Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2022 18:39
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.120

Dobrý den,
prosím o radu máme slepice už několik let a vždy byly zdravé, před 3 týdny jsem k nim přidal 8 ks od kamaráda a teď nám začal kohout sípat, měl zalepené oči a přidávají se k němu další.
Nevíte co s tím?
Děkuji.
Jirka

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2022 19:08

Jirka.pechy napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu máme slepice už několik let a vždy byly zdravé, před 3 týdny jsem k nim přidal 8 ks od kamaráda a teď nám začal kohout sípat, měl zalepené oči a přidávají se k němu další.
Nevíte co s tím?
Děkuji.
Jirka

No jo, proto existuje karanténa nově příchozích jedinců. Infekční bronchitida? Mykoplazmóza? Syngamóza? Tyhle záležitosti se většinou řeší "sekeromycinem."

23.2.2022 19:13
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.120

Takže celé družstvo vymydlit 😱

24.2.2022 06:37
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo, proto existuje karanténa nově příchozích jedinců. Infekční bronchitida? Mykoplazmóza? Syngamóza? Tyhle záležitosti se většinou řeší "sekeromycinem."

Já sice souhlasím, ale karanténu jsme vždycky dělali 10 dní. Tři týdny nikdy. Takže doznávám, že toto neštěstí nás může potkat taky.

24.2.2022 07:17
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Varaxi napsal(a):
Já sice souhlasím, ale karanténu jsme vždycky dělali 10 dní. Tři týdny nikdy. Takže doznávám, že toto neštěstí nás může potkat taky.

Karanténa je slovo původu italského,kdy do Benátek připlouvaly lodí z cizích zemí a musely být 40 dní v "karanténě" ,kvůli možným přivezeným nemocem..
Toto mi kdysi vysvětlil v souvislosti s karanténou slepic,můj syn😀.. takže karanténa = 40 dní..
Já nechávám nová zvířata v karanténě 3-4 týdny i déle..
Opět se mi delší karanténa vyplatila, nově získanému kohoutkovi se po delší karanténě objevil na nohách svrab.. takže už je v mrazáku..

24.2.2022 09:12

Varaxi napsal(a):

Ale zadavatel asi neměl ani těch 10 dní. Jestli jsem to správně pochopila. A viz ančovička - nás ve škole učili, že karanténa minimálně 3 týdny.

25.2.2022 11:04
Jirka.pechy

XXX.XXX.5.228

Přesně tak, neměl jsem je v žádné karanténě ani jsem nevěděl že se to tak dělá, už nebudu pořizovat starší slépky vždy jsme je měli od jednodenních kuřat a ok děkuju za odpovědi Jirka

Přidejte reakci

Přidat smajlík