Dobrý deň
Mám veľký problém z cmelikom totálne sa mi znížila znaska je to premnozene a neviem si s tým dať rady... Minulý rok som to chytil z jari ale potom som to vyhubyl no tento rok z jari nič a teraz hrozne má niekto skúsenosti ako to co najrýchlejšie dostanem preč?
Čmelikostop či ako sa ten postrek volá je slabý
Momentálne skúšam nehasene vápno výsledok ešte neviem...
Zdá sa mi ze najhoršie čo môže byť mať kurin z drevostiepky, hranolov a zatepleny z polystyrénom a stropnymi panelmi... Už normálne mám mienku postaviť murovaný má niekto skúsenosti s cmelikom v murovanou kurine?
Za rady či postrehy vopred ďakujem.
My měli začátkem prázdnin taky velký problém, biokill nefunkoval a nějaký další přípravek od veta taky ne.
Nakonec jsme udělali velký úklid. Všechny stěny, zem a strop jsme nejdřív navápnili, až to uschlo tak jsme to nastříkali savem, až to uschlo, tak čmelíkostop na stěny a strop, mletý vápenec na zem. Na slepice arpalit. Našli jsme jejich "hnízdo" v peřináči, který jsme spálili. Druhý den znovu čmelíkostop na stěny a vápenec na zem pak ob den asi 14 dní. Trvalo to pár dní ale každý den to bylo lepší a lepší.
Bohatě stačí vápno. Suché naprášit na hřady a nedostupná místa (s rouškou na sobě a pak hned do sprchy). Zbytek z hřadů důkladně omést. No a stěny se vybílí vápnem naředěným troškou vody.
Seno v kukaních se pravidelně vyměňuje a podestýlka každý týden taky.
Pokud postřik, tak Milben Xpert.
Zděný kurník je základ. Máte-li možnost a vlastní pozemek, neváhejte.
honzapm
napsal(a):
Bohatě stačí vápno. Suché naprášit na hřady a nedostupná místa (s rouškou na sobě a pak hned do sprchy). Zbytek z hřadů důkladně omést. No a stěny se vybílí vápnem naředěným troškou vody.
Seno v kukaních se pravidelně vyměňuje a podestýlka každý týden taky.
Pokud postřik, tak Milben Xpert.
Zděný kurník je základ. Máte-li možnost a vlastní pozemek, neváhejte.
Jeje Honzíku, až to zjistí asitakhle, že tu zase propagujete Milben, tak vás zatratí do 10. kolene . Ale je pravda, že jsem ho loni použila v září a po čmelících nebylo asi 10 měsíců ani památky (našla jsem je až letos začátkem srpna).
Postříkala jsem je postřikem Milba, kurníky vybílila vápnem, hřady a trusné stoly znovu vystříkala Milba a pod styčné plochy a do mezer mezi hranoly hřadů jsem všude nasypala křemelinu. Na závěry je brzo, mám to hotové zhruba týden.
Jen pro zajímavost, našla jsem čmelíky zalezlé pod vrstvou vápna v odchovném kachníku. Byly veselí a svěží, čekali jen, až se objeví nějaká slípka. Dana.