Dobrý večer, mám dotaz, koupil jsem kohouta australky, ohodnocen 95,5 bodu, jeho bratři hodnoceni stejně, viděl jsem je na dvou výstavách, vždy je posuzoval někdo jiný a posouzeni byli stejně. Problém je, ale s fialkou, kohout jí má, né po těle, křídlech, ale na ocase, tam mu chybí skoro zelený lesk. Jinak kohout je velice slušný, velikost, hřeben vše ok, až na tu fialku. A co teď mám jej použít do chovu a nebo ne, Děkuji za rady.
bezdikovm
napsal(a):
Dobrý večer, mám dotaz, koupil jsem kohouta australky, ohodnocen 95,5 bodu, jeho bratři hodnoceni stejně, viděl jsem je na dvou výstavách, vždy je posuzoval někdo jiný a posouzeni byli stejně. Problém je, ale s fialkou, kohout jí má, né po těle, křídlech, ale na ocase, tam mu chybí skoro zelený lesk. Jinak kohout je velice slušný, velikost, hřeben vše ok, až na tu fialku. A co teď mám jej použít do chovu a nebo ne, Děkuji za rady.
Pošlete sem fotku kohouta, nejlépe vyfoceného venku za podmračeného dne. Nepoužívejte blesk.
Tak jsem konečně nějakým způsobem vyfotil toho kohouta tak poraďte co s ním.
bezdikovm
napsal(a):
Tak jsem konečně nějakým způsobem vyfotil toho kohouta tak poraďte co s ním.
No je zajímavé, že na jednom srpu se zdá být mimo té fialky i pruh zelený. Mohlo by to být i vlivem krmiva při růstu peří. Jestli chápu kohout byl koupený po výstavě, tedy zřejmě již dopeřený. Jak by vypadal po jiném krmivu je otázka. Černá barva (ale i bílá) není zas až tak jednoduchá jak by se zdálo. Pokud je jinak kvalitní a při 95,5 b by měl být elita a jeho sourozenci byli hodnoceni podobně a pokud máte slepice v barvě OK, šel bych do toho.
Jak jsem již psal, každý další bude mít zase jiné nedostatky. Typ je typ a barvu následně selektovat.
Peter 1999

XXX.XXX.133.6
Prosím neviete prečo niektoré moje sliepky nechcú aby ich kohút dlávil.