Nejsem krmivářský odborník, ale v dnešní době je nejepší pro odchov používat profesionálně připravovaná krmiva, vždy pro tu kterou věkovou kategorii. V praxi se mi nejvíce osvědčil následující "model". Po vyklubání k napití černý čaj, po 24 hodinách trochu strouhánky a další den s kukuřičným šrotem. Během prvního týdne pak postupně přidávám K1 až do 100% K1 a stále prvních cca 14 dnů napíjím černým čajem. Nutná je i odpovídající teplota v odchovně. Něco o líhnutí a odchovu s teplotami najdete u mne na. http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/.
jo012810
napsal(a):
Nejsem krmivářský odborník, ale v dnešní době je nejepší pro odchov používat profesionálně připravovaná krmiva, vždy pro tu kterou věkovou kategorii. V praxi se mi nejvíce osvědčil následující "model". Po vyklubání k napití černý čaj, po 24 hodinách trochu strouhánky a další den s kukuřičným šrotem. Během prvního týdne pak postupně přidávám K1 až do 100% K1 a stále prvních cca 14 dnů napíjím černým čajem. Nutná je i odpovídající teplota v odchovně. Něco o líhnutí a odchovu s teplotami najdete u mne na. http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/.
Ano, myslím si taky že jim něco může chybět, dnes jsem zakoupila K1. Ten černý čaj dáváte proč?
dadu
napsal(a):
Já po vylíhnutí dávám kukuřičný šrot a denně čistou vodu (mám niplovku, takže vodu neznečisťují). Po dvou až třech dnech přejdu na granulovanou směs. Akorát loni mi asi po deseti dnech došla a musela jsem dát od jiného výrobce a sypkou. Následně jsem měla asi 4 úhyny. Jinak nikdy nic.
No, mám niplovku, ale zatím mají vodu v misce se sklenicí. Nevýhoda uniplovky je, že kape voda a tak se dělá mokro. To se mi zase příčilo, jsou v dřevěné odchovně a pod tím to plesnivělo. Všechno má pro a proti a člověk každoročně maturuje
Staci aby mali stale sucho, dostatok vody a tepla.Nedavam ziadny caj.Prvy tyzden davam v mlynceku na jemno pomlety kukuricny srot a o tretieho dna zacina, pridavat K1 od energys...
Zalepene zadky mavali hlavne ked som liahol Araucany, ale ked som zacal davat prve dni len kukuricu, tak to prestalo
Aj bez caju a vajicka ziadne uhyny...
vlasta.
napsal(a):
Ano, myslím si taky že jim něco může chybět, dnes jsem zakoupila K1. Ten černý čaj dáváte proč?
Ozvěte se mi na mail, zašlu vám článek o vlivu kvalitního krmiva na růst. Příčinou úhynů kuřat po vylíhnutí je vyčerpání cenných živin ze žloutku a nedostatečná výživa ze strany chovatele. V článku je to velice pěkně popsáno a vysvětleno.
Nesprávnou výživou v prvních dnech ovlivňujete celý vývoj kuřete. Ještě máte šanci něco zachránit. Alespoň budete vědět do budoucna. Dana.
vlasta.
napsal(a):
Jak jsem psal, nejsem odborník krmivář. Sestavování receptů je celkem věda, aby sněs byla správně vyvážená pro věk, produkci vajec, přírustky broilerů atd. Černý čaj se mi osvědčil, neboť i já, pokud mám zažívací potíže, po něm sáhnu. Možná někdo dokáže zdůvodnit podle jeho složení a účinnků...
Já dávám po prvních 24hodinách rovnou K1 a čistou vodu.Uhyn mám v podstatě nula, když nepočítám někdy jedno nějaké to slabé kuře první den po vylíhnutí.
Lidi neexperimentujte s žádnými domácími krmivy pro kuřátka.Doma to tak nenamícháte a nic neušetříte.Proto docela nerada prodávám malá kuřátka-vlastně už si je nechávám jen sobě...když mi případní zájemci kolikrát popisovali čím je budou krmit, snažila sem se vnutit jim aspoň trochu směsky pro první dny.Nestojí mi to už za ty nervy.
Farmar 124
napsal(a):
Dobrý deň poprosil by som vás o radu a to : kúpil som si kuriatka brojlerov teras majú 3 dni krmím ich zmeskou mini pre kurčatá a napájam ich pigi čajom. Na tretí deň mi 2 uhynuli mali plný hrvoľ a videl som ich aj pyť vedel by my niekto poradiť po prípade povedať že čo to môže byť
Dobrý večer, důležitá je teplota. 1týden-výběh=22, kvočna33-31°C ,2týden-výběh21, kvočna30-28°C, 3týden-výběh 20, kvočna27-25°C, 4Týden výběh 19, kvočna 24-22°C.Pokud jim nedáte teplo tak můžete krmit čím chcete a stejně vám pomřou, nebo to budou havaráci. První pití jim dávám čaj a to sáček na 2l, krmivo kukuřičný šrot a postupně přidávám k1.Čaj dávám proto, že jim pomáhá vyčistit nebo upravit prostředí ve střevech, kuřata pak nemají zalepeny zadečky, jako při použití vlažné vody "TEDY TO TO JE JEN MŮJ POSTŘEH, MOŽNÁ TO FUNGUJE JEN U MNE" čaj používám kopřiva, heřmánek, nebo earl grey a ten si dám i já.