Ahojte vcera som sa potesil ze budem mat asi kvocku sedela cely den na vajickach a sem tam som si vsimol ako si ich upravuje pod sebou, nesla vecer ani s ostatnymi do bydla/kurina/ ako stale
no dnes rano som ju isiel skontrolovat jedno vajicko bolo puknute a ona behala po zahrade a nechce ist vobec dnu sediet
co to moze znamenat ze sedela iba 1 den?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možností je víc, buď jí do hnízda vlezly jiné slepice a jak se praly o místo tak vejce rozbily, další je že na rozbité vejce slepice si většinou nesedne.Pokud chcete aby seděla, tak jí dopřejte klidné místo kam jí jiné slepice nepolezou.Škodná to předpokládám nebyla, pokud máte dobře zabezpečený kurník.Další je, že vejce mohlo mít slabou skořápku.

Holt nebyla ještě správně rozsezená. Vejce se podkládají až tehdy, když kvočna zaručeně sedí např.2 dny.
Este sa chcem opytat mam jednu sliepkocku ktora my kazdy den chodi do sena sediet a sedi tam cca 2h a potom beha s ostatnymi, do toho sena musi vyletiet /je to vyssie/ mam tam seno pre zajace
a tam sedi aj 2h ale ziadne vajce tam nenecha
moze mat nejake falosne sedenie?dik.

JohnCenaWWE
napsal(a):
Este sa chcem opytat mam jednu sliepkocku ktora my kazdy den chodi do sena sediet a sedi tam cca 2h a potom beha s ostatnymi, do toho sena musi vyletiet /je to vyssie/ mam tam seno pre zajace
a tam sedi aj 2h ale ziadne vajce tam nenecha
moze mat nejake falosne sedenie?dik.
Falešné kvokání fakt u slepic podle mne neexistuje. Buď má problém se snesením vejce nebo je to kvočna. Kvočna by měla alespoň trochu kvokat a při kontaktu na hnízdě se silně čepýřit a vydávat charakteristické zvuky. Vejce pod sebou mít nemusí, tedy hedvábky, které chovám, budou sedět a kvokat na prázdném hnízdě.
Navíc je to asi chybridka, že? A u těch je vše tak trochu jinak... Pokud chcete mít jistotu, tak pod ní dejte podkladky nebo pár vajec, zavřete jí v hnízdě pod papírovou krabici nebo bedýnku, nechte jeden den a večer zkuste bedýnku odstranit, aby se vyvenčila a nažrala. a zopakujte, mohla by se takto rozsedět. Ale byly tu články, že si to hybridka po dvou týdnech sezení rozmyslela a slezla z vajec.
Kvočnu jste na místo, kde měla sedět stěhoval? Pokud ano, tak to je důvod, že z hnízda utekla. Kvočny mají instinktivně zafixováno sedět na vejcích tam, kde snášely.
Stěhování na jiné místo není úplně jednoduché, ale dá se. Přestěhovat za tmy, v hnízdě podkladky nebo pár vajíček, která nejsou určena k líhnutí. Ideálně ještě přiklopit větší bednou, lískou, aby byla v pološeru, vodu, zrní k zobáku, aby nemusela vstávat. Tak po dvou dnech dát krmení a vodu již od hnízda, ale kvočnu stále nepouštět ven. Když se pak na hnízdo vrací, může se již pouštět ven a dát pod ní vajíčka určená k líhnutí.
Druhá slepice zanáší, má zřejmě nějaký zdravotní problém, že nesnáší vejce. Dejte jí tam 5 podkladků, to by ji mohlo rozkvokat. Budete mít kvočnu na líhnutí. (A možná jí ta hormonální přestávka, kdy vaječníky nepracují srovná -to je jen nápad, možná blbost).

Sedla mi kvočna do kukaně tak jsem ji přidal vejce a po dvou dnech jsem ji přendal i s vejci do bedny a zavřel, kvočna sedí, ale půlku vajec má vedle sebe misto pod sebou, když je chci pod ním zatlačit tak vříská a z hnízda uteče ale zase se hned vrátí ale zase si sedne vedle, tak je dám na to místo kde sedí a zase si sedne vedle, je to normální a nezastydnou vajíčka.je to moje první sedlá kvočna a nevim co s tim. Díky.

napsal(a):
Sedla mi kvočna do kukaně tak jsem ji přidal vejce a po dvou dnech jsem ji přendal i s vejci do bedny a zavřel, kvočna sedí, ale půlku vajec má vedle sebe misto pod sebou, když je chci pod ním zatlačit tak vříská a z hnízda uteče ale zase se hned vrátí ale zase si sedne vedle, tak je dám na to místo kde sedí a zase si sedne vedle, je to normální a nezastydnou vajíčka.je to moje první sedlá kvočna a nevim co s tim. Díky.
Taky prostě nemusí být ideální kvočna. A kolik těch vajec má a co je to za slepici, jestli jich třeba nemá moc. Nebo nebyl pořádně rozsezená.

Np dal jsme jich asi 12, je to Hempšírka stáří 1,5 roku a sedí vytrvale už přes týden.
napsal(a):
Ach jo. Kvočnu jste měli první přestěhovat, pár dní nechat sedět na podkladcích nebo vejcích neurčených k líhnutí. A až když je zvyklá a v klidu sedí na novém místě, jí dát vajíčka určená k líhnutí.
Teď už budou vajíčka nespíš zachlazená.

No já vím ale každý někdy s něčím začíná takže to udělám asi, tak že stávající vajíčka jí seberu a už bude asi rozsezená a strčím jí tam nová, ještě jenom když budu noivá vajíčka sbírat musím je nechávat při nějaké teplotě než je tam dám. Děkuji.

napsal(a):
No já vím ale každý někdy s něčím začíná takže to udělám asi, tak že stávající vajíčka jí seberu a už bude asi rozsezená a strčím jí tam nová, ještě jenom když budu noivá vajíčka sbírat musím je nechávat při nějaké teplotě než je tam dám. Děkuji.
Http://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6027/od-vajicka-ke-kureti-nasadova-vejce/.

Moc děkuju tam je vše.