JosefC

XXX.XXX.147.82
Mám deset slepiček. Jedna z nich žere vejce. Jak mohu zjistit, která to je?
Uživatel s deaktivovaným účtem

JosefC
napsal(a):
Mám deset slepiček. Jedna z nich žere vejce. Jak mohu zjistit, která to je?
Tak, ako ste spozorovali, že jedna žerie vajce. Sledovaním sliepok, poprípade ich zobákov.
Inak, vajcia môže žrať aj iný živočích, ako sliepka.
Ako viete, že jedna sliepka žerie vajcia?
Žerie ich vôbec niektorá? Ak áno, len jediná?

A potom existujú aj také hniezda, ktoré po znesení zabezpečia odgúľanie vajca do priestoru, kde ho už sliepka nemôže zožrať.
napsal(a):
A potom existujú aj také hniezda, ktoré po znesení zabezpečia odgúľanie vajca do priestoru, kde ho už sliepka nemôže zožrať.
Ta hnízda mám 4... vymyšlené je to dobře, ale mně tam slepice nechtěly chodit, protože se tam nevešly..hnízda jsou malá.. mám maransky, rodajlendky a vlašky,chodily tam snášet jen vlašky, ty jsou drobnější..tak hnízda dostaly Vorwerky a Pavlovky 🤣🤣🤣
..malé milflérky mají svoje malá hnízdečka ve svém kurníku 😄
Do vajec se mi občas pustí vlašky.. slepici vysleduji, když ji pristihnu při činu a ustrihnu ji hezky dokulata špičku zobáku 😄🤣🤣

vegh
napsal(a):
Určite máťe slepice hybridi po roku žeru vajce a ked už jedna potom už aj ostatné,viradiť všetké.
podľa mňa sú aj lepšie riešenia, odhliadnuc od toho, že svoje tvrdenia staviate na neoverených predpokladoch
napsal(a):
podľa mňa sú aj lepšie riešenia, odhliadnuc od toho, že svoje tvrdenia staviate na neoverených predpokladoch
Hybridi nášaju vela vajec tínpádom im vajcovod ničí za rok.nášaju vajíčká bez škrupín alebo slabé čo sa rozbie a ked nosnice ohutnaju už nedá sa ich odučiť.Chovám sliepky 60-rokov u liliputky sa mi to nikdi nestalo ani po rokoh že by vajíčká rozbyjali a žrali.Dnes každy kupuje hybridi lebo su lacné každy tyžden mna spituju že prečo žeru jeho sliepky vajce ked poviem že má hybridi nato mi dá otásku skade to viem.

vegh
napsal(a):
Hybridi nášaju vela vajec tínpádom im vajcovod ničí za rok.nášaju vajíčká bez škrupín alebo slabé čo sa rozbie a ked nosnice ohutnaju už nedá sa ich odučiť.Chovám sliepky 60-rokov u liliputky sa mi to nikdi nestalo ani po rokoh že by vajíčká rozbyjali a žrali.Dnes každy kupuje hybridi lebo su lacné každy tyžden mna spituju že prečo žeru jeho sliepky vajce ked poviem že má hybridi nato mi dá otásku skade to viem.
ja nepochybujem o tom, že máte pravdu ohľadne hybridov, že tieto problémy môžu byť práve u nich veľmi časté a že hybridy sú po tejto stránke oveľa problémovejšie ako menej znášajúce sliepky
spomínam si ale aj na časy, keď ešte hybridy neexistovali (moja babka chovala vtedy sliepky), a zato občas sa našla aj vtedy sliepka, ktorá mala problém so škrupinou, prípadne sa naučila vajcia žrať
a tiež, všetko bez overenia hneď vyzabíjať, keď sú aj iné, vyššie uvedené riešenia?

Mám tříleté hybridky a vejce nežerou. Dokonce ani když jedna mladší slípka snesla vejce kompletně bez obalu, tak to nikdo nežral. Až když jsem jim to dala do misky, tak to zďobly.
A rozhodně nejsem za, zbavovat se slepice, která náhodně sežere vejce. Pokud se to už nějaká ovšem naučí jako standard, tak samozřejmě tu jednu konkrétní zkrmit. Nikdy jsme kvůli tomu nevybíjeli celý kurník.