Zpátky do lavic i do Tepláků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2017 00:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

1.9.2017 00:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

A mám tu pro vaše čiperné hlávky další zapeklitý kvíz.
Na Vlaškáriu něco přistálo a fšichni to opatrně okukují.
Uhodnete, co to bylo?

1.9.2017 00:54
skodovak

XXX.XXX.241.253

Zdravím všechny přátele v teplákách v září. Vypadá to, že se nám již budou hodit velice brzo

Chovu zdar Váš čmelikář.cz

Svedění střídá drbání, ale už doopravdy..

1.9.2017 04:17
olja

XXX.XXX.210.105

Dobré ránko v září a nových teplákách.Jsou 4 hodiny a teploměr mi ukazuje venkovní teplotu 20 st.Ojoj, včera tu bylo horko jako v peci.Honzíku, hádanka je to teda zapeklitá, ale soustředění ve vlaškáriu je obrovské, tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube smajlík.Krásný den přeji všem.

1.9.2017 08:55
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Jak já ti závidím Honzo tu krásně zelenou travičku , já mám na zahradě saharu.
Oljo u nás bylo ještě v šest ráno 21°C, no masakr.
Včera večer jsme uklidili dvě kopky senoslámy na půdu a je fakt, že vedro bylo děsné, pak jsem stála asi 15 minut ve sprše, aby se to ze mně všechno spláchlo a spát se taky moc nedalo, jak já se těším na deštíček. A taky na trošku normální teplotu.
Pak Vám vyfotím moje originální a nefalšované araukaní laflešky, jsou fakt srandovní.

1.9.2017 10:43
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím v září.
U nás nezáří, ale prší, prší a prší. Venku je 15° a všechno se mi nastěhovalo do kuchyně. Kuřata sedí střídavě na rohožce, někdy ve psím pelíšku a vrátila se domů i kočka, která se normálně chodí jen nažrat. Spokojeně s Kačenkou odpočívají na gauči. Pohodička, pro mě už tam není místo.
Léto je pryč a já mám pocit, že u nás žádné pořádně nebylo. Skoro každý den pršelo... Nedalo by se to namíchat, to vaše sucho s naší čvachtanicí?
Tuhle mi kamarád mé dcery říkal, že se mu moje zarostlá zahrada líbí, jen by mu vadily ty louže.
Mě také vadí, ale co mám dělat?
A chčije a chčije...

1.9.2017 10:50
skodovak

XXX.XXX.241.253

Tak u nás bohužel taky prší a prší, bez přestávky od noci. Chladno mi nevadí naopak, ale tohle je najednou velký skok, to nic moc.

1.9.2017 11:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdravím všechny v nové teplákofce smajlík

Tak u nás prší už od včera navečer smajlík

1.9.2017 11:55
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

U nás zatím ani kapka a máme 25°C, na sluníčku tak 30° a jediné co tu kropí zem jsem já. Teče ze mně jak z vola .

1.9.2017 12:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Na chvíli bychom si to mohly vyměnit, ne?

1.9.2017 13:15
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

To by bylo fajn

1.9.2017 14:33
dadu

XXX.XXX.61.94

Kačíkačko, stěhuju se k vám do tepla a sucha

1.9.2017 15:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Já taky!
Mám na zahradě potopu a nedovedete si představit, co tam teď rozčvachtaly kachny.

1.9.2017 15:46
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

PARÁDA ! začalo nám tu mrholit! , tak se mi snad podaří vykopat ty zemáky , jinak bych je tam musela nechat snad do jara.
Mile ráda si to s Vámi děvčata vyměním, ale když byste musely koukat tři roky po sobě jak Vám všechno usychá a nic moc neroste, asi byste odsud zdrhly velice rychle . Králíci opět letos viděli trávu akorát na jaře a celé léto jsou na seně a začne pořádně pršet až na podzim a to už jsou všichni mladí v mražáku.

1.9.2017 15:54
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Tak za chvíli končím v práci a jdu se znemožnit na poštu. Konečně mám poslední vroucí týden za sebou

1.9.2017 16:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Oljo, děkuji za účast v soutěži. Máte pravdu, bylo to zapeklité.
Ale Ludovít F. Cruchot by na to určitě přišel. Přistálo tu UFO.

1.9.2017 17:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Čuměj krásně.

To teda byla těžká hádanka.

1.9.2017 18:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ale vy jste moc chytří, určitě jste to všichni tušili.
No neklovl do toho nikdo, takže jsem úbor vetkl do plotu a sýkorky s brhlíky si dali.
Začátek by si určitě taky dal...

1.9.2017 19:28
olja

XXX.XXX.210.105

Honzíku, Ludvík Cruchot byl jen jeden, marná sláva.UFO mě vůbec, ale vůbec nenapadlo.Napadl mě ve skrytu duše pouze bodlinkatý ježek .
U nás už od 17 hod.taky prší, konečně jsem dnes nemusela s 10 l konví běhat udržovat při životě kozí rohy.

2.9.2017 17:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy přátelé, nějak pro fotbal zanedbáváte teplákovku.

2.9.2017 18:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak já dám tématicky k fotbálku lišku v kleci a ono se to tu rozjede.

2.9.2017 19:44
olja

XXX.XXX.210.105

Liška v kleci čučí a fotbálek hučí,.

3.9.2017 09:31
olja

XXX.XXX.210.105

Javorko a všichni ostatní, přeji dobré a deštivé ránko.Těším se na hřiby, mňam.

3.9.2017 10:04
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak ta slunečnice s čumícími ptáky mě dostala...jinak podobně zíraly naši mladí kohoutci na první cuketu-co kdyby je tak chtěla zamordovat!

3.9.2017 11:26
horal

XXX.XXX.202.176

Podívejte se na červeného a modrého kohouta od rosy vlasíka no neni to " krása" ? No jo byla to léčka já to nevěděl, jak ten starej vůl jsem naletěl.
Škoda že jsem si dříve nepřečetl vlákna o něm. No ale když touha po jednobarevných vlaškách byla tak silná.

3.9.2017 13:00
1978milan

XXX.XXX.241.21

Já vás zdravím v tomto deštivém dní a posílám obrázek pro potěšení.

Tohle překvapení mě čekalo dneska ráno, když jsem vstával. Je jich 17. Dvě se nevyklubaly a jedno odumřelo už dříve. Ale oplozenost 100%.

3.9.2017 13:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Milane, to je jak svatý obrázek. Maminka celá září.

3.9.2017 13:40
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak a je to tu, klídek a pohoda, vnoučata jdou do školky. Byl jsem se mrknout na houby, ale zatím u nás nic moc .Na zahradě ještě, sem tam něco dokvétá.Soudružky nosnice stávkujou, ale naštěstí mají v hejnu stávkokazy vlašky. zbude i vajíčko na houbovou míchanici.Plánuji pozabíjet kohouty, ale někteří jsou fakt dobří, tak možná některého ušetřím a někdo si ho vezme ke slepičkám.Jinak je přímá úměra, jak se krátí den, přibývá na trusném stole, však víte co.

3.9.2017 13:56
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda ty hrozny!
Jo, ta školka má něco do sebe.

3.9.2017 14:10
olja

XXX.XXX.210.105

Moje vnučka zítra taky pošupajdí do školy,2.třída, ale nijak ji to nebere kupodivu.

3.9.2017 14:19
začátek

XXX.XXX.4.22

Nedaří se a nedaří. Unable to Complete Request

Please check the Kohana documentation for information about the following error.

system/libraries/Image.php [88]:

3.9.2017 14:45
začátek

XXX.XXX.4.22

javorka napsal(a):
Teda ty hrozny!
Jo, ta školka má něco do sebe.

Javorko a co říkáš na rajčátka.

3.9.2017 15:26
javorka

XXX.XXX.98.207

Rajčátka závidím. Bylo jich hodně, ale už mám jen košťály s pár posledními kousky. Na listech už byla plíseň.

3.9.2017 15:29
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, zdravíme a máváme a nestíháme obdivovat tu krásu a nádheru.
A máváme i dětičkám - hezky pěkně do škol a školek a učitelům též - pá pá.

U nás se jedna malá perlička sebrala a vznesla a prásk ho naplno do okna.
Ta teda dopadla, nádivka jedna. Jím to poprvé, prsíčka lahodná, jako dort. M.ú.

3.9.2017 15:49
začátek

XXX.XXX.4.22

honzapm napsal(a):
Začátku, zdravíme a máváme a nestíháme obdivovat tu krásu a nádheru.
A máváme i dětičkám - hezky pěkně do škol a školek a učitelům též - pá pá.

U nás se jedna malá perlička sebrala a vznesla a prásk ho naplno do okna.
Ta teda dopadla, nádivka jedna. Jím to poprvé, prsíčka lahodná, jako dort. M.ú.

Dík za chválu, ale na ty tvoje záhonky a drůbež, hodně pokulhávám.Netušil jsem, že u vás bylo tornádo a jak se tak koukám do hrnce, tak se sám sebe ptám, je ten hrnec tak malý, nebo perlička tak velká.?

3.9.2017 16:24
olja

XXX.XXX.210.105

začátek napsal(a):
Dík za chválu, ale na ty tvoje záhonky a drůbež, hodně pokulhávám.Netušil jsem, že u vás bylo tornádo a jak se tak koukám do hrnce, tak se sám sebe ptám, je ten hrnec tak malý, nebo perlička tak velká.?

3.9.2017 18:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak už to začíná...
Ten největší kohoutek napadá toho nejmenšího, co jsem doufala, že to bude slepička. A začíná kokrhat, teda moc mu to zatím nejde. Ještě včera mi to připadalo roztomilé.
Jestli to bude nějaký agresivní pacholek, tak se ho budeme muset brzo zbavit. No, ale je to ještě mrňous, tak co s ním?
Jak tohle řešíte? Ještě mu není 8 týdnů. Skoro se je bojím nechat bez dozoru.
Ach jo.

3.9.2017 19:06
olja

XXX.XXX.210.105

javorka napsal(a):
Tak už to začíná...
Ten největší kohoutek napadá toho nejmenšího, co jsem doufala, že to bude slepička. A začíná kokrhat, teda moc mu to zatím nejde. Ještě včera mi to připadalo roztomilé.
Jestli to bude nějaký agresivní pacholek, tak se ho budeme muset brzo zbavit. No, ale je to ještě mrňous, tak co s ním?
Jak tohle řešíte? Ještě mu není 8 týdnů. Skoro se je bojím nechat bez dozoru.
Ach jo.

Javorko, já mám z loňských kuřátek kohoutky dva.Ten jeden byl jakoby opožděný, zatímco černý se naparoval a kokrhal div si plíce neroztrnul, tak hnědý jen tak zkoušel a kokrhání mu vůbec nešlo.Postupně se šance nejen vyrovnaly, ale hnědý toho černého předběhl co do velikosti i co do kokrhání a pojímání slípek.Letos mají oba rok.Hnědý hempšírák je pán dvoru, můžu kolem něj chodit a on se ani nehne, zatímco ten černý prchá a nedá na sebe ani sáhnout.Někdy, když jsem otočená zády, zkouší mě napadnout, je prostě frustrovaný.Za chvilku půjdu zavírat drůběž a vsadím se, že bude čekat před kurníkem, aby si mohl skočit na dvě poslední, které se naopak před kohouty schovávají.Jinak ho hnědý honí po celé zahradě a nemá šanci si vyskočit.Takže Javorko, nebojte se, oni si to mezi sebou srovnají.Náš Černý zdrhá o závod když ho hnědý honí a vždy mu uteče.

