Pohlavní orgán kačera divokého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2019 16:55
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má pohlavní orgán kačera divokého specifický název v myslivecké mluvě - výsledku se nějak nemohu dopátrat, tak snad ......
Děkuji

3.1.2019 06:41
Malkina

XXX.XXX.50.199

jitka-gaia napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má pohlavní orgán kačera divokého specifický název v myslivecké mluvě - výsledku se nějak nemohu dopátrat, tak snad ......
Děkuji

Jen ze zvědavosti.Proč to chcete vědět?

3.1.2019 09:22
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

Jelikož miluju přírodu i zvířata, dala jsem se na myslivost - zanedlouho mě čekají zkoušky. A právě kachna divoka je moje nejoblíbenější zvěř - teprve v kurzu myslivosti jsem se dozvěděla, že kačer divoký ma pohlavní orgán, na rozdíl od ostatních pernatých, kteří mají jen kloaku. A protože mě zajímá ůplně všechno o přírodě a jejích obyvatelích, pátrám - zatím bezvýsledně .- po této informaci. K dispozici mám dostatek potřebných pramenů, tento údaj jsem však nikde nenašla - ani v řadách mysliveckých.

3.1.2019 09:41
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

Děkuji za odkaz .

3.1.2019 09:58
rate

XXX.XXX.227.209

jitka-gaia napsal(a):
Děkuji

Prostě ozbrojení poéti ještě nic nevymysleli. Je to prostě penis, nebo falus. Zkuste navrhnout třeba "vrták" (podle tvaru)

3.1.2019 10:17
ladd

XXX.XXX.34.41

rate napsal(a):
Prostě ozbrojení poéti ještě nic nevymysleli. Je to prostě penis, nebo falus. Zkuste navrhnout třeba "vrták" (podle tvaru)

"ozbrojení poéti"

"Jelikož miluju přírodu i zvířata, dala jsem se na myslivost". Není to protimluv?

3.1.2019 10:28
Malkina

XXX.XXX.50.199

rate napsal(a):

Vrták je dobrý to by se mohlo ujmout Akorát na kačeřího pindíka dojde v hovoru málokdy i mezi myslivcema..

3.1.2019 10:29
ladd

XXX.XXX.34.41

jitka-gaia napsal(a):
Jelikož miluju přírodu i zvířata, dala jsem se na myslivost - zanedlouho mě čekají zkoušky. A právě kachna divoka je moje nejoblíbenější zvěř - teprve v kurzu myslivosti jsem se dozvěděla, že kačer divoký ma pohlavní orgán, na rozdíl od ostatních pernatých, kteří mají jen kloaku. A protože mě zajímá ůplně všechno o přírodě a jejích obyvatelích, pátrám - zatím bezvýsledně .- po této informaci. K dispozici mám dostatek potřebných pramenů, tento údaj jsem však nikde nenašla - ani v řadách mysliveckých.

Nejen kačer, ale všichni (předpokládám) vrubozobí a to proto, aby neuplavalo.
Typoval bych, že ptáky mohou být vybaveni i další druhy ptáků, jako potápkovití a chřástalovití, kteří jsou také vázáni na vodu,

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2019 11:18

Každopádně zajímavé téma, to by mě nenapadlo, že někoho bude zajímat, jak se jmenuje kačerův kačer
Nevím, jak myslivci, ale já říkám kačeřímu nebo houseřímu pohlavnímu orgánu šroub nebo šroubek a že kačer kačenu zašroubuje (když je páření uspěšné). Vrták je taky velice výstižný název (a k tomu by sedělo zavrtat). Babička říká pohlavnímu orgánu kačera pojímák a že se kachny pojímají. Jestli to myslivci nemají zvláště pojmenované, tak tomu říkají podle kraje kde žijí různě, jak je zvykem, nebo oficiálním biologickým názvem.

3.1.2019 12:02

ladd napsal(a):
"ozbrojení poéti"

"Jelikož miluju přírodu i zvířata, dala jsem se na myslivost". Není to protimluv?

není, je to jen o lidech, jak si o jejich chování udělají pak jiní názor. Myslivost je komplexní péče o divokou zvěř a les. pokud jde o "poctivého myslivce", pak nechodí jen lovit. Ostatně stejné je to i mezi chovateli, resp. v jakémkoliv lidském společenství. Já když vidím, co tchán "vrazí" do honitby a jak se o ní stará, tak v něm vidím skutečný příklad myslivce v pravém slova smyslu. A ta ulovená zvěř je odměnou za celoroční péči a také jako regulace, když u nás nejsou přirození predátoři.

3.1.2019 12:11
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

Děkuji za Váš krásný příspěvek. Totiž vážně jde o zachování přírody jako celku - o dosavadní pestrost druhů fauny a flóry. A o to se starají naoprosto dobrovolně myslivci. A v tom právě tkví podstata lidského chápání. Většina z nich si vůbec neuvědomuje, že když nebude žit příroda, nebude žít ani člověk.

3.1.2019 12:25
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

A třeba některý z Vámi uváděných názvů najde oficiální místo v myslivecké mluvě.

