Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2017 11:20
minisec

XXX.XXX.243.100

Dobrý den, mám dotaz na zkušenější. Chovám něco přes 130 slepic a po dokoupení nových na jaře se mi rozmnožili čmelíci v kurníku. I přes aplikaci chemie, babských rad a dodržování hygieny se mi je nedaří zlikvidovat. A nejvíce jich je ve škvírách dřevěných hřadů. Bude vadit slepicím, když hřady odstraním a nechám je spát a hrubší podestýlce slámy? Samo, že raději mají bidélka, ale mohou si na to zvyknout? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2017 18:41

Takový počet slepic jsem sice ještě neměla ale obávám se, že vám odstranění hřadů situaci s čmelíkama nevyřeší.Je také možné, že pokud se slepice budou chtít na noc dostat někam nahoru, budou po sobě šlapat apod., budou se tak akorát navíc stresovat.

12.11.2017 20:53
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Na čmelíky je oheň, oxid kremičitý a ja som to vylepšil generátorom ozónu. na bazosi je je pán, ktorý ich vyrába a 220e. generátor využijete aj doma a v aute, cena sa mi zdá v pohode. a hlavne je to na fakt dlho...

12.11.2017 21:34
minisec

XXX.XXX.243.100

Já vím, ten oheň jsem zkoušel jako první. Vše jsem venku opálil velkým hořákem, až čmelíci pukali a dřevo chytalo. Několikrát, abych podchytil i dovylíhlé. A nic. Kdysi jsem použil biokill a fungoval. Teď mám pocit, že ty mrchy jsou rezistentní snad i vůči ohni. Neostomosan absolutně nic, pak další přípravek od veta přímo z drůbežárny a nic.
Možná snad jen vymyslet vybavení kurníku, které bude bez dřeva a škvír a bude plně omyvatelné a demontovatelné.

12.11.2017 21:36
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Drevo je najlepšie /teda podľa môjho veterinára/, pozerali ste ten generátor ozonu?

12.11.2017 21:37
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Oni majú skrýš o ktorej vy neviete...

12.11.2017 22:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pokud byste hřady posypal suchým vápenným hydrátem
a po chvíli ometl přebytečné vápno smetáčkem, tak by neměli šanci.
Přípravek Milben Xpert také nezmiňujete. Ani křemelinu, ani Arpalit.

13.11.2017 09:14

minisec napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz na zkušenější. Chovám něco přes 130 slepic a po dokoupení nových na jaře se mi rozmnožili čmelíci v kurníku. I přes aplikaci chemie, babských rad a dodržování hygieny se mi je nedaří zlikvidovat. A nejvíce jich je ve škvírách dřevěných hřadů. Bude vadit slepicím, když hřady odstraním a nechám je spát a hrubší podestýlce slámy? Samo, že raději mají bidélka, ale mohou si na to zvyknout? Děkuji.

Pokud už teď máte jako podestýlku slámu, mohou se schovávat ve stéblech.

13.11.2017 09:58
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Podstielku z hoblín! čmelíky mali aj u rodičov, raz som čistil sliepky ekosipom a steny ohnom a podstielku som dal hobliny. Kedže som čakal na kremelinu, zabudol som sliepky očistiť po týždni.
Po mesiaci nie je náznak čmelíkov... moja skúsenosť...
moja skúsenosť s vápnom = čmelíky si v nom žili normálne...

13.11.2017 17:24
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Podestýlku z pilin a do toho hodně křeleliny. Žádnou slámu, žádné vápno. Kurník vystříkat sodou smíchanou s křemelinou(Acaritec). Do popeliště dřevěný popel, jemný křemičitý písek a křemelinu.Čmelíci se vám budou vyhýbat obloukem. Křemelina je zásadní pro hubení čmelíků.

13.11.2017 20:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u mě křemelina nezabrala, vysypala jsem i dvě balení ekosipu. Taky bez efektu. Nakonec po každém čištění vypaluje manžel čmelíky plynovým hořákem. A aspoň nějak se to daří udržet v menší míře. Ale pořád jsme neobjevili jejich všechny skovky. Nedávno šel manžel pro připínáčky a ty potvory byly i na krabičce.

13.11.2017 20:18
ovecka

XXX.XXX.203.146

veraboskova napsal(a):
Tak u mě křemelina nezabrala, vysypala jsem i dvě balení ekosipu. Taky bez efektu. Nakonec po každém čištění vypaluje manžel čmelíky plynovým hořákem. A aspoň nějak se to daří udržet v menší míře. Ale pořád jsme neobjevili jejich všechny skovky. Nedávno šel manžel pro připínáčky a ty potvory byly i na krabičce.

Jj Věrko, já mám podobnou zkušenost, že si vesele lebedili křemelina-nekřemelina. Tak jsem je vzala zasejc nějakou chemií, znovu vše vymést, opálit a zase pro jistotu křemelinu do hoblin a pod nohy hřadů. Teď se zdá, že jsou někde zazimovaní, červené skvrnky se neobjevují. Tak čekám, co na jaře. Dana.

14.11.2017 04:50
kelim

XXX.XXX.151.225

U mě v chovu byli jen jednou a podařilo se mi je zlikvidovat a to tak : všechny slepice ráno vyhnat z kurníku a v něm pak zapálit dost pásků sirnýho knotu a utěsnit kurník několikrát za den. To jsem opakoval asi tři dny po sobě a byl klid. Doporučuji začít od zadní strany a pokračovat směrem ven fakt se to nedá dýchat tak dávat bacha nebo aplikovat ve dvou lidech.

14.11.2017 11:20

Jednou jsem někde četl, že nemají rádi prašné prostředí, že jim ucpává dýchací ústrojí. Takže když se mi jedno v malé míře objevili, tak jsem kurník vymetl (šlo o menší voliéru, užívanou jen pro kvočnu s kuřaty) a pak řádně vysypal všechny spáry jemným dřevěným popelem, pak dal obvyklou podestýlku (směs ořechového listí a hobliny/piliny, co kupuju ve zverimexu). Od té doby byl klid, nebo jsem alespoň žádného dalšího čmelíka neobjevil

Přidejte reakci

Přidat smajlík