Na co umřela slepice z drůbežárny?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2019 11:03
alest250

XXX.XXX.64.7

Musela jsem ukoncit život slepičce, zhruba rok byla u me z drubezarny. Měla ve vnitřnostech to co je na fotu. V jine skupine mi prišly ruzne nazory, ale zrejme to budou cisty.Ty útvary ,,koule,, jsou plne čire tekutiny.

Prosím o informaci, na co zřejmě slepice paní trpěla. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2019 11:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

to jsou cysty, z definice, koule plná čiré tekutiny je cysta.

podle těch vašich fotek není poznat, kam přesně to původně patřilo, ale bývá to vejcovod, buď rudimentární pravý, nebo levý vejcovod degenerovaný nějakým procesem. často to může být prostě důsledek dlouhotrvající vysoké snášky a tím pádem zvýšené hladiny samičích hormonů.

cysty se postupně zvětšují a nakonec mechanicky překážejí v dutině břišní. je ale otázka, jestli se díváte na příčinu úhynu. mohla uhynout na něco jiného, čeho jste si třeba ani nevšimla a tohle je náhodný nález.

u starších nosnic hybridek to totiž často náhodný nález taky je.

28.12.2019 11:18
alest250

XXX.XXX.64.7

Děkuji mockrát za odpověď. Předám to paní, zase jsme o chlup moudřejší.

28.12.2019 12:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

alest250 napsal(a):
Děkuji mockrát za odpověď. Předám to paní, zase jsme o chlup moudřejší.

Aleši T., ale vždyť už to Tereza s paní Jitkou na Facebooku prořešila
a je tam kilometrová diskuse, proč to duplicitně dáváte i sem?

28.12.2019 13:14
alest250

XXX.XXX.64.7

honzapm napsal(a):
Aleši T., ale vždyť už to Tereza s paní Jitkou na Facebooku prořešila
a je tam kilometrová diskuse, proč to duplicitně dáváte i sem?

Protože jsem to nevěděl, ta paní navštěvuje asi více skupin, ptala se způsobem, jakoby dostala nedostatečnou odpověď. A i mě zajímalo, co to je.
Spousta lidí z facebooku nechodí na ifaunu a opačně. Myslím, že zvířata si zaslouží dobrou péči, každá rada dobrá. Právě sem, podle mě, chodí daleko víc zkušených chovatelů.

Na Facebooku, když chce někdo poradit, tak asi na základě veštecké koule.
Mám-li doplňující dotaz, většinou je to bez reakce, nebo ve smyslu ,,mají vše, zrní, šrot, zbytky...".

Přidejte reakci

Přidat smajlík