Dobrý den,
vím že podobných témat je tu spousta, ale nenašla jsem v nich odpověd, a tak se s dovolením ptám co tohle může být - přikládam foto, jedná se o kachnu pižmovku věk 3 roky.
Vyvedla kachňata a ze začátku bylo všechno v pohodě. ale všimla jsem si že poslední dobu nežrala vůbec a jen se potácela.
Dneska jsem rozhodla ji ukončit utrpení a výsledek byl hodně vyhublá kachna a s hodně zvětšenýma játry podle mě. Nejvíc mě znepokojuje ta světlá boule na játrech, co by to mohlo být ?
Moc prosím o seriozni a hlavně odborné příspěvky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

správně, vypadá to velice jako aflatoxikóza.
samozřejmě histologie je histologie a bez laboratoře to nelze potvrdit, ale je to pravděpodobná příčina, kachny jsou na plísňové jedy hodně citlivé.
Moc vám děkuji za příspěvky, každopádne se mi trochu ulevilo strašne jsem se bála ptačí tuberkulozy protože jsem viděla před pár lety u kamarádky jaké to má následky, když likvidovali celý chov. Na druhou stranu musím příjít na to v čem může být problém míchanici - brambory, kopřivy, šrot, připravuji čerstvou, na pastvě jsou celodenne napadá mě jedine obilí nevím skusím po tom pátrat. Jěšte jednou moc děkuji za odpovědi.