Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chovateľ001A

11.7.2019 16:28
Chovateľ001A

XXX.XXX.234.131

Ahojte, riešim problém že potrebujem teraz v júli liahnuť kuriatka. Je riziko že kurčatá nedorastu do takej veľkosti akoby boli liahnute na jar? Ďakujem za info.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2019 17:01

ano.

11.7.2019 18:08
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ano.

Řekl bych s podmínkou... Pokud se jedná o zdrobnělou, nebo zakrslou drůbež a máte pro ně odpovídající ustájení, možnost prodlužovat den a kvalitní krmivo, pak klidně odchovávejte. Je to sice náročnější, ale jde to. U střednětěžkých a těžkých plemen platí to bodlinčino "ano".

12.7.2019 15:03
Hucka

XXX.XXX.250.135

Rozvinu dotaz, protože jsem ve stejné situaci....to že nedorostou je pro ně handicapem? Na snůšku si ráda počkám, ale přežijou zimu? Jedna se o Bielefeldky nezdrobnělé a líhnutí očekávám na konci července.
Děkuji.

12.7.2019 15:12
jo012810

XXX.XXX.101.35

Hucka napsal(a):
Rozvinu dotaz, protože jsem ve stejné situaci....to že nedorostou je pro ně handicapem? Na snůšku si ráda počkám, ale přežijou zimu? Jedna se o Bielefeldky nezdrobnělé a líhnutí očekávám na konci července.
Děkuji.

Pro ně platí to samé, co jsem napsal o zrobnělých a zakrslých. Pokud máte vhodné podmínky, dorostou, ale začnou snášet až na jaře. Důležitá je výživa a délka dne. Do prvních mrazů budou mít již spolehlivě vyvinutou termoregulaci, ale chlad se musí kompenzovat. Nejlépe teplým(nemusí se topit, ale např. zděným) kurníkem a kvalitní stravou. Určitě je lepší jít "s přírodou" a odchovát na jaře.

12.7.2019 18:58

Já odchovávám podle toho, kdy kvočny sedí. Ale léto vidím jako ideální, neboť není takové vlhko, je delší den a kuřata u kvočen méně zdechají na zmáčení a mají na růst delší den. Dále kuřata z líhně jsem mohl vystěhovat v asi 10. dnu stáří trvale ven, křepelky taky, vše OK. Na jaře musím s kuřaty čekat do 3-4 týdnů, než je vyhážu do králíkárny.
Je pravda, že později nesou, ale tak což, to se dá přenést.

12.7.2019 19:31
Erik Rosario

XXX.XXX.144.21

mal som v takomto stadiu uz zopar vajicok aj kuracie aj kacacie, niektorym trebalo pomoct viac a niektorym stacilo menej.
ak si trufate tak jemne odobrat hornu cast skrupiny a ten spodok ako pisu ostatni nech odpadne sam.
Ja som vacsinou uz isiel do stadia ze som olupal vrch vajicka a mladatku vyslobodil hlavu a tak ho ulozil naspat do liahne (liahen asi nemate nepisali ste) alebo ulozit naspat do tepla a zvysok sa uz musi uvolnit sam. niektore mlade mali este vyrazny zltkovy vak na brusku toto pekne zatiahlo do druheho dna, ani nepoznat ktore z mladych som vyslobodil a ktore sa vyliahli same :)
je to tazke sa niekedy rozhodnut ci pomoct alebo nie ci mu to viac uskodi ako pomoze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík