11.2016 08:12
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak na takovéhle krmení "rybiček" bych asi nervy neměla
Jinak všem dobré ránko, u nás na Mladoboleslavsku -7...

30.11.2016 08:35
bery25

XXX.XXX.86.251

nomad72 napsal(a):

Za gramatiku sa ospravedlnujem, ta mi fakt nejde, vobec som si nerobil zarty, myslel som, ze by ma ani nenapadlo ze pan Kiska pride na daleky vychod, tak som nepozeral ani jeho program, pan Nomad vy musite byt strasne dobry clovek, no čo uz.

kantor

30.11.2016 09:11
kantor

XXX.XXX.55.7

Nomádi byly kočovníci, v souvislosti s nimi je titul "pán" nevhodný.

30.11.2016 09:16
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, tak u nás hnus -7°C sluníčko se snaží vykouknout ale moc mu to nejde...
Jak tady tak čtu o snášce a snůšce ta musím poznamenat že naše jak staré tak mladé slípky mají co dohánět. Máme denně jen 4 vajíčka od 24 slípek Šumavankám se do snášení nějak nechce, raději si užívají s kohoutem Zachraňují to tři vlašky a jedna dominant. Maransky mi nenesou už od léta :( Holkám asi zamrzla prdelka či co.

Nastává čas pečení a tak si musím hold nějak vystačit s tím co máme. Moc toho péct nebudeme jen nějaké linecké, perníčky, úlky a karamelové oplatky...

Všem marodům přejeme brzké uzdravení a všem hodným teplákovcům přejeme krásný den.

30.11.2016 09:29

Dobré ráno všem, tak Teplicko dnes ráno mělo minus 11C. Brrrrr to byla kosa. Teď je stale minus 6C a polojasno. Tak jsem v práci hned doplnil ptačkům do krmítek slunečnici a v nadrži vysekal rybám led. Služební pesa dostala teplé mlíčko a nejákou dobrotu. Teď přišlo hlášení, že slepičky dostaly teplou míchanici tak snad se jim ten den nastartoval o něco lépe. Všem pěkny den!

30.11.2016 10:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Na Českobudějovicku aktuálně -2 stupně. Ale vypadá to ale, že bude docela hezky (za oknem ) Já vždycky peču cukroví až po Mikuláši. Ale už mám taky cukání, jak jsem doma, že začnu.

30.11.2016 10:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji pěkný den

720...s teplotou vedete.
U nás -7 a to je až, až. Slepičky se choulí pod smrčky a nemůžou na sluníčko, protože se ani neukázalo. Kačenkám jsem napustila do vaničky vodu a úplně pookřály.
Naše obě fenky hárají a zdá se, že jim ten mráz vůbec nevadí. Skáčou venku po sobě a nechtějí domů. Nechápu.

Tak nezmrzněte a kdo můžete přetáhněte si peřinu až k nosu!

30.11.2016 11:02
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré předpoledne, tak dnseka bylo ráno -8°C a momentálně je asi mínus tři, ale kosa horší než včera za úsvitu. Fouká vítr a je pod mrakem, zítra má padat sníh a od neděle opět oteplování.

30.11.2016 13:18
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte ze zmrzlého Roudnicka u nás bylo ještě v deset -5 stupňů, brrr. A jelikož jsem chytrá holka tak jsem si včera večer dojela na myčku a umyla auto, samozřejmě, aby bylo pěkné a co se dnes ráno přihodilo ? Kdo uhodne No jasně, neotevřela jsem dveře Takže jsem si natáhla fén a fénovala a fénovala až otevřela

30.11.2016 14:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kdo si dá se mnou čajík a štrůdlík?

30.11.2016 15:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Já, já a já!

30.11.2016 16:21
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, tak už se peče můj vlastní.
Už to bylo pár dní v plánu, tak mě to pěkně nakoplo.
Kávička je už uvařená, tak teď už je to na troubě. Snad se povede.

30.11.2016 17:34
horal

XXX.XXX.202.176

Tááák a tohle si dám za chviličku k večeři, jen co se dovaří červené zelíko. A aby se mi neudělalo z toho mastného špatně, tak to jistí borovička.

30.11.2016 18:05
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer dobří lidé, u nás na Dobříšsku či Příbramsku bohužel taky mrzne a mrzne, slepičkám klesla teplota v kurníku na +5 k tomu nešla celičký den elektřina. Tak jsem po zhlédnutí letáků vyrazil do města a nadělil si dáreček pod stromeček o něco dříve.Koupil jsem si váhu na vajíčka a to samozřejmě v akci v OKAY a samozřejmě jsem ji hned prubnul, araukany, z.velsumky a vlašky rodobarvé.

30.11.2016 18:34
Olánek

XXX.XXX.23.178

Přátelé, co si štěbetají poslední dva vrabčáci na pražské střeše,
velitel výcvikového středisky speciální bojové jednotky byl v šoku, když pozoroval obratné a nenápadné pohybování jedné nejmenované chovatelky v nízkostropních voliérách
ministr dopravy nadával, jak špaček, že mu noční fotodokumentaci jednoho chovatele, neukázali před nákladnou zkouškou pevnosti betonových částí D8.Ta totiž zachycuje levné prověření betonových základů obracečem na seno
velké je očekávání vědců na březnové probuzení odvážného chovatele, jež se na gaučíku uložil k zimnímu spánku, jde o hibernaci, tedy spánek na překonání nečasu a hlavně bez jídla
Poslední co jsem zaslechl, že jedné príma chytré holce zamrzly d v e ř e u auta a místní vrabčáci se hádají, které, prý jen levé zadní .
Dobrá rada všem, důl Paskov pomalu končí a budou k mání přilby s osvětlením, jež Vám umožní krmit, kydat, uklízet ale i sázet v noci

=o)

30.11.2016 19:59
=o)

XXX.XXX.55.7

andreakiss napsal(a):
Ahojte ze zmrzlého Roudnicka u nás bylo ještě v deset -5 stupňů, brrr. A jelikož jsem chytrá holka tak jsem si včera večer dojela na myčku a umyla auto, samozřejmě, aby bylo pěkné a co se dnes ráno přihodilo ? Kdo uhodne No jasně, neotevřela jsem dveře Takže jsem si natáhla fén a fénovala a fénovala až otevřela

smajlík (Y) @>-

30.11.2016 20:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olí, vy jste mě snad sledoval, nebo co. Ano ano, sázím i v noci.
Ale znám svou zahradu tak důvěrně jako svůj gaučík, takže přesně vím,
kam hmátnout, a také co tam nahmátnu.
I když je fakt, že naposledy ten vykulený krtek byl v nepoměrně větším šoku,
než já, když jsem ho vyhmátnul. Krtkům zdar a sílu.

Jó, hibernace a bez jídla? Tak to uplně nevim teda ale.
Takový štrůdlík a čajík s naší blondýnkou s (dočasným) culíkem,
to úplně na půst nevypadá.
No a páč mám rýmičku a umírám a nemám zastoupení,
tak jsem se rozhodl tomuto utrpení čelit a spáchal jsem dneska
topinky s míchaným (nejedním) vajíčkem. A tunou česneku.
Teda ale... Toho česneku jsem dal tolik a byl taak pálivý,
že zlé jazyky dokonce vyprávějí, že jsem se bolestí svalil z gaučíku
a kopal nohama rytmicky do podlahy, aby ta bolest rychleji přešla.
Při tom jsem ofšem ukusoval další a další sousta ze zmíněné
soudružky topinky, čímž jsem svou léčbu učinil skutečně masochistickou.

Nyní se pokusím zmírnit odér dané stroužkoviny dobře mířenou Hašlerkou.

PS: dneska bylo na Vlaškáriu tedy opravdu veselo,
krocan si spletl šedivou vaničku s krůtičkou a solidně si to s ní rozdával,
chudák vanička, jeho podupávání bylo opravdu rytmické a zlé jazyky tvrdí,
že dokonce třikrát to...
PS2: poprvé jsem viděl šoust..., ehm, páření mých Visantíků (ovečky
gaučíkofky). Karlík si jednu soudružku udatnici oblíbil natolik, že na ní jezdil
jako na horské dráze, kotě Mája jim u toho čiperně asistovalo, krása sice
výjimečně nestřídala nádheru, ale zábava švandu ano (už se těším na jaro)
PS3: udělal jsem si čajík do termosky, krásně vydrží a zahřeje,
i usmyslela si soudružka krůta Žampionka za 98 bodů, že mou báječnou
termosku prozkoumá, trochu do ní klovala, až ji svalila ze stolu (neptejte
se mě, co dělala krůta pod pergolou na stole :) ), takže musím zítra koupit
termosku novou a mám tolik střepů, že budu mít štěstí už uplně navždycky.

A trochu vám ho posílám i vám fšem.

Má úcta.

PS4: zlé jazyky tvrdí, že zítra bude k obědu bramborový salát s krůtími stehýnky
PS5: ne ze Žampionky, ta tomu protentokrát unikla...

=o)

30.11.2016 20:52
=o)

XXX.XXX.55.7

smajlík smajlík @=

30.11.2016 20:52
začátek

XXX.XXX.4.22

Pozoooor, pozorrrrrrr, valí se to prý i na nás. https://www.youtube.com/embed/xKy2lLNQYrI?rel=0.

30.11.2016 21:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, krásné a romantické.

Tak Andy už má auto umyté a rozehřáté, Věrka culík jistě stažený,
Javorka listí pohrabáno, vy kohoutky v mražáku, Škodovák ten beton
už stejně nerozchodí a já jsem hezky pěkně zpátky na gaučíku
tak jen ať to klidně začne.

30.11.2016 21:17
dadu

XXX.XXX.61.94

začátek napsal(a):
Pozoooor, pozorrrrrrr, valí se to prý i na nás. https://www.youtube.com/embed/xKy2lLNQYrI?rel=0.

Jen aby to nebylo zítra ráno, až pojedu do práce...

30.11.2016 21:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No já bych řekla, že někde už to je
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/index.html.

30.11.2016 21:44
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je už bílo. Zahrada se uklidila sama. Jestli to tam klouže, uvidíme ráno. Teď už to zkoušet nebudu.

Admaz

30.11.2016 21:56
Admaz

XXX.XXX.199.251

U nás sněží přibližně už od 18.30 a zatím napadly tak 3-4 cm.

Jihovýchod -0,8 °C, sněží.

Admaz

30.11.2016 21:57
Admaz

XXX.XXX.199.251

30.11.2016 23:25
začátek

XXX.XXX.4.22

Taky jsem dnes nesnědl celou večeři.

30.11.2016 23:36
skodovak

XXX.XXX.241.242

Honzíku nerozchodim to máš pravdu, leda by bylo kolem minus osmi pořád, to je ti tak krásně tvrdý beton najednou
No jo, co dodat, když je někdo vůl.

Nicméně já dneska odvezl malou do školky potom se chytil kolečka a lopaty, čistil všechna zvířata koleček až nečekaně moc, potom vozil hlínu o pár metrů dal z klecí až mi z toho praskla lopata A tak něco málo kolem, pak dělal úklid v garáži, chvilku dělal kukuřici, ale je málo suchá tak to vůbec nešlo.
A nakonec šikovnosti do sytosti a špona v oku takže na pohotovost. Tam to šlo ale zpátky? Utrpení na jedno oko a na sněhu, ale dobrý jsme doma

30.11.2016 23:45
skodovak

XXX.XXX.241.242

A zítra až oběhám zvěř, asi připravím někoho o život a to asi běžce nějaké, nechám si tak 4 jen pro zábavu, už mi lezou krkem

Jinak slepice se zlepšili ale tři dny třeba osm vajíček a pak to zas tři dny vypadá od dvou do čtyř, pak zas třeba šest a tak dál.
Maransky včera pět. Radost až na barvu vajíček a to že co týden, nějaká sedí v rohu pos. Zadek a krčí se, jestli kokca nebo co nevím, už mněto dosti štve tohle, minulý rok jsem kvůli tomu zabil vše a už to začíná znova. Zatím dávám jen emanox do zobáku.

1.12.2016 08:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, venku aktuálně +2 stupně. Něco sněhu napadalo, ale žádné závěje se u nás nekonají.
Špona v oku, to je teda síla Jednou jí měl v oku bratranec (pracuje v nástrojárně) a marodil s tím snad 3 týdny.
Což mě připomnělo, že se mám taky už zvednout a jít na kontrolu k doktorovi
Všem pěkný den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík