Chovatelia Brahmaniek prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2017 20:49
ronx

XXX.XXX.12.53

Brahmanky jarabičie veľké, sú liahnuté minulý rok koncom júna pod kvokou čiže majú teraz nejakých 9 mesiacov, ale prídu veľmi malé o proti tým čo som videl na výstavách, váha je momentálne 3,5kg u kohúta a 3,1 u sliepky je to normálna váha v tomto veku alebo už ostanú také? 1 Sliepka minulý týždeň už aj zniesla prvé vajce, inak krmené ad libidum šrot kukuričný a pšeničný + 3x do týždňa im ho zalievam kravským mliekom a + samozrejme sem tam nejaké tie zbytky a pečivo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2017 09:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Praděpodobně nedosatečná výživa, na kterou jsou brahmánky náročné.
Viz např. https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6947/brahmanky/.

19.3.2017 09:48
Arisko

XXX.XXX.128.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Praděpodobně nedosatečná výživa, na kterou jsou brahmánky náročné.
Viz např. https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6947/brahmanky/.

Súhlasím, brahmanky potrebujú v dobe rastu vela bielkovín.

19.3.2017 13:06
ronx

XXX.XXX.12.53

Čiže som to pravdepodobne skazil a už je neskoro, ale zas ta váha tam sedí podla článku. Tak neviem.

19.3.2017 13:58
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

ronx napsal(a):
Čiže som to pravdepodobne skazil a už je neskoro, ale zas ta váha tam sedí podla článku. Tak neviem.

Hmm a nemáte náhodou zdrobnělé? Já mněla kuřata od Bukovských a největší kohout měl bez fousu 7kg živé váhy

19.3.2017 14:05
ronx

XXX.XXX.12.53

Tak kupoval som ich ako násadové vajcia, ale zdrobnené niesú u zdrobnených sa píše váha okolo 1-1,5kg takže to by boli zas obry medzi zdrobnelkami, vyzerať nevyzerajú krížene, velkostne sú skôr ako faverolky, takže to bude asi len moja chyba v tom kŕmení.

19.3.2017 16:45
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

No schválně jsem si vzala metr a změřila výšku kam až byl vysoký ten co jsem si ho tehdy nechala a naměřila jsem 65cm, jsem celkem malé pivo a kohout mi sahal až do půl stehna. Byly to ale boží slepice i když vejce moc velká k tělu nebyla do 65g a dost mi kvokaly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík