Kuře hlavu natáčí furt na pravou stranu a nebo uplňe pod sebe vypadá to jako kdyby si hlavu chtělo vykroutit. Čím to může být? A co mohu udělat proto aby bylo zase v pořádku? Ráno bylo ještě normální.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slepičářdany
napsal(a):
Kuře hlavu natáčí furt na pravou stranu a nebo uplňe pod sebe vypadá to jako kdyby si hlavu chtělo vykroutit. Čím to může být? A co mohu udělat proto aby bylo zase v pořádku? Ráno bylo ještě normální.
Tomuhle se říká nervové příznaky a je to velmi nespecifický příznak postižení mozku u drůbeže. bohužel asi tak nespecifický jako u člověka zmatenost a bolest hlavy. jediné, co se o tom s jistotou dá říct je, že se nejedná o prkotinu, protože je postižená CNS.
Slepičářdany
napsal(a):
Také mnoho virových onemocnění se potýká se stejnými příznaky. Studovat můžete například zde na stránkách fakulty veterinárního lékařství, kde je popsáno mnoho chorob drůbeže. https://fvl.vfu.cz/informace-o-fakulte/sekce-ustavy/klinika-chorob-ptaku/pedagogicka-cinnost/choroby-drubeze/index.html
Určitě prostudujte, asi již nezachráníte toto kuře, včasným odhalením nemoci ale může zachránit celý váš chovný materiál.
Anna.
Uživatel s deaktivovaným účtem

horal
napsal(a):
Nevím jestli by nemohlo jít o tetanus od pupíku. Občas se mi to stávalo u jehňat, Příznaky byly že vytáčely hlavu dozadu a později stuhly a skonaly. Ale u drůbeže jsem se stím nesetkal.
Drůbež je k tetanovým toxinům tak odolná, že tetanus je u ní v podstatě vyloučený.
Slepičářdany
napsal(a):
Křepelka mi dělala cca týden až 14dní to samé a pak ji to přešlo.