Uživatel s deaktivovaným účtem

Pekný deň prajem,
už ste mi tu viackrát poradili tak sa znovu obraciam na skúsenejších. Tento rok sa nám to na dvore nateraz akosi rozmohlo a máme teraz menší technický problém. Máme 5-týždňové kuriatka a 2 a pol týždňové húsatá, ktoré sme mali doteraz zvlášť v odchovniach -no tieto už začínajú byť malé. V murovanom chlieve máme teraz indickú bežkyňu s jej vysedenými mesačnými káčatami a oddelene pižmovku s jej káčatkami teraz trojdňovými. Chcem sa spýtať či by som mohla v chlieve oddeliť ešte jeden priestor a dať tam spolu tie kuriatka s húsatami - samozrejme s vyhrievaným priestorom - neviem či sa znesú. Nateraz je to dosť priestorový problém - veľa druhov v rôznom veku. Keď to odrastie tak kurčatá pôjdu do kurína a kačky máme bežne spolu s husami - aj tak ich zatvárame iba na noc - cez deň majú trávnatý výbeh 1000 m2. A ešte taká podotázka - v akom veku sa dajú kurčatá začleniť k veľkým sliepkam? Máme iba päť kuriatok a desať sliepok.
ďakujem

napsal(a):
Pekný deň prajem,
už ste mi tu viackrát poradili tak sa znovu obraciam na skúsenejších. Tento rok sa nám to na dvore nateraz akosi rozmohlo a máme teraz menší technický problém. Máme 5-týždňové kuriatka a 2 a pol týždňové húsatá, ktoré sme mali doteraz zvlášť v odchovniach -no tieto už začínajú byť malé. V murovanom chlieve máme teraz indickú bežkyňu s jej vysedenými mesačnými káčatami a oddelene pižmovku s jej káčatkami teraz trojdňovými. Chcem sa spýtať či by som mohla v chlieve oddeliť ešte jeden priestor a dať tam spolu tie kuriatka s húsatami - samozrejme s vyhrievaným priestorom - neviem či sa znesú. Nateraz je to dosť priestorový problém - veľa druhov v rôznom veku. Keď to odrastie tak kurčatá pôjdu do kurína a kačky máme bežne spolu s husami - aj tak ich zatvárame iba na noc - cez deň majú trávnatý výbeh 1000 m2. A ešte taká podotázka - v akom veku sa dajú kurčatá začleniť k veľkým sliepkam? Máme iba päť kuriatok a desať sliepok.
ďakujem
Housata mohou být spolu s káčaty. Pokud nemáte dospělé husy, které by housata učily, že kachně se má ubližovat (jako to dělají moje češky), malé husy kačenám nic dělat nebudou. Zkusil bych je dát do chlívku k mladým běžcům, jestli je kachna nebude vyhánět, což si moc nemyslím. Pižmovky máte zatím moc malé a husičky by je mohly utlačovat. Kdyby se nedařilo a běžci s housaty si vadily, tak tam udělejte vlastní kóji housatům
Kuřata určitě nedávejte s žádnou mladou vodní drůbeží, dělá to nepořádek.
Ke slepicím se kuřata dávají-a teď najdete plno různorodých informací. Většina lidí dává kuřata ke slípkám až v pěti měsících. Což mě teda přijde jako zbytečně dlouho. Já mám kuřata od kvočen se slepicemi klidně od 4 dnů a bez kvočny od 3-4 týdnů. Slepice by jim ani pírko nezkřivily. Vlašky ani jiné. Mám ale volný výběh. To tam asi hraje hodně tu roli. Takže u Vás by to mohlo taky klapnout.
Ale u mě kuřata a slepice bydlí zvlášť na noc, slepice létají do voliéry a kuřata s kvočnami do králíkáren. Avšak žerou i se vším co chovám z mísy, hierarchie je nastavená tak, že první se nažerou husy, pak kačeny, dále slepice a kuřata a úplně na konci žebříčku jsou holubi. A jde to. Musí se nasypat dost. Když se kuřatům dává ještě směs, tak musí být krytá před ostatním zvířectvem, protože je chutná, musí se k ní dostat jenom ta kuřata. Jinak kuřata už žeroucí zrno slepice ani při krmení neklovou. Husy ročně zabijí pár kuřat, ale s tím už se mi podařilo psychicky srovnat.
Asi to zkuste kuřata ke slepicím. A vyhraďte jim nějaké vystlané hnízdo nebo kukaň, kde budou nocovat v kurníku, než se naučí hřadovat. Jestli máte jenom nějakou boudu na nocování a ne klasický kurník, tak pro kuřata zbudujte vedle vlastní boudku, ať mohou chodit tam.

Dakujem - skusim to podla rady tie husata k bezcom To by mohlo fungovat a mna to vobec nenapadlo Krasne fotky!
napsal(a):
Pekný deň prajem,
ďakujem
Kurata davam k dospelim slepicim cca 4 tyden, zadnej problem. Obcas dostane nejaky to kure od dospele slepice pratelsky klovanec ale jinak ok. Ted maji ty nejstarsi asi 12 tydnu, zadnymu se nic nestalo a vsechny s nima prezili. A 5ti tydenim kuratum uz v tomhle pocasi netopte. Ja osobne netopim uz ani 3tydenim. Noci jsou uz teple a oni si v noci lehnou do hloucku a zahrivaji se navzajem. A bud to udelejte jak vam to pise pan j.erlec a kdyz to nepujde tak klidne je dejte spolu dohromady, nebal bych se toho.