Prosím dotaz na chov křepelek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2020 11:50
petr008

XXX.XXX.76.218

Dobrý den, předesílám, že jsem poctivě prošel příspěvky v diskusi, ale nemám jasno. Rád bych zkusil chov masných křepelek Faraon nebo hybridních křepelek na maso i vejce. Nosné křepelky nechci.
Moje možnosti jsou pouze venkovní chovné zařízení (Dřevěné bedny, vlastní výroba ze 3 stran desky, přední strana pletivo s dvířky, chov na pletivovém roštu). Toto chovné zařízení bych měl umístěno na balkóně, chráněné proti dešti, ALE fouká tam občas vítr.
Prosím vysvětlete mi, jak je to se snáškou. Dočetl jsem se, že potřebují, aby teplota neklesla pod 18 *C. Znamená to, že by mně nesly jen v červenci a v srpnu?
Nebo od kterého jarního, do kterého podzimního měsíce by mi v takových podmínkách mohly snášet a jaká by příp. byla snáška na podzim a na jaře?
Nemám možnost je na zimu dávat do vnitřních prostor, takže by tam byly celoročně. Děkuji, P.

29.4.2020 13:04
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Problém v chovu na balkóně bych viděla v možném přehřátí křepelek. Záleží jak je balkon otočený. Jestli by tam svítilo odpoledne a večer, tak tam vidím riziko.
Jinak pod 18stupňů za mě není pravda. Křepelky jsem měla v zahradním domku, pak taky ve volierce. Je pravda, že nejvíc snášely od března do října, ale snášely i přes zimu. Zastavily až když byly velké mrazy, kdy jim i v domku zamrzaly vejce. Jinak teď mám křepelky v garáži, mají tam led světlo a žádné topení. Do nedávna pořád snášely. Teď začaly přepeřovat. Takže vejce jsou, ale cca třetina. Takže to jde, ale nebudou vám snášet pořád na 100%. Na druhou stranu vám vydrží i přes dva roky.
Jinak u křepelek bych viděla v chovu několik zásad. Co nejmíň výkyvů jak v teplotě, krmení. A pokud je to možné, tak přisvěcovat.

29.4.2020 13:12
petr008

XXX.XXX.76.218

Díky moc za konkrétní věcnou odpověď. Balkon je otočený na východní stranu, takže tam svítí jen dopoledne, odpoledne už ne. Ze severu a západu je to kryté, navíc balkon přesahuje střecha.
Paráda, tak to jste mě potěšila. Uvažoval jsem, jestli to má v takových podmínkách vůbec cenu. Vyzkouším, uvidím a dám vědět. Zatím nemám vyrobeny ani bedny, ale to půjde. Díky, jste zlatá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík