Pižmovka, co to může být – boule na játrech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2020 20:06
fofo

XXX.XXX.113.223

Dobrý den,

vím že podobných témat je tu spousta, ale nenašla jsem v nich odpověd, a tak se s dovolením ptám co tohle může být - přikládam foto, jedná se o kachnu pižmovku věk 3 roky.
Vyvedla kachňata a ze začátku bylo všechno v pohodě. ale všimla jsem si že poslední dobu nežrala vůbec a jen se potácela.
Dneska jsem rozhodla ji ukončit utrpení a výsledek byl hodně vyhublá kachna a s hodně zvětšenýma játry podle mě. Nejvíc mě znepokojuje ta světlá boule na játrech, co by to mohlo být ?

Moc prosím o seriozni a hlavně odborné příspěvky.

24.7.2020 10:46
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nejsem odborník, jenom bych si dovolila typnout na zaplísněné krmívo. Časem se to nastřádalo a játra vypověděla službu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2020 11:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

správně, vypadá to velice jako aflatoxikóza.

samozřejmě histologie je histologie a bez laboratoře to nelze potvrdit, ale je to pravděpodobná příčina, kachny jsou na plísňové jedy hodně citlivé.

24.7.2020 16:06
fofo

XXX.XXX.113.223

Moc vám děkuji za příspěvky, každopádne se mi trochu ulevilo strašne jsem se bála ptačí tuberkulozy protože jsem viděla před pár lety u kamarádky jaké to má následky, když likvidovali celý chov. Na druhou stranu musím příjít na to v čem může být problém míchanici - brambory, kopřivy, šrot, připravuji čerstvou, na pastvě jsou celodenne napadá mě jedine obilí nevím skusím po tom pátrat. Jěšte jednou moc děkuji za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík