Misaak

XXX.XXX.205.201
Dobry den, posledni dny mi nektere slepice na vecer naskacou na drevena vratka do vybehu a tam se ukladaji ke spanku. Vratka jsou cca 1,6 vysoka a vyletnou nejdrive na kompost (1 metr vysoky) a z nej pak sup na vratka. Pomuze zastrihnou kridlo? Popravde se mi do toho moc nechce, ale nenapada me jine reseni... diky za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych teda zkontrolovala kurník, co se jim nelíbí. Proč nechtějí spát tam? Nejsou tam čmelíci, horko dusno čpavek, špinavé hřady, málo místa nebo soudružky, co je tam nepustí?
A pokud je všechno v pořádku, tak bych pár dní tyhle každý večer sundala, strčila na hřad a zavřela kurník, ať si zase odvyknou.
Misaak

XXX.XXX.205.201
Neprisla jsem na to co jim tam vadi, ani nevypozorovala ze by je nekdo utlacoval 😀 a hrady maji prostorne. Ono by nebyl problem je vzdy sundat a dat do kurniku,ale skace mi na ta vratka pes a obavam se, ze by byla otazka casu kdy nejakou shodi dolu a bohuzel, vzdy nebudu rychlejsi....
Misaak
napsal(a):
Neprisla jsem na to co jim tam vadi, ani nevypozorovala ze by je nekdo utlacoval 😀 a hrady maji prostorne. Ono by nebyl problem je vzdy sundat a dat do kurniku,ale skace mi na ta vratka pes a obavam se, ze by byla otazka casu kdy nejakou shodi dolu a bohuzel, vzdy nebudu rychlejsi....
A co nejdřív někam zavřít psa a pak pochytat slepice? Já bych tedy nečekala, až mi na ně v noci dosáhne liška ....
Psa během sundávání slepic zavírat. Pokud je to přemisťování do kurníku nepřesvědčí, tak zastřihnout křídlo. Jestli se ale jedná o lehké plemeno, tak tam zdolání výšky 1 m a pak 60 cm nebude problém (jak daleko je to z kompostu na vrátka?). Lehkému plemeni ale i může nevyhovovat, pokud jsou hřady příliš nízko od země.
Myslim,ze by problem vyresila voliera,komplet se střechou,slepice by klidne mohly sedet,kde je jim libo,jen zavrete branku do voliery😀takto chovám milflerky i brahmanky,cely den couraji po zahradě,večer zalezou do voliery s kurnikem a ted na jaře už hraduji vedle kurniku na bidlech pro letni nocovani,do kurniku chodi jen snášet..😀
Misaak
napsal(a):
Dobry den, posledni dny mi nektere slepice na vecer naskacou na drevena vratka do vybehu a tam se ukladaji ke spanku. Vratka jsou cca 1,6 vysoka a vyletnou nejdrive na kompost (1 metr vysoky) a z nej pak sup na vratka. Pomuze zastrihnou kridlo? Popravde se mi do toho moc nechce, ale nenapada me jine reseni... diky za rady
to nemusí nic znamenat ,ted už není zima,mě některé slípky sedí na odpočinkovém žebříku ve výběhu,nebo sedí na stříšce kurníku-večer jak jdu zavírat je shodím,a ony naskáčou dovnitř.