Uživatel s deaktivovaným účtem

Já chovám wyandotky stříbrné koroptví vlnité velké a kohouti jak zpozorují dravce ihned všechny slepice upozorní a seženou je aby se schovaly, jinak se mi kohout postavil i proti káněti a zahnal ho.Bydlím v Leskovci nad Moravicí. Míra.
Slepičářdany
napsal(a):
Já jsem v Anďelské Hoře kousek od praďedu u mňe se dravci moc neviskytují ale když už se ňejaký najde volám ďedovi vezme brokovnici a je po ňem
Ty máš taky dost.
Slepičářdany
napsal(a):
Ladd ber to jako politování.
A to jako proč?
Poľutovanie pravdepodobne z ochrany svojich chovancov tak radikálnym spôsobom. Niektorý z nás už totiž pochopili zmenu pomerov, spolužitie človeka a divokých zvierat. Spolužitie našich, z pohľadu prírody, degenerovanych domácich zvierat verzus divokých, uplatnujucich si svoje nároky na svoju existenciu. Človek, ten uvedomeli si problémov, kedysi dávno vymyslel ohradu, klietku a potom volieru. To jednak preto aby mu jeho objekt záujmu nezdrhol a jednak preto aby oň neprišiel keď naň dostane chuť predator. Dokonalosť, funkčnosť či esteticnost je v rukách chovateľa a vyjadruje veľkosť jeho záujmu, jeho hĺbku a v neposlednom rade stupeň jeho odbornosti. Keďže každý z nás čo tu prispievame disponujeme internetom, nemal by byť problém vyhľadať si ako to robia inde vo svete. I za hranicami žijú chovatelia v horských oblastiach a sú buď zmierení zo stratami alebo chovajú vo volierach. Už asi nikto na.svete nechova pôvodne, odolné plemená v tej kvalite a s tými schopnosťami ako v minulosti. Kedysi som tomu rád veril a kúpil som si sliezskych farebnohlavkov, plemeno mojich snov ale behom roka bolo po radosti. Bohužiaľ, už to neboli tie obratne, pohyblivé holubky ale holuby ako každý iný ťažší preslachteny, výstavný holub. U mňa dlhšie prežili záhradný pavici. Tých mi zostalo aspoň toľko že som mohol začať odznova. Takže postavte voliery kde budete môcť chovať ktorékoľvek plemeno či holubov alebo hydiny a vyhnete sa kritike. Púšťať môžete ale len pod dozorom.
Bohužiaľ i ja som si prešiel obdobím keď som nakrmil ročne aspoň jedného dravca a to tými jedincami srdcu najmilsimi. To sú ale škody ktoré sa dajú minimalizovat ba dokonca anulovat. Horšie sú škody ktoré vám spôsobí zlí človek, zlou radou, závisťou, neprajnostou, nenávisťou, odcudzovanim alebo znevazovanim vašej práce. Ale aj to je súčasťou života. Bez zla by sme asi nerozlisili dobro a nevazili si ho. Tak ak je svet len čiernobiely nech je to aspoň 50:50.... Ale k problému; kuna mi odniesla divu kacku z vajec pár dní pred liahnutim. Sľúbil som jej krutú pomstu. Zhodou okolností sa mi dostali do rúk dve mláďatá kuny skalnej. No čo vám budem hovoriť, krásny to tvor, jeden z najkrajších. Nechápal som ale.od tej doby sa môjmu chovu kuny vyhýbali a i keď som našiel značky po ich prítomnosti, nelovili. Trus som odkladal na hnojisko vo dvore a oni brali asi teritórium ako obsadené. Pernate dravce, mal som to šťastie mať v chove kuvicka, kuvika, - kuliska, sycka, mysiarku- kalousa, vyra, myšiaka- kane, postolku, jastraby. Kto mal možnosť sa zblízka zahladiet do ich krásnych očí a nebodaj pohladiť, či vyskúšať posed na ruke tak na 99% by si rozmyslel či stlačí spúšť. To mi dal život ochutnať a zamyslieť sa...
Uživatel s deaktivovaným účtem

P. pasekar nás tady na vláknu prosil o kontakty na chovatele, ale jak tak koukám a čtu tak asi nikdo nepochopil cíl vlákna. Je to škoda a nedivím se chovatelům, že postupně tyto stránky opouštějí. Míra.
zbosace
napsal(a):
Bohužiaľ i ja som si prešiel obdobím keď som nakrmil ročne aspoň jedného dravca a to tými jedincami srdcu najmilsimi. To sú ale škody ktoré sa dajú minimalizovat ba dokonca anulovat. Horšie sú škody ktoré vám spôsobí zlí človek, zlou radou, závisťou, neprajnostou, nenávisťou, odcudzovanim alebo znevazovanim vašej práce. Ale aj to je súčasťou života. Bez zla by sme asi nerozlisili dobro a nevazili si ho. Tak ak je svet len čiernobiely nech je to aspoň 50:50.... Ale k problému; kuna mi odniesla divu kacku z vajec pár dní pred liahnutim. Sľúbil som jej krutú pomstu. Zhodou okolností sa mi dostali do rúk dve mláďatá kuny skalnej. No čo vám budem hovoriť, krásny to tvor, jeden z najkrajších. Nechápal som ale.od tej doby sa môjmu chovu kuny vyhýbali a i keď som našiel značky po ich prítomnosti, nelovili. Trus som odkladal na hnojisko vo dvore a oni brali asi teritórium ako obsadené. Pernate dravce, mal som to šťastie mať v chove kuvicka, kuvika, - kuliska, sycka, mysiarku- kalousa, vyra, myšiaka- kane, postolku, jastraby. Kto mal možnosť sa zblízka zahladiet do ich krásnych očí a nebodaj pohladiť, či vyskúšať posed na ruke tak na 99% by si rozmyslel či stlačí spúšť. To mi dal život ochutnať a zamyslieť sa...
No peknà uvaha ale realita je ina druhy ktorè boli skoro raritnè chodia lovit na zàhrady, ak je pocet dravcov v jednej lokalite vela znamenà to velku potravnu zàvislost na love v okoli ludskych osidleni, ved kym sme pred dvadsiatimy rokmi maly na 1ha okolo 5zajacov dnes màme 0.05 a drobnej pernatej ani nehovorim, prepelica, jarabica uz lovnè vtàky niesu su chrànenè, sysel je na pokraji vyhynutia, bazanty su v reviroch uz vzàcne co sme dosiahli nic chrànime brànime nezmysel a nezmyselne.Je zaujimavè ze vsetci tu mudruju nad ochranou dravcov je to ok ale preco su v okoli domov a nie v prirode lebo tam hladuju zmeny ktorè sme urobily znicily biotopy kde prirodzenà potrava zila, tu treba zacat a nie pranirovat chovatelov za iny nàzor ved keby vàs tri kury zivyli neviem ci byste stàly na strane jastraba, asi by tiez skoncil v hrnci ale zamyslyme sa miesto napàdania neni drobna zver je tam sklàdka treba ju dobrovolne odstrànit prides nikto nepride az na pàr vynimiek alebo sadit novè aleje nik ani noha a tyco tam musely vatsina otvara zobàk z teplej obyvacky a mudruje ked treba ruku na robotu je ticho ako pred burkou.
Màm ràd vsetky zvieratà ale ked 10ha moze uzivit 1 dravca nemozme tam chciet dvoch.je to nezmysel.
Jako001 No peknà uvaha ale realita je ina druhy ktorè boli skoro raritnè chodia lovit na zàhrady, ak je pocet dravcov v jednej lokalite vela znamenà to velku potravnu zàvislost na love v okoli ludskych osidleni, ved kym sme pred dvadsiatimy rokmi maly na 1ha okolo 5zajacov dnes màme 0.05 a drobnej pernatej ani nehovorim, prepelica, jarabica uz lovnè vtàky niesu su chrànenè, sysel je na pokraji vyhynutia, bazanty su v reviroch uz vzàcne co sme dosiahli nic chrànime brànime nezmysel a nezmyselne.Je zaujimavè ze vsetci tu mudruju nad ochranou dravcov je to ok ale preco su v okoli domov a nie v prirode lebo tam hladuju zmeny ktorè sme urobily znicily biotopy kde prirodzenà potrava zila, tu treba zacat a nie pranirovat chovatelov za iny nàzor ved keby vàs tri kury zivyli neviem ci byste stàly na strane jastraba, asi by tiez skoncil v hrnci ale zamyslyme sa miesto napàdania neni drobna zver je tam sklàdka treba ju dobrovolne odstrànit prides nikto nepride az na pàr vynimiek alebo sadit novè aleje nik ani noha a tyco tam musely vatsina otvara zobàk z teplej obyvacky a mudruje ked treba ruku na robotu je ticho ako pred burkou.
Màm ràd vsetky zvieratà ale ked 10ha moze uzivit 1 dravca nemozme tam chciet dvoch.je to nezmysel.
Tohle je přesňe moje řeč?
Sám ste napísal aj odpoveď. Medzi riadkami, okrem iného, tým že pretriedite počet dravcov stavy zajacov, jarabic a prepelic nezvysite na stav spred x rokov, to je naozaj utopia. Ale určite keď postavíte priestrannu volieru môžete v nej mať aj viac ako 3 sliepky. Čo sa týka revitalizácie prostredia, inšpiroval ma chlapec z netu čo vysadil milión stromov. Tak som behal po meste a spod starých jarabin som vyryloval x semenacikov, nakelimkoval, polieval a zasadil. Ešte som tam zo dva razy trepal vodu lebo bolo sucho. Po mesiaci idem pozrieť a skoro ma šlak trafil, povodie váhu tam pustilo kosačku a tá mi to upratala aj z kolikmi. Bohužiaľ sa tento zákrok robí práve v čase keď je na zemi plno hniezd, aj tých jarabicich. Takže, pri všetkej úcte k vám svoj názor na túto problematiku nebudem meniť. Ja sám ak by som sa ešte niekedy dostal k chovu hydiny a holubov v takej miere ako s pred piatich rokov/cca300 kusov vodnej a hrabavej/ tak už len z rizikom alebo pod sieťou. Zdravím a dúfam že naše priateľstvo neutrpi rozdielnostou názorov na túto problematiku. S pozdravom Kyselica.
Slepičářdany
napsal(a):
Pardon vloudila se chybička oprava: Tohle je přesně moje řeč.
Mno, zapomněli jste s jakem001 na jednu podstatnou věc, naštěstí ANI JEDEN Z VÁS tu není od toho, aby určoval kolik čeho na ha jo a kolik už ne. To už zkoušeli soudruzi a jak to dopadlo...
A už vůbec tu nejste na to, aby jste to SAMI libovolně " regulovali "
Lupus4 Mno, zapomněli jste s jakem001 na jednu podstatnou věc, naštěstí ANI JEDEN Z VÁS tu není od toho, aby určoval kolik čeho na ha jo a kolik už ne. To už zkoušeli soudruzi a jak to dopadlo...
A už vůbec tu nejste na to, aby jste to SAMI libovolně " regulovali "
Kdy by jste si přečetli ňejáké myslivecké stránky tak zjistíte že dravci v ČR jsou přemnožení a že myslivci tento stav pomňerňe regulují a že predátorů by mělo být tolik aby aby stačilo na přežití druhů ale né tolik aby vylovili ostatní druhy.
Dány.
Kdy by jste si přečetli ňejáké myslivecké stránky tak zjistíte že dravci v ČR jsou přemnožení a že myslivci tento stav pomňerňe regulují a že predátorů by mělo být tolik aby aby stačilo na přežití druhů ale né tolik aby vylovili ostatní druhy
milej zlatej, kdyby jste si něco přečetl vy, tak by jste věděl, že pernatí dravci NEPATŘÍ mezi zvěř "obhospodařovanou lovem "
zbosace
napsal(a):
Sám ste napísal aj odpoveď. Medzi riadkami, okrem iného, tým že pretriedite počet dravcov stavy zajacov, jarabic a prepelic nezvysite na stav spred x rokov, to je naozaj utopia. Ale určite keď postavíte priestrannu volieru môžete v nej mať aj viac ako 3 sliepky. Čo sa týka revitalizácie prostredia, inšpiroval ma chlapec z netu čo vysadil milión stromov. Tak som behal po meste a spod starých jarabin som vyryloval x semenacikov, nakelimkoval, polieval a zasadil. Ešte som tam zo dva razy trepal vodu lebo bolo sucho. Po mesiaci idem pozrieť a skoro ma šlak trafil, povodie váhu tam pustilo kosačku a tá mi to upratala aj z kolikmi. Bohužiaľ sa tento zákrok robí práve v čase keď je na zemi plno hniezd, aj tých jarabicich. Takže, pri všetkej úcte k vám svoj názor na túto problematiku nebudem meniť. Ja sám ak by som sa ešte niekedy dostal k chovu hydiny a holubov v takej miere ako s pred piatich rokov/cca300 kusov vodnej a hrabavej/ tak už len z rizikom alebo pod sieťou. Zdravím a dúfam že naše priateľstvo neutrpi rozdielnostou názorov na túto problematiku. S pozdravom Kyselica.
Tomu verim ze nie.Nikde som nenapisal ze treba vsetko za kazdu cenu regulovat ale aj prehnanè ochranàrstvo je spatnè, viz situàcia s kormorànmi, volavkami.No moznosti prevencie su rozne zasietovanie, rozne odstrasovace a pod ja len ze toto by malo byt to spràvne, teraz nehovorim o jednej sliepke ktoru zoberie jastrab, ale vo vseobecnosti.Ako dobre viete som skoro cely rok na zàpade a svete div sa tu su polia plnè divej zveri aj tej drobnej, aj tych dravcov tu je vidno tu su povolenè metody lovu ktorè unas su zakazanè min 50 rokov ale co tu nieje alespon nie v takom rozsahu to je mnohotisic hektàrovè monokultury.cize tie dravce maju ovela vacsiu sancu zalovit si obvyklu korist ako sliepku mimochodom ak mà dravec na vyber vyberie si to prirodzenè ale ak jej niet tak je niekde chyba a chyba je komplexnà aj tak ju treba riesit nie len jednostrannym hàjenim dravcov toto je zlè.Cize treba zvysit spolu s dravcami aj pocty koristi.potom bude utokov hladnych dravcov menej a tym pàdom skody ojedinele a zanedbatelne.
Milo ste ma prekvapil. Tam je problém. Pomaly možno prídeme aj nato že tých dravcov možno nieje až tak veľa, len zistili kde je korisť na ulovenie ktorej vynalozia najmenej energie a kde je jej hustota- populacna, najvyššia. Aj dravce sa totiž učia. Tu u nás kedysi lovili sojky, každý rok sa dalo nazbierať množstvo modrých pierok a vidieť sojku bolo čoraz vzácnejšie. No teraz akoby im prestali chutiť. Zato dokážu z obrovského krdla mestských holubov vytypovať kruzkovaneho pošťáka a uloviť ho... Je to v tom svete trochu hore nohamy. Tým zvieratám ktoré sú odkázané na nás by sme dopriali a tým ktoré sú nezávislé chceme určiť hranice.
Jestlipak víte pánové kolik druhů ptactva je chráněných a díky vámi zveličované ochraně predátorů jich dnes žije míň než jedno procento. K tomu připočtěte bažanty, koroptve, zajíce a další. Takže kvůli bezmozkům tu budeme do 10 let mít jen predátory a zbytek si najdeme na internetu.
P. S.
Najděte si naschvál jaké množství predátorů je povolené na 10 hektarech extravilánu.
