Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2019 21:10
eper

XXX.XXX.180.152

Dobrý den, pozná někdo plemeno kohoutku z fotky? Předem děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2019 09:14

eper napsal(a):
Dobrý den, pozná někdo plemeno kohoutku z fotky? Předem děkuji

No, tohle "plemeno" bude pravděpodobně nějaký hybrid nebo z něj pocházející dvorková směs.

20.4.2019 12:17
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..to si asi pan/ni dělá legraci😁..kazdy dobre vime,co nam beha po dvorku a když kupuji kuřata,prodávající informuje o plemeni,cistokrevna kuřata jsou dražší

20.4.2019 13:39

ančovička1 napsal(a):
..to si asi pan/ni dělá legraci😁..kazdy dobre vime,co nam beha po dvorku a když kupuji kuřata,prodávající informuje o plemeni,cistokrevna kuřata jsou dražší

Znáte to, dostal jsem vejce od kámoše, dostal jsem kuřata od kámoše, nevím, nepamatuju si atd.

20.4.2019 22:20

Kříženec, ale pěkný. Má v krvi pravděpodobně převážně hybridky. Ale může v sobě mít i podíl nějakého plemene jako amroksky, bílefeldky, plymutky (což jsou moje odhady). Fotek je málo.
Nic si nedělejte z toho, že ančovička1 má z dotazu a Vaší nezkušenosti s plemeny/kříženci jenom dobrý den .
Slušně jste se zeptala, tak se já snažím poradit.
Mám podobný problém s liliputkami (s určením plemene), vesele je líhnu, chtěl bych i prodávat, jsou hezké a nesou mi. Ale nejde a nejde a nejde zjistit jejich název, ani v původní holandštině, natož v češtině. Jediné zdejší rady byly: kříženci. Což jsem již mnohokrát vyloučil kvůli vzhledové stálosti dospělých i jejich kuřat. Takže se k kloudné odpovědi asi nedostanu, musel bych umět jazyk země původu.

A zabruste fešákovi ostruhy, ať o ně nezačne zakopávat. Sice to trochu krvácí, ale bude to potřeba udělat pro jeho pohodlí.

20.4.2019 23:25

I vzhledem ke stálosti určitých znaků jsou to kříženci. Jejich potomci je stále dědí, protože se jedná o znaky dominantní. Tím, že je líhnete příbuzenskou plemenitbou se stále více upevňují a tím více se projevují v jejich fenotypu.

21.4.2019 04:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

...Mám podobný problém s liliputkami (s určením plemene), vesele je líhnu, chtěl bych i prodávat, jsou hezké a nesou mi. Ale nejde a nejde a nejde zjistit jejich název, ani v původní holandštině, natož v češtině. ....
Příteli, zatím jsi neuvedl název v holandštině, kde jsem nabízel pokus o překlad...

21.4.2019 06:30

jo012810 napsal(a):
...Mám podobný problém s liliputkami (s určením plemene), vesele je líhnu, chtěl bych i prodávat, jsou hezké a nesou mi. Ale nejde a nejde a nejde zjistit jejich název, ani v původní holandštině, natož v češtině. ....
Příteli, zatím jsi neuvedl název v holandštině, kde jsem nabízel pokus o překlad...

Omlouvám se, ale od kamaráda jsem ho nebyl schopen zjistit (což je teda na pytel, jak je možné, že to neví). Jinak bych to již udělal.

21.4.2019 08:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Omlouvám se, ale od kamaráda jsem ho nebyl schopen zjistit (což je teda na pytel, jak je možné, že to neví). Jinak bych to již udělal.

www.kippenencyclopede.nl A můžete hledat

21.4.2019 08:37

Nikdo nezjistí to co není

21.4.2019 08:51

jsou to kříženci. myslím si to prostě proto, že jsem ze zvědavosti fakt proběhla obrázky všech holandských, belgických i francouzských plemen a tomuhle se žádné nepodobá.

takže pokud to nějaké tajné zatím neuznané novošlechtění, což pochybuju, je to kříženec.

21.4.2019 09:26

Už to uznávám, že půjde o křížence (nebo rozdělané novošlechtění).
A jestli kříženec, bádám po původu těch barev a znaků. Takže v tom budou zdrobnělé laflešky, zdrobnělé paduánky, možná holandské zakrslé a další plemena.
Ale že tak dobře snášejí. To asi po laflešce.
Budu si nakonec nechávat asi jenom jeden kmen těch tzv. zlatých (přesnější barevné určení nevím), ostatní se už prodávají, protože se mi dál nechce moc množit dál něco, co půjde těžko na odbyt a zabíjet pak nechci.
Dnes jsem od těch zlatých prodal 20 násadovek po 10 Kč/ks -našel se zájemce i přestože slepičky nepatří k žádnému známému plemeni. Dokonce si je nechal poslat.

21.4.2019 09:36
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..od začátku řešení plemene liliputek,koumání a bádání,je jasné,že to jsou krizenci..ale proc ne?jsou pěkni, urcite se nekomu budou libit..otazka je,jak bude vypadat jejich potomstvo..

21.4.2019 12:10
kastef

XXX.XXX.69.65

přiznám se,že se mi taky moc líbí,jenže bohužel nic malého a létajícího,případně prolézajícího pod plotem už mít nemohu.

21.4.2019 15:53

ančovička1 napsal(a):
..od začátku řešení plemene liliputek,koumání a bádání,je jasné,že to jsou krizenci..ale proc ne?jsou pěkni, urcite se nekomu budou libit..otazka je,jak bude vypadat jejich potomstvo..

Už nějaké mám-téměř stejné jako rodiče jsou.
Jinak dnes se prodala (ne zrovna pod cenou) jedna trojka divokých, už se stihly líbit.

21.4.2019 18:36
ančovička1

XXX.XXX.51.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už nějaké mám-téměř stejné jako rodiče jsou.
Jinak dnes se prodala (ne zrovna pod cenou) jedna trojka divokých, už se stihly líbit.

Koukám,že jsou slepicky líbivé a je o ně zajem😀..tak snad se časem podaří vystepit třeba nové plemeno,proč ne?😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík