Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2021 21:52

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím to, že slípka (2,5 roku, dominant červený) má střídavě, tak už měsíc průjem a nenese. Její první je, že ráno, když se pustí ven, místo, aby jedla krmení v krmítku( směs N1), tak jde pod jabloně a tam žere spadané jablka a to dost. Taky jsem se chtěla zeptat na toto vejce. Jedna slípka nese vejce s hnědým flekem nahoře. Co to znamená?

12.8.2021 14:14
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

No nevím, dominanty jsou na snůšku max.18 měsíců, pak už šlapat nudle 😊 do polívky.

12.8.2021 17:13
miladas

XXX.XXX.185.25

Nepouštějte ji na zahradu kde jsou jablka. Tyhle slepice je nejlepší mít maximálně 2 roky. Pak mívají vejce různě deformované, se slabou skořápkou a snáška taky nic moc. Určitě se vyplatí každé 2 roky pořídit kuřice krátce před snášením.

13.8.2021 21:38

Moc vám děkuji za odpovědi. Máme právě tyto slípky jen 3, dvě jsou z jara 2019 a ta jedna, co nese je z jara 2018, takže 2,5 a 3,5 letá. A právě ta 3,5 letá nese to vejce s hnědým flekem a nese každý den. Taky jsem nechala dělat kvůli tomu průjmu rozbor trusu na veterině a na kokcidie i parazity prý je to úplně čistý. Ale vetka doporučila ještě udělat nějaký větší rozbor a hlavně na tuberu, no tak jsme to dali. Výsledek bude až příští týden, jelikož to posílají někam do jiné laboratoře. Tak jsem zvědavá. No, jestli teda jinak budou slípky dobré, tak asi půjdou do polívky( když my máme s tím zabitím problém, já vůbec, no a manžel s těžkým srdcem) a už máme objednané kuřice na 1.9. z Červeného Hrádku, tak uvidíme.

14.8.2021 09:47
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc vám děkuji za odpovědi. Máme právě tyto slípky jen 3, dvě jsou z jara 2019 a ta jedna, co nese je z jara 2018, takže 2,5 a 3,5 letá. A právě ta 3,5 letá nese to vejce s hnědým flekem a nese každý den. Taky jsem nechala dělat kvůli tomu průjmu rozbor trusu na veterině a na kokcidie i parazity prý je to úplně čistý. Ale vetka doporučila ještě udělat nějaký větší rozbor a hlavně na tuberu, no tak jsme to dali. Výsledek bude až příští týden, jelikož to posílají někam do jiné laboratoře. Tak jsem zvědavá. No, jestli teda jinak budou slípky dobré, tak asi půjdou do polívky( když my máme s tím zabitím problém, já vůbec, no a manžel s těžkým srdcem) a už máme objednané kuřice na 1.9. z Červeného Hrádku, tak uvidíme.

... Pokud máte problém s utrácením, najdete někoho, kdo si slepici na polívku vezme a sám zabije. Chovat hybridy déle než rok a půl se nevyplácí.
(Jestliže ještě tříletá vám denně snáší, tak to je rarita.)

Takže kupovat každý rok na jaře mladé a staré na podzim vybít je rozumné. Pak odpadá i běhání k veterináři. Protože teprve po té době začínají zdravotní problémy.

14.8.2021 14:09

petraodlesa napsal(a):
... Pokud máte problém s utrácením, najdete někoho, kdo si slepici na polívku vezme a sám zabije. Chovat hybridy déle než rok a půl se nevyplácí.
(Jestliže ještě tříletá vám denně snáší, tak to je rarita.)

Takže kupovat každý rok na jaře mladé a staré na podzim vybít je rozumné. Pak odpadá i běhání k veterináři. Protože teprve po té době začínají zdravotní problémy.

Děkuji, ano uděláme to tak. Tyhle 3 co máme, počkám do příštího týdne na výsledek z laborky( jestli teda budou k jídlu, nebo zakopat do jámy), v každém případě se příští týden zabijou, vydesinfikuje se kurník( mají dva). Letní-chatu, dřevěný, pojízdný, no a zimní-barák, zděný z tvárnic, oba dělal manžel. Mají tam čisto, každý den se jim vyhrábne trus, co nakadí v noci, zem sypeme pilinama, mají tam i křemelinu, ve snáškových hnízdech slámu a taky křemelinu, mají kryté popeliště a i venku na zahradě, co si vyhrabaly. Jinak jsou celý den volně po zahradě. Byly to fajné slípky, nesly pořád i v zimě, když mrzlo. Jsou takové vymazlené, jak přijdete na zahradu, už letí naproti, protože jsou naučené, že denně mimo jejich krmení co mají, bude dobrotka.

14.8.2021 19:56
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Anet, máte to vymazlené a pečlivě ošetřené. U vás se budou mít všechny dobře.
Trošku mě zarazil ten letní byt pro slepice... zřejmě to pojízdné bude "slepičí traktor", ne? Jinak by to bylo zbytečné, navíc v dřevěném bejváku se v létě více daří čmelíkům. S těmi problém nemáte? Stačí ta křemelina?

14.8.2021 22:08

petraodlesa napsal(a):
Anet, máte to vymazlené a pečlivě ošetřené. U vás se budou mít všechny dobře.
Trošku mě zarazil ten letní byt pro slepice... zřejmě to pojízdné bude "slepičí traktor", ne? Jinak by to bylo zbytečné, navíc v dřevěném bejváku se v létě více daří čmelíkům. S těmi problém nemáte? Stačí ta křemelina?

