Fanda do slepic

XXX.XXX.128.23
Zdravim vsechny priznivce a fanousky drubeze. Naskytl se v mem vybehu problem, mam kohouta mirumilovne povahy se 4 krasavicema ve vybehu a 1 nedobrou a agresivni bokem. Bohuzel nekdo mene inteligentni nez toto krasne ptactvo samo vypustil tuto dablem ovladanou slepici do vybehu s ostatnimi a nez jsem mym hbitym okem spozoroval, ze je neco v neporadku, tak jiz mel kohout pirka na paratcich vytrhane a slapky od krve. Prestoze to bohuzel nebylo poprvni a dle me se to rychle zahojilo, tak kohout posledni dny ma velky problem udrzet balanc, obzvlast mavne-li jeho statnymi kridly..Dokonce je o poznani inavenejsi. Rano pri mereni ega ze sousedovic kohoutem vzdy poradne zakokrha, nasledne vsak zobakem pomalu jde dolu a zadek vystrkuje nahoru..Po odpovedi ze sousedstvi se tohle opakuje nekolikrat. Pres den kdyz ho pozoruju zobakem opet jde dolu a zadkem nahoru jako ta detska houpacka ze jeden je nahore a druhy dole..Kdyz ho oslovim podiva se na me a po chvili se opet prevazi.. Chtel jsem se zde tudiz zeptat Vas zkusenych chovatelu tohoto krasneho ptactva, zda li myslite ze to muze byt nejaky druh nemoci, nebo je to zbusobeno oklovanim nebo snad obezitou kohouta. Popripade jaky druh lecbi ci rehabilitace by byl podle vas nejlepsi pro brzke uzdraveni tohoto ojedinele pratelskeho kohouta.
Machnout sekyrkou umi kdejaky blbec, tak prosim at se tady nevyjadrujou, tech je vsude dost..
Slepicim zdar a kohoutum zvlast, predem dekuji za nej za kazdou dobrou radu..
No, zdali měl nějak potrhaná chodidla, je to následek poranění. Nepíšete jak dlouho je od poranění. Zda-li chvíli, může se to zhojit, zda-li je to už zhojené, jedná se o poruchu nervů, a tento následek je již neléčitelný.
Agresivní jedince typu vaší slepice je třeba vyřadit z chovu. K čemu držet agresivní slepici, pokud jí ještě musíte držet sólo.
Fanda do slepic

XXX.XXX.128.23
Mno to ze je kohout unavenejsi a chrapal i venku na betone pozoruji delsi dobu, kazdopadne bylo temer pres tyden 35 C odpoledne tak jsem to prisuzoval pocasi. Zraneni se mu prihodilo asi pred tydnem, hned po tom uz spatne chodil, kazdopadne neco podobneho jiz ne jednou rozchoďil a tentokrat se zacal divne prehupovat dopredu asi 2 dny po zraneni, coz se drive nikdy nestalo.. takze ted vetsinu dne je nakloneny zobakem dolu s privrityma ocima.. snazim se slepici prevychovat, jednu uz jsem odnaucil, tak verim ze i druha to zvladne i kdyby to melo byt za pomoci stitku na oci..
Fanda do slepic
napsal(a):
Mno to ze je kohout unavenejsi a chrapal i venku na betone pozoruji delsi dobu, kazdopadne bylo temer pres tyden 35 C odpoledne tak jsem to prisuzoval pocasi. Zraneni se mu prihodilo asi pred tydnem, hned po tom uz spatne chodil, kazdopadne neco podobneho jiz ne jednou rozchoďil a tentokrat se zacal divne prehupovat dopredu asi 2 dny po zraneni, coz se drive nikdy nestalo.. takze ted vetsinu dne je nakloneny zobakem dolu s privrityma ocima.. snazim se slepici prevychovat, jednu uz jsem odnaucil, tak verim ze i druha to zvladne i kdyby to melo byt za pomoci stitku na oci..
Vyřaďte kohouta i slepici a pořidte nového, je jich v inzerci požehnaně.
Fanda do slepic

XXX.XXX.251.245
Me zajima jak kohouta vylecit a ne jak snim nalozit..
Pokud se jedná o silnějšín zranění, nebude mu už pomoci. Poraněné nervy nijak nezachráníte, kohouta tak jen trápíte. Není ho totiž čím léčit. Pokud je to následek menšího zranění, měl byste už nyní pozorovat zlepšování den ode dne. Pokud zlepšení pozorujete, dejte vitamíny AD3E nebo například Acidomid. Napomáhá odolnosti a rekonvalescenci. Oboje může celé hejno, prospěje to všem. Zázraky však nečekejte, a v mezičase rekonvalescence přijměte fakt, že bude třeba kohouta vyměnit. I agresorku.
Nám auto srazilo slepici, a ta se nemohla téměř pohnout. Byla celá od krve a polámaná. Několik týdnů jen ležela, ránu na zádech jsme jí hojili jitrocelem, krmili a napájeli různými protizánětlivými bylinnými míchanicemi a výluhy, a po nějaké době začla chodit. Dožila se déle než slepice kterou jsme dostali jako náhradu!