3.1.2019 12:29
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

jelikož jsem tu nováček, teprve zkouším postupně všechny možnosti při vkládání textů

3.1.2019 13:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

jitka-gaia napsal(a):
Děkuji za Váš krásný příspěvek. Totiž vážně jde o zachování přírody jako celku - o dosavadní pestrost druhů fauny a flóry. A o to se starají naoprosto dobrovolně myslivci. A v tom právě tkví podstata lidského chápání. Většina z nich si vůbec neuvědomuje, že když nebude žit příroda, nebude žít ani člověk.

jde o zachování přírody jako celku - o dosavadní pestrost druhů fauny a flóry.
to myslíte tu regulaci až vybití všeho, co potravně konkurovalo člověku ?

naoprosto dobrovolně myslivci.

vaše naivita snad jde omluvit jen věkem

že když nebude žit příroda, nebude žít ani člověk

tak v tom konečně můžu souhlasit

3.1.2019 15:08
ladd

XXX.XXX.34.41

Před koncem roku byl na ČT1 rozhovor s mluvčím svazu myslivcům (nebo jak se správně jmenuje to v čem jsou sdruženi). Pán mluvil tak bodře, po strejcovsku, že by bylo potřeba povolit lov vlků, snažil se zasévat strach, jak mohou být lidem nebezpeční, přitom nebýt fotopastí tak je nikdo až na pár šťastlivců nepotká. Je to jak píše Lupus výše, jde jen o eliminaci konkurence a o to aby se zvěř nestala příliš ostražitou a nešla už pak hůře lovit. Dál se pak myslivci zajímají jen o to, co se dá sežrat (viz povědomí o tom, že kačer ho má, ale jelikož labutě se nejedí a divokých hus není tak mnoho, takže ty zřejmě patří mezi skupinu “…..ostatních pernatých, kteří mají jen kloaku.“).
Tak k takovejm jste se milá zlatá z lásky k přírodě dala. Šelmy a dravci by tu rovnováhu a ozdravení zvěře a přírody provedly samy a lépe než člověk. To Vás tam ale učit nebudou.

4.1.2019 09:23
jitka-gaia

XXX.XXX.86.31

Většina z Vás pojala tuto diskuzi jako možnost k průchodu emocí - každý má právo na vlastní názor, nicméně jsem naprosto šokována mírou zloby a negace, které sídlí
v lidských srdcích. Domnívám se tedy, že pokračovat v této diskuzi je naprosto bezpředmětné.
Přeji všem hodně štěstí.

4.1.2019 09:46
ančovička1

XXX.XXX.32.173

jitka-gaia napsal(a):
Většina z Vás pojala tuto diskuzi jako možnost k průchodu emocí - každý má právo na vlastní názor, nicméně jsem naprosto šokována mírou zloby a negace, které sídlí
v lidských srdcích. Domnívám se tedy, že pokračovat v této diskuzi je naprosto bezpředmětné.
Přeji všem hodně štěstí.

No,asi to bude tim,že tady na faune jsou chovatelé,kteří opravdu maji radi zvitata,že?

4.1.2019 11:08
kozí dech

XXX.XXX.76.218

jitka-gaia napsal(a):
Přeji všem hodně štěstí.

Moudrá to slova z vašich úst, či pera (klávesnice). Až mám pocit, že tak moudrá a oduševnělá, emocí oproštěná žena může být jedině muž...

4.1.2019 12:59
jo012810

XXX.XXX.101.35

ladd napsal(a):
Před koncem roku byl na ČT1 rozhovor s mluvčím svazu myslivcům (nebo jak se správně jmenuje to v čem jsou sdruženi). Pán mluvil tak bodře, po strejcovsku, že by bylo potřeba povolit lov vlků, snažil se zasévat strach, jak mohou být lidem nebezpeční, přitom nebýt fotopastí tak je nikdo až na pár šťastlivců nepotká. Je to jak píše Lupus výše, jde jen o eliminaci konkurence a o to aby se zvěř nestala příliš ostražitou a nešla už pak hůře lovit. Dál se pak myslivci zajímají jen o to, co se dá sežrat (viz povědomí o tom, že kačer ho má, ale jelikož labutě se nejedí a divokých hus není tak mnoho, takže ty zřejmě patří mezi skupinu “…..ostatních pernatých, kteří mají jen kloaku.“).
Tak k takovejm jste se milá zlatá z lásky k přírodě dala. Šelmy a dravci by tu rovnováhu a ozdravení zvěře a přírody provedly samy a lépe než člověk. To Vás tam ale učit nebudou.

Určitě by si příroda nastavila svoji rovnováhu,ale musel by vymřít člověk....Od doby, kdy si člověk začal vytvářet tkzv. kulturní krajinu, aby se uživil při své explozi, musí regulovat i predátory a ne si hrát na selektivní ochrany toho, či onoho živočicha. Tím vzniká další umělá nerovnováha a tudíž neřešitelné problémy. Z této selektivní ochrany přírody, se stal především byznis a živí se jím celá řada lidí a ti ovlivňují veřejné mínění a tím vznikají i podobné diskuse, které nemají, v tomto právním rámci, řešení...Jen pro zajímavost. pobíhající medvěd po valašsku, očkovaní vlci proti psince v Krkonoších a jejich "plachost" na Broumovsku, zdárně se množící populace koní a zubrů na Českolipsku, kdy pro ně určené teritorium jim začíná být malé....

Přidejte reakci

Přidat smajlík