Dobrý den,
sedla mi husa...
Začala snášet 13. prosince a pak pravidelně, holka jedna šikovná, každý druhý den. Vejce jsem sbíral a dal jsem jí 3 podkladky. Už pátý den sedí. Pustila prachové peří a sedí... Houser ji pojímal.
Loni začala snášet v půlce ledna. Nanesla 35 vajec (na Českou husu, kterou jsem kupoval, docela výkon 😀) a pak krásně odvodila housata. Těšil jsem se, jak to holka letos zopakuje, ale nic už není jako dřív...
Máte někdo podobnou zkušenost (radu)?
Děkuji
Pavel
Sewi
napsal(a):
Dobrý den,
sedla mi husa...
Začala snášet 13. prosince a pak pravidelně, holka jedna šikovná, každý druhý den. Vejce jsem sbíral a dal jsem jí 3 podkladky. Už pátý den sedí. Pustila prachové peří a sedí... Houser ji pojímal.
Loni začala snášet v půlce ledna. Nanesla 35 vajec (na Českou husu, kterou jsem kupoval, docela výkon 😀) a pak krásně odvodila housata. Těšil jsem se, jak to holka letos zopakuje, ale nic už není jako dřív...
Máte někdo podobnou zkušenost (radu)?
Děkuji
Pavel
Češka 35 vajec? Můžete vložit její foto?
petraodlesa
napsal(a):
Píšete, že vám husa sedí na 35 vejcích. Tuto zkušenost mají jistě jiní, leč těžko z českými... Chcete radu? Nakupujte pravé české husy od chovatelů z genofondu.
Zadavatel pise, ze husi vejce sbira..tedy na nich husa nesedi..ani to neni mozne,na 35kusech..
O ceskou husu se zrejme nejedna,asi krizena.
Samozřejmě jsem pochopil, že to Češka není, ale nevadí, je to holka šikovná. Vajíčka líhnu v líhni a když husa sedne, tak jí podložím vajíčka, která čekají, až se uvolní místo v líhni. 35 vajec bych jí přeci nenechal, to by husička měla závratě 😀
Šlo mi o to, jestli je normální, že husa sedne v lednu...
Husy mám třetím rokem a nikdy takto brzy nesedla ani jedna, tak jsem přišel pro rady mezi zkušenější.
Sewi
napsal(a):
Samozřejmě jsem pochopil, že to Češka není, ale nevadí, je to holka šikovná. Vajíčka líhnu v líhni a když husa sedne, tak jí podložím vajíčka, která čekají, až se uvolní místo v líhni. 35 vajec bych jí přeci nenechal, to by husička měla závratě 😀
Šlo mi o to, jestli je normální, že husa sedne v lednu...
Husy mám třetím rokem a nikdy takto brzy nesedla ani jedna, tak jsem přišel pro rady mezi zkušenější.
Mozne je vsechno..asi to zavinil teply podzim a vlastne do vanoc bylo teplo a zeleno..moje pizmovky snasi jak o zavod..