Dobrý den.
Před 14 dny mě přivezli 4 nové kuřičky hybridy ( kropenatou , černou , modrou a sasexku ). Staří cca 18 týdnu. Chtěl jsem to mít trochu barevnější. Mám už 6 hnědých ročních hybridu. Týden jsem je měl oddělene a vše v pohodě , rostly , žraly , pily , alkorát ven nechodily. Poté začli mrazy a musel jsem je dát k sobě , protože mám topení jen v jednom kurníku. Ty nové je zlobí , hlavně přes den u jídla , zahanějí je a nepouští je moc ven , ale není to nic hrozného. Akorát , ty mladé se zlobí i mezi sebou , asi jak jsou ve stresu , ozobavají se , ruzně na sebe lehají a lezou, Už mají i sem tam vyzoblé místo na krku , né do krve.
Tak se chci zeptat , co dělat aby se začaly navzájem snášet i s těma ročníma slepicema ?
A také je to chovaní normální , že když uvidí hnědou slepici , jdou do kouta, ruzně si lehají a klovou se a podlezají atd..?
Přes noc jsou v pohodě , a docela i rostou.
Přidám foto : občas je nechám v kurníku samotné , aby se v klidu nažraly a u toho se chovají normálně , ale jak dovnitř vejdou hnědé roční slepice , tak utečou do kouta a chovají se divně , asi jsou nervozní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kuřice z haly jsou v šoku, kde se ocitly, nic takového, jako kurník, výběh atd. neznají. Navíc z konstantní teploty se dostaly někam, kde je vcelku zima. Když už jsou pohromadě, dejte do výběhu více krmítek, aby se mohly nažrat, jakmile bude jen jedno krmítko, vždycky bude boj i mezi starými, natož aby pustily k jídlu mladé. Je to zde stále stejné téma, lze najít spoustu podobných vláken. Každé slučování nových a starých kusů je problém, který časem odezní..
Jo děkuju moc , ono se to pomalu začina zlepšovat , jsou spolu zatím 5 dní , krmítek mám v kurníku asi 5 :D. A dvě napaječky. Něco málo jsem si o tom zjištoval a poptal se zkušenějších v mém okolí.Já je mám rád , tak jsem z toho trochu nervozní.
Protože pak jsou tu chovatelé , kteří je tam mrsknou , neřeší to a ono to něják dopadne. Ale já jak mile slyším že nějáka zas křičí a že tam běhaj , tak se tam hned letím kouknout a snažím se to uklidnit.