Zpátky do lavic i do Tepláků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2017 08:52
Makame

XXX.XXX.18.196

No sa mi to zdvojilo a nie je to cele takže za tri mesiace dve morky zniesli 130vajec.A morka je zúfalá lebo nemám teraz moriaka a sadá pred mojím mužom ten tam už ani nechce chodiť.Dnes som mala jeho mikinu a sadla si aj predomnou asi si ma pomýlila.Smejeme sa ako je možné že rozozná samčeka.

27.9.2017 09:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Marie, díky za návod. Pečení chleba v římském hrnci určitě vyzkouším. Leží mi doma, kdysi jsem ho dostala a nezvykla jsem si ho používat. Aspoň ho zase opráším.

U nás dnes neprší a svítí slunce! Zázrak.
Vyrážím s kamarádkou na houby, tak snad něco najdeme. Ale i procházka po lese bude příjemná.

27.9.2017 11:04
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Teď u nás konečně začaly růst houby a i tam, kde jsem je nečekala. Byli jsme včera dotřepat trnky a na louce jsem zakopla o několik bedliček. Za těch dvacet let co tu bydlím se mi to nestalo
A dnes ráno jsem na zahradě posbírala ošatku žampionů, těch normálních, smraďochy jsem nechala. Muž viděl 10cm trávu a okamžitě se rozhodl, že se bude sekat, tak ať z nich něco mám, doufám jenom, že mi při tom jeho nadšení neposeče i ty dvě poslední dýně co jsem nechala na zahradě dojít . No při mé smůle asi poseče, budu muset asi bránit vlastním tělem. To by mi mohlo vyjít.

27.9.2017 11:07
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Olánek napsal(a):
Nastává čas přípravy zeleninového záhonu na příští sezonu.Letošní hodnotím jako lehce nadprůměrnou a to jsem hnojil též holubím trusem.Nyní jsem se zaměřil na trus slepičí, ovšem vystala řada otázek.Jaké plemeno slepic bylo speciálně vyšlechtěno na kvalitní trus zvyšující úrodnost půdy?Zdravotníci baží mimo jiné po moči ranní, asi se něčím liší, podobně se liší slepičince noční a denní, zejména v důsledku krmiva, přes den více pastvy, navečer více zrna.Vytvořit optimální složení trusu pro zeleninový záhon není tak snadné, možná více luštěnin, méně ořechů?Používám trus noční z kurníku, sbírat trus denní na louce je časově velmi náročné a slepičky věznit nechci.Další neznámou je, jaké složení trusu nejlépe vyhovuje té konkrétní rostlině?Pak, že není nad čím bádat.

Souhlasím s Mamkoumariou. šecko do kyblíku a nechat kvasit, poměr se vyrobí sám

27.9.2017 13:01
skodovak

XXX.XXX.241.253

Olánek napsal(a):
Stavět je makačka a pak to teprve příjde, kolaudace.U mě chtějí asi 25 potvrzení od komína po těsnění hajzlu.

Stavět by bylo jednodušší, tohle je rekonstrukce.

27.9.2017 13:10
Nirrti

XXX.XXX.63.116

skodovak napsal(a):
Stavět by bylo jednodušší, tohle je rekonstrukce.

No potěš koště. Taky máme, skoro, rekonstrukci starého domu hotovou. Letos to bylo od poloviny dubna a ještě není dokončeno, přízemí domu. No a když se v tomtéž domě bydlí...pořád prach, rámus, prach, binec, prach,...

27.9.2017 15:12
irulan

XXX.XXX.240.82

Nirrti děkuji, ja mam neglazovany cely, takze asi spodek nenamacet? No Javorko nápodobně, hrnec je zašitý až jsem na nej zapomněla.
Mamkamaria vychodnarka?
Ja to po úklidu v kurniku hazu rovnou do prázdných záhonu a zaryvam. V zimě je to nejlepší.

27.9.2017 15:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

irulan napsal(a):
Nirrti děkuji, ja mam neglazovany cely, takze asi spodek nenamacet? No Javorko nápodobně, hrnec je zašitý až jsem na nej zapomněla.
Mamkamaria vychodnarka?
Ja to po úklidu v kurniku hazu rovnou do prázdných záhonu a zaryvam. V zimě je to nejlepší.

Áno, teraz síce žijem pri Bratislave, ale som ako v tej reklame "srdcom východniar"

27.9.2017 15:23
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Irulan - klidně bych namočila i spodní část. Když to hodinku necháte ve vodě, ničemu to vadit nebude, alespoň si ten materiál nabere vlhkost, která se při pečení bude hodit. Je v tom fajn i pečené masko na zelenině, bramborech, s bylinkama.

27.9.2017 15:38
bery25

XXX.XXX.14.137

mamkamaria napsal(a):
Ta, ja ňeznam co še teľo trapice, dajce šicke hovinka do jedneho vederka, zaľejce zos vodu a je to a budu šumne kvitky.

Ta to co toto, žeby zemplin

27.9.2017 15:43
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

bery25 napsal(a):
Ta to co toto, žeby zemplin

Abov a Šariš

27.9.2017 20:07
skodovak

XXX.XXX.241.253

Nirrti napsal(a):
No potěš koště. Taky máme, skoro, rekonstrukci starého domu hotovou. Letos to bylo od poloviny dubna a ještě není dokončeno, přízemí domu. No a když se v tomtéž domě bydlí...pořád prach, rámus, prach, binec, prach,...

Presně tak. Potřebuji letos udělat stropy a podlahy s topením, jinak je to v.. Nehledě, že tepení nejde nikde, a koupat deti už je problém.

27.9.2017 21:07
honzapm

XXX.XXX.138.48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Trochu vlezlé slepice

S prominutím, Terezko, vypadáte jako pěkná slepice.

28.9.2017 04:06
olja

XXX.XXX.214.34

honzapm napsal(a):
S prominutím, Terezko, vypadáte jako pěkná slepice.

Máte pravdu, krásné chocholky jsou všechnysmajlík

28.9.2017 09:06
Nirrti

XXX.XXX.63.116

skodovak napsal(a):
Presně tak. Potřebuji letos udělat stropy a podlahy s topením, jinak je to v.. Nehledě, že tepení nejde nikde, a koupat deti už je problém.

Nám kotel zprovoznil revizák teprve minulý týden. Už jsem byla krapet nervní - zima na krku a člověk nevěděl, zda to vůbec bude fungovat. V dubnu chlapi vytrhali staré topení a dávalo se fungl vše znovu, částečně podlahovka a na jiném principu - podle projektu. Že není dodělaná velká koupelna, namontovaná sanita a plno krabic po chodbě, to mě sice krapet sejří, ale není to už žádná tragedie - jedna koupelna je plně funkční, takže ta druhá může počkat.

28.9.2017 09:54
olja

XXX.XXX.214.34

Já vůbec nezávidím všem, co se snaží vylepšit si bydlení.Mým povoláním bylo vyřizovat stavební povolení na stavby všeho druhu, poté je i jako stavební dozor kontrolovat až ke kolaudaci.Velmi mě to bavilo, to musím přiznat, ale na druhou stranu moc dobře vím, jak je to těžké pro laiky.Podle starého stavebního zákona to ještě šlo, ale ten nový co vymysleli tzv.pro zjednodušení, je hrůza.Dříve jsem mohla jednoduše napsat, že žádám o provedení kolaudace, přiložila jsem k žádosti pár dokladů, zejména od hygieny a hasičů, a stavební úřad vypsal termín kolaudace.S novým zákonem jsem musela poslat několikastránkový předepsaný formulář coby žádost.Co na tom, že byl jednotný pro všechny druhy staveb, snad i jadernou elektrárnu, Tak jsem jen obracela stránky, proškrtávala ikonky, až jsem se dopátrala poslední stránky, razítka a podpisu.Prostě laik nemá šanci se v tom vyznat a to je asi účel.

28.9.2017 12:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Konečně je krásně.
I když bláto zatím vede. Včerejší výlet do lesa byl víc, než úspěšný. Sice jsme nenašly tak veliké houby jako minule, ale spoustu malých a středních. Hlavně hřiby hnědé a sametové a pár červavých praváku. No, mám co dělat. Něco už jsem včera zpracovala, mísa s klbouky na řízky čeká na obalení a v síni jsou ještě dva pekáče.
Je to nádhera, když takhle rostu. Kam se podíváte sedí houba.

Tak si všichni užívejte krásný den, já jdu obalovat a pak hurá na zahradu!

28.9.2017 13:40
olja

XXX.XXX.214.34

javorka napsal(a):
Konečně je krásně.
I když bláto zatím vede. Včerejší výlet do lesa byl víc, než úspěšný. Sice jsme nenašly tak veliké houby jako minule, ale spoustu malých a středních. Hlavně hřiby hnědé a sametové a pár červavých praváku. No, mám co dělat. Něco už jsem včera zpracovala, mísa s klbouky na řízky čeká na obalení a v síni jsou ještě dva pekáče.
Je to nádhera, když takhle rostu. Kam se podíváte sedí houba.

Tak si všichni užívejte krásný den, já jdu obalovat a pak hurá na zahradu!

Tak to by se mi líbilo, takový sběr hub jsem zažila loni.Letos je to u nás zatím velmi, ale opravdu velmi špatné.Za mou zahradou mám remízek z lip a buků, rostou tam teď všemožné houby, co jsem nikdy dříve neviděla.ale něco na sběr ani ťuk.Místo ve špajzu mám přitom připravené smajlík.Ačkoliv poslední roky, co mám koupenou velkou mrazničku, dávám přednost polotovaru.Podusím a šup s nimi do krabičky.V zimě jako když najdu.

28.9.2017 13:58
dadu

XXX.XXX.61.94

Taky jsem se včera konečně dostala do lesa. Sice až ve čtyři hodiny a jen na hoďku, ale půl košíku jsem přinesla. Pár hříbků, jeden modrák a zbytek babky. Tak teď suším jako vzteklá Na to, že u lesa po celý den stálo asi 5 aut, tak to nebylo až tak špatné

28.9.2017 14:24
olja

XXX.XXX.214.34

dadu napsal(a):
Taky jsem se včera konečně dostala do lesa. Sice až ve čtyři hodiny a jen na hoďku, ale půl košíku jsem přinesla. Pár hříbků, jeden modrák a zbytek babky. Tak teď suším jako vzteklá Na to, že u lesa po celý den stálo asi 5 aut, tak to nebylo až tak špatné

Taktak, hříbek vyleze ven, až když si myslí, že nebezpečí pominulo smajlík

28.9.2017 15:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Oljo, taky si takhle houby připravuji do krabičky. Tady v Podkrkonoší se hodně vaří kyselo. Kvásek z chlebového těsta, cibule, vajíčka, brambory a hodně hub. A právě tady ty houbičky z krabičky hodně využívám.
U nás normálně houby zas tak moc nerostou, tak si letos opravdu užívám. Teda, můj muž měl už včera řeči, že zase budeme jíst několik dní jen houby, ale to mě nevadí. Ráda je sbírám, jím a docela ráda je i zpracovávám.
Snad se i vy dočkáte a začnou růst.

28.9.2017 18:12
dadu

XXX.XXX.61.94

Taky je ráda sbírám smajlík ale od jisté doby mi bohatě stačí míchanice jednou za rok Kyselo u nás milujeme, ale sehnat dobrý kvásek je nadlidský úkol

28.9.2017 18:30
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Dadu - tak si kvasek udelejte doma. Neni to tak složité. Taky obcas kyselo dělám. Je vynikajici.

28.9.2017 18:41
olja

XXX.XXX.214.34

dadu napsal(a):
Taky je ráda sbírám smajlík ale od jisté doby mi bohatě stačí míchanice jednou za rok Kyselo u nás milujeme, ale sehnat dobrý kvásek je nadlidský úkol

Na výrobu kvásku podomácku tu na netu existuje spoustu návodů.Stačí si to zadat do vyhledávače.Já např. jsem se chtěla naučit doma péct chléb.Několik receptů mi bohužel neukázalo tu správnou cestu, tak jsem si koupila domácí pekárnu.A ejhle, v ten moment jsem na netu našla recept, podle kterého se mi domácí chléb vždycky povede.Prostě to nevzdávat, to je důležité.Domácí pekárna mi od té doby leží ladem.

28.9.2017 22:35
dadu

XXX.XXX.61.94

Taky uvažuju o tom, že si zkusím péct chleba doma, ale pekárnu se mi kupovat nechce. Jsem totiž sama a tak toho moc nespotřebuju.

28.9.2017 22:46
javorka

XXX.XXX.98.207

dadu napsal(a):

Tak to mám výhodu, u nás je kvas v obchodě v podstatě pořád a ještě si můžu vybrat výrobce. Mají asi od tří dodavatelů. Ale jinak to je u nás s nakupováním veliká bída. Nejvíc mě rozčiluje, že něco mají ve středu, něco ve čtvrtek a pátek a v pondělí nemají skoro nic. Chleba často po třetí hodině neseženete. Ještě, že jsou ty mrazáky.

28.9.2017 22:57
začátek

XXX.XXX.4.22

Zdravim mladí si koupili pekárnu, párkrát upekli něco podobného chlebu a donesli mi to pro slepice. Momentálně už asi ani nevědí kde pekárnu maj, vyhozené peníze.Ale taková sušička na houby ta jede furt, nejsou houby tak se nasuší křížaly.Suším houby hlavně na vánočního kubu a do bramboračky a část i podusím a zamrazím, používám sáčky které naplním a šoupnu do krabičky, po zmrazení je vyklepnu a krabičku použiji znovu.

28.9.2017 23:11
začátek

XXX.XXX.4.22

mamkamaria napsal(a):
Začátku, tie voľné pracovné miesta ponúkate Vy ?

Ha ha, copak ještě pár rukou by se hodilo, na jednoho to je někdy práce víc jak dost, ale plat bych musel vyplácet ve Vatikánské měně...a.. to je za zaplať pánbůh.

29.9.2017 10:59
skodovak

XXX.XXX.241.253

Tak kohout kterého jsem si zamluvil byl na výstavě, dostal 92b. Tak alespoň něco trochu adekvátního k hempšírkám od paní Dany.

29.9.2017 22:11
honzapm

XXX.XXX.138.49

Kluci v Brně (víte někdo, kde to leží?) dobře vědijou, co se dneska nosí.

lol-lol

29.9.2017 23:59
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Hrozná fotka bratrstva kočičí pracky, ale toto je hrůza Mrkni jak je to škaredé, když si chlap vezme do sandálů bílé ponožky !

30.9.2017 09:59
irulan

XXX.XXX.240.82

Nirrti děkuji za radu, asi uz ten hrnec fakt vyštrachám. Jeste nejake prima recepty... Take jsme měli pekárnu, dokonce jsme zkoušeli i kvaskovy chleba (ten muzu), vyráběli jsme klásek, ale je to alchymie spojena s carodejnictvim, nekdy se povede, nekdy ne. Stejne jako u kvasaku a kys. zelí. To taky tenhle týden budu delat. Slovenska kapustnica nebo segedyn mooc závisí na chuti zelí.

30.9.2017 13:46
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Nějak není čas tak alespoň pár zářijových fotek.

1.10.2017 07:02
Olánek

XXX.XXX.146.114

Nebyl to přívalový ani intenzivní déšť či liják, ale moje blbost co zapříčinila zaplavení podlahy kurníku na dobu asi deseti hodin.Po týdnu mohu vyslovit odvážné, až téměř revoluční tvrzení, čmelík neumí plavat a po nějakém čase tone.

1.10.2017 10:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, už je říjen!

1.10.2017 19:37
dadu

XXX.XXX.61.94

Honzíku, ty jsi zaspal na svém gaučíku! Honem honem vstávej, novou teplákofku zakládej...

Přidejte reakci

Přidat smajlík