fero15
napsal(a):
To prodávaj jen překupníci.Chovatelé ne.
Levněji to prodá jen ten, kdo si neváží své práce. Můžete si to spočítat sám a nebo to vykrmovat a prodávat za polovic. Určitě se vám to vyplatí. Já bohužel nejsem sponzor. Pokud vím, ceny jsou smluvní a ne centrálně řízené. A kdo to chce mít levněji, ať si pořídí násadovky, vylíhne si je, krmí slepičky i kohoutky a pak bude mít zcela určitě slepičku za 50 korun a ještě vydělá. Vím, co prodávám, jakou to má kvalitu a od toho se odvíjí cena. Kupec buď koupí nebo ne. Zatím jsem vždy prodala a každý byl spokojen. A lidé se vrací. A mohu vás ubezpečit, že na výstavách jsou ceny ještě vyšší (ne však vždy kvalita). Dana.
Musím souhlasit s paní Danou,
pokud právě nejsem překupník a spočítám to od násadového vejce (a to pomíjím veškeré náklady předtím), přes líheň, a krmivo a zase pominu veškerý čas s tím spojený, tak ta cena je rozhodně přiměřená. A to platí i s dalším prodejem. Přece nikdo z nás se nedokáže s cenou vejce, králíka, kuřete a dalšího dostat na ceny našich polských sousedů v našich supermarketech.
Je to koníček, ale abych někomu něco prodával a ještě mu to co prodám dotoval ze svého je nesmysl.
J.
Já jsem si vytvořil szebník a zájemcům ho dávám při první domluvě. Buť to s tim souhlasí a nebo si nic nedomlouvá. Jsou i tací, co si domluví třebe 20 šestitýteních kuřat a pak řekne že je nechce. Jeden pán si třeba koupil 20 tří deních kuřat za 500 Kč a dvě navíc dostal jako bonus. Vyrostlo z toho 18 slepiček a 4 kohoutci a té chvály na ně, to bylo nekonečné. Na letošek si objedna 15 vlašek, ale nakonec s toho sešlo. Prý musel dát pryč i ty šumavanky protože žrali vejce. Ono to ale bylo jinak, bydlí pod takovým velkým remízkem kde je spousta keřů a pod listím všelijaká havěť. Do zimy bylo fajn, slepičky si nasháněli (neměl totiž ani zrníčko pro ně) ale jak napadl sníh byl šmitec. Je možné že pak hlady nějaké to vejíčko sežrali. To je ale pak špatná reklama pro mne a pak nikdo z okolí nemá zájem o kuřata. To pak i kdyby jste nabízeli za polovinu nikdo to nechce. Nikomu se nepodbízím, když zbydou kuřatatak také dobře. Mám 9 vnoučat a všichni mají rádi kuřátka, slepičí polívku nebo kuřecí šunčičku a to samé s králikama. Na vesnicích klesá kupní síla a i ti kdo si kdysi bral každý měsíc dva tři králiky, si nyní veme jenom jednou za čtvrt roku. Pani Dana to napsala dobře, neni třeba se stydět říci si o slušnou cenu. Je to z domácího chovu a né z velkofarmy a než to dát pod cenou, tak to radši do hrnce.