Nejsem zastáncem toho že díky mému nerozumu tu po mne zůstane poušť.
Jenom se podívejte do potoků a řek. Za 20 let svobody je v nich jedna pětina vody.
Zato máme peníze na 17 krát předražené phantomy kteří hlídají v Grónsku lední medvědy.
Že Rusko rozpustilo sovětský svaz po dohodě že západ rozpustí evropskou ůnyji to víte všichni i to že Rusko zrušilo Varšavskou smlouvu a západ zruší Nato to víte taky všichni.
Pak se podívejte jaká území darovalo Rusko Ukrajině a jaká byla Ukrajina zpočátku.
Že USA ruší veškeré smlouvy kdykoliv je to napadne to víte taky všichni.
zbosace
napsal(a):
To by chcelo prezentovať. Akú má filozofiu chovu? Prirodzený výber alebo brokovnica v pohotovosti, čo keby prišiel mvdr.Akcipiter? U nás ho kamaráti volajú Tréner!
Tak jsem dám Pedrovo citaci :
, chovat holuby na volno je sport, a bez promyšleného párování, kdy selekce na odolnost proti dravcům je cílem, to jaksi nejde. Musíte hlídat přinejmenším nepříbuznost, když už nic jiného. Jo a ztráty dravci byly loni ze 120členného hejna na podzim 15 holubů, z toho 4 holubice,2 holubi a zbytek výletci.Není to moc, ale není to ani málo, bývá to i horší.
Pedro
a další
Těbůh pánové mutantomilci a dravcobijci (ůú Cajzku já jsem tady !).
Sice už napadlo 20 čísel sněhu ale vydržel jen nad 1000 m.n.m. Těžko tomu uvěřit, ale letošní sezónu jsem nadržoval jestřábovi, protože tolik mladých jsem opravdu ještě neměl.15 párů se mi rozrostlo na zhruba 100kusové hejno, já už nevěděl čím to mám krmit, a co horšího, byl jsem pracovně tak vytížen, že od druhého hnízdění jsem ani nestíhal kroužkovat. Za celou sezónu jsem nevyčistil ani jednou holubník (ani hnízda !), no nedovedete si představit jak to tam vypadá, zřejmě zafungovalo heslo: "Čistota půl zdraví, špína celé". Dával jsem inzeráty a asi 30 holubů jsem prodal. To ale nestačilo a já musel začít zabíjet, tedy ukecal jsem kamaráda, že to zabije a oškube a půlku si zdarma ponechá. Jestřáb je honí každý den a ztráty jaksi nejsou vidět, asi zjistím až napadne 2 m sněhu a já na to budu mí čas. Prostě nejhorší sedlák má vždycky největší brambory. Změňte plemeno a budete se modlit, ať vám nějaké holuby dravci chytí jinak se nedoplatíte za krmení.
Pedro.
Že Rusko rozpustilo sovětský svaz po dohodě že západ rozpustí evropskou ůnyji to víte všichni i to že Rusko zrušilo Varšavskou smlouvu a západ zruší Nato to víte taky všichni.
blábol nad bláboly mimo téma i realitu, už to nehulte, nebo si vezměte prášek
sem teda fakt chodí "materiál"
omlouvám se za OT, ale to se nedá jen tak přejít
Já chovám arakuany černé a divoce zbarvené, Paduány velké a malé zlaté bíle lemované a stříbrné černě lemované, plymutky žluté, Maransky černé měděnokrké, bílé leghornky, australky velké černé, rodajlenky velké červené. husy české, krůty červené, perličky modré, kačeny ruánské a pižmové. Kozy české bílé krátkosrsté. Psa tureckého pasteveckého. Mám souseda kriminálníka povaleče a opilce, totéž jeho žena a obecní ůřad odmítá mi tu zprovoznit komunikaci. Káňat je tu teď 8,4 poštolky a 2 jestřáby.1 pár hranostajů a 2 páry kun.A půjčky na stroje.