Uživatel s deaktivovaným účtem

Jirka.pechy
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu máme slepice už několik let a vždy byly zdravé, před 3 týdny jsem k nim přidal 8 ks od kamaráda a teď nám začal kohout sípat, měl zalepené oči a přidávají se k němu další.
Nevíte co s tím?
Děkuji.
Jirka
No jo, proto existuje karanténa nově příchozích jedinců. Infekční bronchitida? Mykoplazmóza? Syngamóza? Tyhle záležitosti se většinou řeší "sekeromycinem."
napsal(a):
No jo, proto existuje karanténa nově příchozích jedinců. Infekční bronchitida? Mykoplazmóza? Syngamóza? Tyhle záležitosti se většinou řeší "sekeromycinem."
Já sice souhlasím, ale karanténu jsme vždycky dělali 10 dní. Tři týdny nikdy. Takže doznávám, že toto neštěstí nás může potkat taky.
Varaxi
napsal(a):
Já sice souhlasím, ale karanténu jsme vždycky dělali 10 dní. Tři týdny nikdy. Takže doznávám, že toto neštěstí nás může potkat taky.
Karanténa je slovo původu italského,kdy do Benátek připlouvaly lodí z cizích zemí a musely být 40 dní v "karanténě" ,kvůli možným přivezeným nemocem..
Toto mi kdysi vysvětlil v souvislosti s karanténou slepic,můj syn😀.. takže karanténa = 40 dní..
Já nechávám nová zvířata v karanténě 3-4 týdny i déle..
Opět se mi delší karanténa vyplatila, nově získanému kohoutkovi se po delší karanténě objevil na nohách svrab.. takže už je v mrazáku..

Varaxi
napsal(a):
Ale zadavatel asi neměl ani těch 10 dní. Jestli jsem to správně pochopila. A viz ančovička - nás ve škole učili, že karanténa minimálně 3 týdny.