Jo, mazlíci oni jsou. Když si sedneme třeba na lavičku na zahradě, tak přijdou a jsou okolo nás, nebo si i vyskočí nahoru a manželovi kolikrát i na klín. Pojízdný traktor neznám. Je to taková chata s kolečkama a u toho je ohrádka krytá i shora pletivem, aby jim na krmení nemohli ptáci. Ono se jim ráno ten vchod do chaty otevře samo a večer zase samo zavře.Jsou to ty automatické dvířka, co reagují na rozednění a stmívání, je k tomu ten solární panelek. No a oni ráno vylezou a jsou v ohrádce, kde mají krmení a vodu.Ohrádka je asi 2,5x3 m. Tam jsou tak do 9-10 hod. dopoledne a pak se pustí až do večera na zahradu na volno. Ohrádka a vstup do chaty je celodenně otevřen. CHata i s ohrádkou se tak 1x za 10 dní přemísťuje zase kousek dále, aby to nebylo furt na jednom místě. Už je večer, ale zítra to vyfotím a pošlu, aby jste měla představu. Čmelíky jsme zatím neměli, i když je chata dřevěná, manžel to uvnitř vybílil vápnem a občas, zrovna tak 14 dní to bude,co jsme to dělali, dáváme slípky do zimního bytu a po dvě noci se desinfikovalo germicidní zářivkou(UVC) Při ozařování germicidem nesmí být v místnosti nic živého, ani kytky. Já myslím, že ta křemelina je taky dobrá, mají ji i v popelišti, bereme z Ekokozy. Já se už těším na ty nové kuřičky my jsme měli 4, teď vezmeme 6, to je max. CHceme jen vajíčka pro svoji potřebu. Objednala jsem si dominant černý, dom.modrý a dom. žíhaný, od každé 2 ks.

14.8.2021 22:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, mazlíci oni jsou. Když si sedneme třeba na lavičku na zahradě, tak přijdou a jsou okolo nás, nebo si i vyskočí nahoru a manželovi kolikrát i na klín. Pojízdný traktor neznám. Je to taková chata s kolečkama a u toho je ohrádka krytá i shora pletivem, aby jim na krmení nemohli ptáci. Ono se jim ráno ten vchod do chaty otevře samo a večer zase samo zavře.Jsou to ty automatické dvířka, co reagují na rozednění a stmívání, je k tomu ten solární panelek. No a oni ráno vylezou a jsou v ohrádce, kde mají krmení a vodu.Ohrádka je asi 2,5x3 m. Tam jsou tak do 9-10 hod. dopoledne a pak se pustí až do večera na zahradu na volno. Ohrádka a vstup do chaty je celodenně otevřen. CHata i s ohrádkou se tak 1x za 10 dní přemísťuje zase kousek dále, aby to nebylo furt na jednom místě. Už je večer, ale zítra to vyfotím a pošlu, aby jste měla představu. Čmelíky jsme zatím neměli, i když je chata dřevěná, manžel to uvnitř vybílil vápnem a občas, zrovna tak 14 dní to bude,co jsme to dělali, dáváme slípky do zimního bytu a po dvě noci se desinfikovalo germicidní zářivkou(UVC) Při ozařování germicidem nesmí být v místnosti nic živého, ani kytky. Já myslím, že ta křemelina je taky dobrá, mají ji i v popelišti, bereme z Ekokozy. Já se už těším na ty nové kuřičky my jsme měli 4, teď vezmeme 6, to je max. CHceme jen vajíčka pro svoji potřebu. Objednala jsem si dominant černý, dom.modrý a dom. žíhaný, od každé 2 ks.

Te vasi chate se rika “slepici traktor”, to vše😉

15.8.2021 08:14
OlafV

XXX.XXX.15.32

Máte na víc než na pár vajíček čistokrevné plemeno a šlechtit.

15.8.2021 15:02
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

OlafV napsal(a):
Máte na víc než na pár vajíček čistokrevné plemeno a šlechtit.

Časem na to přijdou, až zakvoká hybrida a neodolají, podloží násadová vejce,🥳 a budou líhnout nějaké plemeno...😉

15.8.2021 15:04
petraodlesa

XXX.XXX.44.178

Když si na YouTube zadáte do vyhledávače "chicken tractor", vyjede spousta podobných obydlí. Je to výborné na střídání pastvy i postupné hnojení pozemku.

15.8.2021 18:32

Posílám fotky naší chatky. Je to podobné, jako traktor, ale původně to postavil manžel jako první kurník, když jsme si poprvé v květnu 2018 koupili 3 kuřice. Ta ohrádka není připevněná na pevno k chatě, vždycky se musí posunout zvlášť. No a pak mu došlo, že by jim v tom byla v zimě zima, tak nakoupil tvárnice a postavil jim na zimu normální zděný. Takže dřevěný slouží jen od jara do podzimu. Co se týká těch čistokrevných slepic, ano úplně to chápu, taky by mě to bavilo, ale chodím do práce, manžel už je teda v důchodu a hlavně nebydlíme na venkově, ale na okraji města(no skoro jako na venkově), je tady klid, máme uzavřený dvůr+zahradu, ale ne zase moc velkou. Více, než 6 slepic, by bylo moc. Už tak, ta zahrada nevypadá, jako předtím. Je to sam důlek, blbě se to seče atd...No, jako když tam žijí slípky. Zavřené na nějakém malém prostoru bych je mít nechtěla. Ať mají fajn život. My je máme tak pro radost.Čistokrevné mě by se líbily vlašky, kolikrát, jak jsem tady viděla fotky od honzapm, tak to je opravdu nádhera překrásná. Já, jsem spíš na psy, celý život jsme měli N.O. s P.P., dost jsem se tomu věnovala, no teď už mám doma 10 letou fenu, která má určité zdravotní trable, takže, až odejde, mám v plánu ještě jedno štěndo z pracovní linky a to zabere moře času a práce, ne, jen se tak povalovat u baráku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík