Zdravím všechny líhňové nadšence. Máte dobrou zkušenost s firmou zde nabízející líhně, www.malavelkafarma.cz? Komunikace, dodání, poradenství? Můžete se podělit?
Děkuji za odpověď 💌
Líheň mi připadá stejná, jako většina plastovek čínské výroby. Nemá uvedeného výrobce.Takže asi nebude umět dobře držet teplotu v celém prostoru za měnících se podmínek. To bývá u těchto líhní většinově. Možná se někdo ozve, kdo v ní líhne a poradí, jaké vychytávky jsou třeba (např. dodatečné zateplení). Jak jsem často uváděl, dá se líhnout i v krabici od bot, ale chce to trochu zkušeností, hodně trpělivosti při seřizování a dost si načíst o líhnutí obecně. Já mám zkušenosti z dřívějška, kdy jsem si někde kolem roku 1975 postavil líheň z komponentů Bios. Chtělo to trpělivost při nastavení optimální teploty a pak líhnivost byla nad 90% z oploených. Před asi 5 roky jsme si zakoupi automaty R com Suro 20 a v nich může líhnout, pokud dodrží návod i naprostý začátečník úspěšně. Např. Věrka na tomto DF uvádí s ní zkušenosti doplněné fotkami. Přes zimu jsem si postavil líheň z malé ledničky a zase jsem si musel chvíli "pohrát" s nastavením. Výsledek je více než dobrý a když nepočítám vlastní práci, bohatě se vejdu s náklady do nákupu té plastové a s větším počtem nasazených vajec.
Výrobce tam uveden je - Geflugelzuchttechnik, Německo - https://www.malavelkafarma.cz/product/lihne-na-drubez/automaticka-lihen-na-drubez-mvf-55/38
Tuto líheň nedoporučuji,velmi malá úspěšnost líhnutí 40,50 procent,kuřata se líhla 3 až 4 den,od prvního kuřete. Po záruční době odešla liska naklápění vajec,po zakoupení nové lisky,liska nefunkční. Dnes vlastním třetím rokem Heka brutgereate,nemecka líheň. Doporučuji,zaplatíte hodně,ale lihnete. Letos NV,od pana Jo01.,50 a 42 kuřat,6 čistých,vejce pořízena v lednu! Díky Josefe.
petraodlesa
napsal(a):
Chtěla jsem napsat Jo01, ale ten pitomý mobil mi tam podstrčil reklamu...🙈
Dlouhodobě zdrobnělé hempšírky měděně červené a třetím rokem rousné zakrslé porcelánové. Zároveň zdravím do Kaplic a i u mne z 50 vajec 43 kuřátek zNH v líhni z lednice, kterou jsem si vypiplal.