3.9.2017 19:56
1978milan

XXX.XXX.241.21

Tak docela rosteme, že? Dneska je nám 23 dnů, je nas 54 a sežereme toho jako.

3.9.2017 19:58
1978milan

XXX.XXX.241.21

Sežereme toho jako prase tam patřilo

3.9.2017 20:21
skodovak

XXX.XXX.241.253

Teda, tak jsem našel, téměř měsíc před termínem první vajíčko maransky
O kousek dál se mi tři wyandotky matky perou o denní dorost a mezi ještě sedí
Nějak se mi to vymklo z rukou nebo co.

3.9.2017 21:04
javorka

XXX.XXX.98.207

olja napsal(a):
Javorko, já mám z loňských kuřátek kohoutky dva.Ten jeden byl jakoby opožděný, zatímco černý se naparoval a kokrhal div si plíce neroztrnul, tak hnědý jen tak zkoušel a kokrhání mu vůbec nešlo.Postupně se šance nejen vyrovnaly, ale hnědý toho černého předběhl co do velikosti i co do kokrhání a pojímání slípek.Letos mají oba rok.Hnědý hempšírák je pán dvoru, můžu kolem něj chodit a on se ani nehne, zatímco ten černý prchá a nedá na sebe ani sáhnout.Někdy, když jsem otočená zády, zkouší mě napadnout, je prostě frustrovaný.Za chvilku půjdu zavírat drůběž a vsadím se, že bude čekat před kurníkem, aby si mohl skočit na dvě poslední, které se naopak před kohouty schovávají.Jinak ho hnědý honí po celé zahradě a nemá šanci si vyskočit.Takže Javorko, nebojte se, oni si to mezi sebou srovnají.Náš Černý zdrhá o závod když ho hnědý honí a vždy mu uteče.

Oljo, děkuji za povzbuzení. Docela jste mě uklidnila. Jsou to naše první kuřata, tak se všechno učím. Manžel by se ho nejraději hned zbavil. Do teď si jen tak hráli, skákali proti sobě a měli na krku načepýřené peří. Dnes už měli oba krvavé klovance. Rošťáci.
Kohoutci tedy budou asi 3. Zajímavé je, že se perou jen tihle dva, třetí si jich vůbec nevšímá.

Dnes chytil manželův kamarád candáta, tak jsem ho dělala k večeři. On byl rád, že to má bez práce a pro nás to je vzácnost. Byla to obrovská dobrota. Jedla jsem ho před tím jen jednou v restauraci, kde jsme dostali jen vysušený kousek ryby. Tohle bylo o něčem jiném. Mňam.

3.9.2017 21:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, tak nám ta kuřátka zase po nějaké době vyfoťte.
Pokud by se moc prali, můžete použít brýle proti kanibalismu, pomáhají i na toto.
Dospělý kohout by je srovnal (vyřiďte manželovi, aby pochopil jisté souvislosti)
a neprali by se do krve.

Pro všechny opravdové chovatele posílám jeden povedenej.

3.9.2017 22:53
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tedy Honzo, takhle jsem se dlouho nezasmála. Kam na ty, ho..dinky" chodíte, tahle nemá chybu. Dana.

4.9.2017 11:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, je to povedený, ale taky fuj. Brr.
(bude to asi tím, že nejsem ten správný chovatel)

Honzíku, nějaké fotky kuřat jsou ve foťáku, ale ještě zkusím něco nového, ať je to čerstvé. Rostou jak z vody.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2017 19:04

Dnes jsem k sobě pustila velký a malý chocholky.dopadlo to úplně jinak než jsem si myslela, totiž jeden z malých kohoutků- ten co kokrhal-srovnal do latě ty o měsíc starší.jsou 2x tak velcí a tenhle malej šel do nich jak nic.pak se tam prosil a vypadal jak napoleon.

Vyroste z toho nebo z něj bude hajzlík?

4.9.2017 20:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Trochu fotek, nějak nám ty drůbežáci rostou. No jsem zvědavá, co ostatní.

4.9.2017 20:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

By mě zajímalo, jestli ty černovousaté budou pořád černovousaté.

4.9.2017 20:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak přidám ještě jednu fotku, jediné křížené kuře co mám na zahradě. Prostě příšerka.

lol-lol

4.9.2017 20:29
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Bar bar bar.

4.9.2017 20:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Přesně!
Taky mě to napadlo.

4.9.2017 21:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak sem dám ještě další dvě fotky, ať je vidět příšera komplet. Stáří 10 týdnů, předurčena k umístění na pekáč za pár týdnů.

4.9.2017 22:49
1978milan

XXX.XXX.241.21

Ale tak byl by to zajímavej kohoutek Věrko. Někde na dvorku u hejna hybridek by nadělal parády až až.

Já se dneska pustil se do zabíjení krůt, protože dámy se rozhodly, že začnou snášet, takže dvě to mají za sebou.
Váha vykuchanych 12,6 a 12,8. To jde, ne?

4.9.2017 23:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak konečně tu mám fotky. Kuřata a kousek zahrady, která je zanedbaná, ale aspoň kvete.

5.9.2017 09:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, panečku, ti vyrostli. Tři kluci a dvě holky.
Já osobně bych nechal toho prostředního kluka,
připadá mi, že má nejlepší hřebínek. Ten s největším
na mě dojem neudělal a ten s nejmenším - to je to poslední
kuřátko, co se vylíhlo až později? Ten je méně pohlavně
vyrýsovaný, toho bych taky nenechával.
A hnedle by bylo po šarvátkách.

A co to měl soused za vejce? Že jsou jedno jako druhé,
žádná pestrá dvorková směska... Vypadají moc hezky.

Milane, vy tedy máte jateční období, to vám povím.
A brojlerky hned nesly? Že vy jste (taky) génius.

Soused z druhého konce vsi sklidil pšenici, tak mi na seník
nanosili hnedle dvacet pytlů, tak hlad a nouze nehrozí.
Nečištěná za 400, - i s výnosem do patra. Je jich doma pět chlapů,
tak to měli raz dva a já ani nemušel vstávat hádejte odkud.

Má úcta.

5.9.2017 09:53
1978milan

XXX.XXX.227.76

Hezky den všem.

Honzo, to že začly snášet přisuzuju tomu, že si občas nepozorovaně zobly od slepic granulí pro nosnice .Krocana jsme žádného neměli, tak holky začaly přisedávat předemnou, tak jsem je vždycky pohladil po hlavě a asi jim to stačilo. Ta jedna byla plná vajec, ta druhá jich tolik neměla. Každopádně za týden půjdou do mrazáku i ty ostatní.
Jinak mě čeká ještě těch 54 brojlerů cca za 5 týdnů no a průběžně kachny a pižmovky, těch je letos už 60 ks.

Javorko, kuřátka jsou hodně do leghornek, že? Soused asi má dekalb White, ne?. Jsou to super nosnice, taky je máme.

5.9.2017 10:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Milane, mně by taky stačilo pohladit po hlavě, sekerkou.

5.9.2017 10:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Co má soused za slepice opravdu nevím. Před časem se po návsi procházely jeho vlašky. Stěžoval si, že pořád někde lítají. Proto jsem se k němu šla na vajíčka zeptat. Řekl mi, že je ještě má, ale má jen bílého kohouta. Protože jsem ani moc nečekala, že se kuřata vylíhnou (byl to pokus), poprosila jsem ho o 4 vajíčka. Ještě se mě ptal, jestli tedy chci vajíčka od vlašek, že se je pokusí vybrat.
Pak mi přes plot podal vejce, která byla, až na jedno, hnědá! Tak co mi to vlastně dal, opravdu netuším. Také jsem čekala nějaké strakáče. Bílá kuřátka mě docela překvapila. Soused je starší pán, slepice má jen na vajíčka a nic dalšího zřejmě neřeší.
Pokoušela jsem se sehnat nějaké plemeno, ale v okolí nic nebylo, pár lidí jsem obvolala a bez úspěchu. Kvočna seděla už nějakou dobu, tak jsem to nechtěla zbytečně protahovat. No, neplánovaná akce.
Taky jsem si říkala, že se mi nejvíc zamlouvá ten prostřední kohoutek. Ale uvidíme, jak to nakonec bude vypadat. Zůstane ten nejhodnější.

5.9.2017 11:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak bílý kohout je nositel dominantního genu a bílá překryla všechny ostatní barvy.
To by vám vysvětlil soudruh Kavka nejlépe.
No, určitě dobře ponesou, ty dvě dívky, pokud si je necháte.
A je to velmi zajímavé, že ze 4 vajíček máte 5 kuřátek, to je unikát.

5.9.2017 11:12
1978milan

XXX.XXX.227.76

Javorko, vlašky mají vajíčka bílé, tak to vám soused asi vybral nějaký hybridky. Každopádně bude mít asi kohouta leghorna, tam je ta bílá barva totiž dominantní, takže ať to skřížíte jakkoliv, vždycky budou bílá kuřata.ja jsem letos lihnul po matkách dekalb White ( leghorna hybrid) a otec čistý vlašák rodobarvý a všechna kuřata bílá. Jen jedna slepička má černé peříčko v ocase a kohoutek, kterého jsem si nechal, má náznak zlaté barvy v sedle.

Honzo, já ale sekerku vůbec nepoužívám

5.9.2017 11:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já také ne, genetický pokusníku Milane. To se jen tak řiká.

5.9.2017 11:55
javorka

XXX.XXX.98.207

Vajíček mi podal 7, že 4 je málo. Ale já jsem hned druhý den jedno rozbila, tak kvočna seděla na šesti. Jedno bylo neoplozené.
Taky jsem nestačila koukat, když mě tvrdil, že to jsou vejce od vlašek. Ale nic jsem neříkala. Stejně by z nich vlašky nebyly s tímhle kohoutem.
Nakonec jsem ráda, že se to takhle podařilo Teď ještě ten nový kurník, aby měli kde bydlet.
Jak to udělat, aby se dospělé slepice nedostlaly ke žrádlu kuřat se tu psalo, ale jak zajistit, aby kuřata nežrala od slepic? Další výběh pro dvě slepičky dělat nechci. Navíc jsou na sebe už zvyklí.

Kuřátka mají také pár peříček tmavších.

5.9.2017 12:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Když sekyrku ne, tak co? Pořád to doma řešíme a žádný způsob nám nepřipadá vhodný.

5.9.2017 12:14
1978milan

XXX.XXX.227.76

javorka napsal(a):
Když sekyrku ne, tak co? Pořád to doma řešíme a žádný způsob nám nepřipadá vhodný.

Javorko ja to dělám nožem. Doma mě to tak naučili. Připadá mi to rychlejší a čistější. Mám vykrvovaci trychtýř na kachny a kuřata. Krůty jsem zařízl v pytli, tak velký trychtýř nemám.
Je ale potřeba trošku zručnosti a ostrý nůž.

5.9.2017 13:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky. No právě, že mě to neměl kdo naučit.
Ale nějak se s tím musíme porvat.

5.9.2017 13:44

javorka napsal(a):

Mám pružinovou porážečku. to je pecka. ono slepice a podříznutí jen tak možná ještě snesitelný, ale u krůt a vodní drůbeže mi jen podříznutí připadá, že to trvá celou věčnost. možná když máte to zvíře šouplý to trychtýře, tak to nevidíte, ale já jsem příznivce rychlé ztráty vědomí.

a morčata beru po hlavě válečkem na nudle. už to mám v paži a malý morče, když člověk potřebuje utratit nějakého chcípáka, jednou ranou lze i zabít.

5.9.2017 14:40
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji bodlinko, to by pro nás bylo asi dobré, jen by se to při našem "chovu" moc nevyplatilo. Mám slepice jen na vajíčka pro vlastní spotřebu. Nic neprodávám, ale zásobuji děti, sestru a kamarádku. Líbí se mi je mít na zahradě, nejraději bych nic nezabíjela, ale někdy to jinak nejde. Bohužel.
Ještě jsme žádnou naši slepici nesnědli.
Možná, že až ochutnáme kohouta, tak se situace změní.
Posílám vám SZ.

5.9.2017 15:27
horal

XXX.XXX.202.176

Já mám popravčí špalek. Je to trám asi 8x12, k němu jsou přidělané nožičky. Trámek je na stojato, z jedné strany jsou dvě laťky ve tvaru V. O celé to zařízení mám opřený plech. Kohouta držím za nohy, hlavu strčím do toho véčka a natáhnu mu ktk. Ten než se zvpamatuje tak je bez hlavy. Pak ho držím za tím plechem než vykrví, aby mne nepocákal. Když nezapomenu vyfotím. Dala by se i větší drůbež na něm porážet, jenom křídla ky se musely přelepit lepící páskou.

5.9.2017 17:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Fotka by se hodila. Úplně si to neumím představit. Díky.

5.9.2017 17:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, příšerku vyseděla kvočna. Nějak jsem šáhla pro vajíčka k hempšírkám, co byly u orlováka, aby neumordoval orlovky a měl větší harém. A takovýho bubáka dávat dál nebudu.
A taky abych pravdu řekla, to byl experiment. Ono je to zvíře totiž už teď ještě větší než čistá kuřata hempšírek.
Jinak já loni kupovala trychtýř. Ale špatnou velikost, takže tam kuře projede a nazdar konec. Manžel to nechce používat. A protože po zabíjení sekyrkou se vrací ze zahrady jak prase, oblečení nutno hodit do pračky. Tak jsem pořídila za pár korun igelitovou zástěru pro řezníky.
Dneska bude zabíjet dva kohouty, takže si myslím, že přijede zase připraven do pračky, že na tu zástěru zapomene.

5.9.2017 17:58

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer, příšerku vyseděla kvočna. Nějak jsem šáhla pro vajíčka k hempšírkám, co byly u orlováka, aby neumordoval orlovky a měl větší harém. A takovýho bubáka dávat dál nebudu.
A taky abych pravdu řekla, to byl experiment. Ono je to zvíře totiž už teď ještě větší než čistá kuřata hempšírek.
Jinak já loni kupovala trychtýř. Ale špatnou velikost, takže tam kuře projede a nazdar konec. Manžel to nechce používat. A protože po zabíjení sekyrkou se vrací ze zahrady jak prase, oblečení nutno hodit do pračky. Tak jsem pořídila za pár korun igelitovou zástěru pro řezníky.
Dneska bude zabíjet dva kohouty, takže si myslím, že přijede zase připraven do pračky, že na tu zástěru zapomene.

No ble :D

já musím zabíjet všechno naprosto čistě, nikde nesmí být vidět žádné známky porážky, akorát v lednici čistý maso jak z krámu. skvrny od krve nesmí být ani na kuchyňské lince, ani na trávníku, natož na oblečení, to by mi tady neprošlo

5.9.2017 20:26
irulan

XXX.XXX.223.173

začátek:... Plánuji pozabíjet kohouty, ale někteří jsou fakt dobří, tak možná některého ušetřím a někdo si ho vezme ke slepičkám...
No taky je mi líto zabít tohoto mladého oranžového z. velsumáka (nemám k němu nepříbuzné slepičky a už mám jeho taťuldu). Příští rok bych chtěla sehnat nepříbuzného, tak vás možná budu otravovat

5.9.2017 20:40
horal

XXX.XXX.202.176

Tak jsem to nafotil alespoň mobilem. Já se s ničím nepárám, nějaký centimetr sem tam nehraje roli a tak nechtějte po mně rozměry. Prostě jaké jsem našel prkno tak jsem ho tam fláknul. Půjčil jsem si i jednoho dobrovolníka abych to předvedl názorně. Vždy je chytám tak že křídla podržím s nohama aby se neplácaly. Jak mu useknu hlavu tak ho jenom skloním za ten plech a je po cákání i kdyby si vytáhl křídla se sevření a plácel sním.

5.9.2017 20:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem to ukázala manželovi. Zástěru si dneska vzal. Ale párkrát řekl hm hm, tak snad si inspiraci vzal
Doufám, že během focení nebylo zraněno žádné zvíře

5.9.2017 20:56
horal

XXX.XXX.202.176

K žádnému zranění nedošlo ale zato ten dotyčný už ví co ho za pár dní čeká.

5.9.2017 21:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

irulan napsal(a):
začátek:... Plánuji pozabíjet kohouty, ale někteří jsou fakt dobří, tak možná některého ušetřím a někdo si ho vezme ke slepičkám...
No taky je mi líto zabít tohoto mladého oranžového z. velsumáka (nemám k němu nepříbuzné slepičky a už mám jeho taťuldu). Příští rok bych chtěla sehnat nepříbuzného, tak vás možná budu otravovat

Panebože, ten je nádhernej. Uf, Honzo, nesmíš. Je to pokušení.
A možná bych i o slepičkách věděl. A zrovna je u nich takovej hnusnej
kohout, že ten váš ho předčí o tři třídy. No já vám asi budu muset napsat
SZ nebo co, jináč to nevidím.

5.9.2017 21:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Horalku, díky moc.
Taky to manželovi ukážu, až vyleze ze sklepa.
Nevím, jestli ho pohled na toho vyděšeného kohouta spíš neodradí. Když jsme před časem zabíjeli slepici, tak si mi stěžoval, že se mu o tom v noci zdálo.

Věro, mě se ten bubák náhodou líbí. Vypadá jako Trautenberg.

5.9.2017 21:23
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Panebože, ten je nádhernej. Uf, Honzo, nesmíš. Je to pokušení.
A možná bych i o slepičkách věděl. A zrovna je u nich takovej hnusnej
kohout, že ten váš ho předčí o tři třídy. No já vám asi budu muset napsat
SZ nebo co, jináč to nevidím.

Vidíte, hned máte zájemce. Takového krasavce by bylo škoda. Určitě se někdo najde. Mě by se taky líbil, ale nevím, jak by se tvářil na moje slepice.

5.9.2017 21:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Bubák je super a Věrka je fuj, že na něj tak nadává. Chudáček malej, velkej.
Rozhodně je hezčí, než čistokrevné orlovky.
I když... kdyby se vyráběly oranžovokrké orlovky - no, nevím nevím. :).

6.9.2017 10:12
irulan

XXX.XXX.240.82

ja ho do hejna klidne daruji, kroužkovaný neni (nejsem ve svazu).

lol-lol

6.9.2017 13:31
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Ach Olimp je zpět.

6.9.2017 13:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré, zatim teplé odpoledne.Kdo řikal, že nerostou?

6.9.2017 13:47
začátek

XXX.XXX.4.22

irulan napsal(a):
ja ho do hejna klidne daruji, kroužkovaný neni (nejsem ve svazu).

Jo ten by se mi hodil.

6.9.2017 20:18
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

začátek napsal(a):

6.9.2017 20:25
ovecka

XXX.XXX.203.146

začátek napsal(a):

No, to by mne snad ani nebavilo do toho lesa chodit Dana.

6.9.2017 20:28
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Jak jsem slíbila blejsla jsem ty moje příšerky.100% jedinečné a čistokrevné araukání laflešky. . Jenom kohoutci se nemůžou rozhodnout jaký budou mít hřebínek. Slepičky se rozhodly pro korunky.

6.9.2017 20:32
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A tady jsou moje poslední letošní kačenky, už jsou nám skoro tři týdny a zas jsou tam mimina po pradědečkovi

6.9.2017 20:42
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A poslední fotečky tento týden, jsem Vám vyfotila jarní kuřata faverolek a mladého laflešáka. Už jsou to modelky a jedna dokonce začala snášet pitoma. Vajíčka jsou jak od liliputky.

6.9.2017 21:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak jsem nevydržela a šla jsem se "projít" do lesa. Houby jsem nějaké přinesla, ale na to, že nám tu pořád prší, žádná sláva. Smaženice je už snědená a pár řízečků zítra taky bude. Ještě, že jsme tu jen dva. Asi jsem se měla řídit tím, že u nás teď nerostou.
V lese bylo příjemně, nikoho jsem nepotkala a trochu pršelo. Jen tu idylku kazilo auto se zmrzlinou, které vyhrávalo tu příšernou znělku pořád dokolečka. Než projelo vesnici pod lesem, chvíli to trvalo.

Pak doma kouknu na teplákovku a tam veselé houbové obrázky od začátka.
Škoda, že jsem ten můj košík nevyfotila, to by jste se teprve pobavili.

6.9.2017 22:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kačíkačko, ty faverolky čučí jak vopravdový komtesy.

Vánoce se blíží, takže Ježíšku, letos je to jasný.
Jeden batůžek pro Honzíka, aby je už konečně taky měl.

6.9.2017 23:15
skodovak

XXX.XXX.241.253

No tyýý.. V.

6.9.2017 23:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

Co? Neříkej, že ho chceš taky?

6.9.2017 23:23
dadu

XXX.XXX.61.94

Ty ho nemáš?

6.9.2017 23:28
javorka

XXX.XXX.98.207

6.9.2017 23:52
skodovak

XXX.XXX.241.253

Nechci, mám hezčí

6.9.2017 23:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

honzapm napsal(a):
Co? Neříkej, že ho chceš taky?

Mezi "chceš" a "potřebuješ" je v tomto případě dramatický rozdíl.

6.9.2017 23:56
skodovak

XXX.XXX.241.253

To máš pravdu jako většinou

7.9.2017 08:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

I ty jeden.

7.9.2017 08:46
irulan

XXX.XXX.240.82

začátek napsal(a):
Jo ten by se mi hodil.

Tak je Váš (tvůj)

7.9.2017 10:36
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak jsem zajel do Prahy pro silnější brýle, abych lépe viděl.Zkoumám totiž, jaký tlak vody je potřebný ke spláchnutí bakterií z porcelánového talíře, tedy jejich přilnavost.
Mám je, jednobarevné vlašky a co je príma, že je na nich hodně co vylepšovat.Něco zlepší velevýběh, něco křížení, zejména hřebínky.Dle odborníka, tak za čtyři roky.Tak to abych začal trochu pečovat o své zdraví, že.

7.9.2017 10:39
horal

XXX.XXX.202.176

Jaké že to jsou barvy?

7.9.2017 12:34
Olánek

XXX.XXX.146.114

Červené, mám do nich slíbenou žlutou nebo bílou. Dotaz současnosti
Za kolik jedno nezávadné vajíčko?
Jak zajistit ostrahu slepic snášejících zdravotně nezávadná vajíčka?

7.9.2017 12:59
začátek

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Červené, mám do nich slíbenou žlutou nebo bílou. Dotaz současnosti
Za kolik jedno nezávadné vajíčko?
Jak zajistit ostrahu slepic snášejících zdravotně nezávadná vajíčka?

Dnes pomůže jen minové pole, ale záškodníky zakopat fáákt hodně hluboko.Jinak vám hrozí to samé, jako jednomu vezni.Ptali se ho za co sedí 18 let a on, že za slepice.Nikdo mu to nevěřil, tak jim prozradil co se vlastně stalo.Slepice vyhrabali na zahradě jeho tchyni. http://www.houbareni.cz/dreviny.php.

7.9.2017 14:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

No ale ta tchy se tam šla zahrabat sama, né?
To ještě neznamená, že když ji soudružky odhalily a obnažily,
tak za to může ten pan Chudák.

Hrabání zdar. Listopad se blíží. Uí.

7.9.2017 15:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Nestrašte s listopadem, stačí to počasí co máme teď.

7.9.2017 16:04
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Teda, tady to jede! Člověk vypadne na pár dnů do teplých krajin a nestačí dočítat

7.9.2017 16:08
dadu

XXX.XXX.61.94

Teda u nás je dneska pravé aprílové počasí - chvíli sluníčko a za chvíli vítr a déšť a tak se to střídá celý den.

7.9.2017 16:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nó, tady už mezitím máme listopad, zítřejší Lysá tomu nasvědčuje.

7.9.2017 16:29
javorka

XXX.XXX.98.207

dadu napsal(a):
Teda u nás je dneska pravé aprílové počasí - chvíli sluníčko a za chvíli vítr a déšť a tak se to střídá celý den.

Tady je to samé. Momentálně prší a svítí slunce. A to byla na dnešek naplánovaná práce na kurníku.

7.9.2017 20:03

U mě pěkně, jen 1x krátce sprchlo. tak jsem nebyla líná. jela jsem do zahradnictví, že si koupím prunus laurocerasus a červenou pyracanthu, když budou mít.

bobkovišně měli jen strašně velké. červenou pyracanthu měli.

7.9.2017 20:13

Tak když už jsem tam byla, tak se přistěhovaly taky dvě kaliny, růže, cypřišek a omorika.

7.9.2017 20:15

7.9.2017 20:20

Takže jahody půjdou bydlet zítra. ještě to chce pokropit okolí dominatorem.

velký chocholky přepeřují chocholky, takže mají extra rozcuch.

7.9.2017 20:27

Má tenhle divný ocásku nějaký speciální název? Předpokládám, že už z toho nevyroste. Ocásek nikdy nezvedá, má ho pořád v linii zad.

7.9.2017 20:36
7.9.2017 21:06
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je Čerňák holka nebo kluk?

Blejsknout záda nad ocasem, podle hlavy je to cokoliv.

7.9.2017 21:18
horal

XXX.XXX.202.176

A taky..

No já se na to chystám už od jara, ale pořád bylo dost času. Hold už to hejde jako za mlada. Už jsem to tady kdysi psal, Menšíkovo vtip " potkají se cvrček a prcek, tak co cvrčku jak je, ale jde to, cvrkám, cvrkám. A co ty prcku, nó víš ono už to nejde jako za mlada" Přesně tak je to se mnou. Myslím že to zvládnu, ale nějak to nejde. Nyní jsem dokončil velkokapacitní kurník abych dal na zimu všechny staré slepice dohromady. Radši ať se perou než aby mrzly. Mám takové tušení že bude krutá zima.

7.9.2017 21:19
Gamas

XXX.XXX.199.247

Budu se řídit bratrem, který pohlaví určuje pohledem na oko, že je to holka.

7.9.2017 21:20

kačíkačka napsal(a):
Blejsknout záda nad ocasem, podle hlavy je to cokoliv.

Na zádech nic není. jsou tomu dva měsíce, i ve stejnou dobu vylíhnuté paduánky, o kterých vím podle červený barvy v obličeji a kokrhání, že jsou to kohouti, mají záda ještě unisex.

7.9.2017 21:55
ladd

XXX.XXX.17.145

Má tenhle divný ocásku nějaký speciální název? Předpokládám, že už z toho nevyroste. Ocásek nikdy nezvedá, má ho pořád v linii zad.

Bažantí, bych řekl.

7.9.2017 22:23
začátek

XXX.XXX.4.22

Silné nohy a zdá se, že mu rostou špičaté péra na krku, tak na 51% kohout

7.9.2017 22:27

Todle čekání co se z toho vyvrbí mě ničí. příště snad zainvestuju do DNA a bude.

8.9.2017 07:44
irulan

XXX.XXX.223.173

A taky..

Pěkný, nějak jsem si to nedovedla představit. Ale tohle vypadá dobře, a až to obroste...
ty chocholky jsou srandovní a hezký

8.9.2017 09:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo. Vypadá to dobře, ale kam to postavit? Momentálně mi chodí nějaká drůbež na každé, ze tří částí zahrady. Pořád mi něco rozhrabují, potvůrky.
A chocholky jsou jsou úžasný.

lol-lol

8.9.2017 23:38
lol-lol

XXX.XXX.4.22

9.9.2017 14:05
Gamas

XXX.XXX.199.247

Přeji krásnou slunečnou a teplou sobotu z jihovýchodu.

Mám tu nakupeno spoustu fotek, takže to tu trošičku zaplavím.

Pro Honzíka mám Vlašandy, pro Ovečku Hempšírky a Araukánky a pro všechny ostatní běžce a běžčata, husy a kozu.

Začnu Vlaškami. Který kohoutek se zdá nejlepší?

9.9.2017 14:19
javorka

XXX.XXX.98.207

To je krása! Tedy nemáte toho málo.
A až budou kamínka dostavěná, tak prosíme fotečky.

9.9.2017 15:05
Gamas

XXX.XXX.199.247

Ještě ovce a králíci. A pižmovka si zmyslela, že si sedne, ale nevím jestli z toho něco bude, protože kačer přepeřuje a není aktivní a mlaďoši se na ni taky nehrnuli.

A začala jsem pracovat na krávoovcokozí farmě, takže parádička.

Tady plánek jak by měly vypadat.

A když je volno...

9.9.2017 15:29
javorka

XXX.XXX.98.207

To bude paráda. Kachlová kamna jsem moc chtěla. Ale nakonec nebydlím v chalupě, ale v novém domečku a máme krbová kamna. Tak se jen můžu kochat tím co mají jiní.

9.9.2017 17:08
irulan

XXX.XXX.240.82

Teda Gamas, to je špica - jak zvířata, tak i kaminka i terč . Lukostřelba? Nasi klucí obcas taky střílí, manžel i z kladkoveho.. To je samovyroba?
Vlašky se mi moc líbí, jen kdyby nemely ty klopene hrebinky..
A landeske - trosku si na ne myslím, ale pravda mam z husí tak trochu respekt..

9.9.2017 21:18
Gamas

XXX.XXX.199.247

Jj, lukostřelba. Samovýroba kamen nebo vybavení ke střílení? Kamna si bratr staví sám i si vymyslel jak to bude vypadat - v průběhu stavby ještě upravuje, co by mohlo být líp. Nějakých 80 tisíc na kamna od profesionálů opravdu nemáme, i tak to je nějak kolem 30ti myslím. To slaměné kolo je koupené, držák vyrobený a terč mnou namalovaný.

Husy jsou dobré, ani moc nezlobí, s husou jsme kámošky - nechá se hladit, s houserem je to trošku složitější, když husa sedí nebo nese, tak je útočný, ale když nesedí, tak nic nedělá skoro ani nesyčí. A když chce zaútočit, tak se na něj škaredě podívám a on si to rozmyslí nebo mu řeknu, co jako dělá a on se pak dívá jak neviňátko.

10.9.2017 08:29
ovecka

XXX.XXX.203.146

Gamas napsal(a):
Hempšírky, Araukany a kříženci.

Nádhera, nejen NH, ale i všechno ostatní, lahoda pro oko. Koza má moc pěkné zbarvené, není to ta bílá nebo hnědá typovka.
Husy jsou miláčci, jsou moje srdeční záležitost. Můj houser se chová přesně jako váš. Dělá bububu, ale jen se kouknu, tak je jak milius.
Včera mi husenky na výstavě udělaly radost - pomořanské 2x95b. El a čestná cena, - české 94 a 93,5b. VD a čestná cena. Sekundoval jim kačer saský 94b. VD. Tak jsem si radost ještě podpořila a zakoupila jsem kmen 1.5 zdr.wyandotek lososových, většina bodovaná 93b. (jedna drobnější má 92). Fotečky dodám, až se zabydlí a bude počasí.
Včera byl moc pěkný den, i počasí bylo pěkné. Dneska u nás od noci prší a je 12°C. A má to být celý týden. Brrr! Dana.

10.9.2017 08:33
skodovak

XXX.XXX.241.253

ovecka napsal(a):
Nádhera, nejen NH, ale i všechno ostatní, lahoda pro oko. Koza má moc pěkné zbarvené, není to ta bílá nebo hnědá typovka.
Husy jsou miláčci, jsou moje srdeční záležitost. Můj houser se chová přesně jako váš. Dělá bububu, ale jen se kouknu, tak je jak milius.
Včera mi husenky na výstavě udělaly radost - pomořanské 2x95b. El a čestná cena, - české 94 a 93,5b. VD a čestná cena. Sekundoval jim kačer saský 94b. VD. Tak jsem si radost ještě podpořila a zakoupila jsem kmen 1.5 zdr.wyandotek lososových, většina bodovaná 93b. (jedna drobnější má 92). Fotečky dodám, až se zabydlí a bude počasí.
Včera byl moc pěkný den, i počasí bylo pěkné. Dneska u nás od noci prší a je 12°C. A má to být celý týden. Brrr! Dana.

Gratuluji k úspěchům..

Moje husy přepeřily a naděje jsou ta tam.

10.9.2017 08:36
ovecka

XXX.XXX.203.146

skodovak napsal(a):
Gratuluji k úspěchům..

Moje husy přepeřily a naděje jsou ta tam.

Tomu nerozumím, co se stalo? Dana.

10.9.2017 08:47
skodovak

XXX.XXX.241.253

ovecka napsal(a):

Když jsme je vybíral tak měly kresbu nějakou, nicméně alespoň nějaký základ tam byl, nyní všude hromada peří a barvy už nejsou tak dokonalé, krky mají křivé ukončení, bílé skvrny v něm. A u dvou zůstalo krajní pero v křídle tmavé atd
Houser ten je na maso totálně, další co se vyklubal z husy je zase malinký a tenký krk, no vyberu tam tedy jen tu starou a možná jednu mladou za cenu toho křídla.

10.9.2017 09:34
ovecka

XXX.XXX.203.146

Já jsem byla pro husu u Strakonic a paní tam měla naprosto parádního housera. Celkově byly husy velmi silné a barevně dost jednotné, ale ten jeden houser tam vyčníval, to byla nádhera. Měla jsem jen jednu přepravku, jinak bych ho vzala i za cenu, že byl příbuzný. Pokud byste chtěl, tak vám na ni dám kontakt. Dana.

10.9.2017 20:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak vám teda řeknu, celý víkend je u nás ve znamení škubání drůbeže. Uklízí se do mrazáku. Zvládla jsem oškubat 5 kachen,3 kohouty a 7 křepelek . A aby byla změna a relaxace, tak jsme dneska s manželem vyrazili na houby.

10.9.2017 20:41
Alik1986

XXX.XXX.215.27

Ja som bol dnes tiez a nasiel som len tieto.

10.9.2017 21:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Alik1986 napsal(a):

Téda těch je

10.9.2017 22:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem vážila dvě dnešní vejce od loňských orlovek a už šla váha hodně nahoru 58g a 65g.

10.9.2017 22:03
honzapm

XXX.XXX.182.33

Alik1986 napsal(a):

No krása. Bedly babička pekla na ohni,
pokapané máslem, s trochou soli a kmínu.
Velice nóbl a ekstra.

11.9.2017 06:39
Alik1986

XXX.XXX.215.27

Bolo ich dost to je pravda ale ja hriby nejem vsetky som ich rozdal susedom a ty smazily jak divy.Mna ich bavi len hladat.

11.9.2017 11:40
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím v září,
to mi to trvalo vše dočíst, po 14 denní pauze.
Tak co se u nás přihodilo. Hubert se odstěhoval tuto sobotu k novým mladým slečnám - asi 20 kusů, tak koukal jak "vejr". Druhý den přišla sms, že už ho všechny poslouchají na slovo a on "ovládnul" celý dvorek. Tedy ještě nebyl v přímém kontaktu s husím sborem.
Holky běžkyně přestaly snášet a i Vilém pojímat. Přepeřují, celá zahrada pod peřím.
Šumavanky taky, mají holé krky nejenom záda od kohouta. Ob den v minulém týdnu jednou 11 a jednou 9 vajíček (zapomněla jsem je sebrat). Pro ty co neví - od 6 slepic. Chtěla bych na zimu dokoupit asi 3 kusy nových slepiček. Ale už se mi nedaří je sehnat. Nemáte někdo ještě přebytek nebo tip?
Co se týče zahrady -džungle a plevel. Aspoň jsem stihla ořezat a dát sušit kola slunečnic v pr. od 6 do 30 cm. Tak bude pro slepičky a ptáčky zásoba na zimu. Zbylá rajčata a papriky skončily ve sklenicích alá lečo a na rajskou polévku. Nový jahodový záhon také v plánu - snad příští týden a též chci vyvýšený nebo odskakovaný.

11.9.2017 13:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky zdravím.
Tak kačenky už nenesou? Zrovna jsem se ptala v jiném vlákně.
Já jsem ze své zahrady už zoufalá. U nás každý den prší, nedá se nic pořádně dělat. V sobotu tedy bylo hezky a to jsem kopala brambory (za vydatné pomoci běžců, pak to trvá třikrát tak dlouho) a do večera sekala trávu.
Nehorší je, že když se mi podaří něco na záhonech udělat, tak zaručeně přiběhnou kuřata a všechno rozhrabou. Už aby měli svoje bydlení. V sobotu mi nově udělaný záhon (dlužichy a drobné kosatce) rozhrabali několikrát. Kosatce byly neustále venku, tak jsem nevydržela a na záhon postavila přepravky. Aspoň na čas.
Jinak nového nic. Největší kohout je už pěkný obřík, ale je fajn, že se kluci už vůbec neperou.

11.9.2017 13:29
skodovak

XXX.XXX.34.159

ovecka napsal(a):

Hezký den všem, tak Já dneska konečně zaslal slepici na pitvu a rozbory, tak uvidíme, i když lepší nevědět.

11.9.2017 15:00
javorka

XXX.XXX.98.207

O problémech se slepicemi jste myslím nic nepsal. Aspoň si nevzpomínám...

11.9.2017 18:04
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem nafotila ty wyandotky a pár, kýčů" ze zahrady, západ slunce a kočky Dana.

11.9.2017 18:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pro HonzuPM - ta růže má tyto dvě barvy květů, ten oranžový se tam objevil nyní - je to sport? Jinak kvete jen světle oranžově, je to odrůda Helenka. Dana.

11.9.2017 18:22

ovecka napsal(a):
Tak jsem nafotila ty wyandotky a pár, kýčů" ze zahrady, západ slunce a kočky Dana.

Dobrý den paní Dano.
Ty wyandotky jsou úplně luxusni, A ten kohout! Lososová je prostě lososová

11.9.2017 18:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Móc krásný!

11.9.2017 20:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, mě už taky běžci nesnáší a pouští peří.

11.9.2017 20:16

Mě teda kuřata pouští peří pořád, nevím, kolik hodlají vyzkoušet verzí, než se rozhodnou pro definitivní obrázek.

A Čerňák se nakonec rozhodl pro určité pohlaví, a to pro pohlaví samčí.

11.9.2017 20:43
skodovak

XXX.XXX.241.253

javorka napsal(a):

O problémech se slepicemi jste myslím nic nepsal. Aspoň si nevzpomínám...

Ale jo psal.. A detaily s členy po sz.

11.9.2017 21:53
ovecka

XXX.XXX.203.146

skodovak napsal(a):
Ale jo psal.. A detaily s členy po sz.

Dejte potom vědět, co vám to u těch slepic způsobilo (třeba SZ). Dana.

11.9.2017 22:31
skodovak

XXX.XXX.241.253

ovecka napsal(a):
Dejte potom vědět, co vám to u těch slepic způsobilo (třeba SZ). Dana.

Ano, nemám s tím problém...hlavně aby byl jasný výsledek.

Jasné je jedno, vzniklo to nákupem buď kohouta brakelky nebo těch lohmanú

Hlavně abych nemusel zkončit.

12.9.2017 07:35
honzapm

XXX.XXX.182.33

ovecka napsal(a):
Pro HonzuPM - ta růže má tyto dvě barvy květů, ten oranžový se tam objevil nyní - je to sport? Jinak kvete jen světle oranžově, je to odrůda Helenka. Dana.

Není to sport. Helenka je sport. Tudíž je to v tomto případě naopak.
Sport (Helenka) se rozhodl pro návrat k matce (Folklore).

Katko - to je těžké říct, který kohoutek bude nejlepší.
Těm dvěma (nebo teda tomu třetímu) jste nevyfotila detail hlavy,
navíc ještě nejsou dospělí. Nechte je dorůst, je-li to možné.
Vybírat podle hlavy se moc nedá - pak třeba bude mít plochá (žádná) prsa
nebo další vady, které v tomhle věku nejsou viditelné.
I když ten s největším hřebenem má na jednom zubu takový výrůsteček,
to by mě osobně teda štvalo se na to dívati. M. ú.
Jsou ale obecně moc pěkní-pěkné, jste šikovná panička, tam se určitě pomějou.

12.9.2017 07:59
olja

XXX.XXX.214.34

ovecka napsal(a):

Dano, všechno je krásné, ale kočička úplně suprová , moc hezká.

12.9.2017 10:38
irulan

XXX.XXX.240.82

Ty wyandotky jsou moc krasne
U nas taky plno peří - od slepicek i od běžců. Ale docela jsem rada, ze zacli dříve nez loni, to uz byla fakt zima na ty opelichance. Taky klesla snůška, ale mladé slipky to zachraňují, i kdyz mají dost srandovne malá vajíčka. Jedna mi chodila do psi boudy zanaset, včera jsem tam našla 13 vajec.

12.9.2017 19:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. No já jsem nějak zaspala, ani jsem ještě nepřemýšlela, co objednat za stromky. Jedno vím ale jistě, určitě rozšíříme sad od jabloně odrůdy Gala.
Na zahradě mi to zarůstá kopřivama, nějak se nestíhá nic. Zvířata mají přednost. Ale růže krásně kvetou.
Akorát mě včera cukala peněženka v kabelce, viděla jsem nádherné modré tulipány. Jenže marná věc, máme na zahradě hryzce a jiné myšáky. A jediné co jim nechutná jsou narcisy a okrasné česneky

12.9.2017 19:56

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer. No já jsem nějak zaspala, ani jsem ještě nepřemýšlela, co objednat za stromky. Jedno vím ale jistě, určitě rozšíříme sad od jabloně odrůdy Gala.
Na zahradě mi to zarůstá kopřivama, nějak se nestíhá nic. Zvířata mají přednost. Ale růže krásně kvetou.
Akorát mě včera cukala peněženka v kabelce, viděla jsem nádherné modré tulipány. Jenže marná věc, máme na zahradě hryzce a jiné myšáky. A jediné co jim nechutná jsou narcisy a okrasné česneky

Stromky? to je jednoduchý.
jabloň budu sázet baya marisa.

pak zkusím pokus číslo 2 třešeň karešova na podnoži gisela 5. na jaře mi jí hned po narašení spálil mráz.

dále zkusím ještě jednou hruškojeřáb, od toho zase přes zimu vydržela jen podnož.

chtěla bych strašně moc muškatelku letní na semenáči, ale nejbližší zahradnictví, co jí nabízelo, je 300 km daleko.

no a pak mám úchylku na křížence. třeba švestkomeruňka. nebo http://zahradnictvi-spomysl.cz/produkt//11107/tresen_x_merunka_aprikyra. a jeřáby. mám Granatnaja, tak je potřeba doplnit ještě Dessertnaja a křížence s hrušní :D.

12.9.2017 20:09

Pro tohle se snad vzdám místa pro muškatelku: http://zahradnictvi-spomysl.cz/produkt/165/4491/hrusen_schweizer_hose.

12.9.2017 20:45
Gamas

XXX.XXX.199.247

honzapm napsal(a):
Není to sport. Helenka je sport. Tudíž je to v tomto případě naopak.
Sport (Helenka) se rozhodl pro návrat k matce (Folklore).

Katko - to je těžké říct, který kohoutek bude nejlepší.
Těm dvěma (nebo teda tomu třetímu) jste nevyfotila detail hlavy,
navíc ještě nejsou dospělí. Nechte je dorůst, je-li to možné.
Vybírat podle hlavy se moc nedá - pak třeba bude mít plochá (žádná) prsa
nebo další vady, které v tomhle věku nejsou viditelné.
I když ten s největším hřebenem má na jednom zubu takový výrůsteček,
to by mě osobně teda štvalo se na to dívati. M. ú.
Jsou ale obecně moc pěkní-pěkné, jste šikovná panička, tam se určitě pomějou.

Já jsem chtěla vědět, který má nejlepší hřeben. Špatně jsem to napsala. Osobně se mi líbí kohout 1 a 3 ikdyž č.1 přeci jen trošku víc. Ten co má nejvíc těch zubů se mi moc nelíbí.23. a 24. září už mají domluvenou jejich první výstavu. Tak se rozmýšlím koho tam dát.

Děkuji za pochvalu. I bez mrkvííí jsou oranžovokrcí/ké.

Včera jsem prodala oba leghorňáky - šli za moc moc holkama. Brali si je kvůli bílým kosárkům. Pán se hrozně rozplýval nad naší krajinou a pozemky k chovu.

Jinak dnes celý den pršlavo, ale ani moc chladno, tak akorát.

12.9.2017 21:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pro tohle se snad vzdám místa pro muškatelku: http://zahradnictvi-spomysl.cz/produkt/165/4491/hrusen_schweizer_hose.

No tak to je pěknej úlet

12.9.2017 22:21
javorka

XXX.XXX.98.207

Třešňomeruňka je taky dobrá. Ale mě by stačila i obyčejná pořádná třešeň, mám tu 3 stromy a letos ani jedna třešnička. A meruňka... o té si můžu jen zdát, tady je na ní zima. V Praze jsme měli mini zahrádku a na ní dva stromy. Takovou marmeládu (ze spadaných přezrálých meruňek) už nikdy mít nebudu.

13.9.2017 08:23
skodovak

XXX.XXX.241.253

Gamas napsal(a):
Já jsem chtěla vědět, který má nejlepší hřeben. Špatně jsem to napsala. Osobně se mi líbí kohout 1 a 3 ikdyž č.1 přeci jen trošku víc. Ten co má nejvíc těch zubů se mi moc nelíbí.23. a 24. září už mají domluvenou jejich první výstavu. Tak se rozmýšlím koho tam dát.

Včera jsem prodala oba leghorňáky - šli za moc moc holkama. Brali si je kvůli bílým kosárkům. Pán se hrozně rozplýval nad naší krajinou a pozemky k chovu.

Hřebeny, jeden tam má dvojzub jestli jsem dobře koukal.

13.9.2017 20:45
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak dumám, zda mám kompost nebo hnojiště, bez chlévské mrvy, ale s králičincem, slepičincem, kachništěm a holubincem.Asi nějaké nezpevněné polohnojiště.Kladu si otázku, proč tak poctivě čistím kurníky, když se slepice stejně celý den kochají v té tlející mase a domácí čistoty si neváží.

lol-lol

13.9.2017 22:18
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Gamas napsal(a):

Asi takto,1 praporek,2 pilka,3 dvojzub.

14.9.2017 07:23
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezké ráno, tak jsem nevydržela a včera navečer vyrazila pro nové slepičky. Domluveny byly doma 4 kusy. Tak jsem jich přivezla 6. Jsou to ještě mrňavý potvůrky - cca 1 měsíc. Jelikož stávající dámy by jim určitě daly zabrat, tak jsem musela narychlo vymyslet ubytování. Podle fotky se zdály větší.
To byl ale kolotoč, zbytky paprik, hokaido a rajčata letěly z foliovníku na to šup. A vznikla slečnám perfektní ubikace. V životě asi ještě neviděly trávu chudinky, hrabaly o sto šest. Pán je měl v malém udusaném prostoru s asi 20 slepicemi,30 kuřaty,10 pižmovkami a 10 kachňaty. Masakr
Z venku jsme to museli zadělat proti kočkám a ježkům, aby se nepodhrabali, vším co jsme na dvoře našli. (kari sítě, pletivo, trubky, prkna, desky). Takže esteticky nic moc, ale to se doladí.
No a za dobrou práci jsme si dali s mužíčkem a švagrovou pivko.
A co jsem přivezla - 2 ZČK,2 Maransky a 2 Breese (to nevím jak se píše) - možná trochu zkřížený
Fotky udělám přes víkend.
Tak snad holky budou zdravý a pěkně porostou, aby na jaře, jak doufám, začaly produkovat "ZDRAVÁ" vajíčka. .
Skoro denně se mě známý ptají "Máš vajíčka?", ale to by se těch 6 údernic muselo ztrhat, aby zaplnily poptávku že!

A když jsem byla pochválena jak jsou hezoučký, hodilo se nahodit téma křepelky. A lidi kupodivu rodinka nebyla proti. Ale to nechám až na jaro.

A hlásím, že jsem zvládla v neděli vyplít a ostříhat skoro všechny záhony a keře.
Holka šikovná!
Čeká mě ještě nový jahodový záhon, manžílka dovoz zeminy a kopání hihi.

14.9.2017 17:15
horal

XXX.XXX.202.176

Dobrý podvečer, tak jsem byl po dlouhé době nakoupot v Tesku a zaujaji mne vajíčka.99,90Kč.
Nevím proč jsem si myslel že jich je tam 90 a že za vajíčko chtějí 1,11 Kč. Až když jsem přišel blíž tak jsem viděl že je tam napsáno 30 ks. Tak to je jiná, říkám si. Mezi dvěmi platy zabaleno potravinářskou folií 30 vajíček. Pod folií leták s nápisem česká vejce. Až maželka se mne zeptala, a jak zjistím odkud a z jakého chovu jsou vajíčka, když jsou zabalená ve folii. Vynalézavost řetězců je nekonečná a lidi to koupí, protože je n málokdo se zajímá o to jak jsou značena vajíčka. No a protože jsou balena v česku tak podle zákona mohou dát známku český výrobek. To jsme to dopracovali, Jihočeské máslo 55 Kč a na tesko kartu 46 a vůbec když člověk vidí ty ceny tak to je hrůza. Kam nás chtějí dotlačit. No stačí, jenom bych se rozčílil. Jdu krmit a zavírat. Hezký zbytek dne.

14.9.2017 19:39
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Práve preto som aj ja začla s chovom sliepok, kúpila so krabicu vajec na vrchu bolo nejaké slovenské družstvo a vo vnútri na vajíčkach razítko PL smajlík

18.9.2017 22:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer.
Aspoň to tu trochu posunu. Manžel se snaží dodělat kurník, i v tom blátě. Musím uznat, že ho obdivuji, jak statečně čvachtá přes zahradu. Když jdu ke slepicím, tak se skoro vznáším, abych to tu nerozblátila ještě víc. Také jste slyšeli, že se má příští týden oteplit? Kdyby tak chtělo přestat pršet, to by bylo něco.
Minulý týden jsem udělala několik výprav do lesa a úlovek byl pokaždé neuvěřitelný. Už mám houbové řízky i v mrazáku. Dlouho nepamatuji takovou úrodu.
Doufám, že houby přinesla už i Olja, a že Kačíkačka má dostatečně zalito.
Čapice, to je prima, že máte pro kuřata k disposici skleník. Ty naše sedí pořád u dveří na lavičce a když náhodou neprší, tak mi jdou zase rozhrabat záhon. Kohoutci už pěkně kokrhají, to je krása.
Aspoň je z kuchyně můžu pozorovat.

19.9.2017 09:10
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Jo jo konečně zalito, ale ruce mi teď moc neslouží, protože jsem v sobotu škubala dvě kačky, mezi tím nandavala a vyndavala prádlo z pračky, podlívala kačeny v troubě, míchala polívku a do toho rozvařovala a pasírovala asi 14kg rakytníku a jeřabin na marmeládu. Takže mám rekord i ve škubání kaček, ty dvě jsem rvala asi čtyři hodiny, neuvěřitelné.
Se vším jsem skončila v šest večer a měla jsem toho fakt dost.
A jelikož celou neděli pršelo(konečně), tak jsem rozcvičila ručičky a zpracovala ráno dva králíky a pak jsem se vrhla asi na 12kg malin, borůvek a rybízu a udělala další várku marmelády.
No a včera jsem šla ještě večer, dokud na to bylo vidět, posbírat nějaké trnky do bečky. Takže i záda dnes protestují.
Dneska má zase pršet, takže večer bude asi odpočinek

19.9.2017 09:14
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, tak jsem to trochu zakřikla, slečny začaly frkat, tak musím k vet. pro kapičky. A jedna pořád posedává a spí. I když dneska ráno běhala a zobala s ostatníma. Dostaly vlažný čaj a dneska trošku octa do napáječky. A večer dostanou do foliovníku i boudičku, ne jenom přepravku aby se mohly víc zahřát. Snad vše dobře dopadne. Ve čtvrtek odjíždím s ještě 3mi maminkami ke Třeboni na prodloužený víkend + 5 dětí. Tedy já jako babička, i když holky jsou stejně staré i starší než já. To bude tím, že neměly děti ve dvaceti a pořídily si je až po čtyřicítce.
Zítra válečná porada, já navrhuji pro děti polévky k večeři a nám svařáček na zahřátí.
No abych se vrátila k drůbeži. Starší holky po týdnu a kousek, co se jim odstěhoval Hubert neuvěřitelně rychle zarůstají novým peřím na zádech. Denní snáška se snížila na 1-3 vajíčka.
Za to IB nám zasněžili celou za zahradu, nemají brka ani na křídlech, Vilém už zesvětlal tak, že není od holek k rozeznání.
Přeji sobě ( kvůli výletu) i Vám, ať se konečně ukáže to babí léto a neprší.
IČ.

19.9.2017 09:37
čapice

XXX.XXX.216.126

Https://www.csfd.cz/film/61715-kyky-ryky-a-par-vajec/prehled/

Posílám odkaz na animovaný film- pohádku - prostě boží. Už jsem to stáhla na ulož to a beru sebou malé na výlet.

19.9.2017 10:03
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak zase dumám nad tou základní otázkou, bít či nebít, pejska, když uondá slepičku?Aktuálně řeším, zda zateplit či nezateplit na zimu čmelíkům.
Poprvé v nastávající zimě zprovozním bio teplárnu, nelekejte se, jde o teplárnu nepříživnickou, která vás nebude nic stát, tedy bezdotační.Postačí sláma, seno a králíci, jejichž počtem budu regulovat teplotu slepičkám v přilehlém kurníku.Hlavně tedy pootvíráním dveří spojujících bio teplárnu s kurníkem.Očekávám od toho tzv.nadsnůšku.
No a závěrem veterinární dotaz, můj částečně zmlsaný pes miluje králičí bobky, světší to o pevném zdraví králíků?

19.9.2017 10:16
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Náš zcela zmlsaný pes žere nejenom bobky, ale taky kuřince a pak mi chce dát hubičku, se slovy nemluv na mně, smrdí ti z huby ho vždycky odeženu, ale smysl tohoto počínání je mi stále záhadou, protože plátek šunky je schopný očichávat i minutu, než ho slupne.
S vynikajícím zdravím králíků to asi nebude mít žádnou souvislost.

19.9.2017 10:49
javorka

XXX.XXX.98.207

I naše psí holka žere slepičince. To mě vždycky přivádí k zuřivosti. Fůůůůj!
Králíky nemáme, ale je mi jasné, že by si bobky dala taky. Dřív mě to žádný pes nedělal a vybíravá je taky.

Olánku, živočišným teplem se dobře vytápí i doma. Náš důkladně zateplený domeček nepustí nic ven. Když se sejde větší návštěva, tak je to hned znát. Králíci budou určitě také výhřevní.

Kačí, vy jste neuvěřitelně výkonná. Kdo to u vás všechno trhá? Vy? 14kg rakytníku a 12kg malin, tý jo! Já mám malin, jen tak na jídlo a o marmeládě si můžu nechat jen zdát. Ta je ze všech nejlepší!
Mňam.

19.9.2017 12:33
Olánek

XXX.XXX.146.114

Pravda, letos se urodilo malin, jako máku.Mák nemám, tak nevím, asi dobré uvádět v kg.
Javorko, průběžně sleduji vodu v sudech a související tvoru bláta na svažitém terénu, ale u MB zatím není a dešťovky minimum a tak 49Kč.za kubík.

19.9.2017 15:40
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Jo rakytník jsem vlastnoručně ostříhala, teda jeden zcela, a ten mladší má ještě tak dvě kilča, ale ten otrhám, aby příští rok vykvetl. Ten starý bude jenom obrůstat. Musela jsem na štafle tak proto jsem stříhala celé větve, měl víc než tři metry na výšku, to bych obírala ještě dneska. A když už byly bedničky doma pomohla mi je otrhat bábi.
Malin bylo jen tři kila, nejvíc bylo rybízu a borůvek.
Podstivě střádám do mražáku a až je víceméně všechno sklizeno, tak vařím. Malin bude ještě habakuk, tak možná k nim přidám i ten zbytek rakytníku, pokud se tedy donutím ho otrhat.

20.9.2017 06:49
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno, všechny vás zdravím. Začíná podzim a všude se zavařuje co se dá aby úroda nepřišla na zmar. Kdyby se tak daly kohouti zavařit, já vím že maso zavařit jde, ale já myslím kohouty v celku. Letos je to jediné čeho mám nadbytek. Jednáct už lehlo a včera jsem odděloval vlašáky od kuřiček a s hempšírkama mám 22 a to ještě nejsou odděleny araukány a maransky. Babička vařila včera také marmaládu, i když já vlastně ani nevím co vařila. V česku žiju přes čtyřicet let, ale pořád v tom nemám jasno tak jako ti celníci na Slovensko České hranici. Kontrolovali na Slovenské straně kamion a když si celník ověřil náklad a papíry, tak jenom kroutíl hlavou a šel za náčelníkem. Náčelníku tady řidič tvrdí že veze marmeládu přitom v papírech má napsáno jam, ale když jsem se díval na náklad tak veze lekvár, co mám sním dělat. Zeptej se Čechů jede k nim. Celník doběhne na druhou stranu a ptá se Českých celníků co stim má dělat. Toho pusť to určitě veze povidla. Kdo se v tom má vyznat. Babka na slovensku tomu říkala lekvár a dělala ho ze všeho a to né jenom s domácího ovoce, ale i ze šípku, trnek nebo bezu či jeřabiny. Aby byl vláčný a nekazil se měla na to jednu fintu. Do všeho dávala červený ribíz a tak to dělá i moje babička (manželka). Ani nevím vlastně proč to vaří. Děti si vemou pár skleniček a nám stačí dve tři na rok. Ve sklepě máme ještě z roku 2015 a 16 nějakých 40 skleniček. Včera to byly jahody, maliny a ribíz dohromady, taková směska co zbyla v razáku. Copak oto je to víborné, ale k čemu tolik. Já to vlastně ani nesmím. To si radši dám toho kohouta. No ale teť si dám spršku a pak osm hodin práce. Přeju hezký den.

20.9.2017 20:00
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A tady máte to moje kuchtění. Nejdřív rakytníky v polotovaru, bylo jich šest bedniček, a do hrnců nasypané před vařením a pasírováním a jeřabiny.

20.9.2017 20:05
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A toto jsem páchala v neděli, největší hrnec je rybíz, trochu menší vpravo borůvky a vlevo maliny, těch bylo málo, protože nepršelo, ale doufám, že to doženu podzimní sklizní, která vypadá nadějně

20.9.2017 20:07
javorka

XXX.XXX.98.207

No, nazdar.
Tak tu práci vám nezávidím...
Rakytník jsem sázela teprve vloni a doufám, že takhle rodit nebude.

20.9.2017 20:11
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Taky jsem si myslela, že budu mít včera leháro, ale když jsem viděla tu hromadu prádla ze soboty, tak jsem se pustila do žehlení a skončila jsem v devět. A dneska jsem montér Jarda zprovozňovala kotel a čerpadlo, které říkalo, že nenaskočí a nenaskočí. Musela jsem ho asi dvacet minut přemlouvat a ručně roztočit, ale jsem vítěz, už šlape jak hodinky, jenom jsem dopustila vodu a už nepotřebuju ani instalatéra. Jsem prostě měla být chlap

20.9.2017 20:17
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

javorka napsal(a):
No, nazdar.
Tak tu práci vám nezávidím...
Rakytník jsem sázela teprve vloni a doufám, že takhle rodit nebude.

No moje nejstarší rakytníková samice je už šestiletá a činí se, ta menší má zatím čtyři a je poloviční a ta nejmenší má dva a letos už měla pár kuliček a mezi nima mám dva samce, které pořád stříhám a zmenšuju. Mají je rádi králíci, kolikrát nenechají ani větvičku a sežerou úplně všechno

20.9.2017 20:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Já jsem si pro jistotu koupila jen 1 + 1. Jsou zasazené u slepic, tak třeba všechno ozobou a bude to bez práce.

20.9.2017 21:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak to musím potvrdit, slepice mají rakytník hodně rády. Ty naše dokonce vyskakovaly do vzduchu, aby dosáhly výš a mohly ho zobat.
Já už mám samici taky asi tak 6ti letou, možná víc. O samce jsem přišla, loni jsem kupovala nového, je ještě malý. Takže letos úroda není. Ale jinak jsem vždycky byla nešťastná z toho sběru. Někde jsem četla, že se má ostříhat a větvičky nechat zmrznout v mrazáku a pak oklepat. Nakonec jsem ale většinou prostříhávala větve a doma ostříhávala nůžkama. Zbytek zbyl pro ptáčky.
A jinak jsem rakytník akorát promačkala takovým tím náčiním na bramborovou kaši a prosypala s cukrem. Do skleniček a v ledničce to vydrželo dlouho. Pak jsem to přidávala do čaje.

24.9.2017 00:26
začátek

XXX.XXX.4.22

kačíkačka napsal(a):
A toto jsem páchala v neděli, největší hrnec je rybíz, trochu menší vpravo borůvky a vlevo maliny, těch bylo málo, protože nepršelo, ale doufám, že to doženu podzimní sklizní, která vypadá nadějně

Kačíkačko smekám, zavařování je dřina .Den se krátí, ale práce mi jaksi neubívá, snad jí je dokonce víc a víc.

24.9.2017 08:18
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Včera som kontrolovala kurín, rozobrala som bidlá a nikde žiadny čmelík, až naraz sa objavil jeden na prechádzke. Pozriem odkiaľ sa vynoril a našla som ich v dierkach po šrúboch a v závitoch, potvory jedny prešibané , hneď som s nimi spravila krátky koniec.

24.9.2017 22:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer.
Máte všichni taky venku jen bláto? U nás je to fakt děsný. Nepamatuji takovou hrůzu. Už opravdu není kam šlápnout. Když chci projít brankou ke slepicím, tak mi ujíždějí nohy a musím se přidržovat plotu.
Nový kurník je téměř hotový, tak v něm už po druhé kuřata nocují. V boudičce bylo málo místa, tak jak to šlo, nastalo stěhování. Problém je v tom, že je potřeba je večer pochytat a do nového odnést.
Včera to bylo bez problému, ale dnes, naprostá hrůza. A zrovna když je to úděsné bláto. Ani nevím, kolikrát mi ujely nohy. Jeden kohoutek byl nepolapitelný. Normálně si vždycky sedli na opěradlo lavičky a já je posbírala.
Ale všechno dobře dopadlo, přežila to kuřata i já.
Teď ještě dodělat ten kurník, a kdyby konečně nepršelo, to by bylo něco.

24.9.2017 23:12

U mě je to docela dobrý, i když dneska bylo teda celý den nechutně. V sobotu bylo ale krásně, chocholky mají vyčištěno a v týdnu se jim snad voliéra zvětší o zateplený kurník, takže pak už může klidně i nasněžit.

V sobotu odjel do nového působiště Bártík, ten malý drzý kohoutek, takže ostatní jsou rádi, že už je nikdo nešikanuje. Taky Čerňák a Ocásek mají už zařízené stěhování.

25.9.2017 09:41
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

začátek napsal(a):
Kačíkačko smekám, zavařování je dřina .Den se krátí, ale práce mi jaksi neubívá, snad jí je dokonce víc a víc.

To jsou bezva zavařeniny , to je škoda potom jíst.
Já už jenom naložím zelí do zeláku, ale ten je keramický, takže tyto kreace by neměly kýžený efekt , většinou proložím jabkama a pár nacpanýma paprikama, mňam.

25.9.2017 11:53
horal

XXX.XXX.202.176

Já teda nemám takovou nádheru ve sklenicích, ale zato chutná to výborně. Napřed jsem dělal rybí salát se zeleninou z cejnů a proto že je to víborné tak už jsou jenom dvě skleničky a pak houbový salát se zeleninou. Dalších sedm cejnů se už válí v soli a za pár dní až si zaplavou v octovém nálevu bude další salát, tentokrát asi s tatarkou. Včera jsem byl probičovat rybník a zadařilo se. Tak mohu dělat salátek. Okurky jsou už u konce z dechem, včera jsme otrhali ještě poslední kozí rohy, bude nějakých osm deset skleniček a ještě nás čeká červená řepa. No a pak spousta kohoutů. Děti si vzali po dvou, ale co to je. Ještě jich je na zahradě možná ke třiceti. Takže asi každý týden kuřecí šunka a z kostí vývar s játrovími knedlíčky. V říjnu budou zase dorůstat králici, tak stejný postup jenom jiné maso. Jinak u nás už týden nepršelo, zahrada docela proschla a sjepičky si libujou. Jenom toho peří je plná zahrada, miule jsem se lekl že mi jestřáb vzal vlašku, ale byly všechny, to jenom jedna bestie vytřásla ze sebe skoro všechno peří. Vajíček sebereme kolem 12 kusů deně a to stačí tak pro rodinu, zákazníci si bdou muset počkat. Tak jdu dát zavařit houbový salát. Hezký den přeju všem.

25.9.2017 12:15
horal

XXX.XXX.202.176

Proto že jsem psal předešlý příspěvek z jiného počitače tak jsem nemohl vložit fotky. Tak abych vás neochudil. Jak jsem psal neni to krása ale oto víc chutná.

25.9.2017 12:24
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Horal - samá dobrůtka.

25.9.2017 12:32
Nirrti

XXX.XXX.63.116

U nás pořád chčije a chčije - tak byl v sobotu vyhlášen tzv. "Den křeček".

na foto část surovin - a pak výsledné produkty - a abych se nenudila, tak i něco k okamžitému skusu.

Záhon paprik ani neví, že mu bylo odebráno, ještě čeká na dosklizeň spousta kozích rohů, palind a hamíků. Pak ještě mangold, zelenina, červená řepa atd...

Chlebík je kváskový, žitno - celozrno pšeničná a špaldová mouka s dýňovými semínky, pečečený v římském hrnci, štrůdl tažený.

25.9.2017 12:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Horale, jak to, že to není krása? Je a velká.
To se někdo má, když má v kuchyni takového pomocníka. To by se mi taky líbilo.

U nás trochu ještě pršelo ráno a zatím nezačalo znova, tak doufám, že by to už mohlo stačit.
Od středy by snad mohl nastoupit náš pan obkladač. Aspoň mi to včera slíbil. Nebyl tu celé léto. Tak se necháme překvapit. Někdy začátkem srpna si při pádu z kola zlomil pár žeber, tak jsme ho přestali nahánět. Snad se té dlažby někdy dočkáme.
Zahrada se začala nádherně vybarvovat do červena a jestli opravdu přijde babí léto, tak to bude nádhera. Myslím, že si to po těch deštích zasloužíme my i slepičky.

25.9.2017 12:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda Nirrti, to je paráda!

Vy jste všichni tak šikovní. Kam se hrabu. :(.

25.9.2017 13:07
horal

XXX.XXX.202.176

Maruško ty papriky to je paráda a ten štrůdl, hned bych se zakuos. Babička to neumí to bych ho musel vytahovat sám a já jsem na takové věci už nějak línej. Babička mi zavařuje okurky, kozí rohy a vaří marmelády a vůbec perfektně vaří až mne to štve že jako diabetik si nemou dát tolik na kolik mám chuť. Jo a do těch paprik já mám rád rýži s masem. Čalamádu jsme už také pár let nedělaly. Před časem jsme si vše vypěstovali, ale když to máme kupovat tak se to nevyplatí a z dětí to stejně nikdo nejí. Ale máš to také hezké.
Jitko dlažby, obklady si dělám sám a letos o prázdninách jsem jich pár dělala věř že to mám lepší než od zedníků. Ty to většinou odflákají. Kdybys byla blíž klidně bych to zmáknul. Takže mám po polední pauze a jdu zase zabíjet čas prací. Ahoj.

25.9.2017 13:16
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Děkuji,
horale, ne vše je moje práce - čalamádu dělal výhradně manžel, včetně krouhání - za pomoci robota - a zavaření, dochucení náplně do paprik a jejich naplnění také on. Já je posbírala, očistila, vypeckovala ty durancie (to byl teda mazec), část paprik též dala nakrájené na proužky do sáčků, zavakuovala a dala do mrazáku. Ještě jsou naložené dva zelňáky zelí - červené i bílé - též manželova práce - říká, že martinská husa si žádá oboje zelí. No a husičky přijdou na řadu koncem týdne, čeká jich tam na turkyňové dietě 9 kousků.

lol-lol

25.9.2017 14:02
lol-lol

XXX.XXX.4.22

kačíkačka napsal(a):
To jsou bezva zavařeniny , to je škoda potom jíst.
Já už jenom naložím zelí do zeláku, ale ten je keramický, takže tyto kreace by neměly kýžený efekt , většinou proložím jabkama a pár nacpanýma paprikama, mňam.

Zelí je dobré nacpat i do sklenek, někam přidat feferonky, jinde křen, podle chuti.

25.9.2017 15:03
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

javorka napsal(a):
Teda Nirrti, to je paráda!

Vy jste všichni tak šikovní. Kam se hrabu. :(.

Javorko, tak to Vás možno trochu poteším, ja som robila džem z čerešní asi 10 7dl fliaš, a keďže sa mi to zdalo málo, tak ešte som skúšala džem z čiernej bazy, ale to bola babračka s tým pasírovaním, a veľký odpad, ale je výborný a viac nič

25.9.2017 15:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný den, teda to jsou na pohled dobroty
U nás se taky uklízí do mrazáku. Včera čtyři nejškaredější kohouti orlováci a dvě kachny, předevčírem starý kohout orlovák a další kachna. A dva dny zpátky jehně.
Jinak u nás neprší včera i dneska svítí sluníčko. Je to paráda.

25.9.2017 15:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dneska přišel balíček od p. Kozáka. Sadba česneku. Ještě jsem objednala na moření, to není vyfocené. Většinu dostane babička na "otestování".

25.9.2017 15:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě fotka česneku. Super jsou ty "dárkové" krabičky s jednou paličkou od každého druhu na vyzkoušení.

25.9.2017 16:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Už zase prší...
Byla jsem kachnám vyměnit vodu na koupání a málem jsem se k té jejich vaničce přes to bláto nepřebrodila. A sotva jsem došla ke slepicím, tak mě déšť vyhnal ze zahrady.
No, aspoň si v klidu vypiju kafe.
Věro, to je krása. Já jsem si u pana Kozáka také vybrala česnek, ale chtěla jsem počkat na sestru, jestli něco nebude chtít, tak jsem objednávku neodeslala. A když jsem si na to po čase vzpomněla, tak už nic neměli. Celá já.
Nějakou sadbu jsem nakonec koupila v obchodě, tak aspoň něco mám doma. Já toho moc nepotřebuji. Stejně už doma poslouchám takové řeči ať si vyberu, jestli se chci věnovat pěstování a zahradě, nebo zvířatům, že to pak všechno nestíhám.
Nejlepší by bylo nevařit každý den, vynechat praní prádla a uklízení.

25.9.2017 18:48
Nirrti

XXX.XXX.94.88

Ještě jednu fotečku - sice to nejsou hřiby, ale jsem ráda za to co je.

25.9.2017 20:54
Makame

XXX.XXX.18.196

Nirrti napsal(a):
Ještě jednu fotečku - sice to nejsou hřiby, ale jsem ráda za to co je.

Čo je to biele.U nás zbierame iba hríby a Kozáky minulý rok aj jelenku poprehýbanú ale muž čo nejedol ako malý to nechce.Tých bielych sme dnes videli veľa.Inak dnes kôš za hodinu a pol aj s cestou.Teraz rastú.

25.9.2017 21:06
Nirrti

XXX.XXX.63.116

To bile je pýchavka.

26.9.2017 08:55
Makame

XXX.XXX.18.196

Nirrti napsal(a):
To bile je pýchavka.

Ďakujem.

26.9.2017 14:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Trochu fotek k odpolední kávě.16,5 týdne staré orlovky.

26.9.2017 16:56
Nirrti

XXX.XXX.90.183

Dnešní - vypadá to, že pomalu začínají růst i hřibovité. Tak snad se dočkáme i praváků.

26.9.2017 18:48
začátek

XXX.XXX.4.22

Jo u nás zatim taky nerostou, ale pár babek či zajčoků nebo snad hříbků královských, jsem našel a hlavně jsem přivezl slepičkám nůši zelných listů, jednu nůši již spapali.

26.9.2017 18:50
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Začátku, tie voľné pracovné miesta ponúkate Vy ?

26.9.2017 19:08
26.9.2017 19:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Mazlíci.

26.9.2017 20:28
Olánek

XXX.XXX.146.114

Když vidím to množství zavařenin, hub, odchovy zvířectva, tak hledám odpověď na otázku, koho ten náš stát vlastně živí?

lol-lol

26.9.2017 20:54
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Poslance-senátory a údajně nezávislé soudce, ha ha

26.9.2017 21:15
irulan

XXX.XXX.223.173

Tedy jste borci s tím zavařováním
Nirrti, jak se dělá ten chleba v římském hrnci? Já jsem se ho nějak nenaučila používat..
a oprsklý chocholky jsou taky moc hezký.

lol-lol

26.9.2017 21:21
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Ano je to tu borec na borec na chov a zavařování.Já ale doporučuji plněné papriky.

26.9.2017 21:22
irulan

XXX.XXX.223.173

26.9.2017 21:31
dadu

XXX.XXX.61.94

Olánek napsal(a):
Když vidím to množství zavařenin, hub, odchovy zvířectva, tak hledám odpověď na otázku, koho ten náš stát vlastně živí?

Se mi šprajcnul noťas a pak mi naskočily aktualizace...
No přece emigranty, přistěhovalce, nepřizpůsobivé občany...

26.9.2017 21:50
honzapm

XXX.XXX.138.49

lol-lol napsal(a):
Ano je to tu borec na borec na chov a zavařování.Já ale doporučuji plněné papriky.

Dáme si trochu plněných paprik, a pak budem dělat Hop hop!

https://www.youtube.com/watch?v=wd0KsY047IU

26.9.2017 22:18
javorka

XXX.XXX.98.207

To nebude jenom paprikama, to by spíš ležel pod stolem.

26.9.2017 22:20
javorka

XXX.XXX.98.207

26.9.2017 23:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Makame napsal(a):
Čo je to biele.U nás zbierame iba hríby a Kozáky minulý rok aj jelenku poprehýbanú ale muž čo nejedol ako malý to nechce.Tých bielych sme dnes videli veľa.Inak dnes kôš za hodinu a pol aj s cestou.Teraz rastú.

Tak mě ta jelenka poprehýbaná zaujala. Lišák zprohýbaný, to u nás nevím, že by rostlo. Mě se děsně moc líbí ty čalamády s houbami. U nás pořád hodně houby rostou. Snažím se je nakládat nebo podusit a do mrazáku. Takže vítám inspiraci
Jinak mám radost, podařilo se mi sehnat někoho, kdo prodává malé balíky slámy. A dneska už jsou u babičky pod střechou.
A jinak bodlinky drůbež nemá chybu

27.9.2017 00:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

honzapm napsal(a):
Dáme si trochu plněných paprik, a pak budem dělat Hop hop!

https://www.youtube.com/watch?v=wd0KsY047IU

Honzíku, kde jste se nám toulal? Co nového, nějaké fotečky by nebyly?
A nechystáte se někdo do Soběslavi? Já jdu neprozřetelně v pátek do práce. Ale třeba v sobotu tam ještě bude nějaké neprodané zvířectvo.

27.9.2017 03:26
skodovak

XXX.XXX.241.253

Hezké pracovni ráno, na zvířátka není moc čas, je potřeba bydlet, ale..

27.9.2017 07:11
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Začátek - fajné - koš zn. "Tatra" plný hřibovitých - ale ono to dojde snad i k nám na jih.

27.9.2017 07:18
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Irulan - mám glazovanou jenom spodní část, víko je přírodní, takže víko namočit. Chleba po prvním kynutí popřekládat, vytvarovat a dát přímo do spodní části římského hrnce na kynutí (vykládám pečícím papírem), po vykynutí naříznout - on si stejně pak rozpraská sám - přiklopit mokrým víkem a šup do studené trouby, teplota cca 220 st., v polovině pečení sundat víko, teplotu stáhnout na cca 200 st. a dopéct. Když náhodou peču, tak střídám, podle druhů chleba, nádoby - jednou římský hrnec, podruhé litina, pak na hodně hydratované celozrnné chleby forma, občas pizza kámen v grilu atd.. Krom římského hrnce a formy nechávám chleba kynou v ošatce.

27.9.2017 07:20
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Verahubacova - lišáka zprohýbaného jsem u nás v minulých letech viděla, ale nesbíráme - jak bylo řečeno, co jsem se nenaučila sbírat v mládí, tomu na stará kolena moc nevěřím.

27.9.2017 07:31
Olánek

XXX.XXX.146.114

Nastává čas přípravy zeleninového záhonu na příští sezonu.Letošní hodnotím jako lehce nadprůměrnou a to jsem hnojil též holubím trusem.Nyní jsem se zaměřil na trus slepičí, ovšem vystala řada otázek.Jaké plemeno slepic bylo speciálně vyšlechtěno na kvalitní trus zvyšující úrodnost půdy?Zdravotníci baží mimo jiné po moči ranní, asi se něčím liší, podobně se liší slepičince noční a denní, zejména v důsledku krmiva, přes den více pastvy, navečer více zrna.Vytvořit optimální složení trusu pro zeleninový záhon není tak snadné, možná více luštěnin, méně ořechů?Používám trus noční z kurníku, sbírat trus denní na louce je časově velmi náročné a slepičky věznit nechci.Další neznámou je, jaké složení trusu nejlépe vyhovuje té konkrétní rostlině?Pak, že není nad čím bádat.

27.9.2017 07:45
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Ta, ja ňeznam co še teľo trapice, dajce šicke hovinka do jedneho vederka, zaľejce zos vodu a je to a budu šumne kvitky.

27.9.2017 08:06
Olánek

XXX.XXX.146.114

skodovak napsal(a):
Hezké pracovni ráno, na zvířátka není moc čas, je potřeba bydlet, ale..

Stavět je makačka a pak to teprve příjde, kolaudace.U mě chtějí asi 25 potvrzení od komína po těsnění hajzlu.

27.9.2017 08:13
honzapm

XXX.XXX.138.48

Vážení, když už jsme u těch vašich samodoma samohana produktů,
prosím vás, neměl byste někdo... ?

27.9.2017 08:21
Makame

XXX.XXX.18.196

honzapm napsal(a):
Vážení, když už jsme u těch vašich samodoma samohana produktů,
prosím vás, neměl byste někdo... ?

Pečiem na svadbu a toto je najlacnejšie niečo cez dve eurá.

27.9.2017 08:24
Makame

XXX.XXX.18.196

Nirrti napsal(a):
Verahubacova - lišáka zprohýbaného jsem u nás v minulých letech viděla, ale nesbíráme - jak bylo řečeno, co jsem se nenaučila sbírat v mládí, tomu na stará kolena moc nevěřím.

Tú jelenku poprehybanú sme zbierali keď sme nič iné nenašli ale bol jej plný les.Ale je pravda že prvý krát sme ju jedli so strachom.

27.9.2017 08:28
Makame

XXX.XXX.18.196

Honzapm morka ešte nesie?Moje sa zbláznili nesú lepšie ako sliepky.

27.9.2017 08:47
Makame

XXX.XXX.18.196

Honzapm morka ešte nesie?Moje sa zbláznili nesú lepšie ako sliepky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík