Mam dotaz, jedna z mých slepic se asi hraje na kvocnu. Každý den sedí v hnizde asi 2 hodiny, potom sleze, ale prejdem k veci, kdyz dám slepici do hniezda vejce a priklopim ji, aby neutekla, muze takým zpusobem vyviest kurata?
Teda už jsem to zkusil a kdyz ji priklopim, tak pekne sedi a vejce sú tepla, tak muze takto vyviest kurata? Ona asi už 3 mesice nenese a hra se na kvocnu každej den, nekdy i vydáva kvokave zvuky, ale necepiry se, jen vtedy, kdyz pride k nej slepice.
Tak co myslite, muzu takto lihnut anebo ne?
Vopred dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takto ji můžete rozkvokat pořádně. Jakmile bude sedět napevno i poté, co odstraníte bedýnku a nesleze z hnízda, tak jí podložíte násadová vejce. do té doby může sedět na jakýchkoliv, třeba i na podkladku. A nejlépe, pokud takto bude sedět mimo kurník.
petraodlesa
napsal(a):
Myslím, že teď už je na kuřata opravdu pozdě...nalihnou se vám skoro na konci září a ještě dlouho budou potřebovat hodně tepla. My teď odkvokali slepici, byla tři dny zavřená v králíkárné na kovových roštech, co zbyly že staré ledničky (regály).
Co tomu říkají ochránci
..a nikdy jsem neslysela, ze nasi(moji) predci (byli sedlaci), maceli kvokajici slepice ve studene vode!!
Slepici bez problemu odkvokam za tyden,nekdy 14 dni v kralikarne,kde take dostane poradne nazrat a napit..
O tom vyse psano nebylo,takze kvocna na kovovych rostech byla jeste za trest o hladu a zizni...
ančovička1
napsal(a):
..a nikdy jsem neslysela, ze nasi(moji) predci (byli sedlaci), maceli kvokajici slepice ve studene vode!!
Slepici bez problemu odkvokam za tyden,nekdy 14 dni v kralikarne,kde take dostane poradne nazrat a napit..
O tom vyse psano nebylo,takze kvocna na kovovych rostech byla jeste za trest o hladu a zizni...
dobry,a to je kvočka zatvorena v kralikarne v kuse cca 14dni,mam dve hodvabnicky a uz tohto roku obidve dvakrat sasadli,tak keby mi zase zasedli
ančovička1
napsal(a):
Kdo říkal, že nedostala nažrat a napít? Tři dny na roštu...to proto, aby nemohla pod sebou zahřívat podložku. Dává se i králičí pletivo. 14dnů mi přijde hrozně dlouho, mi za tři dny vychladla. Aspirin nedávám. Je to o snížení tělesné teploty, ale bojím se předávkování.
Tam ale nešlo o nějaké máčení - topení (v sudu).
Tam právě šlo o sražení teploty (což někteří dělali i tím Acylpyrinem).
A nemáčela se dlouho a celá, ale jen nohy a spodek a chvilku
a pak šup pod obrácenou bedýnku na ovoce, obrácený proutěný koš
(a do stínu pod strom) anebo do té králíkárny, když výjimečně byl volný kotec.
Třeba taková krůta, když sedí, tak ji pálí nohy a sama si ochotně vleze do pekáče.
(s vodou, né máslem, že)
Nevědomky tak zvyšuje vlhkost v hnízdě, zejména ke konci, což krůťata ocení.
Olánek to samozřejmě myslel ve fóru, ale je vidět, že z lidstva se staly
úzkoprsé vztahovačné figurky a smát se lidstvo zapomnělo.
Normální odpovědi typu - Olánku, vy kujóně, kvočna se měla na roštech dobře,
a některé zdroje uvádějí, že z nich olizovala zbytky, které jsme tam nechali,
už se asi nikdy nedožijeme, že?
Já když jsem byl malý gaučík, dal jsem u babičky kvočnu do výběhu,
odkud nemohla na hnízdo.
Večer jsem ji zapomněl uklidit a v noci pršelo.
Ráno byla slepička odkvokána.
Snad mě za toto přiznání nezavřou?
Je to už tedy promlčeno, ale stejně, raději se schovám vy víte kam.

ančovička1
napsal(a):
Nemusi to byt ani ochranci zvirat,toto je opravdu tyrani zvirete!..pani by si mohla sama vyzkouset, jak je to "prijemne"👎..
A jak odkvokáváte vy, prosím? Já je taky mám pod ovocnou bedýnkou na kovovém roštu u švédského dvorku do sklepa. Králíkárnu nemám, garáž s beton podlahou taky ne. A pokud někdo někdy odkvokával hedvábničku.....skoro nejlíp ji dát na týden do mrazáku a stejně to nemáte jisté
napsal(a):
A jak odkvokáváte vy, prosím? Já je taky mám pod ovocnou bedýnkou na kovovém roštu u švédského dvorku do sklepa. Králíkárnu nemám, garáž s beton podlahou taky ne. A pokud někdo někdy odkvokával hedvábničku.....skoro nejlíp ji dát na týden do mrazáku a stejně to nemáte jisté
Myslím, že to děláte správně. Jinak... můj osobní názor na to je tento: slepice jsou ptáci, které jsme přinutili k tomu, aby nám sloužili. Už to je týrání zvířat. Stejně jako v ZOO. A když už jsme jim vzali svobodu, tak jsem pro, aby se aspoň měly dobře. Tj. co nejpřirozenější chov, hodně prostoru, zeleně, stromů...a když už kvočně odebíráme vejce, aby neměla potomky, pak ji také týráme. A odkvokávání, jak se tu píše, je nejlepší způsob, jak ji "vyléčit". Zvýšená teplota během kvokání jí jistě nedělá dobře, a kdo jí v tom nijak nepomůže, ji trápí dlouhodobě. Buďto rychle odkvokat a nebo jí dát možnost naplnit mateřské poslání.
Copak je týrání člověka, když je ve vážném stavu na JIPce na hadičkách?
pajca
napsal(a):
honzapm napsal : ale je vidět, že z lidstva se stali úzkoprsé
vztahovačné figurky a smát se lidstvo zapomělo.
Vtípky a vtipy jsou v naší české kotlině hojně zastoupeny ve chvíli, kdy nám teče do bot... abychom to vydrželi, vtipkujeme 😉 stejně tak jako nejlepší umělecká díla vznikají v době strádání. Ať žije humor, ale spokojený život není úzkoprsost. Nebo ano?
Já se nejvíce nasměju s roční vnučkou 👍 umí žasnout nad přírodou, radovat se z vody, a nemá potřebu vynikat vtipností.