Kolumbijské zbarevní s růžicovým hřebenem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2018 20:43
lukas333666

XXX.XXX.177.45

Jaký křížením lze získat něco takového ?

1.3.2018 06:01
horal

XXX.XXX.202.176

Http://www.kippenencyclopedie.nl/php/index.php?title=Bestand:Italiener_Rozekam_Wit-zwartcolumbia_Haan.jpg
Bez křížení by to mohla být vlaška s růžicovým hřebenem černě kolumbijsky zbarvená.

1.3.2018 12:06
lukas333666

XXX.XXX.176.17

horal napsal(a):
Http://www.kippenencyclopedie.nl/php/index.php?title=Bestand:Italiener_Rozekam_Wit-zwartcolumbia_Haan.jpg
Bez křížení by to mohla být vlaška s růžicovým hřebenem černě kolumbijsky zbarvená.

Stejně tak wyandotka, ale takové nejsou zrovna časté a byli by byť jako násadová vejce drahá sranda pro užitkový chov či ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2018 16:45

Nejlevnější pro užitkový chov je nějaký hybrid. Křížit čistá plemena a barevné rázy pro potřebu užitkového chovu je trošku...blbost? Nehledě pro potencionální nebezpečí "zapojení " kříženců do populaci výchozích plemen.

1.3.2018 16:53
jarecek33

XXX.XXX.106.106

Môže to byť kríženie oravky bielej, resp kolumbie s wyandotkou bielou čiernou kolumbiou.

1.3.2018 19:39
lukas333666

XXX.XXX.128.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejlevnější pro užitkový chov je nějaký hybrid. Křížit čistá plemena a barevné rázy pro potřebu užitkového chovu je trošku...blbost? Nehledě pro potencionální nebezpečí "zapojení " kříženců do populaci výchozích plemen.

Tak chovatelský zájem nebo vášeň musí být jen v cíli dosažení standardu ? nemůže být v tom dosáhnout vhledu drůbeže co se člověku líbí byť pro užitkový chov ? Hybrid se musí kupovat, nelze ho dále množit pro vlastní samozásobitelnost, není moc odolný, náchylný ke kanibalismu, má lámavý peří... měl jsem mix. asi 6 plemen a nemůžu říct že by mě užitkově neuspokojila ale jak to říct, hledám se pořád barevně, takovéhle slepice se mi moc líbí, ale když v dostupných plemenech nic takového není, praktický růžicový hřeben už vůbec ne u těch co se k tomu blíží... myslím že to není riziko pro čistokrevný chov, jelikož chovatelé kteří je drží v kvalitě jsou na ně experti a materiál kupují na těch evropských výstavách apod. spousta lidí využívá čistokrevné slepice z nadšení taky k užitku kvůli jejich vlastnostem a jsou pro ně prostě hezké ač by to byli pro některé braky... kdo je chce vystavovat tak má většinou rozum a sežene si základ z ověřeného zdroje...

Pardon že nejsem přínos pro čistokrevné chovatelství, zkrátka se mě líbí takovéhle slepice tak přemýšlím jak je získat:.

2.3.2018 10:05
rybka

XXX.XXX.80.149

Zkuste si pořídit kohouta Wyandotky a snad vám z křížení s ním výjde něco na oko zajímavého. Vypadá to, že v tomto případě Wyandotka byla.

2.3.2018 10:24
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Pokud netrváte na těch žlutých běhácích...

https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6839/nemecke-risske-slepice/.

2.3.2018 10:32

lukas333666 napsal(a):
Tak chovatelský zájem nebo vášeň musí být jen v cíli dosažení standardu ? nemůže být v tom dosáhnout vhledu drůbeže co se člověku líbí byť pro užitkový chov ? Hybrid se musí kupovat, nelze ho dále množit pro vlastní samozásobitelnost, není moc odolný, náchylný ke kanibalismu, má lámavý peří... měl jsem mix. asi 6 plemen a nemůžu říct že by mě užitkově neuspokojila ale jak to říct, hledám se pořád barevně, takovéhle slepice se mi moc líbí, ale když v dostupných plemenech nic takového není, praktický růžicový hřeben už vůbec ne u těch co se k tomu blíží... myslím že to není riziko pro čistokrevný chov, jelikož chovatelé kteří je drží v kvalitě jsou na ně experti a materiál kupují na těch evropských výstavách apod. spousta lidí využívá čistokrevné slepice z nadšení taky k užitku kvůli jejich vlastnostem a jsou pro ně prostě hezké ač by to byli pro některé braky... kdo je chce vystavovat tak má většinou rozum a sežene si základ z ověřeného zdroje...

Pardon že nejsem přínos pro čistokrevné chovatelství, zkrátka se mě líbí takovéhle slepice tak přemýšlím jak je získat:.

Takové slepice můžete získat například křížením vyandotky bílé kolumbia x vlašky stříbrné koroptví. Nejvíce jich pravděpodobně bude v f2 generaci, bratr x sestra.
Ale! Nechcete hybridy kvůli nestálosti jejich znaků, při jejich dalsi reprodukci. Křížením čistokrevných plemen ale dosáhnete toho samého. Tedy vytvoření heterozygotne založených zvířat, která se budou štěpit stejně jako každý užitkový hybrid...takže stalosti vámi požadovaných znaku pouhym křížením stejně nedosahnete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík